Strona 103 z 109 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4,591 do 4,635 z 4879

Wątek: Falubaz Zielona Góra 2026 - wątek klubowy

1. Powrót do góry    #4591
    Ekspert Awatar Mariusz
    Cytat Zamieszczone przez noc Zobacz posta
    Spekulować możesz. Ale sprawa jest taka, że ty piszesz w stylu "z całą pewnością tak jest" , "to są fakty, o których mam wiedzę", a jak zapytać cię o clou sprawy, to piszesz że to tylko twoje domysły. Domysły z których większość się nie sprawdza. Domysły pisane w sposób -"tak jest na pewno".
    Zwyczajnie ośmieszasz się pisząc zdania twierdzące, później przekręcasz to w "spekulacje", które okazują się fałszem, więc trudno się dziwić że mają z ciebie polewkę na forum.
    Doucz się matołku, opinia zawsze jest twierdząca. Ale nie zawsze musi być trafna. Jeśli coś pisze w takim stylu to znaczy, że wyrażam swoją opinię albo po prostu spekuluję. A najważniejsze, ze od zawsze piszę wprost, ze to moje opinie i spekulacje oparte na piekarnianych plotkach. Paradoks polega na tym, ze ja sam was przekonuje, że to tylko moje opinie i spekulacje, i wprost to przyznaje, a tacy jak ty chcą mi udowodnić, że ja przekazuje jakąś wiedzę tajemną. Powiem więcej, nawet jak mam czasami jakąś wiedzę to i tak ją przedstawiam jako plotki, spekulacje, opinie. I chyba nie musze tłumaczyć dlaczego.
    Ukryta zawartość
    Bez cenzury: Ukryta zawartość
    FALUBAZ DMP 1981/1982/1985/1991/2009/2011/2013 Ukryta zawartość

2. Powrót do góry    #4592
    Ekspert
    Mniejsza z banialukami mariuszowymi.
    Fakt jest taki, że zamiast Dudka będziemy mieli w drużynie Musielaka. To następny sukces po ogłoszeniu Madsena w klubie na kolejny rok. I nie wiem, czy nawet nie większy, niż tryumfalne obwieszczenie o namówieniu Lebedeva do jazdy w FZG na kolejne lata?! Skoro Gorzów zdołał namówić Przedpełskiego, to dlaczego Falubaz miałby nie przebić Stali i nie przepłacić Musielaka? A za rok w miejsce Kubery może Tonder? Swojak jak Dudek i idzie jak burza w rozgrywkach ligowych.

Jako żywo wyglądamy jak Unia Leszno przed 2024. Od paru lat konsekwentnie pozbywamy się najlepszych, bierzemy wynalazki i sprawdzamy czy w lidze nie znajdzie się jeszcze gorsza drużyna?! Ale tu już śmierdzi wyjaśnieniem tego eksperymentu-jeśli Stal nie splajtuje, to zlecimy w następnym sezonie.

Cytat Zamieszczone przez Mariusz Zobacz posta
    Doucz się matołku, opinia zawsze jest twierdząca. Ale nie zawsze musi być trafna. Jeśli coś pisze w takim stylu to znaczy, że wyrażam swoją opinię albo po prostu spekuluję. A najważniejsze, ze od zawsze piszę wprost, ze to moje opinie i spekulacje oparte na piekarnianych plotkach. Paradoks polega na tym, ze ja sam was przekonuje, że to tylko moje opinie i spekulacje, i wprost to przyznaje, a tacy jak ty chcą mi udowodnić, że ja przekazuje jakąś wiedzę tajemną. Powiem więcej, nawet jak mam czasami jakąś wiedzę to i tak ją przedstawiam jako plotki, spekulacje, opinie. I chyba nie musze tłumaczyć dlaczego.
    Matołkiem w tej dyskusji jesteś tylko i wyłącznie ty sam.
    Napisałem w poście o twoich zdaniach twierdzących, nie o opiniach twierdzących. O zdanaich, które są niepodważalne, o sytuacjach, które miały miejsce.
    Niestety, większość tych zdarzeń, jest wytworem wyłącznie twojej wyobraźni, a w postach opisujesz to jako fakty. Masz jakąś dwubiegunowość, albo inne schorzenie psychiczne, którymi nie mam czasu ani ochoty się zajmowac. To twój problem, którym ochoczo dzielisz się na forum.
    Zacznij pisać w stylu przypuszczającym, to przestaniesz być pośmiewiskiem.

3. Powrót do góry    #4593
    Z logiki wypowiedzi Mariusza można wnioskować, że nie ma żadnej wiedzy na temat tego czym podpadł Dudek władzom klubu. Może jedynie znać zasłyszane w piekarni spekulacje na ten temat.
    To bardzo wygodne, niemniej powinien już skończyć trybem oznajmującym i przestawić się na tryb przypuszczający (spekulacyjny).
    "Częstochowskie lwy nigdy nie spłacają swoich długów".

4. Powrót do góry    #4594
    Użytkownik
    Ten Musielak to naprawdę musi być jakiś żart. Jeżeli boją się Lindgrena to przecież lepszą opcją już jest Miśkowiak i para juniorów Mania-Pedersen która w razie czego może kompensować problemy seniorów jak w GKM w tym roku. Cairns jeszcze na praktyki na rok do Metalkas

5. Powrót do góry    #4595
    Ekspert Awatar kingpin
    Wbrew pozorom nie jestem anonimem. Bez trudu można mnie namierzyć. Poza tym dopóki Pepe, Domagała, boss czy Kubicki, nie zechcą tutaj nic powiedzieć publicznie, to cokolwiek bym nie pospekulował, nie ma żadnego sensu. Bo tylko spowoduje wojenkę na forum. A mi się nie chce przekonywać nieprzekonanych. Bo i po co?
    Przeciez klepales te swoje urojenia juz nie raz i nie dwa, przy okazji zmieniajac plyte.

