Strona 21 z 22 PierwszyPierwszy ... 1119202122 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 901 do 945 z 946

Wątek: Apator Toruń 2026 - wątek klubowy

1. Powrót do góry    #901
    Użytkownik
    Wczoraj jakoś przed samym spotkaniem byłem spokojny o wynik. Wcześniej miałem obawy.
    Swoją drogą Grudziądzanie na swoim torze zachowywali się jakby pierwszy raz tam jechali. Tyle błędów co popełniali na trasie, takie dziwne ścieżki i kantowanie motorów, że aż ciężko się oglądało. Nie wierzę że to wina toru tylko i wyłącznie. Drabol od kilku spotkań ewidentnie zagubiony. Wcześniej szalał MJJ a nie jechał Fricke. Teraz się zamienili. Trochę też im wyszło bokiem to, że nie mają U24 tylko na juniorkę go wstawiają.
    Co do naszych asów to mega fajnie bronił się Duszek. Bloedorn super starty (nie wiem po co go na kresce minął Dudek w pierwszym biegu). Antek zagubiony i wolny. Nawet jak ze startu wystrzelił, to na trasie takie błędy że i tak dobrze że to drugie przywiózł. Liderzy super, sam Emil po Częstochowie mówił, że ma jakiś super silnik, i że teraz aż chce się ścigać, więc widać, że ma radość z jazdy. MM - chyba za mocno teraz w głowie siedzi i za mocno chce i się niepotrzebnie dołuje. Mam nadzieję że się ogarnie.
    Ogólnie mecz lepiej niż się spodziewałem i super że tak fajnie pojechali.
    No i zobaczymy czy ta przerwa będzie dobra, ale mają ją wszyscy więc... byle po złoto

2. Powrót do góry    #902
    W naszej układance kluczowa jest pewność w ostatnich meczach Emila, Patryka i Roberta. Druga linia też coraz lepiej sobie radzi wraz z juniorką.
    Szkoda, że zaraz nie są PO, bo prezentują się tak, jakby każdego mogli walnąć z liścia.

Na marginesie należy dodać, że gwiazdy juniorów grudziądzkich i ich znakomitego trenera lekko przygasły.
    "Częstochowskie lwy nigdy nie spłacają swoich długów".

3. Powrót do góry    #903
    Ekspert Awatar Penhall
    Cytat Zamieszczone przez Rif Zobacz posta
    Na marginesie należy dodać, że gwiazdy juniorów grudziądzkich i ich znakomitego trenera lekko przygasły.
    Trener kadry narodowej juniorów który wywalił ze składu perspektywicznego do niedawna Przanowskiego kosztem Pedersena I Baileya. Z Małkiewicza zrobił juniorskiego przeciętniaka a inni jego juniorzy dostają baty od Derka i Heleniaka w młodzieżówkach.

4. Powrót do góry    #904
    Stały bywalec Awatar peper
    Cytat Zamieszczone przez Penhall Zobacz posta
    Trener kadry narodowej juniorów który wywalił ze składu perspektywicznego do niedawna Przanowskiego kosztem Pedersena I Baileya. Z Małkiewicza zrobił juniorskiego przeciętniaka a inni jego juniorzy dostają baty od Derka i Heleniaka w młodzieżówkach.
    Co Wy pitolicie ? Macie jakies osobiste esy do Kosciechy, ze tak go jedziecie ? Robi najelpsza od lat robote dla GKMu, nagle chca tu przychodzic gwiazdy ligi i zostaja na lata, para juniorow najlepsza w Polsce (liczac Bastiana). Jeszcze kilka tyg temu po wygranej w Lublinie wszyscy byli tu obsrani, ze GKM nas wywali z PO. 95% jeczala, ze nie wygramy zadnego wyjazdu. Teraz GKM jest ewidentnie w dolku i nagle Kostek jest temu wszystkiemu winny ? Robert mi jest obojetny ale uwazam go za drobrego wachowca i do konca nie kumam dlaczego zostal pogoniony w Toruniu

5. Powrót do góry    #905
    Ekspert Awatar Penhall
    Nic nie mam do Kościecha. Wypominam tylko stagnację w tym klubie.

P.s. potworny wypadek we Wrocławiu z udziałem Duchinskiego. Naszemu chyba nic nie jest, ale karetki na torze.

6. Powrót do góry    #906
    Ekspert
    P.s. potworny wypadek we Wrocławiu z udziałem Duchinskiego. Naszemu chyba nic nie jest, ale karetki na torze.
    Pojechał potem dwa biegi - zdobył w nich 5 punktów.

A propos GKM, czasami są takie mecze, że nic nie idzie, z tym, że... trzeba pamiętać, że po 7 biegach było 21:21.
    Co się potem stało - jeżeli chodzi o skalę - jest zastanawiające nawet wiedząc, że upadek odebrał Bastianowi
    nie tylko ten bieg z upadkiem, ale i następny, że Tarasienko miał defekt na starcie.
    Bezradność Jensena, Drabika porażające. Frick - 11 punktów w 6 biegach też jakoś szału nie robi....
    Do rozważenia, czy w XII biegu z taktycznej za Drabika nie powinien jednak pojechać Tarasienko.
    Ja tam kibicuję dalej GKM - niech zdobędą ten punkt w Lesznie i wygrają z Lublinem...

