Strona 58 z 61 PierwszyPierwszy ... 8485657585960 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,566 do 2,610 z 2735

Wątek: Polonia Bydgoszcz 2026 - wątek klubowy

1. Powrót do góry    #2566
    Ekspert
    Cytat Zamieszczone przez mentikk Zobacz posta
    Z tych, którzy mieli nam zagrozić to jedni się będą skupiać na walce o utrzymanie, a drudzy do końca walczyć i liczyć punkty, aby może jednak wejść do top4.
    A ciężko się spodziewać, aby Łódź, Poznań, Rybnik, czy Rzeszów (zależnie kto wejdzie do PO) były w stanie jakoś realnie nam zagrozić.
    Może i nudne to dla kibica z zewnątrz, ale dla nas w końcu jest satysfakcja i poczucie większej pewności.
    Jedyną drużyną, która mogłaby zawalczyć z wami o awans, jest Krosno. Ale musiałby się w finale zbiec jakiś wasz pech, z jazdą na najwyższym poziomie rywali. A przede wszystkim z naprawieneim się Beckera, do poziomu ubiegłorocznego. Mało to prawdopodobne, musiałoby nastąpić trzęsienie ziemi, jakaś wrocławska plaga kontuzji.

2. Powrót do góry    #2567
    Stały bywalec
    Cytat Zamieszczone przez noc Zobacz posta
    Jedyną drużyną, która mogłaby zawalczyć z wami o awans, jest Krosno. Ale musiałby się w finale zbiec jakiś wasz pech, z jazdą na najwyższym poziomie rywali. A przede wszystkim z naprawieneim się Beckera, do poziomu ubiegłorocznego. Mało to prawdopodobne, musiałoby nastąpić trzęsienie ziemi, jakaś wrocławska plaga kontuzji.
    „Plagi Breslau” raczej nam nie grożą, szczególnie że mamy jednego zawodnika więcej zakontraktowanego.
    Ja mam niestety Flashbacki przed oczami związane z Rybnikiem. Ja wiem że tu nie ma Kurtza itd. Ale wtedy też nikt się nie spodziewał że Trześniewski odjedzie najlepszy mecz wyjazdowy w życiu.. zasługa tu była zapewne Gomolskiego, który mu dobrze ustawił pod Nasz tor motocykl.

3. Powrót do góry    #2568
    Ekspert Awatar mentikk
    Dziś o 13tej Magazyn. Gościem ma być m.in. Jerzy. Poza nim Kowalski i Baron.
    Rycerz bez blizny to k**as, nie rycerz!

4. Powrót do góry    #2569
    Stały bywalec
    Nic dobrego to nie wróży.
    Mógłby uczyć się od Rusko obecności w mediach i skuteczności w transferach.

5. Powrót do góry    #2570
    Ekspert Awatar energo
    Cytat Zamieszczone przez Luqinhas Zobacz posta
    „Plagi Breslau” raczej nam nie grożą, szczególnie że mamy jednego zawodnika więcej zakontraktowanego.
    Ja mam niestety Flashbacki przed oczami związane z Rybnikiem. Ja wiem że tu nie ma Kurtza itd. Ale wtedy też nikt się nie spodziewał że Trześniewski odjedzie najlepszy mecz wyjazdowy w życiu.. zasługa tu była zapewne Gomolskiego, który mu dobrze ustawił pod Nasz tor motocykl.
    to nie zasługa Gomolskiego, tylko to Wy nie dobiegliście do kibla. w tym roku nie macie z kim przegrać, wystarczy że pojedziecie na 80% możliwości.

