Strona 73 z 73 PierwszyPierwszy ... 2363717273
Pokaż wyniki od 3,241 do 3,274 z 3274

Wątek: Falubaz Zielona Góra 2026 - wątek klubowy

1. Powrót do góry    #3241
    Użytkownik Awatar klonstoper
    Cytat Zamieszczone przez wojtasik Zobacz posta
    przecież on z Włókniarza odszedł bez żalu ze strony kibiców.

średnia 2.0 nabijana na jeździe z 2 juniorami (swoim + przeciwnika), bądź na domowym torze w meczach z ogórkami 2-3 razy w sezonie. jak przychodził trudniejszy mecz lub 15 bieg to poza pojedynczymi przebłyskami woził tyły.

o ile tylko miał ten numer startowy jaki chciał, te pola startowe jakie chciał i takie przygotowanie toru w Częstochowie jakie chciał, nawet jeśli cała drużyna jechała przez to dno.

tegoroczny sezon Madsena to WYPISZ WYMALUJ cała kariera we Włókniarzu.

ja wam to pisałem przed sezonem, że oczekiwanie od niego bycia liderem to absurd.
    Średniej 2,4 w taki sposób nie nabijesz. Nie wiem, ja pamiętam, że jak przyjeżdżał do Zielonej to robił minimum 13 punktów. Sezon przed odejściem przyjechał, przywieźli go na 5:1 w 1 biegu, a potem był niełapalny. Na pewno nie był tak słaby jak w Falubazie.

2. Powrót do góry    #3242
    Ekspert
    Cytat Zamieszczone przez marcool Zobacz posta
    Szczękę mialem na ziemi jak słuchałem Kościechę w magazynie. Marzy mi sie taki trener w Falubazie i spokój wokół niego.

Dlaczgo to u nas nie wychodzi, żeby mieć wieloletni projekt, ktory sie z głową realizuje?
    Gdzie jest nasz Małkiewicz krojacy seniorów i nasz Kościecha znający go od dziecka?

Tu na forum promowana jest wizja, że wszystko sie rozyebało po wyborach, ale wcześniej było zayebiście bo Kubicki lubił się z Bieńkowskim. No ok, z tym że mam pytanie do tego zayebistego okresu:
    Ile lat trwała współpraca obu panów? Ja kompletnie nie siedzę w temacie, takze nie mam pojęcia.
    A kontekst jest taki, że ja pamietam dwa sezony, kiedy z przyjemnością sie oglądało drużynę na torze. I powiedzmy, że nawet jakaś wizja się zaczęła pojawiać. A potem zjazd w dół.
    Jaki procent ogólnego czasu współpracy p.Stanislawa z Kubickim to te dwa sezony?
    Czy ja wiem? Jedyny jego plus to skundlenie toru w Grudziądzu, który obecnie jest najgorszym torem w ekstralidze - ze średnią mijanek jedna na dwa miesiące.
    Juniorzy kompletnie stoją w miejscu - Małkiewicz zapowiadał sie na kozaka, a od dwóch lat skupia się głównie na wypunktowywaniu juniorów przeciwnika. Przanowski przyspawany do ławki, a większość tych co przewinęli się na juniorce za Kościechy albo grzeje ławę w KLŻ, albo zakończyła już kariery.
    Następny Dyzma, z którego robią nie wiadomo kogo.
    "(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
    "
    Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"

3. Powrót do góry    #3243
    Początkujący
    sparta nie mistrz - przejrzyj wyniki Kevina z tego roku.
    Kowolik za to z seniorami robi co chce

4. Powrót do góry    #3244
    Ekspert
    Przejrzałem - poza przywożeniem juniorów nic nie wnosi.
    "(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
    "
    Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"

5. Powrót do góry    #3245
    Szczękę mialem na ziemi jak słuchałem Kościechę w magazynie. Marzy mi sie taki trener w Falubazie i spokój wokół niego.