Wersja 1
    Dudek mial zostac nawet po spadku, choc sam sobie zaprzeczyes piszac wczesniej, ze kasa na Patryka sie znalaza, sponsorzy zrobili sciepe
    i Patryk zostanie w Zielonej pod warunkiem, ze Falubaz sie utrzyma.
    Oczywiscie dzialacze byli gotowi dac mu te same pieniadze w Matalkasie ale Dudek wyrazil sie jasno. Jesli Falubaz spadnie, odchodzi.
    Nigdy nie obiecal, ze zostanie po spadku.
    Falubaz spadl, wiec natychmiast pojawily sie z Twojej strony sugestie, ze celowo was spuscil z SE, za co powinienes od Dudkow dostac strzala, skoro w zielonogorskim srodowisku nie jestes anonimem.
    No i niby to, ze jednak odszedl spowodowalo, ze spalil sobie ziemie i utracil zaufanie, choc z tym pozostaniem po spadku to tylko i wylacznie zwykly belkot.
    Nikt o tym przed spadkiem nie wspominal a jedynie pojawilo sie info, ze Dudek zostanie jak sie Falubaz utrzyma.
    Potwierdzeniem, ze Dudek czekal z parafka pod torunskim kontraktem do konca czyli utrzymania/spadku Falubazu jest fakt, ze Adi mial pretensje do Termosa i Kruzynskiego, ze do jesieni trzymali go w niepewnosci co do przedluzenia kontraktu a oni przeciez nie mieli wyjscia, bo nie byli pewni Dudka.
    Falubaz spadl, Patryk podpisal wczesniej uzgodniony kontrakt i Miedzin pozostal na lodzie.
    Dlatego Kruzynski, niejako w ramach przeprosin, podobno zalatwil mu angaz w Polonii i sam sie do niego jako indywidualny sponsor dorzucil.

Wersja 2
    Juz na poczatku pierwszego sezonu w Toruniu pojawia sie sugestia Domagaly, ze Dudek obiecal wrocic do Falubazu po rocznej przygodzie w Apatorze.
    Dudek wielokrotnie zaprzeczal a Terminski to wysmial.
    Proba cwaniaka wywierania presji na Patryku powiodla sie o tyle, ze pewnie wielu kibicow w to uwierzylo.
    Jak przedluzyl w Toruniu, pojawil sie hejt no i przy pierwszej okazji udekorowanie busa, poprzedzone rzucaniem w niego butelkami na stadionie.
    Przy okazji robia z logiki glupka, bo skoro nie bylo oferty z Falubazu, to jak mial wrocic?
    Mial wrocic aby sie dowiedziec, ze nie ma oferty ale za to maja na niego focha od momentu spuszczenia Falubazu do Matalkasy?
    No ludzie, to sie kupy nie trzyma.

Dlaczego przez dwa pierwsze lat nie pojawila sie oferta z Falubazu latwo sie domyslic.
    Wystarczy spojrzec na statystyki Patryka w pierwszych 2 torunskich sezonach oraz sprawdzic gdzie byl wtedy Falubaz.
    Falubaz wracajac na salony w 2024 pewnie nie widzial Dudka jako potencjalne wzmocnienie, bo sezon 2023 mial najgorszy od lat.
    Rowniez kibice nie tesknili, bo nie bylo za kim wiec teraz latwo dorabiac do tego ideologie.
    Najzwyczajniej w swiecie wczesniej forma nie grzeszyl a jak zaczal jechac, Apator szybciutko rozpoczal rozmowy na kolejne sezony a włodarzom
    Falubazu zamarzyl sie Woffinden a potem Madsen. Dudek tez sobie zapamietal belkot Domagaly i przywitanie w Zielonej Gorze, wiec tu milosci pewnie nie ma z jego strony rowniez.
    Trzeba miec siano w glowie aby myslec, ze jakies opowiesci z mchu i paproci Domagaly moga wplywac na to, ze Dudek jest w Falubazie spalony, choc potrafie sobie wyobrazic, ze Janusze biznesu strzelili focha na Dudka, ze ten odrzucil ich dolary i jednak jak powiedzial, ze w razie spadku odejdzie, slowa dotrzymal i nie dal sie namowic na Matalkase, nawet za SE pieniadze. Rozumiem tez, ze jakas czesc kibicow moze miec o to pretensje, bo jednak oni mysla innymi kategoriami niz zawodnik.
    Wystarczy jednak powazny klub z powaznymi ludzmi a powrot Patryka do macierzy bedzie kwiestia czasu i naturalna koleja rzeczy.
    Jednak na tym co sie w Falubazie dzieje skorzystaja inni. Mam nadzieje, ze Termos z Kruzynskim, bo takiego zawodnika nie da sie zastapic.
    A wy dalej zyjcie opowiesciami strazaka ktore kupy sie nie trzymaja a Janusze nadal niech maja na niego focha. Mnie to pasuje.
    Ostatnio edytowane przez kingpin ; 04-08-2026 o 11:26
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    z Leninem zbieraj kwiatki...
    życzenia to od Matki"

Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny.

6. Powrót do góry    #4596
    Zaawansowany
    Mariusz nawija o tych dwóch biegach Dudka jak Macierewicz o Smoleńsku .....To już jest nudne Spytajcie się Kubery co sądzi o relacjach Ruska z Józefem Odpowie to samo co Dudek nie jego biznes

7. Powrót do góry    #4597
    Użytkownik Awatar klonstoper
    Co to w ogóle za dywagacje. Do Pitera w Lesznie śpiewali yebać frajera co obce barwy ubiera i inne takie, a po roku w Czewie już jeździ w Unii. Do Falubazu żaden żużlowiec z iq większym od numeru buta nie przyjdzie, po prostu. Ewentualnie takie odpady jak Musielak czy inny szmadsen. Nawet potężny kapitan woli jeździć u bankrutów.