A teraz idiotyczny miesiąc przerwy - i ciężki wyjazd do Zielonej Góry.
    Moja wypowiedź jest wyłącznie moją prywatną wypowiedzią i nie jest żadnym oficjalnym stanowiskiem zajmowanym przez jakiekolwiek państwo, stowarzyszenie, agencję, klub, związek, spółkę, fundację, miasto, wieś, gminę, powiat, sołectwo, unię, kościół, sektę, sojusz, pakt, zgromadzenie, partię, kongregację, konsorcjum, biuro, urząd, wydział itp. itd. Nie reprezentuję w mych wypowiedziach nikogo więcej niż tylko swoją własną osobę.

7. Powrót do góry    #907
    Ekspert
    Wczoraj to wyglądało, jakby GKM kompletnie padł mentalnie po tym dzwonie Pedersena i defekcie Tarasienki.
    "(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
    "
    Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"

8. Powrót do góry    #908
    Stały bywalec
    Ze Duch wyszedl bez zlaman z tego karambolu to jakis anielski fart , bo dwoch chlopakow pojechalo do szpitala i tylko Mikolaj ocalal..

Cytat Zamieszczone przez Morciasz Zobacz posta

A propos GKM, czasami są takie mecze, że nic nie idzie, z tym, że... trzeba pamiętać, że po 7 biegach było 21:21.
    Co się potem stało - jeżeli chodzi o skalę - jest zastanawiające nawet wiedząc, że upadek odebrał Bastianowi
    nie tylko ten bieg z upadkiem, ale i następny, że Tarasienko miał defekt na starcie.
    Bezradność Jensena, Drabika porażające. Frick - 11 punktów w 6 biegach też jakoś szału nie robi....
    Do rozważenia, czy w XII biegu z taktycznej za Drabika nie powinien jednak pojechać Tarasienko.
    Ja tam kibicuję dalej GKM - niech zdobędą ten punkt w Lesznie i wygrają z Lublinem...

Gwoli scislosci Taras defekt mial na trasie 3 kolko chyba
    Tez trzymam kciuki za GKM ale sa w duzym dolku , i ciezko bedzie im wygrac z Motorem , chyba ze ten miesiac przerwy im pomoze
    A mimo remisu do &7 biegu kwestia czasu bylo kiedy nasi ich zlamia...siedzialem wsrod GKM-owcow i nawet oni "czuli" , ze ten mecz jest przegrany...mimo remisu w tym momencie...

9. Powrót do góry    #909
    Ekspert Awatar kingpin
    Ale jaki dzwon, jaki defekt wpłynął mentalnie na Grudziądzan?
    Przecież tam tylko Wadim i Fricke cos ogarniali, reszta jak dzieci we mgle od 1 biegu.
    Nic na nich nie wpłynęło , bo od początku reszta zespołu była w krzakach.
    Jedna trójka Bastiana w juniorskim a potem tylko tych dwóch chłopaków trzymało ich przy życiu
    i to w zasadzie spora zasługa MM i pomyłki Lamberta w swoim 1 biegu.
    Im się trafił po prostu wybitnie slaby mecz w którym jednocześnie 4 zawodników na niego nie dojechało.
    Jak dodać do tego taśmę i defekt jednego z tych co dojechali to wynik musiał byc jaki był.
    Niepotrzebnie tworzycie tu jakieś historie o wpływie na Drabika, MJJ czy Malkiewicza tego co się stało w 7 biegu.
    Bastian tez oprócz biegu 2, desperacko walczył o punkty nie z Dudkiem a słabym Antonim i Mikołajem.
    No nie, oni od 1 biegu byli w lesie i postanowili do końca meczu nie wracać z grzybobrania.
    Ostatnio edytowane przez kingpin ; 07-07-2026 o 04:15
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    z Leninem zbieraj kwiatki...
    życzenia to od Matki"

Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny.

10. Powrót do góry    #910
    Ekspert
    Mi jest najbardziej szkoda tego deszczu we Wrocławiu. Bez niego chyba do końca byłoby na styku.
    No nic, poprawimy wynik w finale.

11. Powrót do góry    #911
    Ekspert
    Cytat Zamieszczone przez dominiktor Zobacz posta
    Gwoli scislosci Taras defekt mial na trasie 3 kolko chyba
    Jo, zmiksowało mi się jeszcze z taśmą. Ogólnie trzeba stwierdzić, że tak czy inaczej GKM odpłynął nagle.

Krużyński żartował po meczu, że dostawał sms'y od księgowej, że mają wygrać 1 punktem, a nie 19-stoma...

Na dziś mamy odjechane świetne mecze z Lublinem u siebie i w Grudziądzu - szkoda, że już teraz nie jedziemy w Zielonej.
    Przez miesiąc różne rzeczy mogą się wydarzyć.