Dlaczgo to u nas nie wychodzi, żeby mieć wieloletni projekt, ktory sie z głową realizuje?
    Gdzie jest nasz Małkiewicz krojacy seniorów i nasz Kościecha znający go od dziecka?

Tu na forum promowana jest wizja, że wszystko sie rozyebało po wyborach, ale wcześniej było zayebiście bo Kubicki lubił się z Bieńkowskim. No ok, z tym że mam pytanie do tego zayebistego okresu:
    Ile lat trwała współpraca obu panów? Ja kompletnie nie siedzę w temacie, takze nie mam pojęcia.
    A kontekst jest taki, że ja pamietam dwa sezony, kiedy z przyjemnością sie oglądało drużynę na torze. I powiedzmy, że nawet jakaś wizja się zaczęła pojawiać. A potem zjazd w dół.
    Jaki procent ogólnego czasu współpracy p.Stanislawa z Kubickim to te dwa sezony?

jeden odklejony emeryt taka wizje sprzedaje

6. Powrót do góry    #3246
    Ekspert Awatar Mariusz

Kosciecha jest przereklamowany. Jakoś w Toruniu jak pracował z adeptami to sukcesów nie miał. W Grudziądzu przyspawał się do Małkiewicza i został trenerem juniorów. Teraz Grudziądz jest w czubie bo im zaczął jechać sensownie Bastian Pedersen i z Małkiewiczem robią sensowne pkt. Kościecha to taki narcyz wśród trenerów. Tu trzeba przyznać, że on sam umie siebie sprzedać medialnie. Ale nie przesadzał bym z tą jego doskonałością.

Sam Kubicki i Bieńkowski współpracowali już wiele lat. Potem doszła współpraca w FZG. Zayebiście to pewnie nie było w FZG ale trzeba przyznać, że wszystko było poukładane jak należy. Kubicki z Bieńkowskim dogadywali się w kwestii finansowania klubu, Domagała z Protasem dogadywali się w klubie i jeden drugiemu nie wpyerdalał się w tryby, Protas z Walasem dogadywali się idealnie w kwestii szkolenia i obsługiwania zawodów młodzieżowych. I tutaj kontakty Protasa były nie do przecenienia. I z zawodnikami i z tunerami.
    Ukryta zawartość
    Bez cenzury: Ukryta zawartość
    FALUBAZ DMP 1981/1982/1985/1991/2009/2011/2013 Ukryta zawartość

7. Powrót do góry    #3247
    Ekspert Awatar lemur6666
    Cytat Zamieszczone przez antyprzemek Zobacz posta
    Zrozumiałem tyle, że:
    Andrzej: Co krzyczysz?!
    "Kibic": No bo jeździsz jak *****!
    Gorący kartofel :

Dla 32-latka jest to 4 sezon z rzędu w PGE Ekstralidze. Wszystkie spędził w 4 różnych klubach. Najpierw był zawodnikiem Wilków Krosno, w barwach których osiągnął średnią biegową 1,697. Następnie zasilił szeregi Unii Leszno, w której zaprezentował się nieco lepiej, o czym świadczy średnia 1,707. Potem w stali osiągnął średnią 1,656. W tym sezonie ma średnią 1,523.

Czyli chu.. ale stabilnie. Rzecz w tym że on przeplata dobre występy z kiepskimi.

Wymowne jednak, że z 3 pierwszymi drużynami Łotysz spadł z PGE Ekstraligi, a wcześniej taki sam los spotkał go w 2020 roku w barwach ROW-u Rybnik. Pod tym względem uczestnik cyklu Grand Prix należy do największych pechowców rozgrywek.

To samo byłoby w tym roku z Falubazem , gdyby nie biała falga CKM-u.
    I akurat nie on ma szczęście. Pecha mają jego pracodawcy.