A ten cały boss to może wykupić całą ligę, ale chyba b klasę w piłce nożnej. Wieczny płacz o kasę do miasta, jakieś śmieciowe transfery i adaś na stanowisku prezesa, który popisał się już kilka lat temu, a teraz cykl się powtarza.

8. Powrót do góry    #4598
    Ekspert Awatar Mariusz
    Cytat Zamieszczone przez kingpin Zobacz posta
    Przeciez klepales te swoje urojenia juz nie raz i nie dwa, przy okazji zmieniajac plyte.

Wersja 1
    Dudek mial zostac nawet po spadku, choc sam sobie zaprzeczyes piszac wczesniej, ze kasa na Patryka sie znalaza, sponsorzy zrobili sciepe
    i Patryk zostanie w Zielonej pod warunkiem, ze Falubaz sie utrzyma.
    Oczywiscie dzialacze byli gotowi dac mu te same pieniadze w Matalkasie ale Dudek wyrazil sie jasno. Jesli Falubaz spadnie, odchodzi.
    Nigdy nie obiecal, ze zostanie po spadku.
    Falubaz spadl, wiec natychmiast pojawily sie z Twojej strony sugestie, ze celowo was spuscil z SE, za co powinienes od Dudkow dostac strzala, skoro w zielonogorskim srodowisku nie jestes anonimem.
    No i niby to, ze jednak odszedl spowodowalo, ze spalil sobie ziemie i utracil zaufanie, choc z tym pozostaniem po spadku to tylko i wylacznie zwykly belkot.
    Nikt o tym przed spadkiem nie wspominal a jedynie pojawilo sie info, ze Dudek zostanie jak sie Falubaz utrzyma.
    Potwierdzeniem, ze Dudek czekal z parafka pod torunskim kontraktem do konca czyli utrzymania/spadku Falubazu jest fakt, ze Adi mial pretensje do Termosa i Kruzynskiego, ze do jesieni trzymali go w niepewnosci co do przedluzenia kontraktu a oni przeciez nie mieli wyjscia, bo nie byli pewni Dudka.
    Falubaz spadl, Patryk podpisal wczesniej uzgodniony kontrakt i Miedzin pozostal na lodzie.
    Dlatego Kruzynski, niejako w ramach przeprosin, podobno zalatwil mu angaz w Polonii i sam sie do niego jako indywidualny sponsor dorzucil.

Wersja 2
    Juz na poczatku pierwszego sezonu w Toruniu pojawia sie sugestia Domagaly, ze Dudek obiecal wrocic do Falubazu po rocznej przygodzie w Apatorze.
    Dudek wielokrotnie zaprzeczal a Terminski to wysmial.
    Proba cwaniaka wywierania presji na Patryku powiodla sie o tyle, ze pewnie wielu kibicow w to uwierzylo.
    Jak przedluzyl w Toruniu, pojawil sie hejt no i przy pierwszej okazji udekorowanie busa, poprzedzone rzucaniem w niego butelkami na stadionie.
    Przy okazji robia z logiki glupka, bo skoro nie bylo oferty z Falubazu, to jak mial wrocic?
    Mial wrocic aby sie dowiedziec, ze nie ma oferty ale za to maja na niego focha od momentu spuszczenia Falubazu do Matalkasy?
    No ludzie, to sie kupy nie trzyma.

Dlaczego przez dwa pierwsze lat nie pojawila sie oferta z Falubazu latwo sie domyslic.
    Wystarczy spojrzec na statystyki Patryka w pierwszych 2 torunskich sezonach oraz sprawdzic gdzie byl wtedy Falubaz.
    Falubaz wracajac na salony w 2024 pewnie nie widzial Dudka jako potencjalne wzmocnienie, bo sezon 2023 mial najgorszy od lat.
    Rowniez kibice nie tesknili, bo nie bylo za kim wiec teraz latwo dorabiac do tego ideologie.
    Trzeba miec siano w glowie aby myslec, ze jakies opowiesci z mchu i paproci Domagaly moga wplywac na to, ze Dudek jest w Falubazie spalony.
    Najzwyczajniej w swiecie wczesniej forma nie grzeszyl a jak zaczal jechac, Apator szybciutko rozpoczal rozmowy na kolejne sezony a włodarzom
    Falubazu zamarzyl sie Woffinden a potem Madsen. Dudek tez sobie zapamietal belkot Domagaly i przywitanie w Zielonej Gorze, wiec tu milosci pewnie nie ma z jego strony rowniez.
    Wystarczy jednak powazny klub z powaznymi ludzmi a powrot Patryka do macierzy bedzie kwiestia czasu i naturalna koleja rzeczy.
    Jednak na tym co sie w Falubazie dzieje skorzystaja inni. Mam nadzieje, ze Termos z Kruzynskim, bo takiego zawodnika nie da sie zastapic.
    A wy dalej zyjcie opowiesciami strazaka ktore kupy sie nie trzymaja. Mnie to pasuje.
    W dużym skrócie, generalnie napisałeś to samo co ja, tylko nie wiem po co się indoczysz? Patryk rzeczywiście od ponad roku uzgadniał kontrakt w FZG, faktycznie twierdził, że zostanie w FZG jak ten się utrzyma w SE. No i faktycznie FZG spadł ze SE a Patrykowi nie można było zarzucić, że nie dotrzymał słowa. Tylko czemu FZG spadł skoro mógł nie spaść? Sam nie wiem czemu ci działacze stracili zaufanie do Patryka.

