Strona 64 z 139 PierwszyPierwszy ... 1454626364656674114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,836 do 2,880 z 6218

Wątek: Falubaz Zielona Góra 2026 - wątek klubowy

1. Powrót do góry    #2836
    Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez klonstoper Zobacz posta
    No to inaczej. Jeśli solidny występ lidera, który ma być najlepszy w drużynie w meczu u siebie to średnia 2,16 przeciwko beniaminkowi, którego lider robi 2,8 to warto karakana podpisywać już teraz z podwyżką na następny sezon.
    Jak już na siłę podkreślasz, że taki wynik przeciwko TEMU BENIAMINKOWI jest czymś złym, to dla przypomnienia:

Sajfutdinow zrobił u siebie na tego beniaminka 2,0, Dudek 1,5 a lidera BENIAMINKA 2,4.

Kurtz u siebie 1,8, Bewley 2,0, lider beniaminka 2.5.

Drabik 1,6, Taras 1,8. Lider Beniaminka 2,16.

I nikt nie mówi, że Madsen pojechał świetne spotkanie. Pojechał solidne spotkanie, czyli to, co w większości przypadków od niego się wymaga. Było to niewątpliwie minimum przyzwoitości. Różnica polega na tym, że kiedy jedzie źle - to każdy potrafi to dostrzec, a kiedy pojedzie solidnie - Ty na wszelkie sposoby nie potrafisz tego przyznać i brniesz w dzikie ucieczki logiczne.

Cytat Zamieszczone przez noc Zobacz posta
    Następny wykładnik, oddający dość dokładnie poziom jazdy Madsena w ostatnim meczu, który tak wielu zadowolił. Jego skuteczność jest poniżej Kołodzieja, Rew i Cooka, których występy zostały ocenione jako średnie. A jakie oczekiwanie i płące są wobec Madsena, a Rew i Cooka? I to w dodatku Madsen jeździł u siebie.
    To zapytam tak. Kogo łatwiej jest pokonać - Cairnsa, Hurysza, McDiarmida, Curzytka, wolnego Pawlickiego?

Czy może łatwiej pokonać - ultra szybkiego Cooka, Pawlickiego, sklejonego Kołodzieja i Rew?

2. Powrót do góry    #2837
    Użytkownik Awatar klonstoper
    Cytat Zamieszczone przez Greenpeace Zobacz posta
    Jak już na siłę podkreślasz, że taki wynik przeciwko TEMU BENIAMINKOWI jest czymś złym, to dla przypomnienia:

Sajfutdinow zrobił u siebie na tego beniaminka 2,0, Dudek 1,5 a lidera BENIAMINKA 2,4.

I nikt nie mówi, że Madsen pojechał świetne spotkanie. Pojechał solidne spotkanie, czyli to, co w większości przypadków od niego się wymaga. Było to niewątpliwie minimum przyzwoitości. Różnica polega na tym, że kiedy jedzie źle - to każdy potrafi to dostrzec, a kiedy pojedzie solidnie - Ty na wszelkie sposoby nie potrafisz tego przyznać i brniesz w dzikie ucieczki logiczne.
    A MJJ zrobił 2,6, Łaguta 3.0 - to dopiero robienie szmadsena z logiki, porównując Tarasienke, który ma o połowę mniejszy kontrakt, a i tak jedzie nieporównywalnie lepszy sezon. Ale okej jeśli zawodnik, a właściwie jego parodia z top3 kontraktem w lidze robi średnią 2,16 na swoim torze i to jest jego najlepszy mecz w sezonie i to jest solidny występ to spoko. Podziwiam, że ktoś ma chęć bronić tyle tego słabej jakości najemnika. Poczekajmy na tak zwany bilans na koniec sezonu, jeszcze mecz z Częstochową został, lider będzie mógł się popisać.

Ty masz jakąś dziką misję bronienia karakana. To nie jest solidne spotkanie, zrobił 2 trójki na 6 biegów, a nawet taki Zengota go przewiózł XD
    Adaś rozkaz wydał robienia gruntu i rozmiękczania kibiców pod kontrakt szmadsena na 2027? Jednak MJJ nie pyknął? Gdzie ci liderzy, których adaś ściąga, drzwi gabinetu chyba się nie zamykają tak tu każdy lider chce jeździć?