Źrdło: przegląd sportowy
    Ostatnio edytowane przez lemur6666 ; Dzisiaj o 08:45
    UNSCARED

8. Powrót do góry    #3248
    kubicki to sie przyspawal do falubazu po polityczny kapital, jak goowno do podeszwy buta.

9. Powrót do góry    #3249
    Co do Andrzejka, to najbardziej rozwala mnie jak wszyscy eksperci się podniecali nim, że dobrze jeździ w sparingach. Nawet do dzisiaj na głównej stronie sport.interia w sekcji żużel wisi taki piękny artykuł.
    zlotytransfer.png

10. Powrót do góry    #3250
    Ekspert
    Ja nie wiem, jak musiałby jeździć Lebiediew, żeby go krytykowano.
    Co gość nie jedzie, ilu meczów nie zawali to zawsze się znajdą tacy, którzy twierdzą że "robi swoje".
    Mówiłem już - dla mnie on ma sens w składzie ekstraligowej drużyny jako zawodnik nr 6 - czyli w drużynach z bardzo mocnym U24/juniorem.
    "

11. Powrót do góry    #3251
    teoretycznie tak mialo byc u nas

Rataj - U24

i Lebioda mial byc zawodnikiem nr 5 w sumie w druzynie.

12. Powrót do góry    #3252
    Ekspert
    Cytat Zamieszczone przez t_zg Zobacz posta
    teoretycznie tak mialo byc u nas

Rataj - U24

i Lebioda mial byc zawodnikiem nr 5 w sumie w druzynie.
    A w pierwszej części sezonu był numerem 1 !!! Może średnią miał nieco wyższą niż obecne 1,5 , ale był najlepszy.
    Nie docierało, że ta jego średnia była nabita na swojakach, któzy w ogóle nie jechali a tułali się po torze, młodzieży, oraz na wielu trupach. Sytuacja zmieniła się ostatnio, bo jako tako zaczęli jeździć Madsen i Przemo, na któych Anżejowi trudniej zrobić punkty, oraz jeździł przeciwko mocniejszej młodzieży. Andrzej jedzie prawie to samo od początku sezonu, tylko z tej jazdy trochę mniej punktów ma.
    To jest zapchajdziura, która ma sens, gdy w drużynie jest 4 mocnych seniorów i co najmniej jeden U24/U21. Opędzluje młodzież i przywiezie 6 pkt jak wczoraj.

13. Powrót do góry    #3253
    Ja dalej mowie, ze on swoje robi jak na goscia, ktory byl kontraktowany na druga/druga linie. Wczoraj owszem wqoorwialem sie jak sie go ogladalo, ale to byl jego najgorszy mecz do tej pory od poczatku sezonu. Czy bym go zostawil na przyszly sezon? zalezy jakie beda opcje, bo tych jest malo.

14. Powrót do góry    #3254
    Ja dalej mowie, ze on swoje robi jak na goscia, ktory byl kontraktowany na druga/druga linie. Wczoraj owszem wqoorwialem sie jak sie go ogladalo, ale to byl jego najgorszy mecz do tej pory od poczatku sezonu. Czy bym go zostawil na przyszly sezon? zalezy jakie beda opcje, bo tych jest malo.
    Nie ma sensu go zostawiać. Nie wiem kto to pisał, że lepszy on niż Douglas, bo wiadomo czego się spodziewać. I właśnie dlatego nie ma sensu go zostawiać. Nie bez powodu zawsze jeździł w słabszych drużynach, on nie przeskoczy tej średniej 1.7, miał już wiele szans. Już lepiej dać szansę Kvechowi czy Douglasowi, bo gorzej nie pojadą, a jest jakaś szansa na niespodziankę.

15. Powrót do góry    #3255
    pytanie czy Douglas jest w ogole opcja. My sobie mozemy popierydolic, ale kto tam juz jest poprzyklepywany, kto do wziecia - niewiadomo. Stad napisalem " zalezy jakie beda opcje "

16. Powrót do góry    #3256
    Wczoraj w magazynie gruby Wojtek zapowiedział zmianę numeru 8/16 na Polaka u-19. Slejtery Lightcapy, Villadsy i Cairnsy nie powąchają w ogóle już placu. Klub mógłby już pracować nad wypożyczeniem Williama na następy sezon, tak by się objeżdżał ligę niżej. Gorzów ma za to większy problem. Koniec Pollestada spod 8 i tam nie będzie miejsca na Nagela, Bednara i Norwega.