Może dlatego stracili to zaufanie, że doskonale wiedzieli, że jak by FZG nie spadł to Patryk i tak odszedł by do Torunia? A ponad roczne uzgadnianie kontraktu w ZG, mieszanie w różnych szczegółach, przeciąganie tego podpisania, to zwykła ściema. Tyle tylko, że w tym układzie Patryk straciłby dobrą wymówkę.

No tak, to się nawet potencjalnie klei. Dudkiem nie byli zainteresowani na sezon 2024 bo w sezonie 2023 jechał kiepsko i zrobił średnią 1,763 zajmując 24 na liście klasyfikacyjnej SE. I dlatego pewnie FZG zainteresował się Piterem Pawlickim, który to w sezonie 2023 wykręcił średnią 1,701 i zajął 27 miejsce na tejże liście. To nawet logiczne.
    Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 04-08-2026 o 11:44
    Ukryta zawartość

9. Powrót do góry    #4599
    Ekspert Awatar kingpin
    Oczywiscie, ze logiczne, bo pewnie byl tanszy a cene za Dudka znali.
    Wielkiej roznicy w punktach nie bylo.
    Poza tym zapomniales o Januszach oraz, ze byl juz u was braciak wiec
    latwiej bylo go namowic.
    Ostatnio edytowane przez kingpin ; 04-08-2026 o 11:39
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

10. Powrót do góry    #4600
    Ekspert Awatar Mariusz
    Oczywiscie, ze logiczne, bo pewnie byl tanszy a cene za Dudka znali.
    Wielkiej roznicy w punktach nie bylo.
    Poza tym zapomniales o Januszach oraz, ze byl juz u was braciak wiec
    latwiej bylo go namowic.
    Skąd znali cenę za jego usługi jak nawet telefonu nie wykonali? Chyba nie chcesz nam powiedzieć, ze sądzili, iż Patryk pojedzie w sezonie 2024 w SE za kasę jaką brał czy chciał w sezonie 2021? A przypominam ci, że na sezon 2024 sprowadzili nie tylko Pitera ale i JHJ. Który też sezon 2023 miał taki sobie. Zaczynasz zaklinać rzeczywistość. Pepe jak kompletował skład dostał wprawdzie wolną rękę. Ale z zastrzeżeniem jednego nazwiska. A że środowisko jest małe, ci co mają to wiedzieć to wiedzą. Wie o tym również sam Patryk. Stąd się biorą te jego kąśliwe uwagi w kierunku FZG.

Piter był tańszy od Dudka.
    Ukryta zawartość

11. Powrót do góry    #4601
    Ja pienię, ale jałowa dyskusja.
    "A Pan Buszmen wymyśla i wymyśla. Liczy, krytykuje, opowiada jak to sam by za wszystkie osoby wystąpił." - Przemysław Termiński, 2016

12. Powrót do góry    #4602
    Zaawansowany
    Z tego co mówi piekarnia to boss się całkiem wycofał dla tego ten potężny transfer Musielaka Za rok mecze o 13 ....

13. Powrót do góry    #4603
    Ekspert
    Cytat Zamieszczone przez kiki Zobacz posta
    Mariusz nawija o tych dwóch biegach Dudka jak Macierewicz o Smoleńsku .....To już jest nudne Spytajcie się Kubery co sądzi o relacjach Ruska z Józefem Odpowie to samo co Dudek nie jego biznes
    To typowy dekiel kibicowski, który zawsze musi znaleźć winnego w innym miejscu, niż ten winny się znajduje. Jak w Smoleńsku przyczyną było ignorowanie podstawowych zasad w ruchu lotniczym, tak w tych meczach najwięcej zawinił Tonder. Mariusz zwyczajnie odwraca uwagę od winnego.
    W meczu z Czewą najgorzej w stosunku do oczekiwań pojechał Tonder, bo jego 0, 0, 1, 2= 3 pkt w czterech wyścigach z ogórkami Włókniarza to była katastrofa. Objeżdżali go tragiczny wtedy Smektała, Miśkowiak, o Jeppesenie nie wspomnę.
    W drugim kluczowym meczu również Tonder najbardziej zyebal mecz, bo po 0 i 1 w pierwszych wyścigach, został zastępowany jako najgorszy, nie nadający się do walki o punkty zawodnik.
    A o remisie GKM-Falubaz 45:45 nawet nie wspomni, gdy Tonder przywiózł 0 i 0 , gdy woził go tragiczny Miesiąc. A wystarczyło by Mati, jeden punkcik przywiózł w Grudziądzu i byłoby utrzymanie.
    Mariusz to taki Gomułka, bo to Dudek u niego jest piątą kolumną, a nie to co faktycznie jest problemem.

Z tego co mówi piekarnia to boss się całkiem wycofał dla tego ten potężny transfer Musielaka Za rok mecze o 13 ....
    Pomiń to zbędne wytłuszczone. A później najwyżej dopiszesz, że to spekulacje z piekarni i wyzwiesz wytykających bzdurę, że są idiotami.

14. Powrót do góry    #4604
    Ekspert Awatar Mariusz
    To na chuy nam ten Musielak z Madsenem? Trza było brac szwagrów, czyli Tondera z Zengotą. Szybciej by poszło. A w pakiecie może byliby tańsi.

Ponad miesiąc temu o tym pisałem to mnie tu chyba Greanpace chciał zjeść na surowo.
    Ukryta zawartość

15. Powrót do góry    #4605
    To na chuy nam ten Musielak z Madsenem? Trza było brac szwagrów, czyli Tondera z Zengotą. Szybciej by poszło. A w pakiecie może byliby tańsi.