I też można rozważać jak Woryna, który w Toruniu ma problemy z płynnym pokonywaniem łuków
    i pokonywaniem kogokolwiek, nagle w IMP w Bydzi robi 18 pkt... i jest liderem walki o tytuł IMP.
    Ciekawostka - ci, którzy byli na minitorze w sobotę i niedzielę (trzy imprezy), na IMP w Bydgoszczy
    i na meczu DMP Grudziądz-Toruń - w dwa dni zaliczyli 100 biegów
    Moja wypowiedź jest wyłącznie moją prywatną wypowiedzią i nie jest żadnym oficjalnym stanowiskiem zajmowanym przez jakiekolwiek państwo, stowarzyszenie, agencję, klub, związek, spółkę, fundację, miasto, wieś, gminę, powiat, sołectwo, unię, kościół, sektę, sojusz, pakt, zgromadzenie, partię, kongregację, konsorcjum, biuro, urząd, wydział itp. itd. Nie reprezentuję w mych wypowiedziach nikogo więcej niż tylko swoją własną osobę.

12. Powrót do góry    #912
    Ekspert Awatar Penhall

Krużyński żartował po meczu, że dostawał sms'y od księgowej, że mają wygrać 1 punktem, a nie 19-stoma...
    Co się stało, że od paru meczy seniorzy poza jednym wyjątkiem przestali oddawać biegi nominowane młodym ? Przynajmniej raz mogli dać pojechać Heiselbergowi. Tymbardziej z Włokniarzem.

13. Powrót do góry    #913

Czyli co, to nie my wygraliśmy tylko oni przegrali? Do mnie to akurat te tłumaczenia nie trafiają. Pojechali na tyle, ile rywal pozwalał, a nasi fruwali świetnie po treningu w Gnieźnie.
    To kluczowa kwestia zdaje się, bo i Stal w ten sposób przygotowała się na Grudziądz. Kościecha jest tym faktem cholernie poirytowany, bo niegdyś tor ich był zagadką, a powoli staje się otwartą księgą.
    Obecnie nie wiem co ma być trudnego w wyjeździe do Zielonej Góry. Może jedynie uważanie, żeby Hurysz kogoś nie stratował. Drużyna pogubiona i bez celu.

14. Powrót do góry    #914
    Co się stało, że od paru meczy seniorzy poza jednym wyjątkiem przestali oddawać biegi nominowane młodym ? Przynajmniej raz mogli dać pojechać Heiselbergowi. Tymbardziej z Włokniarzem.
    jeszcze tego brakowało, żeby w Grudziądzu końcówke odpuścić. Miałbyś tu elaboraty, że minimalna wygrana tylko dzieki pechowi Grudziądza. Pedersen przewrócił się sam jadąc ostatni w swoim przedostatnim starcie, defekt i tasma Tarasa tez by wiele nie zmienily. Potrzebowalismy przekonywującego zwycięstwa na wyjeździe, dobrze się stało.
    DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE, WIERNI PO PORAŻCE

15. Powrót do góry    #915
    Ekspert Awatar Semen
    Cytat Zamieszczone przez kowjanko Zobacz posta
    Mi jest najbardziej szkoda tego deszczu we Wrocławiu. Bez niego chyba do końca byłoby na styku.
    No nic, poprawimy wynik w finale.
    1)Byłem widziałem i .... cieszyłem się, ze aura przez cały tydzień we Wrocku była do d...
    bo moim zdaniem z tak fruwającym wtedy Danem bez pomocy matki natury dostalibyśmy
    w palnik jeszcze więcej. Rzecz jasna to tylko gdybanie.
    Nie wykorzystaliśmy okoliczności, a wrocławianie połapali się ze zmianami torowymi.

2)Rewolucja w naszych domach - podkreśliło mi jako orta wrocławianie !!!
    W dupie mam waszą nowomowę bolszewicy. Rada języka polskiego nie jest godna zaufania.

3) Kupa szumu wokół syna Johna,
    a mnie to najzwyczajniej śmierdzi Villadsem we Wrocławiu.
    Dogadanym jak nie w 2026 to w 2027.
    Ostatnio edytowane przez Semen ; 07-07-2026 o 15:21
    Na wschód od Otłoczyna Azja się zaczyna!!!!

16. Powrót do góry    #916
    Ekspert
    Przecież do momentu kiedy spadł deszcz mecz był na styku, Apator pogubił się dopiero później. Czyli gdyby pogoda była cały czas dobra to przegralibyśmy wyżej?

Jak ty przeszedłeś przez życie będąc takim pesymistą?

17. Powrót do góry    #917
    Ekspert Awatar Semen
    ... oj kolego, chyba mogę tak napisać?,
    Popełniłem wpis o pogodzie we Wrocku,
    Co wazne, o pogodzie jaka tam była niemal przez cały poprzedzający mecz tydzień.
    Byłem na stadionie im. H.Goeringa i moja ocena tego co działo się w trakcie meczu
    jest kompletnie odmienna od twojej. To my korzystaliśmy z warunków,
    które stworzyła pogoda przed i na początku meczu.
    Nasi rajderzy po połowie meczu pogubili się kompletnie.
    To moja opinia na temat tego co widziałem we Wrocławiu
    i to nie ma nic wspólnego z moim, jak to powiedziałeś, pesymizmem.