Na moje, trzeba poszukać jakiegoś polskiego juniora na za rok. Nie wiadomo jak będzie jechał Witrykus ale łapie się na 8. Zdecydować wtedy po kilku kolejkach i rotować.
    Ze wszystkich rzeczy nieważnych, żużel jest najważniejszy - Micz Bjukanon

17. Powrót do góry    #3257
    Ekspert
    To był podobny mecz, jak niektóre poprzednie, tylko punktów z tego było mniej. Patrzenie na przywiezione punkty jest złudne, to skrzywia jego wartość dla druzyny, jeśli ta jedzie przyzwoicie.
    Weźmy choćby 1 mecz sezonu, gdzie Anżej był najlepszy w Falubazie, mocno chwalony i jechał tak:

Pokonał;

Kowalski x2
    M.Andersen
    Kowolik

Przegrał;

Kowalski
    Kurtz x2
    Bewley
    Łaguta x3
    Janowski

A wczoraj:

Pokonał;

Drabik
    B.Pedersen

Przegrał;

Tarasenko x2
    Jensen x2
    Pedersen
    Fricke x3
    Drabik

Czy jest różnica w jego jeździe w tych dwóch meczach? Prawie żadna, a może nawet był lepszy wczoraj niż we Wrocławiu, bo pokonał seniora-czego nie zrobił we Wrocku. I mówiło się że we Wrocku jechał dobry mecz a wczoraj słaby . Nie róbcie sobie jaj ani nadziei. Wczoraj Anżejowi zabrakło punktów na swoich, słabych juniorach i trupach, ot i cała róznica, tylko na tle tragizmu drużyny ZG wygląda dobrze. Nie licząc Czewy, to jeden z najgorszych seniorów ligi, jeśli nie najgorszy. I to jeszcze obcokrajowiec.

pytanie czy Douglas jest w ogole opcja. My sobie mozemy popierydolic, ale kto tam juz jest poprzyklepywany, kto do wziecia - niewiadomo. Stad napisalem " zalezy jakie beda opcje "
    Opcja jest taka, że musimy czekać, kogo nie zechcą w innych klubach eligi. A i wtedy trzeba zapomnieć o Andrzeju, bo z nim się nie obronimy. Trzeba ryzykować i wziąc ambitnych gości z Metalkasy, takich którym się chce, gdzie wolę walki widać w prawie każdym wyścigu.
    Jeśli zostawimy Andrzeja, za Przema weźmiemy Przedpełskiego, to spadek mamy prawie pewny.

18. Powrót do góry    #3258
    No ale to jest w dalszym ciagu nasze gdybanie, bo niewiadomo kto jest na rynku dostepny. Moze byc tak, ze juz nei mamy zadnych sensownych opcji bo zlozyli te ofery MJJ i komu tam jeszcze i jak poodmawiali to bylo juz za pozno na kogokolwiek, a przeplacac kotow w worku tez bez sensu.

Druga sprawa, to nawet jak nie bedzie jakis sensowniejszych opcji, to sie nie zdziwie, jak sam zawodnicy beda odchodzic z FZG po takich akcjach jak z trybun wczoraj. Nie mowie tego jedynie o AL. Ktos wyzej dobrze napisal, ze po takich akcjach na miejscu zawodnikow pierydolilbym wychodzenie po meczu do kogokolwiek.