Tu małe sprostowanie, bo przeciwko Częstochowie miał też 13 w 5, żeby nie było, bo napisałem, że pojechał najlepszy mecz z Unią. Tam pojechał Z A J E B I Ś C I E, jednak występ z Unią nie był najlepszy tylko 2 najlepszy. Oby jak najszybciej było info o przedłużeniu, koniecznie z podwyżką, bo pozycja negocjacyjna po wygraniu GP Pragi rośnie.
    Ostatnio edytowane przez klonstoper ; 03-06-2026 o 13:33

3. Powrót do góry    #2838
    Zaawansowany
    Widząc te 'burdel : Jak trzeba przepłacać grajka na pokroju Przema który w meczu z Lesznem nie istniał to może ta 1 liga nie była by zła może do czekamy się wychowanków którzy zbudują ten klub od nowa Goliński nic nie robi było lepiej Boss się wk,,,, to nas nie ma

4. Powrót do góry    #2839
    Ekspert Awatar Mariusz
    A MJJ zrobił 2,6, Łaguta 3.0 - to dopiero robienie szmadsena z logiki, porównując Tarasienke, który ma o połowę mniejszy kontrakt, a i tak jedzie nieporównywalnie lepszy sezon. Ale okej jeśli zawodnik, a właściwie jego parodia z top3 kontraktem w lidze robi średnią 2,16 na swoim torze i to jest jego najlepszy mecz w sezonie i to jest solidny występ to spoko. Podziwiam, że ktoś ma chęć bronić tyle tego słabej jakości najemnika. Poczekajmy na tak zwany bilans na koniec sezonu, jeszcze mecz z Częstochową został, lider będzie mógł się popisać.

Ty masz jakąś dziką misję bronienia karakana. To nie jest solidne spotkanie, zrobił 2 trójki na 6 biegów, a nawet taki Zengota go przewiózł XD
    Adaś rozkaz wydał robienia gruntu i rozmiękczania kibiców pod kontrakt szmadsena na 2027? Jednak MJJ nie pyknął? Gdzie ci liderzy, których adaś ściąga, drzwi gabinetu chyba się nie zamykają tak tu każdy lider chce jeździć?
    Przestań kolego już pyerdolić te kocopoły bo słuchać tego nie idzie. Tak, Leon pojechał solidny mecz z Unią, a taki MJJ czy Łaguta pojechali bardzo dobre swoje mecze. I przypominam, że oceniamy tylko ten jeden mecz. A z perspektywy dwóch sezonów będziemy oceniali czy warto z Leonem podpisywać kontrakt na następne lata. O ile sytuacja na rynku nam na to pozwoli. Bo wcale nie jest takie pewne, że w miejsce Leona znajdziemy innego kolarza który będzie robił solidne pkt dla FZG.
    Ukryta zawartość
    Bez cenzury: Ukryta zawartość
    FALUBAZ DMP 1981/1982/1985/1991/2009/2011/2013 Ukryta zawartość

5. Powrót do góry    #2840
    Cytat Zamieszczone przez Mariusz Zobacz posta
    Przestań kolego już pyerdolić te kocopoły bo słuchać tego nie idzie. Tak, Leon pojechał solidny mecz z Unią, a taki MJJ czy Łaguta pojechali bardzo dobre swoje mecze. I przypominam, że oceniamy tylko ten jeden mecz. A z perspektywy dwóch sezonów będziemy oceniali czy warto z Leonem podpisywać kontrakt na następne lata. O ile sytuacja na rynku nam na to pozwoli. Bo wcale nie jest takie pewne, że w miejsce Leona znajdziemy innego kolarza który będzie robił solidne pkt dla FZG.
    słuchać nie idzie pi3rdolenia, że pojechał solidny mecz wygrywając na swoim torze 2/6 biegów, gdzie nawet nie wygrał 1 startu i męczył się na dystansie, żeby wyszarpać 2 punkty Zengocie czy tam połamanemu Kołodziejowi. Ty na to patrzysz w perspektywie jego poprzednich występów czy tego, że ma jeden z najwyższych kontraktów w lidze i jego zadaniem jest dowozić po 13 punktów na mecz, ale w 5 biegach? Może tutaj nasze postrzeganie się różni.

6. Powrót do góry    #2841
    Użytkownik
    słuchać nie idzie pi3rdolenia, że pojechał solidny mecz wygrywając na swoim torze 2/6 biegów, gdzie nawet nie wygrał 1 startu i męczył się na dystansie, żeby wyszarpać 2 punkty Zengocie czy tam połamanemu Kołodziejowi. Ty na to patrzysz w perspektywie jego poprzednich występów czy tego, że ma jeden z najwyższych kontraktów w lidze i jego zadaniem jest dowozić po 13 punktów na mecz, ale w 5 biegach? Może tutaj nasze postrzeganie się różni.
    Takie rzeczy robi tylko jeden zawodnik. I nazywa się Bartosz Zmarzlik. Nikt więcej.

7. Powrót do góry    #2842
    Zaawansowany

To zapytam tak. Kogo łatwiej jest pokonać - Cairnsa, Hurysza, McDiarmida, Curzytka, wolnego Pawlickiego?

Czy może łatwiej pokonać - ultra szybkiego Cooka, Pawlickiego, sklejonego Kołodzieja i Rew?