Cytat Zamieszczone przez kowjanko Zobacz posta

Jak ty przeszedłeś przez życie będąc takim pesymistą?
    Chciałbym jeszcze trochę pożyć. Mogę?

18. Powrót do góry    #918
    Stały bywalec
    Dlaczego o Stadionie Olimpijskim mówisz stadion "Geringa"? Rozumiem, że jesteś z wykształcenia historykiem, ale czemu ten wpis ma służyć? Możesz mi to wyjaśnić?

19. Powrót do góry    #919
    Ekspert
    Cytat Zamieszczone przez Semen Zobacz posta
    ... oj kolego, chyba mogę tak napisać?,
    Popełniłem wpis o pogodzie we Wrocku,
    Co wazne, o pogodzie jaka tam była niemal przez cały poprzedzający mecz tydzień.
    Byłem na stadionie im. H.Goeringa i moja ocena tego co działo się w trakcie meczu
    jest kompletnie odmienna od twojej. To my korzystaliśmy z warunków,
    które stworzyła pogoda przed i na początku meczu.
    Nasi rajderzy po połowie meczu pogubili się kompletnie.
    To moja opinia na temat tego co widziałem we Wrocławiu
    i to nie ma nic wspólnego z moim, jak to powiedziałeś, pesymizmem.

Chciałbym jeszcze trochę pożyć. Mogę?
    Wiele drużyn zmagało się w tym sezonie z warunkami pogodowymi w środku tygodnia. Sparta nawet "nadużyła" pogody w celu uniknięcia jazdy bez Laguty. To żaden plus dla Torunia bo to gospodarze powinni wiedzieć, jak na takim torze ustawić motocykle. Wszak nie raz już w takich warunkach się ścigali.
    Natomiast deszcz w trakcie meczu pomógł Sparcie i to jest fakt. Gdyby nie spadł pewnie wynik byłby korzystniejszy dla Apatora i nie trzeba było być obecnym na stadionie, żeby to zauważyć.

20. Powrót do góry    #920
    Ekspert Awatar Semen
    Czy deszcz pomógł Sparcie czy naszych pogrążył
    tego ani ja, ani Ty, nie wiemy i tego tyczył mój wpis,
    Jak dla mnie to naszym tor na początku sprzyjał
    i to nasi nie nadążyli za późniejszymi zmianami.

Kij ma dwa końce i o to mi chodziło.
    Sparcie pomógł deszcz(według Ciebie),
    ale równie dobrze można powiedzieć, że naszym
    pomogła pogoda i tor, który w związku tym był na początku...

Cytat Zamieszczone przez pawel_KST Zobacz posta
    Dlaczego o Stadionie Olimpijskim mówisz stadion "Geringa"? Rozumiem, że jesteś z wykształcenia historykiem, ale czemu ten wpis ma służyć? Możesz mi to wyjaśnić?
    Nie jestem historykiem, to raczej ironia
    w odpowiedzi na hasło: "Unia Leszno to nie jest polski klub"

21. Powrót do góry    #921
    Czytam kolejne wywiady z Wardem i naprawdę nie rozumiem, skąd u nas w Toruniu jeszcze taka miłość do niego. Pojeździł, zarobił, popił, kopnął klub w tyłek.
    Z ich treści wychodzi ile Toruń dla niego robił, próbowano mu pomagać na wszelkie sposoby, żeby wyszedł na ludzi (m.in. przenosiny do Wybrzeża), ale ważniejszy był CHolder i ich relacja.
    Nawet po epizodzie w ZG nie miał zamiaru wracać do Torunia, bo poczuł, że może dostać gdzieś indziej lepszą kasę.

22. Powrót do góry    #922
    Ekspert Awatar energo
    Czytam kolejne wywiady z Wardem i naprawdę nie rozumiem, skąd u nas w Toruniu jeszcze taka miłość do niego. Pojeździł, zarobił, popił, kopnął klub w tyłek.
    Z ich treści wychodzi ile Toruń dla niego robił, próbowano mu pomagać na wszelkie sposoby, żeby wyszedł na ludzi (m.in. przenosiny do Wybrzeża), ale ważniejszy był CHolder i ich relacja.
    Nawet po epizodzie w ZG nie miał zamiaru wracać do Torunia, bo poczuł, że może dostać gdzieś indziej lepszą kasę.
    przeciwieństwo Ryana.

ta aleja gwiazd skręciła w dziwną stronę i nie bardzo ją rozumiem. Nie ma tam zdaje się Żaby (najwięcej punktów w historii klubu), nie ma Wiecha (2gi w kolejności- tu rozumiem, może się kiedyś odbrazi i mu fete zrobimy), nie ma Adriana (3ci w historii), nie ma Chrisa (4ty, no ale załóżmy, że jeszcze jeździ).