19. Powrót do góry    #3259
    Pytanie co tam wydarzy się w Bydgoszczy. Na moje powinni celować w osłabienie nas albo Gorzowa. Duński głupek pewnie byłby do wyciągnięcia przez nich, mogą sobie jeszcze kusić tego Bednara. Do tego dorzucą Fricke i mają:
    Woźniak
    Przyjemski
    Buczkowski
    Fricke
    Thomsen
    Pawełczak
    Bednar

Rudy 18latek co ostatni raz tu jechał u nas na 250tkach przyjedzie i zrobi 10+3 i będziemy do PD znowu obgryzać paznokcie.
    Ostatnio edytowane przez Micz Bjukanon ; Dzisiaj o 10:22

20. Powrót do góry    #3260
    Ekspert
    Cytat Zamieszczone przez Micz Bjukanon Zobacz posta
    Pytanie co tam wydarzy się w Bydgoszczy. Na moje powinni celować w osłabienie nas albo Gorzowa. Duński głupek pewnie byłby do wyciągnięcia przez nich, mogą sobie jeszcze kusić tego Bednara. Do tego dorzucą Fricke i mają:
    Woźniak
    Przyjemski
    Buczkowski
    Fricke
    Thomsen
    Pawełczak
    Bednar

Rudy 18latek co ostatni raz tu jechał u nas na 250tkach przyjedzie i zrobi 10+3 i będziemy do PD znowu obgryzać paznokcie.
    Zapomnij byśmy mogli zepchnąć Polonię niżej Falubazu z Anżejem i Przedpełskim w skąłdzie. Polonia góruje nad takim Falubazem w każdym aspekcie. Jedyna nadzieja na sąsiadach z północy. Jeśli im się rozsypuje koncepcja z Szymko jako kevlar, to mają problem nie mniejszy niż Falubaz. A jeśli ktoś namówi Thomsena do odejścia, to Stal będzie pierwsza do spadku.

21. Powrót do góry    #3261
    Nie wiadomo czy cygany dostaną licencję. Coś ostatnio było, że im 7 baniek brakuje.
    "W perspektywie najbliższych lat ta polityka doprowadzi do zagłady tego co natura stworzyła. Czyli ludzkości." - Mariusz

22. Powrót do góry    #3262
    Cytat Zamieszczone przez noc Zobacz posta
    Zapomnij byśmy mogli zepchnąć Polonię niżej Falubazu z Anżejem i Przedpełskim w skąłdzie. Polonia góruje nad takim Falubazem w każdym aspekcie. Jedyna nadzieja na sąsiadach z północy. Jeśli im się rozsypuje koncepcja z Szymko jako kevlar, to mają problem nie mniejszy niż Falubaz. A jeśli ktoś namówi Thomsena do odejścia, to Stal będzie pierwsza do spadku.
    Nie no jak nasi wezmą Przedpełskiego za Przema to można gasić światło. Tym bardziej, że Przyjemski > Ratajczak Pawełczak > Nasz junior.

23. Powrót do góry    #3263
    Zaawansowany
    Musi być Drabik wtedy może być i Douglas. Jak Przedpełski to w zasadzie można gasić światło. Drabik i Douglas i jest ok. A jak nie to Thomsena brwć, bo bez niego to Stal ma kibel.

Cytat Zamieszczone przez kapitan bomba Zobacz posta
    Nie wiadomo czy cygany dostaną licencję. Coś ostatnio było, że im 7 baniek brakuje.
    Dostaną, co roku przepychanki i zawsze sie udaje

24. Powrót do góry    #3264
    Ekspert
    Cytat Zamieszczone przez Glebson Zobacz posta
    Musi być Drabik wtedy może być i Douglas. Jak Przedpełski to w zasadzie można gasić światło. Drabik i Douglas i jest ok. A jak nie to Thomsena brwć, bo bez niego to Stal ma kibel.

Jeśli Drabik miałby zastąpić Przema, a do tego udałoby się namówić Thomsena za Madsena, to Stal jest praktycznie utopiona-nie ma z kim nawiązać walki o utrzymanie. A jęsli w Stali zostanie komplet tegoroczny, a do FZG miałby przyjść Drabik+Douglas w miejsce Przema i Leosia, to szansa na utrzymanie będzie. Stal nie ma dobrego manewru w ustawieniu drużyny by miała moc. Muszą znalezć jakiegoś Musielaka albo Chmiela, który mógłby kilka punktów przywozić.