Co z MJJ ? Masz jakieś info? Jak napisałeś a, to napisz b. Dzisiaj Jepsenowi deadline mija wg tego co pisałeś, a tu cisza. Zostajemy z ręką w nocniku?

Cytat Zamieszczone przez kiki Zobacz posta
    Widząc te 'burdel : Jak trzeba przepłacać grajka na pokroju Przema który w meczu z Lesznem nie istniał to może ta 1 liga nie była by zła może do czekamy się wychowanków którzy zbudują ten klub od nowa Goliński nic nie robi było lepiej Boss się wk,,,, to nas nie ma

Nawet jak bedziesz mieć wychowanków to zaraz ich jakiś mocny eligowy klub wykupi.

Jezdziliśmy dwa lata w m2e. Te mecze o 14 rozwalały cały dzień. Ja wolę żebyśmy jezdzili w elidze. No, a jak mamy się bawić w zużel dla zabawy to najlepiej KLŻ i tylko szkolić. Jechać bez presji, zajmować 3 miejsce w lidze i tyle

8. Powrót do góry    #2843
    Cytat Zamieszczone przez Glebson Zobacz posta
    Co z MJJ ? Masz jakieś info? Jak napisałeś a, to napisz b. Dzisiaj Jepsenowi deadline mija wg tego co pisałeś, a tu cisza. Zostajemy z ręką w nocniku?
    MJJ odmówił Falubazowi.

9. Powrót do góry    #2844
    Stały bywalec
    I nie ma sie co dziwic.

10. Powrót do góry    #2845
    Użytkownik
    No to teraz jesteśmy skazani na Madsena. Bo inaczej zostajemy z Kubera i Ratajczakiem na Polonię która na dzień dobry ma najlepszego juniora i najlepszego U24, do tego może dorzucić Madsena który pewnie przyjedzie i u nas zrobi 12-14 punktów

11. Powrót do góry    #2846
    Zaawansowany
    Cytat Zamieszczone przez NeverGiveUp38 Zobacz posta
    MJJ odmówił Falubazowi.
    To teraz kto zamiast niego Jack? Jak GKM nie podpisał Tarasienko, a my nie mamy Przemka to może warto spróbować go podkraść?

12. Powrót do góry    #2847
    Stały bywalec
    To teraz kto zamiast niego Jack? Jak GKM nie podpisał Tarasienko, a my nie mamy Przemka to może warto spróbować go podkraść?
    Lepiej się martw żeby zostało to co jest. Na x ponoć niejaki Karol wrzucił filmik opisujacy udolność mecenasa na rynku transferowym. Puka dziś bekę z tego miał

13. Powrót do góry    #2848
    Z Przemkiem jeszcze nie jest nic pewnego na 100% ,że trafi do Leszna. Sprawa w toku cały czas. Jack nieosiągalny, wszystko wskazuje na to, że zostanie w Gorzowie. Jeżeli Przemo odejdzie to ma Falubaz duży problem. Z zagranicznych osiągalnych na rynku na dziś: Douglas, Fricke, Tungate i możliwe, że Fred.

14. Powrót do góry    #2849
    Ekspert Awatar Mariusz
    MJJ odmówił Falubazowi.
    Nie tylko FZG, jeszcze dwóm innym klubom również.

Z Przemkiem jeszcze nie jest nic pewnego na 100% ,że trafi do Leszna. Sprawa w toku cały czas. Jack nieosiągalny, wszystko wskazuje na to, że zostanie w Gorzowie. Jeżeli Przemo odejdzie to ma Falubaz duży problem. Z zagranicznych osiągalnych na rynku na dziś: Douglas, Fricke, Tungate i możliwe, że Fred.
    Przemo dał info Dobruckiemu, że Józef musi jeszcze trochę dorzucić. Aby mu się opłacało odejść z FZG. Czy Józef coś dorzuci tego nie wiem. Ale podejrzewam, że Józefowi już ciśnienie z lekka podniósł. Z drugiej strony Zen się zaczął mocno niecierpliwić. I czeka na jakąś ofertę z Unii.
    Ukryta zawartość

15. Powrót do góry    #2850
    Użytkownik
    Czyli finalnie dużo szumu a pewnie każdy osiągnął swój cel, MJJ z dużą podwyżką w GKM, Tarasienko tak samo, a Madsen i Pawlicki z utrzymanymi nieadekwatnymi kontraktami w ZG.
    Może chociaż jest szansa na wymianę Andrzeja za Douglasa

16. Powrót do góry    #2851
    Stały bywalec
    Oni rozmawiaja na insta czy gg? Wszystko kazdy wie kto komu na ucho powiedzial tylko kwoty ile dorzucic brakuje niebywale ... no ale jak ktos ma takie dojscia to szacun...