od Darka bardziej nadawali się do uhonorowania też: Tony, Crump, Karol Ząbik, Kuczwalski, Bajerski, Krzyżaniakowie, Kowalik, Plewiński, Stachu Miedziński, Gienek Miastkowski, Kościecha Robert (niechętnie), Sawina- że wspomnę tylko tych co już zakończyli kariery, bo z jeżdżących mamy jeszcze - Lambo, Dudka, Emila czy nawet Jacka Holdera do kompletu z Chrisem. Semen może mnie zjechać i dopisać jeszcze Bogdana Kowalskiego, Baute, Szuluka, Wisniewskiego i Kościelaka.
    i już kompletnie odpuszczam tych, którzy startowali z Aniołem na piersi i nie nabijali statystyk na juniorach na początku, czyli Lorama, Doyle'a czy PePe

Darcy Ward, krnąbry, problematyczny, największy whatif w historii speedwaya. 31 (!) zawodnik w historii toruńskiego pod względem zdobytych punktów. ze średnią na poziomie 1,773, bez problemu jadący po klubie który próbował go wyprowadzić na ludzi. po każdym takim wysrywie żal kibiców którzy ruszyli z bezprecedensową pomocą po jego upadku, pomimo że jeździł już dla kogo innego.
    mamy syndrom sztokholmski, ta gwiazda nie jest dla niego, tylko dla naszych wyobrażeń o nim. no i przy okazji zdeprecjonowano uhonorowanych poprzedników. teraz mogą dać ją nawet Gollobowi, who cares.

23. Powrót do góry    #923
    Ekspert Awatar kingpin
    Gdzie te kolejne wywiady Darka?

Tez nie wiem czyja to inicjatywa z ta tablica, bo raczej nie kibiców, chyba ze takich z mlekiem pod nosem.
    Jednak chyba zbyt surowo go oceniacie, bo jak wieść niosła, nie wiem czy to prawda, Gajes tez miał swoje zasługi w korporacyjnym traktowaniu pracowników.
    Wiec się później nie dziwmy, ze pracownik podobnie traktował korporacje a po latach każdy może gadać co chce, nawet ze Toruń był pierwszym wyborem
    przed sezonem 2016.
    Dlatego pytam o kolejne wywiady, bo może siusiek zapomniał co mówił w takim jednym co ostatnio czytałem.
    Ostatnio edytowane przez kingpin ; 08-07-2026 o 10:27
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

24. Powrót do góry    #924
    Użytkownik
    Nie żebym bronił, ale ledwie kilka dni temu czytałem wywiad w którym mówił, że pierwszym wyborem po sezonie w FZG był Toruń.

25. Powrót do góry    #925
    Ekspert Awatar kingpin
    No właśnie, ja o tym samym.
    W tym wywiadzie nie mógł się nachwalić klubu z Torunia, ale to może wzruszenie po odsłonięciu tablicy.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

26. Powrót do góry    #926
    Stały bywalec
    Cytat Zamieszczone przez energo Zobacz posta
    przeciwieństwo Ryana.
    Ta, bo Ryan to za czapkę śliwek i miłość do Apatora jeździł w Toruniu tyle lat.
    Obyśmy mieli tylko takie problemy w naszym żużlowym ****idołku, jak to czy gwiazdę ktoś dostał zasłużenie, czy niezasłużenie.
    Darcy był prawdopodobnie najbardziej utalentowanym dzieciakiem w historii tej dyscypliny, jest naszym "zagranicznym wychowankiem" (piękne sformułowanie, wpisujące się w tegoroczne trendy), a toruńskie historie o nim będą krążyły jeszcze przez lata - i to bez znaczenia czy są godne, czy niegodne podziwiania.. Gdyby ta aleja powstała pod koniec lat 90 lub na początku 2000 to wielu pewnie oburzałoby wymienianie w gronie kandydatów do gwiazdy Jacka Krzyżaniaka, który przecież w 98 roku "sprzedał Toruń" i wyniósł się do Wrocławia.

Prawdę mówiąc, mnie bardziej mierzwi porównywanie Holdera do Sullivana, czy nazywanie go "toruńskim Adamsem". Mimo, że w latach 2008-2013 był liderem z prawdziwego zdarzenia, to jednak kolejne lata - szczególnie 2017-2021 kładą się cieniem na jego zasługi dla klubu. Kabel, brak sportowych ambicji, odcinanie kuponów i potworny zjazd formy sportowej spowodował, że to że to Holder trzymany na siłę w składzie tyle lat, jest jednym z głównych winowajców spadku z ligi.

A wracając do Darcy'ego. Jak zwykle w tym sporcie - liczyła się potrzeba chwili. Ward był akurat w Polsce, my mieliśmy mecz z Włókniarzem, postanowiono połączyć kropki i pewnie dzięki temu w kasie znalazło się dodatkowe kilkadziesiąt tysi z biletów.

27. Powrót do góry    #927
    Ekspert
    Nie gloryfikujcie Warda, który po latach gada gładko o klubie bo widzi, co stracił.
    Thanks bro będzie się już zawsze kładło cieniem, nie licząc praktycznie dwóch sezonów straconych, bo młody nie ogarniał sportowego trybu życia.
    Darcy mógł, powtarzam mógł, zostać ikoną Apatora ale niestety życie go przerosło.
    Obecna dyplomacja w wywiadach jest warta tyle co zeszłoroczny śnieg.