Ponad miesiąc temu o tym pisałem to mnie tu chyba Greanpace chciał zjeść na surowo.
    Ten Papuas w krótkich spodenkach twierdził też, że MJJ jest już tu dogadany, przychodzi Mikołajczyk na wypożyczenie i że rozmawiają z Jackiem, bo Frątczak ma z nim kontakt. Nie mówiąc już o mitycznym bilansie Madsena na koniec sezonu, podczas gdy po 2 meczach było już po sezonie. Także te jego informacje można wsadzić między bajki.

16. Powrót do góry    #4606
    Może dlatego stracili to zaufanie, że doskonale wiedzieli, że jak by FZG nie spadł to Patryk i tak odszedł by do Torunia? A ponad roczne uzgadnianie kontraktu w ZG, mieszanie w różnych szczegółach, przeciąganie tego podpisania, to zwykła ściema. Tyle tylko, że w tym układzie Patryk straciłby dobrą wymówkę.
    Ściema to jest Twoje pisanie, bo jak już przyznałeś, to są tylko spekulacje. Niemniej nie do sprawdzenia, ponieważ klub spadł, więc tak, to jest ściema.
    Dalej sobie wmawiaj, że to Dudek celowo spuścił Falubaz i dalej sącz swój jad.
    "Częstochowskie lwy nigdy nie spłacają swoich długów".

17. Powrót do góry    #4607
    Greenpeace nie loguje się już ponad 2 tygodnie od 14-07-2026 12:19

po prostu mu sie głupio zrobiło
    Ukryta zawartość Zamieszczone przez Piernik Ukryta zawartość
    Kurtz chyba PRowca zatrudnił w zeszłym sezonie. Przecież gość ma tragiczne starty, on będzie miał mega ciężko punktować w ekstralidze. Mocno wątpliwe że Sparta świadomie zrezygnowała z MM żeby wziąć trzy klasy gorszego zawodnika.
    Ukryta zawartość Zamieszczone przez sparta_mistrz Ukryta zawartość
    Pamiętam jak tu pisałem że nie rozumiem tego transferu Kurtza to mnie tutaj eksperci pouczali, że on jest dwa razy lepszy od Michelsena

18. Powrót do góry    #4608
    Zaawansowany
    Nie to nie jest spekulacja, to są słowa Dudka dla PS.

https://przegladsportowy.onet.pl/zuz...lubazu/kppqg7s

Matołku niedouczony, spekulacje i opinie mają to do siebie, ze nie zawsze się sprawdzają. Bo są tylko spekulacjami bądź opiniami a nie faktami. Ty sie możesz z nimi zgadzać bądź nie zgadzać. Ale musisz też wiedzieć, ze dyskusja na forum publicznym to w dużej większości właśnie spekulacje i opinie. Ważnym jest aby osoba która to spekuluje, mówiła to wprost. I wtedy wszystko jest ok.

Co do zaangażowania Przemka przed meczem ze Stalą. Nigdzie nie napisałem, ze będzie ono słabe. Publicznie zastanawiam się tylko, jak wielkie będzie to zaangażowanie u zawodnika, który ma (rzekomo) zaklepany kontrakt z klubem, który w razie przegranej z FZG, może spaść ze SE.
    Mariusz ja Cię proszę nie obrażaj innych użytkowników na forum. Tak jestes długo, ale każdy ma już tyle lat, że nie powinien się obrażać. Dyskutujmy na argumenty. Po co te wyzwiska? To tylko nakręca negatywnie emocje. Wrzuć na luz. Tu są ludzie pewnie w przedziale 40-60 lat... A średnia wieku to prwnie jest ok 50 lat

19. Powrót do góry    #4609
    Ekspert Awatar kingpin
    Skąd znali cenę za jego usługi jak nawet telefonu nie wykonali? Chyba nie chcesz nam powiedzieć, ze sądzili, iż Patryk pojedzie w sezonie 2024 w SE za kasę jaką brał czy chciał w sezonie 2021? A przypominam ci, że na sezon 2024 sprowadzili nie tylko Pitera ale i JHJ. Który też sezon 2023 miał taki sobie. Zaczynasz zaklinać rzeczywistość. Pepe jak kompletował skład dostał wprawdzie wolną rękę. Ale z zastrzeżeniem jednego nazwiska. A że środowisko jest małe, ci co mają to wiedzieć to wiedzą. Wie o tym również sam Patryk. Stąd się biorą te jego kąśliwe uwagi w kierunku FZG.

Piter był tańszy od Dudka.
    Dokladnej znac nie musieli ale znali z negocjacji w 2021 i pewnie nie pomysleli, ze w Toruniu zarobil i zarobi mniej.
    Czy moze tak pomysleli?
    W zasadzie bym sie nie zdziwil.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

20. Powrót do góry    #4610
    Ekspert Awatar Mariusz
    Cytat Zamieszczone przez Rif Zobacz posta
    Ściema to jest Twoje pisanie, bo jak już przyznałeś, to są tylko spekulacje. Niemniej nie do sprawdzenia, ponieważ klub spadł, więc tak, to jest ściema.
    Dalej sobie wmawiaj, że to Dudek celowo spuścił Falubaz i dalej sącz swój jad.
    Głuptasie, rozumiem, że bronisz swojego zawodnika, chociaż pewnie po Vaculiku w podobnej scenerii jechałeś razem z Kingpinem. Nie wiem tylko gdzie tu widzisz jakiś "mój jad"? Ja przestałem wierzyć w przywiązanie do klubów, szczególnie wychowanków, gdzieś tak po 2009 roku. Jak kapitan Falubazu, niejaki Grzesiu Walasek, ni stąd ni z owąd, postanowił skorzystać z oferty niejakiej Darii Kabały z Bydzi i przeniósł się szybko do Polonii. W zasadzie od tamtego momentu wszystkich traktuję jak najemników, a szczególnie wychowanków.