17. Powrót do góry    #2852
    Stały bywalec
    Przecież to co Mariusz tutaj pisze to zawsze argumentuje że to spekulacje, też mnie zastanawia czy ktoś się wkrada im na GG że takie info rzucają

18. Powrót do góry    #2853
    Stały bywalec
    Cytat Zamieszczone przez artur99 Zobacz posta
    Przecież to co Mariusz tutaj pisze to zawsze argumentuje że to spekulacje, też mnie zastanawia czy ktoś się wkrada im na GG że takie info rzucają
    +1 podziekowania za Twoj post

19. Powrót do góry    #2854
    Ekspert Awatar Dominik
    Cytat Zamieszczone przez artur99 Zobacz posta
    Jego taktyka jest znana od lat. Zawsze wyskakuje ze swoim DOKLADNYM acz spekulowanym info po kimś. Zawsze. Jeszcze tego nie zauważyliście
    My chcemy noł, a sędzia kaman - Robert Kempiński

20. Powrót do góry    #2855
    Stały bywalec
    Na pewno jest zabawne...

21. Powrót do góry    #2856
    Ekspert Awatar Mariusz
    Cytat Zamieszczone przez Dominik Zobacz posta
    Jego taktyka jest znana od lat. Zawsze wyskakuje ze swoim DOKLADNYM acz spekulowanym info po kimś. Zawsze. Jeszcze tego nie zauważyliście
    No tak, tylko jak ci matołku spekulowałem w wątku leszczyńskim, że Unia kończy współpracę z Kołdim i Zenem to śmiałeś się do rozpuku z kolegami z tych spekulacji. A dzisiaj z zapartym tchem rozprawiacie kogo Józef zakontraktuje w ich miejsce. Przypomnij mi, kto przede mną spekulował o odejściu Kołdiego i Zena?
    Ukryta zawartość

22. Powrót do góry    #2857
    Stały bywalec
    Ile to tam bylo? 30 sekund milczenia i....over

23. Powrót do góry    #2858
    Ekspert Awatar Dominik
    No tak, tylko jak ci matołku spekulowałem w wątku leszczyńskim, że Unia kończy współpracę z Kołdim i Zenem to śmiałeś się do rozpuku z kolegami z tych spekulacji. A dzisiaj z zapartym tchem rozprawiacie kogo Józef zakontraktuje w ich miejsce. Przypomnij mi, kto przede mną spekulował o odejściu Kołdiego i Zena?
    No nie Ty. O możliwym odejściu przynajmniej JK mówiono jeszcze rok wstecz. Ty jak zwykle na szybko wpadłeś ze swoją bajka

24. Powrót do góry    #2859
    Ekspert Awatar Mariusz
    Cytat Zamieszczone przez Dominik Zobacz posta
    No nie Ty. O możliwym odejściu przynajmniej JK mówiono jeszcze rok wstecz. Ty jak zwykle na szybko wpadłeś ze swoją bajka
    Nie bajką matołku a ze spekulacjami. Od zawsze piszę, już z 1000 razy, że nie mam informacji z pierwszej ręki, że tylko spekuluje na podstawie plotek z piekarni. Przecież cybancie od tego jest forum właśnie.
    Ukryta zawartość

25. Powrót do góry    #2860
    Ekspert Awatar Dominik
    Nie bajką matołku a ze spekulacjami. Od zawsze piszę, już z 1000 razy, że nie mam informacji z pierwszej ręki, że tylko spekuluje na podstawie plotek z piekarni. Przecież cybancie od tego jest forum właśnie.
    Zgadzam się. Też od czasu do czasu coś rzucę. Tylko twoje spekulacje są bardzo dokładne, jakbyś siedział w każdym klubie.

26. Powrót do góry    #2861
    Stały bywalec
    Nie tylko FZG, jeszcze dwóm innym klubom również.

Przemo dał info Dobruckiemu, że Józef musi jeszcze trochę dorzucić. Aby mu się opłacało odejść z FZG. Czy Józef coś dorzuci tego nie wiem. Ale podejrzewam, że Józefowi już ciśnienie z lekka podniósł. Z drugiej strony Zen się zaczął mocno niecierpliwić. I czeka na jakąś ofertę z Unii.
    A tu spekulujesz czy wiesz, ze Jozef musi troche dorzucic? Bo ja jakbym tak pisal to bylbym pewien a nie spekulowal

27. Powrót do góry    #2862
    Ekspert Awatar Mariusz
    Cytat Zamieszczone przez dominiktor Zobacz posta
    A tu spekulujesz czy wiesz, ze Jozef musi troche dorzucic? Bo ja jakbym tak pisal to bylbym pewien a nie spekulowal
    To ile razy mam ci jeszcze napisać, ze spekuluje? Nie mam żadnych dość do informacji z klubu. Wiem tylko co w lokalnych piekarniach usłyszę, czasami trafię a czasami nie. A wam matoły co rusz trzeba przypominać, że to tylko spekulacje.
    Ukryta zawartość