28. Powrót do góry    #928
    Cytat Zamieszczone przez kingpin Zobacz posta
    Gdzie te kolejne wywiady Darka?

Tez nie wiem czyja to inicjatywa z ta tablica, bo raczej nie kibiców, chyba ze takich z mlekiem pod nosem.
    Jednak chyba zbyt surowo go oceniacie, bo jak wieść niosła, nie wiem czy to prawda, Gajes tez miał swoje zasługi w korporacyjnym traktowaniu pracowników.
    Wiec się później nie dziwmy, ze pracownik podobnie traktował korporacje a po latach każdy może gadać co chce, nawet ze Toruń był pierwszym wyborem
    przed sezonem 2016.
    Dlatego pytam o kolejne wywiady, bo może siusiek zapomniał co mówił w takim jednym co ostatnio czytałem.
    Ward przypomniał także w jakich okolicznościach odszedł po sezonie 2014 z Torunia i w 2015 r. został zawodnikiem Falubazu. — Powiedziano mi wprost, że miejsce w składzie straci Chris. Miałem wtedy inne oferty, więc moje życie nie zależało od tego, aby za wszelką cenę zostać w Toruniu. Po sezonie mógłbym próbować tam wrócić, ale rozmowy mogłyby się potoczyć różnie. Moim numerem jeden byłby w pierwszej kolejności Toruń, choć pamiętam, że w tamtym czasie zapytania o mnie wysyłała Unia Leszno — powiedział Ward dla Speedway Ekstraligi.

Na moje to w powyższym jest wiele wątpliwości w kwestii powrotu do Torunia, zwłaszcza, gdy już raz strzelił focha, a Termiński by mu tej decyzji nie ułatwił. Zwłaszcza, że wszyscy byli mocno wkurzeni jego "braterską" postawą. Przy czym nie było zdaje się powiedziane, że Holder pójdzie na pewno w odstawkę. Doyle zaczął jechać piach, a z punktującym Wardem bardzo prawdopodobnie wygralibyśmy z Lesznem w półfinale i droga do tytułu byłaby otwarta. Termiński nie lubi jak się go robi w balona, a mieli już wtedy z Wardem papiery, że będzie rezerwowym, na co ten ostatni się zgodził.

https://www.polsatsport.pl/wiadomosc...-zawieszonego/

29. Powrót do góry    #929
    Kontekst "thanks bro"?
    Solec Tylko PoloniaUkryta zawartość

30. Powrót do góry    #930
    Ekspert
    Cytat Zamieszczone przez Straumatyzowany z Polonii Zobacz posta
    Kontekst "thanks bro"?
    Po powrocie z zawieszenia w składzie Torunia byłby nadstan więc jeden z obcokrajowcow musiałby pauzować. Najsłabiej jechał Holder więc pewnie trafiłoby na niego. Pewnie się braciaki dogadali i Ward wybrał Falubaz co zapewniło Holderowi pewny skład. W dodatku głupi Chris w mediach zamieścił wpis "thanks bro" dziękując Wardowi za rozwiązanie problemu.

31. Powrót do góry    #931
    dzięki
    Solec Tylko PoloniaUkryta zawartość

32. Powrót do góry    #932
    Ekspert Awatar kingpin
    Ward przypomniał także w jakich okolicznościach odszedł po sezonie 2014 z Torunia i w 2015 r. został zawodnikiem Falubazu. — Powiedziano mi wprost, że miejsce w składzie straci Chris. Miałem wtedy inne oferty, więc moje życie nie zależało od tego, aby za wszelką cenę zostać w Toruniu. Po sezonie mógłbym próbować tam wrócić, ale rozmowy mogłyby się potoczyć różnie. Moim numerem jeden byłby w pierwszej kolejności Toruń, choć pamiętam, że w tamtym czasie zapytania o mnie wysyłała Unia Leszno — powiedział Ward dla Speedway Ekstraligi.

Na moje to w powyższym jest wiele wątpliwości w kwestii powrotu do Torunia, zwłaszcza, gdy już raz strzelił focha, a Termiński by mu tej decyzji nie ułatwił. Zwłaszcza, że wszyscy byli mocno wkurzeni jego "braterską" postawą. Przy czym nie było zdaje się powiedziane, że Holder pójdzie na pewno w odstawkę. Doyle zaczął jechać piach, a z punktującym Wardem bardzo prawdopodobnie wygralibyśmy z Lesznem w półfinale i droga do tytułu byłaby otwarta. Termiński nie lubi jak się go robi w balona, a mieli już wtedy z Wardem papiery, że będzie rezerwowym, na co ten ostatni się zgodził.

https://www.polsatsport.pl/wiadomosc...-zawieszonego/
    No zgodzil sie, bo jeśli nie mylę sezonów, to byla afera z meczem w Rzeszowie.
    Ward mowil, ze byl gotowy sie tam stawic. Ale chyba nie dogadal sie z Gajesiem czy tam Terminskim i nie mogl.
    Mniesza z tym.
    Bylo, minelo.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