25. Powrót do góry    #3265
    Użytkownik
    Nie potrzebują Chmiela jeśli faktycznie mają Cierniaka:
    1. Holder
    2. Cierniak
    3. Kevlar U24 (juniorzy mogą zastępować)
    4. Przepelski
    5. Thomsen
    6. Nagel
    7. Paluch

Na skład Falubazu z Drabikiem i Douglasem takie 50/50. To samo Polonia jak weźmie np Fricke

26. Powrót do góry    #3266
    tym bardziej ze Drabik mega chimeryczny, a Douglas jedna wielka niewiadoma na SE. Toffik tez wymiata w Metalklasie, a w SE wygladalo to ...srednio

27. Powrót do góry    #3267
    Stały bywalec Awatar sviety
    Który to Toffik wymiata??? Bo chyba nie ten z Krosna?

28. Powrót do góry    #3268
    nie mowie, ze jest Zmarzlikiem metalklasy, zle moze skonstruowalem swoj post, bo odnosil sie do czasow jego chwilowej przygody w SE, kiedy to byl w absolutnym topie.

29. Powrót do góry    #3269
    Stały bywalec Awatar sviety
    Jakbym Wam źle życzył to nalegałbym, żebyście go wzięli ...no ale sorry nie, no nie

30. Powrót do góry    #3270
    Zaawansowany Awatar Jacazg
    Cytat Zamieszczone przez Greenpeace Zobacz posta
    Falubaz ma nie ma zaległości.
    To ma czy nie ma? ????
    Falubaz to MAGIA!!!

31. Powrót do góry    #3271
    chodzilo mi o jego sezony 2020-2022 w kontekscie Douglasa. Toffik wtedy wymiatal i mial bardzo wysokie srednie jak na 1 lige, poszedl do SE i totalnie sie nie sprawdzil

32. Powrót do góry    #3272
    Zaawansowany Awatar Mariner
    Toffik jest świetnym zawodnikiem, ale nie zmniejszy się pod mikroskopem, żeby wymiatać w SE.
    Musi u niego zgrać się wiele rzeczy, żeby mu wypaliło, tak jak Zagarowi w jego dwóch świetnych sezonach w SE (Gniezno i Lublin).
    Dwóch na całą karierę (plus parę solidnych w Gorzowie)
    Niemniej Toffik powinien jeździć w Ekstralidze.
    Trzeba tylko wywalić z niej juniorów i nieloty u-24.
    Wyobrażam sobie bieg nr 2:
    Toffik - Douglas vs Loktayev - Wojdyło. Albo Kvech - Fajfer vs Jakobsen - Cook,
    I później ich biegi z "seniorami".

Problem z tym, że w żadnych okolicznościach torowych i sprzętowych
    nie ma takiej możliwości żeby więksi zawodnicy nie byli mocno poszkodowani,
    bez normalizacji kwestii ważenia sprzętu i zawodnika.
    Jeden z tunerów pracuje nad tym, żeby chociaż przy bardziej przyczepnym torze
    spróbować wyrównać szansę dzięki specyficznym parametrom sprzętu,
    ale złapanie takiego "okienka" jest trudne, również później przy dopasowaniu podczas meczu
    i nie wiem czy nawet gdyby się udało, Musielak tego dożyje jako poważny żużlowiec.
    Zagar już na pewno nie ale dzięki bardzo wysokim umiejętnościom
    wygrał 5 czy 6 rund GP, wszystkie na przyczepnym torze, kiedy złapanie tego czegoś jest możliwe.
    Ostatnio edytowane przez Mariner ; Dzisiaj o 12:14

33. Powrót do góry    #3273
    Użytkownik
    Cytat Zamieszczone przez Glebson Zobacz posta

Nie jesteście w pozycji "musi być" czy "brać".

34. Powrót do góry    #3274
    Zaawansowany
    Wszyscy ludzie z rady nadzorczej Falubazu to ludzie Stanisława przypadek nie sądzę ...

Strona 73 z 73 PierwszyPierwszy ... 2363717273

Uprawnienia umieszczania postów