28. Powrót do góry    #2863
    A skoro już jesteśmy przy tych spekulacjach to czy od zawsze tak było, że Puka i inne Ostafy brały info stąd i Twittera, czy mieli jakiś insiderskich informatorów? Ja to forum czytam od kilku lat, założyłem konto w sumie, żeby zapytać o 1 rzecz i zacząłem sobie pisać, bo to chyba najciekawsza forma wymiany zdań z innymi sympatykami żużla. Pamiętam jednak czasy, jak plotki transferowe zaczynały się w okolicach września, a nawet później i jak miałem jakieś informacje jeszcze o transferach, np Andreasa Jonssona do Falubazu to i tak było to dość późno, z tego co pamiętam już po zakończeniu sezonu. Mogę się mylić, bo dawno temu to było, ale na pewno nie było czegoś takiego, że w maju wiadomo było, że Kubera przychodzi na następny sezon do FZG i wiedział o tym każdy.

29. Powrót do góry    #2864
    Stały bywalec
    Dobra kolku , koncze z toba dyskusje ....Przemo powiedzial Dobruckiemu , ze zamalo Jozef dorzucil , chlopku kup bulki , zjedz i juz nie spekuluj , i takie info puszczam w swiat , mi Pani Sklepowa powiedziala ze sasiad bzyka sasiadke i siedzie cicho bo nie wiem a nie , stwierdzam ze tak jest no dzieciak...zaraz dobranocka dobranoc...

30. Powrót do góry    #2865
    Ekspert Awatar Mariusz
    A skoro już jesteśmy przy tych spekulacjach to czy od zawsze tak było, że Puka i inne Ostafy brały info stąd i Twittera, czy mieli jakiś insiderskich informatorów? Ja to forum czytam od kilku lat, założyłem konto w sumie, żeby zapytać o 1 rzecz i zacząłem sobie pisać, bo to chyba najciekawsza forma wymiany zdań z innymi sympatykami żużla. Pamiętam jednak czasy, jak plotki transferowe zaczynały się w okolicach września, a nawet później i jak miałem jakieś informacje jeszcze o transferach, np Andreasa Jonssona do Falubazu to i tak było to dość późno, z tego co pamiętam już po zakończeniu sezonu. Mogę się mylić, bo dawno temu to było, ale na pewno nie było czegoś takiego, że w maju wiadomo było, że Kubera przychodzi na następny sezon do FZG i wiedział o tym każdy.
    Ja prdl. wy musicie najpierw zrozumieć pewne prawidła. Dziennikarze, jacy by nie byli, to trzeba ich też czytać między wierszami. Bo to sa ludzie którzy żyją z pisania newsów. Mają oni różne kontakty w klubach, ale korzystają też z różnych innych źródeł. Czasami coś zwąchają jakiś trop na forum i później drążą w innych swoich źródłach. Robią to po to aby walnąć newsa w necie i mieć sporo kliknięć i cytatów. Ale kibic powinien to wszystko umieć filtrować. Więc skoro taki puka pisał już w maju 2025, że Kubera będzie w FZG to znaczy tylko tyle, że najprawdopodobniej dostał z FZG ofertę i zaczął ją rozważać. Ale nie znaczy to jeszcze, że na 100% będzie w FZG. Bo rynek jest tak ubogi w dobrej klasy zawodników, że do momentu podpisania kontraktu, mógł takiego Kuberę skusić dosłownie każdy inny prezes. W każdym bądź razie, te newsy dziennikarzy to też nic innego jak tylko spekulacje. Wyciągnięte na podstawie różnych źródeł. Niektóre się sprawdzają a inne nie. I tak do nich należy podchodzić. A nie jak do prawdy objawionej.

Tak samo jest tu na forum, jeden ma jakieś zasłyszane info od wujka który zna toromistrza w klubie, inny pracuje u jakiegoś sponsora klubu, a jeszcze inny zna sekretarkę w jakimś klubie. I potem dzielą się tymi informacjami na forum. Ale to są dalej tylko spekulacje i nic więcej.
    Ostatnio edytowane przez Mariusz ; 03-06-2026 o 18:29
    Ukryta zawartość

31. Powrót do góry    #2866
    Użytkownik
    Akurat Kubera to nienajlepszy przykład bo on faktycznie już coś podpisał w maju, chyba jakąś umowę cywilną. Ciekawe co podpisał Zmarzlik w lutym 2022 - swoją drogą to w tym roku i tak się dość późno rynek transferowy rozkręca patrząc kiedy był dogadany np Zmarzlik w Lublinie, Łaguta we Wrocławiu czy (rzekomo) Vaculik jak wracał do Stali