Dokladnej znac nie musieli ale znali z negocjacji w 2021 i pewnie nie pomysleli, ze w Toruniu zarobil i zarobi mniej.
    Czy moze tak pomysleli?
    W zasadzie bym sie nie zdziwil.
    Tak, tak, pewnie tak było.

Wracając do tematu klubowego. Wychodzi na to, ze boss szybko nie dogada się z miastem. I po wycofaniu się na pozycję zwykłego sponsora, w klubie będzie rządził ten co wcześniej wstanie. A żeby formalności stało się zadość to ktoś tam przestawił wajchę na tryb oszczędnościowy. Chociaż ciągle mam nadzieję, ze ten Musielak w FZG to żart jednak. Już chyba bardziej strawił bym Zena w FZG. Ale ktoś mi ostatnio mówił, że ten też sporo się ceni.
    Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 04-08-2026 o 15:22
    Ukryta zawartość

21. Powrót do góry    #4611
    Ludzie, którzy tutaj tak bardzo tęsknią za Dudkiem mają chyba jakiś potężny syndrom wyparcia. Dudek ma wy*ebane na nich i na klub czego dał wyraz wielokrotnie. Oszukał zarząd, oszukał sponsorów, oszukał kibiców. Niektórzy nadal mają problem z przyjęciem tego do wiadomości.
    "W perspektywie najbliższych lat ta polityka doprowadzi do zagłady tego co natura stworzyła. Czyli ludzkości." - Mariusz

22. Powrót do góry    #4612
    Ekspert Awatar Mariusz
    Cytat Zamieszczone przez kapitan bomba Zobacz posta
    Ludzie, którzy tutaj tak bardzo tęsknią za Dudkiem mają chyba jakiś potężny syndrom wyparcia. Dudek ma wy*ebane na nich i na klub czego dał wyraz wielokrotnie. Oszukał zarząd, oszukał sponsorów, oszukał kibiców. Niektórzy nadal mają problem z przyjęciem tego do wiadomości.
    Bomba, ale wiesz czy spekulujesz? Zaraz ci zostanie zadane to pytanie.

Aleś pojechał teraz z Patrykiem, zero dyplomacji.
    Ukryta zawartość

23. Powrót do góry    #4613
    Cytat Zamieszczone przez Super Pro Peter kildemand Zobacz posta
    Greenpeace nie loguje się już ponad 2 tygodnie od 14-07-2026 12:19

po prostu mu sie głupio zrobiło
    W czarnych okularach ciexko wpisac hasło …

24. Powrót do góry    #4614
    Ekspert
    Dziwne zachowanie Dudka już nawet oceniając pod kątem pr’owym. No ale nie od dziś wiadomo, że żużlowcy to nie są najostrzejsze kredki w piórniku.
    "(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
    "
    Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"

25. Powrót do góry    #4615
    Ekspert Awatar Mariusz
    Odnośnie niedzielnego meczu i upadku Lebiedieva w 15 biegu. Obejrzałem dzisiaj powtórkę tego upadku i musze powiedzieć, ze Andrzej stracił trochę sympatii w moich oczach. A najbardziej tym wywiadem po meczu. Tam gołym okiem widać, ze Andrzej katapultował się celowo, nie musiał tego robić. I niepotrzebnie robił z siebie wariata tym wywiadem idąc w zaparte.

U Andrzeja zauważyłem taką tendencję, czy to w meczach SE czym SGP. Często zaczyna zawody od trójek i dwójek. Ale czym dalej w las tym gorzej. Wygląda to tak jak by chłop nie trzymał ciśnienia i się psychicznie spalał.
    Ukryta zawartość

26. Powrót do góry    #4616
    Zaawansowany
    Ja bym raczej powiedział, że to słabe ogarnianie zmieniających się warunków torowych, a nie psycha.

27. Powrót do góry    #4617
    Ekspert Awatar Mariusz
    Cytat Zamieszczone przez Pain Zobacz posta
    Ja bym raczej powiedział, że to słabe ogarnianie zmieniających się warunków torowych, a nie psycha.
    Bo ja wiem, on sam kiedyś tym się tłumaczył. Ale jakoś w to nie wierzę. Zbyt często mu się to zdarza, na zbyt wielu torach. W SE na 10 startów w biegach nominowanych 7 razy dał ciała przyjeżdżając na metę 3 albo 4. Mimo, że na torze wyglądał na szybkiego.
    Ukryta zawartość

28. Powrót do góry    #4618
    Użytkownik

Skąd pomysł, że Zengota chciałby przyjść do Falubazu?

29. Powrót do góry    #4619
    Jak myślicie, że teraz jest burdel i to jest szczyt co się dzieje, to poczekajcie do ogłoszenia ile Falubaz ma długu. Ten cyrk się dopiero rozkręca. Ekstraliga fajna sprawa, ale pierwsza też ciekawa...
    Ze wszystkich rzeczy nieważnych, żużel jest najważniejszy - Micz Bjukanon
    Ukryta zawartość

30. Powrót do góry    #4620
    Stały bywalec
    Cytat Zamieszczone przez sparta_mistrz Zobacz posta
    Dziwne zachowanie Dudka już nawet oceniając pod kątem pr’owym. No ale nie od dziś wiadomo, że żużlowcy to nie są najostrzejsze kredki w piórniku.
    Dudek od odejscia z Falubazu ani razu nie "puscil oczka" albo wypowiedział sie w jakis pozytywny sposob o klubie, miescie, czy kibicach. Zaraz mi ktos odbije pileczke, ze jak ma sie wypowiadac cieplo jak rzucali w niego butelkami czy busa mu ktoś pociapkał, ale chodzi mi glownie o sam okres jak Falubaz jezdzil w 1 lidze, czy krotko po awansie. Moze sam tam jakies niejasnosci zatargi wyzszych szczeblow, nie wiem, nie wnikam, ale pod samym wzgledem PRowym wystarczyloby powiedziec cos poprawnie politycznego. Przeciez gosciu ma w ZG kupe fanów, starszych młodszych i jeszcze młodszych, a tymczasem ziomek potrafi palnąć publicznie ze sociale sa mu potrzebne do sprzedawania gadżetów .

