że tak z buta zapytam, banderowiec parnicki 11 lipca bedzie obchodzil z rezunami czy polakami?
że tak z buta zapytam, banderowiec parnicki 11 lipca bedzie obchodzil z rezunami czy polakami?
Pod kołdrą z twoja starą.
"Apator Wibrator - M.Mikkelsen"
No nie wiem. Mocno dyskusyjny temat.
W Gorzowie też jechaliśmy osłabieni Kołodziejem.
Z Lublinem prowadziliśmy, a w tych biegach Lindgrena gdzie teoretycznie powinniśmy zyskać i odskoczyć, to Motor nas doszedł bo wygrywał tam bodajże 4:2 i 5:1.
Z Falubazem na pewno łatwiej było wygrać, ale jakoś pozycji w tabeli na tym nie zyskaliśmy bo tam każdy wygrywa.
Z drugiej strony z Wrocławiem z Kołodziejem też byłby inny mecz. Sparta też ma szczęście w nieszczęściu bo wystarczyłoby żeby Bewley miał średnia niższa o 0,004 i ZZ by nie było.
W Grudziądzu też by moglo być inaczej gdyby nie wypadek i uraz Pitera. W tamtym biegu z 4:2 zrobiło się 1:5.
Niektórzy sobie sami narobili kuku robiąc skład z kewlarami. Wiadomo że w takiej konfiguracji jedna kontuzja i układanka się sypie.
Nie da się obiektywnie na to spojrzeć co by było gdyby.
Fakty są takie że na ten moment jesteśmy najrówniejszą drużyna - w każdym meczu robiliśmy 40+.
A pamiętajmy że jeszcze rok temu poza Piterem wszyscy byli w Metalkasie.
Przed sezonem każdy brałby w ciemno 5 miejsce i spokojne utrzymanie z Włókniarzem. Teraz myślę brak Play Off byłoby traktowane jako porażka. Szkoda by było kończyć sezon w sierpniu![]()
Pewnie będziemy pierwszym wyborem dla zwycięzcy RZ ale drużyna jest nieobliczalna, mamy 6 zawodników którzy w tym sezonie zdobyli zarówno dwucyfrowe jak i trail im się tragiczny mecz. Jak się trafi mecz gdzie wszystkim zatrybi to może być niespodzianka. A jak sięgam wstecz pamięcią to Play Offy z 4 miejsca nam całkiem nieźle wychodziły. 3/4 zrobione finały![]()
Ja nie kupuję tłumaczenia Piotra z torem, on jedzie od połowy czerwca wszędzie średnio, czy to liga czy indywidualne, czy tor domowy czy wyjazd. Może jestem straumatyzowany, ale naprawdę boję się, że wrócił Piotr sprzed 2025 r., który ma ciągłe problemy ze sprzętem, z teamem i nic mu nie pasuje. Piotr któremu wydaje się, że mentalem i przygotowaniem fizycznym nadrobi braki organizacyjne związane z brakiem teamu i przygotowaniem sprzętu - przynajmniej takie wrażenie odnoszę po jego wypowiedziach. Jedna z początku sezonu, gdzie pytany w trakcie meczu o dobre wyniki i czy wynika to z jakiś zmian w sprzęcie, odpowiedział, że nie sprzęt jest ten sam co w latach poprzednich, ale teraz nabrał pewności siebie i wie jak pomóc na torze poprzez dobór ścieżek by motor dobrze jechał.
Rew zostaje w Unii 2027, zgodnie z Przeglądem Sportowym
Świetne wieści, jakby tak Ben jeszcze na 2 lata podpisał to już całkiem.
Co nie zmienia faktu, że sezon 2027 może być krytyczny.