33. Powrót do góry    #933
    Ekspert Awatar energo
    Cytat Zamieszczone przez pawko.trn Zobacz posta
    Ta, bo Ryan to za czapkę śliwek i miłość do Apatora jeździł w Toruniu tyle lat.
    Obyśmy mieli tylko takie problemy w naszym żużlowym ****idołku, jak to czy gwiazdę ktoś dostał zasłużenie, czy niezasłużenie.
    Darcy był prawdopodobnie najbardziej utalentowanym dzieciakiem w historii tej dyscypliny, jest naszym "zagranicznym wychowankiem" (piękne sformułowanie, wpisujące się w tegoroczne trendy), a toruńskie historie o nim będą krążyły jeszcze przez lata - i to bez znaczenia czy są godne, czy niegodne podziwiania.. Gdyby ta aleja powstała pod koniec lat 90 lub na początku 2000 to wielu pewnie oburzałoby wymienianie w gronie kandydatów do gwiazdy Jacka Krzyżaniaka, który przecież w 98 roku "sprzedał Toruń" i wyniósł się do Wrocławia.

Prawdę mówiąc, mnie bardziej mierzwi porównywanie Holdera do Sullivana, czy nazywanie go "toruńskim Adamsem". Mimo, że w latach 2008-2013 był liderem z prawdziwego zdarzenia, to jednak kolejne lata - szczególnie 2017-2021 kładą się cieniem na jego zasługi dla klubu. Kabel, brak sportowych ambicji, odcinanie kuponów i potworny zjazd formy sportowej spowodował, że to że to Holder trzymany na siłę w składzie tyle lat, jest jednym z głównych winowajców spadku z ligi.

A wracając do Darcy'ego. Jak zwykle w tym sporcie - liczyła się potrzeba chwili. Ward był akurat w Polsce, my mieliśmy mecz z Włókniarzem, postanowiono połączyć kropki i pewnie dzięki temu w kasie znalazło się dodatkowe kilkadziesiąt tysi z biletów.
    pełna zgoda z Jackiem, Bajerem etc. ale ja nie widzę różnicy, Darek się nayebał w sobotę, w niedzielę wydmuchał. dostał zawieszenie i to rozpieprzyło skład. nie żadne thanks bro później, thanks bro było wymówką, żeby kolega nie poniósł konsekwencji darkowego pijaństwa. i komuś takiemu anioła? proszę...

wróćmy zatem do początku mojej wypowiedzi: czemu dajemy anioła Darkowi, gdy Żaba, Wiechu czy Miedziak go nie mają?

Odnośnie Chrisa: chłop jeżdżąc dla nas, i będąc powiedzmy naszym zagranicznym wychowankiem (podjumanym Rusce), zdobył IMŚ, wuj że najsłabszym. odjechał w naszych barwach 1150 biegów (5ty ever), 233 mecze (6ty ever), zdobył 2076 punktów (4ty ever). podobnie co Zimny dla Gorzowa, podobnie co Kolodziej dla Tarnowa, Tai dla Wrocławia (tu porównanie w zasadzie w punkt, idealne), więcej niż Holta dla Czewy. pod koniec kariery jest daremny, ale to legenda naszego klubu (obiektywnie). Balon w Lesznie pod koniec też był słabiutki. w kwestii tego co zrobił bliżej Chrisowi do Adamsa, niż Darkowi do Chrisa. i tak, ja pod koniec jego przygody też nie mogłem na niego patrzeć. inna sprawa: spadliśmy, ale nie uciekł i pomógł wrócić.

34. Powrót do góry    #934
    Ekspert Awatar kingpin
    To, ze Chris jeździł w SE o dwa-trzy sezony za długo nie jest jego wina a Kruzynskiego i Terminskiego.
    Z drugiej strony, ja ich nawet rozumiem, bo jednak CH to kawal historii klubu a przy okazji sympatyczny typ wiec
    miał większy margines zaufania/pobłażania.
    Okupilismy to spadkiem ale to tez nie wyłącznie jego wina.
    Ostatnio edytowane przez kingpin ; 08-07-2026 o 14:15
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

35. Powrót do góry    #935
    Ekspert Awatar Penhall
    Także nie do końca rozumiem tego wchodzenia w d... Wardowi. Nic mu nie jesteśmy winni. Do tego te zawieszenie za narkotyki, sprawa o gwałt zakończona ugodą z ofiarą i to obszczanie z Holderem i Batchelorem pomnika Kopernika.....
    Mamy większe autorytety do orderów i odznaczeń. Żaba, Miastek, Stachu, Wiechu, Ryan, Loramski i wielu wielu innych.

Darcy był naszą nadzieją na przyszłość ale to właściwie tylko tyle. Gdyby nie wypadek, to nie zdziwiłbym się gdyby rok później deptał szalik Apatora jak ten Falubazu.
    Ostatnio edytowane przez Penhall ; 08-07-2026 o 14:43

36. Powrót do góry    #936
    Użytkownik
    Żaba, Miastek, Stachu, Wiechu, Ryan, Loramski i wielu wielu innych.
    A Slawek Kryjom? Prawdziwy torunski bohater.