31. Powrót do góry    #4621
    Ekspert
    Cytat Zamieszczone przez kibic123 Zobacz posta
    Do tego klubu idealnie pasuje Mróz. Zobacz jak dzisiaj zayebiście sobie radził. Idealnie pasuje do tych ludzi, którzy "rządzą" FZG.
    Cytat Zamieszczone przez Micz Bjukanon Zobacz posta
    Jak myślicie, że teraz jest burdel i to jest szczyt co się dzieje, to poczekajcie do ogłoszenia ile Falubaz ma długu. Ten cyrk się dopiero rozkręca. Ekstraliga fajna sprawa, ale pierwsza też ciekawa...
    To może chociaż w długach pobijemy sąsiada z północy, skoro sportowo nie dajemy rady?
    Tak szczerze, to wszystko mi jedno. Niech nawet zlikwidują ten klub, jeśli mamy być pośmiewiskiem lig żużowych. Będziemy jeździć do Landshut, Daugavpils, a naszymi gwiazdami będą wychowankowie Tonder, za parę lat Zengi i Witrykus.

32. Powrót do góry    #4622
    Ekspert
    Cytat Zamieszczone przez jan kowalski Zobacz posta
    Dudek od odejscia z Falubazu ani razu nie "puscil oczka" albo wypowiedział sie w jakis pozytywny sposob o klubie, miescie, czy kibicach. Zaraz mi ktos odbije pileczke, ze jak ma sie wypowiadac cieplo jak rzucali w niego butelkami czy busa mu ktoś pociapkał, ale chodzi mi glownie o sam okres jak Falubaz jezdzil w 1 lidze, czy krotko po awansie. Moze sam tam jakies niejasnosci zatargi wyzszych szczeblow, nie wiem, nie wnikam, ale pod samym wzgledem PRowym wystarczyloby powiedziec cos poprawnie politycznego. Przeciez gosciu ma w ZG kupe fanów, starszych młodszych i jeszcze młodszych, a tymczasem ziomek potrafi palnąć publicznie ze sociale sa mu potrzebne do sprzedawania gadżetów .
    Przecież Dudek powiedział w 2023 albo na początku 2024 ze bardzo chcialby kiedyś wrocic do Falubazu. To z jego ust padło.
    Da sie wypowiedziec cieplej?
    Potem zaczęły sie jakies dziwne akcje z busem, jakies artykuły sie pojawiły ze kibice go nie chcą w Falubazie i chyba komus u was udało sie skutecznie Dudkowi wybić pomysl z powrotem z glowy.

33. Powrót do góry    #4623
    Ekspert Awatar Mariusz
    Ale masz wiedzę czy tylko spekulujesz?

To jest właśnie dalszy ciąg wojenki bossa z miastem. Nie doszli do porozumienia, nie znaleźli jakiegoś dobrego rozwiązania. I teraz idą na przesilenie. Nie wiem czym to się skończy ale ja zaczynam podejrzewać, że miasto chce w ten sposób pozbyć się całkowicie bossa z FZG. Czuję tu taktykę sedesa. Formalnie miasto zarzeka się, ze nie chcą mieć udziałów FZG. Ale wiedzą też, że FZG pośrednio to kopalnia głosów wyborczych dla polityków lokalnych. Nie wiem jaki mają zamysł końcowy, ale nie zdziwię się jak doprowadzą klub do sporego zadłużenia. Potem winą za ten stan obciążą bossa. A na koniec pojawią się na białym koniu, sklecą jakąś grupę 3-5 swoich lokalnych biznesmenów, i ogłoszą światu, że zdecydowane działania władz miasta doprowadziły do uratowanie FZG.

Jeśli ten scenariusz się sprawdzi to trzeba będzie przyznać, że sedes i spółka ograła bossa i Golińskiego jak dzieciaka. Najpierw rękoma bossa i Golińskiego, miasto oczyściło klub z ludzi Kubickiego. A następnie pozbędą się tych co wykonali czarną robotę. Tak to z grubsza wygląda. A czas pokaże jak będzie.
    Ukryta zawartość

34. Powrót do góry    #4624
    Stały bywalec
    Cytat Zamieszczone przez Piernik Zobacz posta
    Przecież Dudek powiedział w 2023 albo na początku 2024 ze bardzo chcialby kiedyś wrocic do Falubazu. To z jego ust padło.
    Potem zaczęły sie jakies dziwne akcje z busem, jakies artykuły sie pojawiły ze kibice go nie chcą w Falubazie i chyba komus u was udało sie skutecznie Dudkowi wybić pomysl z powrotem z glowy.
    No dobra zwracam honor. Sprawdziłem, faktycznie wypowiedział się cieplo

35. Powrót do góry    #4625
    Ekspert Awatar Mariusz
    Cytat Zamieszczone przez Piernik Zobacz posta
    No tak było. Wtedy wspomniał coś o tym. Dla mnie to oznacza, że po prostu dał sygnał, że jest gotowy na rozmowy z FZG. Pewnie liczył na to, że Protas zadzwoni z jakąś ofertą. Nie doczekał się takiego telefonu.
    Ukryta zawartość

36. Powrót do góry    #4626
    Ale masz wiedzę czy tylko spekulujesz?

To jest właśnie dalszy ciąg wojenki bossa z miastem. Nie doszli do porozumienia, nie znaleźli jakiegoś dobrego rozwiązania. I teraz idą na przesilenie. Nie wiem czym to się skończy ale ja zaczynam podejrzewać, że miasto chce w ten sposób pozbyć się całkowicie bossa z FZG. Czuję tu taktykę sedesa. Formalnie miasto zarzeka się, ze nie chcą mieć udziałów FZG. Ale wiedzą też, że FZG pośrednio to kopalnia głosów wyborczych dla polityków lokalnych. Nie wiem jaki mają zamysł końcowy, ale nie zdziwię się jak doprowadzą klub do sporego zadłużenia. Potem winą za ten stan obciążą bossa. A na koniec pojawią się na białym koniu, sklecą jakąś grupę 3-5 swoich lokalnych biznesmenów, i ogłoszą światu, że zdecydowane działania władz miasta doprowadziły do uratowanie FZG.