6. Powrót do góry    #2571
    Stały bywalec
    Cytat Zamieszczone przez energo Zobacz posta
    to nie zasługa Gomolskiego, tylko to Wy nie dobiegliście do kibla. w tym roku nie macie z kim przegrać, wystarczy że pojedziecie na 80% możliwości.
    Zasługa gomolskiego że Trześniewski pojechał mecz życia. A reszta to fakt, tylko i wyłącznie pycha i brak przygotowania porzadnego

7. Powrót do góry    #2572

icon4.gif

Cytat Zamieszczone przez energo Zobacz posta
    Tak się pisze jak oglądałeś I ligę pobieżnie i wiesz tyle, że Polonia się zesrała metr przed kiblem. Oczywiście, że to Adrian Gomólski dołożył duża cegłę do naszego pogrzebu.
    Solec Tylko PoloniaUkryta zawartość

8. Powrót do góry    #2573
    Stały bywalec Awatar atrock92
    sportowefakty? czy cos innego?

Cytat Zamieszczone przez atrock92 Zobacz posta
    dobra mam

niczego wielkiego nie powiedzial. rozmawial tylko z jednym zawodnikiem na IMPie, poza tym wszyscy maja rowna szanse na skład. Pogadali chwile o Doylu.
    Ostatnio edytowane przez atrock92 ; 03-06-2026 o 12:26
    pomidor

9. Powrót do góry    #2574
    Ekspert Awatar mentikk
    Cytat Zamieszczone przez Straumatyzowany z Polonii Zobacz posta
    Tak się pisze jak oglądałeś I ligę pobieżnie i wiesz tyle, że Polonia się zesrała metr przed kiblem. Oczywiście, że to Adrian Gomólski dołożył duża cegłę do naszego pogrzebu.
    Gomólski cudotwórcą jednego meczu Trześniewskiego. Dla mnie słaba wymówka. Bardziej to frajerstwo naszej drużyny, że taki Trześniewski był w stanie nas pogrążyć. Ale już wcześniej nas Borowiak potrafił spetować.

niczego wielkiego nie powiedzial. rozmawial tylko z jednym zawodnikiem na IMPie, poza tym wszyscy maja rowna szanse na skład. Pogadali chwile o Doylu.
    No zapytany o Douglasa przyznał, że byłby na tak.
    Do tego zapytany o potencjalne nazwiska, to powiedział, że jest 6-7 nazwisk, które będą "do wyjęcia" (czyli nie mają jeszcze kontraktu na 2027). To są np zawodnicy z Gorzowa (pewnie Jack i Anders, może Pollestad), zawodnika z Wrocławia (mam nadzieję, że nie miał na myśli Kowalskiego, a bardziej Bewley, albo minimum Janowski) i ktoś tam jeszcze, ale tutaj mi uciekło, chociaż wydaje mi się, że szło o Grudziądz (więc pewnie Fricke).

10. Powrót do góry    #2575
    Zaawansowany
    JK w końcu wyciągnął wnioski i przestał klepać, że ma już zawodników na ekstraligę. Gadanie, że pojedziemy niezmienionym składem można oczywiście włożyć między bajki, ale brzmi to zupełnie inaczej niż "polowa składu do wymiany". Chociaż w obecnej sytuacji to nawet gdyby co niektórym siadła motywacja do awansu, to i tak nie ma tego jak przegrać.

11. Powrót do góry    #2576
    Ekspert Awatar mentikk
    Znając Jurka, to nie dałbym 100% gwarancji, że to nie jest prawda. Osobiście myślę, że to jedno nazwisko nowe to będzie, możliwe, że dwa. Ale jakby się okazało, że zostanie tak jak jest, to nie byłbym jakoś niesamowicie zdziwiony. Rozczarowany owszem, ale zdziwiony tak doszczętnie na pewno nie.

A co do "nie ma jak przegrać" to po pierwsze - z ROWem też nie było jak przegrać. A dwa...nadal decydują mecze finałowe, tam się wszystko może zdarzyć. Od tragicznej formy, przez problemy sprzętowe, decyzje sędziego, tor nie z tej bajki, aż po kontuzje.

12. Powrót do góry    #2577
    Gomólski cudotwórcą jednego meczu Trześniewskiego. Dla mnie słaba wymówka. Bardziej to frajerstwo naszej drużyny, że taki Trześniewski był w stanie nas pogrążyć. Ale już wcześniej nas Borowiak potrafił spetować.