32. Powrót do góry    #2867
    Ekspert Awatar Mariusz
    Cytat Zamieszczone przez Falubaz813 Zobacz posta
    Akurat Kubera to nienajlepszy przykład bo on faktycznie już coś podpisał w maju, chyba jakąś umowę cywilną. Ciekawe co podpisał Zmarzlik w lutym 2022 - swoją drogą to w tym roku i tak się dość późno rynek transferowy rozkręca patrząc kiedy był dogadany np Zmarzlik w Lublinie, Łaguta we Wrocławiu czy (rzekomo) Vaculik jak wracał do Stali
    Ale dla SE nie ma znaczenia co który podpisał. Jeśli nie miał podpisanego pre kontraktu w czerwcu to nic nie znaczy.
    Ukryta zawartość

33. Powrót do góry    #2868
    Ekspert

Mniejsza z tym występem. Podoba ci się jego jazda, to go oklaskuj, mam to w doopie. Mnie on irytuje i wolałbym za niego Pollestada czy Nagela, za ułamek kwoty. Mierzi mnie ten zawodnik.

34. Powrót do góry    #2869
    Cytat Zamieszczone przez noc Zobacz posta
    Mniejsza z tym występem. Podoba ci się jego jazda, to go oklaskuj, mam to w doopie. Mnie on irytuje i wolałbym za niego Pollestada czy Nagela, za ułamek kwoty. Mierzi mnie ten zawodnik.
    Nie zdajesz sobie sprawy jakie pieniądze chce Pollestad obecnie. Bo są one podobne do tego co ma obecnie Przemek. Chore.
    Nagel ma kontrakt w Stali. Tu trzeba będzie słono zapłacić za wypożyczenie.
    To nie są tanie rzeczy.

35. Powrót do góry    #2870
    Zaawansowany
    Nie zdajesz sobie sprawy jakie pieniądze chce Pollestad obecnie. Bo są one podobne do tego co ma obecnie Przemek. Chore.
    Nagel ma kontrakt w Stali. Tu trzeba będzie słono zapłacić za wypożyczenie.
    To nie są tanie rzeczy.
    A ten Douglas jest już u Was w Lesznie?

36. Powrót do góry    #2871
    Użytkownik
    Ostatnio powiedział że rozmawia z dwoma klubami, ale to nie jest Unia. Czyli pewnie Falubaz, Polonia, może GKM za Fricke

37. Powrót do góry    #2872
    Zaawansowany
    Ja bym go brał. Skoro nasi przegrywają starty a Douglas jest startowcem to czemu nie. Pojedziemy czymś takim?
    1. Kubera 2. Ratajczak 3. Przemek? 4. Douglas 5. Madsen 6. Mitchel 7. Kowalski ?

Nie wiem co myśleć o skladzie, ale uważam, że Ryan ma lepszy potencjal niz Andrzej. Ten 2 pewnego poziomu nie przeskoczy. Przemek mysle, ze zostanie jednak. Jak nie to musimy wziąć jakiegoś Vadima albo Drabika, jak beda wolni.

38. Powrót do góry    #2873
    Użytkownik
    Chyba nic lepszego tutaj się nie wymyśli, na swój sposób Stali ciężko będzie wtedy zastąpić Pollestadta, GKM Fricke a Unii Kołodzieja. Znowu walka o spokojne utrzymanie

39. Powrót do góry    #2874
    Ja bym go brał. Skoro nasi przegrywają starty a Douglas jest startowcem to czemu nie. Pojedziemy czymś takim?
    1. Kubera 2. Ratajczak 3. Przemek? 4. Douglas 5. Madsen 6. Mitchel 7. Kowalski ?

Nie wiem co myśleć o skladzie, ale uważam, że Ryan ma lepszy potencjal niz Andrzej. Ten 2 pewnego poziomu nie przeskoczy. Przemek mysle, ze zostanie jednak. Jak nie to musimy wziąć jakiegoś Vadima albo Drabika, jak beda wolni.
    pod 4 Kvech i jechane
    Ukryta zawartość Zamieszczone przez Piernik Ukryta zawartość
    Kurtz chyba PRowca zatrudnił w zeszłym sezonie. Przecież gość ma tragiczne starty, on będzie miał mega ciężko punktować w ekstralidze. Mocno wątpliwe że Sparta świadomie zrezygnowała z MM żeby wziąć trzy klasy gorszego zawodnika.
    Ukryta zawartość Zamieszczone przez sparta_mistrz Ukryta zawartość
    Pamiętam jak tu pisałem że nie rozumiem tego transferu Kurtza to mnie tutaj eksperci pouczali, że on jest dwa razy lepszy od Michelsena