Nie wiadomo co z Jankiem. Zengi to zdawanie się na wieczne wzloty i upadki. Pomysł z Przemysławem to chyba nie jest dobre rozwiązanie. Jeden z najbardziej przepłacanych zawodników, poziom sportowy dalece niestabilny (poprzedni udany sezon to chyba "wypadek przy pracy")... A patrząc na całokształt zachowań jego młodszego brata, łatwo dojść do wniosku, że dwóch Pawlickich w jednej drużynie to o jednego za dużo. Zengi przynajmniej parkingu nie rozwala od środka.
Zagraniczny junior (chory regulamin) blokuje nam pole manewru na pozycjach 1-5. A wyciągnięta nóżka i hamowanie na prostej są fatalnyn prognostykiem. Do tego ich roszczeniowość i pazerność, nieprzypadkowe zresztą.
Najłatwiej byłoby postawić na dwóch polskich juniorów i dać sobie pole manewru. Ale nikt się nie zdecyduje na tak ryzykowny ruch.
Dołączy Bydgoszcz, która będzie mocna i będzie posiadać wielki atut własnego toru. Jedna kontuzja może uczynić wiele niedobrego. Trudna układanka.
Ostatnio edytowane przez antystenezz ; 08-07-2026 o 13:23
Puka w Kolegium Żużlowym powiedział, że konflikt na linii Dworakowski Rusiecki jest większy niż był i , że koncepcja składu moze się zmieniać, bo Rusiecki może nie dać pieniędzy na koniec sezonu
It's time to ride
NIKT NIE JEST WIĘKSZY NIZ KLUB. Tak skomentuje tą sytuację. Dla kibiców sponsorów i udziałowców Unia powinna być ponad prywatne interesy.
Józef prosty chłop z prostymi zasadami.
Jednak gdy władza składa się udziałowców a Rusiecki nadal nim jest to dla dobra klubu powinni się dogadać.
Dogadać się z osobą która prawnie jest zagrożona długim wyrokiem? Tam sprawa jest na prawdę poważna.
Dodatkowo miasto ingeruje i nie wyobraża sobie możliwości dalszej współpracy z osobą PR. Stąd to wszystko się dzieje. Między JD, a PR jest miasto które tutaj za sprawą prezydenta odgrywa główną rolę.
Sytuacja prawna by musiała nagle się mocno poprawić i obrócić o 180 stopni by coś się zmieniło. Na to się nie zanosi.
Ostatnio edytowane przez NeverGiveUp38 ; 09-07-2026 o 11:46
Nic game over nie jest. Jest temat może mniej realny niż był wcześniej, ale dalej na dziś aktualny, co zrobi Józef z duetem DD tego nie wiem.
Józef zawsze ma też plan B i C. Też 2 inne nazwiska mocno się w kontekście Unii przewijają. Sytuacja dynamiczna, gra już dawno rozpoczęta. Więc to co wczoraj było aktualne dziś już może nie być. Żaden klub nie śpi.
Ostatnio edytowane przez NeverGiveUp38 ; 09-07-2026 o 12:21
Mogą pojechać zawsze:
1. Piter
2. Parnicki
3. Cook
4. Rew
5. Zengota
i do tego polscy juniorzy
Widzę, że wreszcie dotarło... To nie zły i "małostkowy" Józef jest problemem, tylko - bądźmy subtelni w dobieraniu słów - obiektywna kwestia prawna i jej potencjalne konsekwencje. Kłopotliwe dla różnych stron. I trzeba szukać rozwiązań najlepszych dla klubu, bo na dzień dzisiejszy powrotu do tego, co było, nie ma. Tylko to wymaga dojrzałości i pogodzenia się ze stanem faktycznym. If you know, what I mean.
No to ja prowokacyjnie:
1. Zagraniczna strzelba (niewiadomo skąd)
2. Kołodziej (niewiadomo jak)
3. Cook
4. Rew
5. Pawlicki
6. Polski junior
7. Polski junior
Parnicki na wypożyczenie, uczyć się jeździć.
A ja myślę ze jeśli Zengi dowiezie formę domkonca roku i dodatkowo uda się zdobyć z tego medal
To skład być może się nie zmieni... Chyba że Janusz już podjął decyzję że koniec.