No zapytany o Douglasa przyznał, że byłby na tak.
    Do tego zapytany o potencjalne nazwiska, to powiedział, że jest 6-7 nazwisk, które będą "do wyjęcia" (czyli nie mają jeszcze kontraktu na 2027). To są np zawodnicy z Gorzowa (pewnie Jack i Anders, może Pollestad), zawodnika z Wrocławia (mam nadzieję, że nie miał na myśli Kowalskiego, a bardziej Bewley, albo minimum Janowski) i ktoś tam jeszcze, ale tutaj mi uciekło, chociaż wydaje mi się, że szło o Grudziądz (więc pewnie Fricke).
    No przecież oczywiście, że tak. Ale rybniczanie potrafili to wykorzystać, co i tak wydawało się nierealne.

13. Powrót do góry    #2578
    Darek jest miłośnikiem sprowadzenia obu Kowalskich, ten Doyle też nie przewija się bez powodu. Bewely to wielka niewiadoma na ten moment ale biorąc pod uwagę, że Holder jr pała dziwną miłością do Gorzowa...to raczej zostanie we Wrocławiu, podobnie Janowski. Możecie uderzać po Lindgrena i...Madsena

14. Powrót do góry    #2579
    Stały bywalec Awatar sviety
    Chyba bym brał Madsena. Mamy szczęście do dobrej jazdy zadufanych w sobie gwiazd. Dodatkowo jak przychodzą do nas zawodnicy z dobrymi średnimi i zaczynają dołować to może odwrotna tendencja też zadziała i w przypadku Duna średnia wywali w kosmos

15. Powrót do góry    #2580
    Ekspert Awatar mentikk
    Cytat Zamieszczone przez antyprzemek Zobacz posta
    Darek jest miłośnikiem sprowadzenia obu Kowalskich, ten Doyle też nie przewija się bez powodu. Bewely to wielka niewiadoma na ten moment ale biorąc pod uwagę, że Holder jr pała dziwną miłością do Gorzowa...to raczej zostanie we Wrocławiu, podobnie Janowski. Możecie uderzać po Lindgrena i...Madsena
    We Wrocławiu myślę, że będą zmiany. Andrzej będzie chciał coś poprawić. Jak nie Holder to może być jakiś Polak za Macieja. Ale to moje osobiste zdanie.
    Jeszcze młody Kowalski miałby sens, bo robi postępy i jest juniorem. Ale Bartek w niczym lepszy niż Sasza czy Kai nie będzie, bo potencjalnie zastąpiłby jednego z nich. Chyba, że ma być wypełniaczem obok przyjścia sensownego lidera.
    Lindgren, Madsen, Doyle, Fricke to opcje z największymi szansami na realizację, czy się nam podoba, czy nie. Oczywiście pomijając jakiegoś Tungate'a i pozostałe częstochowskie gwiazdy.

16. Powrót do góry    #2581
    Zaawansowany
    A to nie o Janowskim mowił Jurek ze ma juz klub? Ewentualnie Pawliccy, innych z IMPu raczej nie biore pod uwage.

Mysle, ze Sasza i Buczek zostana do tego 2 nowych i bedzie to dzialalo jak w tym roku. Jeden wiecej w walce o sklad.
    Polonia Bydgoszcz

17. Powrót do góry    #2582
    Stały bywalec
    W końcu Jurek nie kłapie jęzorem.
    Odrobił lekcje.

Buczek wątpię, że będzie chciał jeździć w Ekstralidze. Było takie pytanie w Mówi się żużel lub innym podcascie i było można zrozumieć między wierszami, że to ostatni sezon w Polonii, chyba, że zostanie w 1 lidze. No chyba, że jeszcze mocniej zadba o redukcję wagi i przygotuje się jeszcze mocniej na Ekstraligè.

Mocno cieszy mnie forma Szymona. W końcu chłopak jedzie swoje.