40. Powrót do góry    #2875
    Stały bywalec Awatar Goros
    Jak ma być jakakolwiek szansa na ekstraligową przyszłość tego klubu, to trzeba zacząć mądrze działać teraz. Bo głupie decyzje podjęte wczoraj i dziś będą pokutować przez kolejne lata. Potrzebny jest plan naprawczy bo tak naprawdę na dziś prawie wszystko lezy i kwiczy. Napiszę co moim zdaniem trzeba zrobić w tym klubie okiem doświadczonego kibica bo takiego burdelu nie widziałem w tym klubie jak żyje, nawet w wydawaloby sie beznadziejnych latach 1990, 1994, 2002, czy 2021.
    1. Goliński out - inaczej tego się już nie da poukładać. Facet nie ma posłuchu w parkingu, kibice go nienawidzą, to jest tworca tego bałaganu, odpowiedzialny za odpalenie Protasa, durne wypowiedzi do dziennikarzy, brak oszacowania popytu na bilety, dowalenie najwyzszych cen w kraju, żaden sensowny zawodnik tu nie przyjdzie póki jest u steru. Drugi raz przerabiany tego Pana, tu nic dobrego nie będzie. Szanse już były. Dość. Pytanie kto za niego? Odpowiem tak: odpalony z klubu Kamil Kawicki. Facet posiada know-how, przepracował w klubie wiele lat na stanowisku dyrektora. I co stanowi duży atut, to człowiek z Zielonej Góry.
    2. Kibice - trzeba ponownie przyciągnąć ich na trybuny a to nie będzie łatwe, zwłaszcza w dobie sukcesów Zastalu i Lechii. Przede wszystkim przegonić na 4 wiatry większość towarzystwa z sezonu 2026. Ten sezon jest już na straty ale 2027 może być nowym otwarciem na kibiców. Trzeba tylko mądrych decyzji o czym w kolejnych punktach.
    3. Trener - Walasek się kompletnie nie nadaje, jego wypowiedzi w połowie rundy zasadniczej że "coś nie pyklo" corrida z Grudziądzem, nie panuje nad nerwami, nie doradza w parkingu. Generalnie to wszystko nie działa jak powinno i lepiej nie będzie. Na jego miejsce Staszewski - jak Włókniarzem poleci z eligo to może być do wzięcia jak przedstawi się mu sensowna wizję, dobrze pracyje z juniorami co może w przyszłości przynieść nam wreszcie jakichś wychowanków w składzie. Grzegorz powinien zostać do pomocy w pracy z dzieciakami.
    4. Lider - zdecydowanie musimy odpalić Madsena, facet w przyszłym sezonie będzie miał 39 lat, nie będę się rozpisywał dlaczego, wszyscy dobrze wiecie. Na jego miejsce Fredka Lindgren. Ja wiem ze doświadczony ale czy to jest taka duża różnica 39 letni Madsen czy 42 letni Lindgren? Dogadać z nim 2 letni kontrakt na zakończenie kariery, facet niekonfliktowy to ma duże znaczenie przy kolejnych rozmowach kontraktowych czy masz w parkingu Madsena czy zespołowo jeżdżącego Fredke. Do tego widowiskowo jeżdżący zawodnik, z nim nigdy nie jest nudno jak szeroka będzie chodzic. I co najważniejsze- wielu kibicom pozytywnie się kojarzy z czasami sukcesów, taki trochę swojak wracajacy na state śmieci pod koniec kariery. Z uwagi na wiek nie sądzę żeby ustawiła się po niego kolejka chętnych
    5. Przemek - jeśli jakimś cudem podpisze na 2027 to i tak za rok bedziemy przerabiać to samo i będzie nas tak doił rok w rok, to do niczego nie prowadzi. Przeplacilbym go tylko żeby dać sobie czas na posprzątanie bałaganu, zorganizowanie zaplecza sponsorskiego i porzadnego przygotowania sie na negocjacje z Dudkiem na powrót w 2028 tak by mieć mocne karty w rękach. Jak nie to krzyż na drogę, zobaczymy czy będzie miał w Lesznie takie eldorado.
    6. Fundament - Ratajczak. To jest nasz wielki kapitał bo dobrych U24 będzie jak na lekarstwo, do tego Polak. On wróci, to jest bardzo poukładany chłopak bedziemy mieli z niego bardzo duży pożytek jak będą omijać go kontuzje. Mamy go do 2028. To największy plus jaki możemy wyciągnąć z obecnego stanu.
    7. Stabilizacja - Lebiediew. Andrzej jak na drugą linie nie zawodzi, poza tym to dobry duch zespołu. On przez ostatnie 7 lat miał 7 klubow, może to właśnie stabilizacja będzie kluczem do ligowego rozwoju tego chłopaka.
    8. Kubera - mimo, że to zawodnik nie z mojej bajki i kabel ciągnie się za nim od czasu wypadku przed GP w Warszawie, to jednak przy dobrym dopasowaniu sprzętu może wozić dwucyfrowki co udowodnił w Lublinie. Niespecjalnie mamy alternatywy, więc trzeba Dominikowi pomoc i modlić się żeby chciał tu zostać na dłużej.
    9. Juniorzy - Witrykus, ten chlopak ma papiery na jazdę i w końcu wychowanek. Tutaj trzeba na niego postawić choćby że wzgledu na kibiców. Mam wrażenie że dzisiaj przez tą zbieraninę już każdy ma wy****ne co się dalej będzie działo. Pomyslce jaka radość będą przynosiły punkty młodego zielonogorzanina, nawet jeśli tylko 1-2. Di tego McDiarmid i Cairns pod 7,8 w zależności kto się lepiej będzie rozwijał, rosną kolejni adepci na nich trzeba stawiać.