37. Powrót do góry    #937
    Użytkownik
    W alei honorowani są żużlowcy, a nie działacze, kierownicy drużyn itp.
    Oczywiście rozumie aluzje ale to tak dla wyjaśnienia.

38. Powrót do góry    #938
    Ekspert Awatar kingpin
    Działaczy honoruje się szafą.
    Darcy jako pierwszy się nagrał.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

39. Powrót do góry    #939
    Ekspert Awatar energo
    Także nie do końca rozumiem tego wchodzenia w d... Wardowi. Nic mu nie jesteśmy winni. Do tego te zawieszenie za narkotyki, sprawa o gwałt zakończona ugodą z ofiarą i to obszczanie z Holderem i Batchelorem pomnika Kopernika.....
    Mamy większe autorytety do orderów i odznaczeń. Żaba, Miastek, Stachu, Wiechu, Ryan, Loramski i wielu wielu innych.

Darcy był naszą nadzieją na przyszłość ale to właściwie tylko tyle. Gdyby nie wypadek, to nie zdziwiłbym się gdyby rok później deptał szalik Apatora jak ten Falubazu.
    Ryan już ma Anioła.
    im więcej o tym myślę, tym bardziej nie rozumiem. myślę, że taki Gorzów kierując się podobną logiką, powinien pomyśleć o postawieniu pomnika (obok Edwarda Jancarza) Pawłowi Hlibowi. też nadzieja, też wychowanek, też za kołnierz nie wylewał. co prawda nie sikał na pomnik i po pijaku nie jeździł nago na moto w nocy, ale przynajmniej przyebał butelką policjantowi w nocnym klubie. tylko kręgosłupa nie złamał jeżdżąc dla innego klubu.

40. Powrót do góry    #940
    Ekspert Awatar Semen
    Wrzucam linke do super merytorycznego wywiadu.
    Nic lepszego w sieci nie znalazłem co najmniej od pandemii:

https://www.youtube.com/watch?v=2sP77Pe8Yzw

Kostkowi mam wiele do zarzucania,
    ale tak wielu merytorycznych rzeczy, o których powiedział
    nie w sposób nie docenić, żaden wywiad czy wypociny ekspertów
    nie wniosły do mojego postrzegania żużla tyle co ten wywiad.

... i żeby nie było na to co mówi Kostek biorę poprawkę.
    bo pewnych tematów, w wywiadzie ,
    wyglądającym na szczery , nie poruszył.

np.
    a)bębna w derbach 2006 w Toruniu
    b)wyniku Mateja Kusa w finale 2009 na MA

EDIT:
    Z tej rozmowy nasuwa mi się takie spostrzeżenie:
    Trenerzy mający super wpływ na dzieciaki,
    na ich osobowość, podejście do obowiązku
    nie nadają się lub przekreślają swój dorobek
    nie nagłaśniając pracy z dziećmi,
    bo chcą czegoś więcej, pracy z zespołami ligowymi.
    Oczywiście motywacje tych trenerów są rózne.

Dla mnie najlepiej szkolący dzieciaków to:
    J.Woźniak, R.Jankowski, M.Staszewski i R.Kościecha
    Dwóch z nich połasiło się na kontrakty menadżerów/trenerów
    pierwszych drużyn.
    Wygląda na to że ich ligowe drużyny niewiele osiągną
    a i szkółki podupadną. Niestety
    Ostatnio edytowane przez Semen ; 09-07-2026 o 18:56

41. Powrót do góry    #941
    Ekspert
    wróćmy zatem do początku mojej wypowiedzi: czemu dajemy anioła Darkowi, gdy Żaba, Wiechu czy Miedziak go nie mają?
    .
    nie anioła, a płytkę przed wejściem... co nie zmienia postaci rzeczy, że tekst anioł dla Żaby brzmi nieźle

Ryan już ma Anioła.
    piszesz o Paulinie?

42. Powrót do góry    #942
    Użytkownik
    Patrząc na toruńską logikę, to w Lesznie powinni postawić pomnik Rew, w Zielonej Górze Madsenowi, w Częstochowie Tungatowi, a w Gorzowie Szymko No ale Wasza sprawa, sami wybieracie swoich bohaterów. A Darcy po przygodzie w Falubazie miał już gdzie indziej uzgodniony kontrakt. Nawet sam wspomniał, w wrzuconym tu wywiadzie, gdzie.

43. Powrót do góry    #943
    Ekspert Awatar energo
    nie anioła, a płytkę przed wejściem... co nie zmienia postaci rzeczy, że tekst anioł dla Żaby brzmi nieźle

piszesz o Paulinie?
    w sumie to masz rację, ale nawet nie przeproszę bo reszta i meritum się zgadza.
    Australijczyk jest piątym żużlowcem w Alei Gwiazd. Wcześniej w ten sposób uhonorowano Mariana Rose, Pera Jonssona, Jana Ząbika i Ryana Sullivana.

44. Powrót do góry    #944
    Użytkownik
    A gdzie Darcy miał uzgodniony kontrakt na 2016r. bądź podrzuci ktoś linka do tego wywiadu?

45. Powrót do góry    #945

Uprawnienia umieszczania postów