Jeśli ten scenariusz się sprawdzi to trzeba będzie przyznać, że sedes i spółka ograła bossa i Golińskiego jak dzieciaka. Najpierw rękoma bossa i Golińskiego, miasto oczyściło klub z ludzi Kubickiego. A następnie pozbędą się tych co wykonali czarną robotę. Tak to z grubsza wygląda. A czas pokaże jak będzie.
    Szkoda, że poprzednia przygoda Adasia w roli prezesa wyglądała identycznie. Prawda jest taka, że z tym potężnym B O S S E M jedyne co można osiągnąć to utrzymanie. Gorzów z wieloma bańkami długu radzi sobie lepiej i ma lepsze perspektywy. Karkosik nie płakał do miasta o dopłaty tylko chciał to ściągał Golloba czy Sullivana. Tu te pieniądze zostały bezmyślnie przetopione. Otacza się ludźmi, którzy nie potrafią zarządzać klubowym budżetem. Bardzo mnie ciekawi jak wyglądały zyski z SEC i kto na tym zarobił.

37. Powrót do góry    #4627
    Zaawansowany Awatar Jacazg
    Bieńkowski się ośmieszył, niecałe dwa kata temu wielkie zapowiedzi tytuł dmp za dwa max 3 sezony. A teraz płacz, że miasto to oszukuje. Dla takiego właściciela klubu to nie miałoby znaczenia, jeżeli tylko chciałby zrealizować swój plan. Ale on ma w d. ten klub, żużel go nie interesuje, o czym otwarcie mówi. Może faktycznie lepsze by było mieć kilku mniejszych sponsorów.
    Falubaz to MAGIA!!!

38. Powrót do góry    #4628
    chyba nie powiecie, ze gość ze słabą psychiką, dla którego żużel byl za głośny ograł przepotężnego Bossa
    DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE, WIERNI PO PORAŻCE

39. Powrót do góry    #4629
    Ekspert Awatar Mariusz
    Cytat Zamieszczone przez Jacazg Zobacz posta
    Bieńkowski się ośmieszył, niecałe dwa kata temu wielkie zapowiedzi tytuł dmp za dwa max 3 sezony. A teraz płacz, że miasto to oszukuje. Dla takiego właściciela klubu to nie miałoby znaczenia, jeżeli tylko chciałby zrealizować swój plan. Ale on ma w d. ten klub, żużel go nie interesuje, o czym otwarcie mówi. Może faktycznie lepsze by było mieć kilku mniejszych sponsorów.
    Przecież FZG miał trzech prywatnych właścicieli. Bieńkowski, Tymczyszyn i Dowhan. Tymczyszyn szybko się wycofał, Dowhan spyerdolił po angielsku, niby jest ale tak jak by go nie było. Zostawiając samego Bieńkowskiego z tym problemem. Ale tu stricte nie chodzi o samych sponsorów ale o właścicieli klubu. Czyli kogoś takiego kto ma pomysł na klub.
    Ukryta zawartość

40. Powrót do góry    #4630
    Pytanie do znawcow. Czy przepotezny B O S S w koncu sie kiedys wqoorwi?

41. Powrót do góry    #4631
    Ekspert
    Dawać go do Falubazu. Technikę ma całkiem spoko. Jak klub wynajduje talenty?

16-latek driftował motocyklem po mieście. Policja przerwała jego popisy - Zielona Góra, Super Express
    "Motocyklista wielokrotnie wykonywał niebezpieczne manewry na ulicach Zielonej Góry. Jeździł na jednym kole, celowo wprowadzał pojazd w poślizg i publikował nagrania w internecie. Policjanci szybko ustalili jego tożsamość. Kierującym okazał się 16-latek, który nie miał prawa jazdy."

42. Powrót do góry    #4632
    Ekspert Awatar j-rules
    tarnowska sciezke juz wam dawno rozpisalem, ze wiele rzeczy sie tutaj rymuje..
    ihpon

43. Powrót do góry    #4633
    Ekspert
    Gorzowski bankrut od dwóch lat nie wyleciał z ligi więc i wam włos z głowy nie spadnie.
    "(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
    "
    Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"

44. Powrót do góry    #4634
    Użytkownik
    Wykrakałem tego Miśkowiaka - ale z dwojga Musielak-Miśkowiak to przynajmniej opcja objechana w Ekstralidze i z jakimś potencjałem. Nic innego nic walka o utrzymanie i tak nam nie grozi. Jeszcze bym się zainteresował młodym Pedersenem

45. Powrót do góry    #4635
    Stały bywalec
    Cytat Zamieszczone przez Falubaz813 Zobacz posta
    Wykrakałem tego Miśkowiaka - ale z dwojga Musielak-Miśkowiak to przynajmniej opcja objechana w Ekstralidze i z jakimś potencjałem. Nic innego nic walka o utrzymanie i tak nam nie grozi. Jeszcze bym się zainteresował młodym Pedersenem

Jakim potencjałem?
    To równie dobrze Hurysz też jest objechany w ekstraklasie, jeden pies

Uprawnienia umieszczania postów