Na dziś wydaje się że znaleźliśmy się w ślepym zaułku, ta sytuację można jeszcze ogarnac tylko trzeba działać szybko.

Sezon 2027 powinien być przejściowy, by w 2028 mieć taki sklad:
    1.Kubera
    2.Ratajczak
    3.Dudek
    4. Lindgren
    5. Lebiediew
    6. McDiarmid
    7. Witrykus
    8. Cairns

Angol i Australijczyk będą już bardzo objezdzrni, bedziemy mieli 2 lata na z alezienie zastępstwa dla Freda no i wychowanków w składzie.
    Ostatnio edytowane przez Goros ; 03-06-2026 o 22:24

41. Powrót do góry    #2876
    Stały bywalec

Taaa na razie to "musicie "spiąć poślady żeby w barażu się udało.No chyba że ktoś ma jeszcze nadzieję na play-off.

42. Powrót do góry    #2877
    Zaawansowany
    Jak się utrzymamy w 27 to Patryk powinien być naszym celem na 28. Gość jest stąd. Swoje lata ma, a może zadzialać jak magnes. Ostatni z wychowanków. Plus jak wróci to pewnie na dłużej i spokój z 1 Polakiem

43. Powrót do góry    #2878
    Ekspert Awatar kingpin
    Doradzał bym przed podpisaniem kontraktu , jak to bywa w innych dyscyplinach, kompleksowe badania medyczne z naciskiem na ortopedę i neurologa.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    z Leninem zbieraj kwiatki...
    życzenia to od Matki"

Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny.

44. Powrót do góry    #2879
    Ktoś wie co się dzieje z Jarosiewiczem, że nie startuje ostatnio w 500R? Kontuzja czy coś innego? Mamy połowę roku, łopata została jakaś wbita w budowę minitoru? Czy przekładamy za rok, dwa, pięć. Dramat.
    Ze wszystkich rzeczy nieważnych, żużel jest najważniejszy - Micz Bjukanon

45. Powrót do góry    #2880
    Cytat Zamieszczone przez Goros Zobacz posta
    4. Lider - zdecydowanie musimy odpalić Madsena, facet w przyszłym sezonie będzie miał 39 lat, nie będę się rozpisywał dlaczego, wszyscy dobrze wiecie. Na jego miejsce Fredka Lindgren. Ja wiem ze doświadczony ale czy to jest taka duża różnica 39 letni Madsen czy 42 letni Lindgren? Dogadać z nim 2 letni kontrakt na zakończenie kariery, facet niekonfliktowy to ma duże znaczenie przy kolejnych rozmowach kontraktowych czy masz w parkingu Madsena czy zespołowo jeżdżącego Fredke. Do tego widowiskowo jeżdżący zawodnik, z nim nigdy nie jest nudno jak szeroka będzie chodzic. I co najważniejsze- wielu kibicom pozytywnie się kojarzy z czasami sukcesów, taki trochę swojak wracajacy na state śmieci pod koniec kariery. Z uwagi na wiek nie sądzę żeby ustawiła się po niego kolejka chętnych.

Stary ten punkt z Lindgrenem... Owszem kojarzy mi sie pozytywnie z czasow jak wstawalem rano i jeszcze nic nie bolalo a jedynym problemem bylo skombinowanie paru zlotych na balety w Studio, gdzie czasami sie Freda spotkalo. Przeciez to bylo przed epoką lodowcową. Druga sprawa " jak szeroka bedzie chodzic ". U nas na torze nic nie chodzi od x lat i kto by tu nie byl, to z goowna bata nie ukrecisz. I tak wydaje mi sie ze 39 a 42 to w zuzlu spora roznica wiekowa. W kwestii 2 lini - moze ( tylko to by byla cholernie droga 2 linia ) - ale zatytulowales punkt " Lider ".
    Ostatnio edytowane przez t_zg ; 04-06-2026 o 09:42

Uprawnienia umieszczania postów