Trzeba dać szansę Brennanowi, żeby zobaczyć w jakiej jest formie. Jeśli chłop nie pojedzie już to sezon stracony i zapewne koniec przygody w Polonii i pójdzie na wypożyczenie na 2027. A szkoda.

Teraz dałbym mu szansę w 2-3 meczach. Kai odpoczynek.

Dla obu by to dobrze zrobiło.

18. Powrót do góry    #2583
    Zaawansowany Awatar inzynier
    Zauważyliście, że "żużlowe dziennikały" już tak wyeksploatowały zdartą płytę pod tytułem "nadmiar zawodników w Polonii", że przestały o tym pisać?

Teraz na widelec wezmą skład Polonii 2027, w końcu clickbaity muszą się zgadzać.
    Marco Simoncelli (1987-01-20 * 2011-10-23) Ukryta zawartość

19. Powrót do góry    #2584
    Stały bywalec
    Pismaki niestety ale nie potrafią prowadzić ciekawych wywiadów reportaży to będą tak jak piszesz ciągle o tym samym pisać.

20. Powrót do góry    #2585
    Ekspert Awatar bartekdm
    Znając Jurka, to nie dałbym 100% gwarancji, że to nie jest prawda. Osobiście myślę, że to jedno nazwisko nowe to będzie, możliwe, że dwa. Ale jakby się okazało, że zostanie tak jak jest, to nie byłbym jakoś niesamowicie zdziwiony. Rozczarowany owszem, ale zdziwiony tak doszczętnie na pewno nie.

A co do "nie ma jak przegrać" to po pierwsze - z ROWem też nie było jak przegrać. A dwa...nadal decydują mecze finałowe, tam się wszystko może zdarzyć. Od tragicznej formy, przez problemy sprzętowe, decyzje sędziego, tor nie z tej bajki, aż po kontuzje.
    Z ROWem nie mieliśmy juniorów a teraz mamy najlepszych w PL. To ogromna różnica. Juniorzy robią robotę.

21. Powrót do góry    #2586
    Stały bywalec Awatar sviety
    To prawda ...ale już taki sezon mieliśmy, że junior ciągnął wynik a reszta uznała, że to wystarczy...

22. Powrót do góry    #2587
    Stały bywalec
    Cytat Zamieszczone przez sviety Zobacz posta
    To prawda ...ale już taki sezon mieliśmy, że junior ciągnął wynik a reszta uznała, że to wystarczy...
    Całe szczęście, tym razem jedzie więcej zawodników oprócz tego juniora
    Nie można powiedzieć że Szymon, Buczek czy Sasza raczej nie trzymają poziomu czy też brak im ambicji.
    Jesli nie będzie awansu, to serio będzie musiał wydarzyć się jakiś kataklizm. Oby tylko Kai i Tom przejechali GP bez kontuzji

Cytat Zamieszczone przez tuurystaaa Zobacz posta
    W końcu Jurek nie kłapie jęzorem.
    Odrobił lekcje.
    .
    Po tylu latach warto w końcu wyciągnąć nauki

23. Powrót do góry    #2588
    Pan Jurek miedzy wierszami powiedziaił jaki bedzie skład

Wozniak
    Przyjemski u24
    Buczkowski
    Kvech lub Saszka lub Doyle
    Fricke
    Pawełczak
    ???
    ???

Andrzejewski za słaby na PGE ale można go zostawić i wziąść obcego juniora niech walczy
    Fricke chyba pewniak
    Kvech ma szanse powalczyć o skład w meczu najblizszym
    Ukryta zawartość Zamieszczone przez Piernik Ukryta zawartość
    Kurtz chyba PRowca zatrudnił w zeszłym sezonie. Przecież gość ma tragiczne starty, on będzie miał mega ciężko punktować w ekstralidze. Mocno wątpliwe że Sparta świadomie zrezygnowała z MM żeby wziąć trzy klasy gorszego zawodnika.
    Ukryta zawartość Zamieszczone przez sparta_mistrz Ukryta zawartość
    Pamiętam jak tu pisałem że nie rozumiem tego transferu Kurtza to mnie tutaj eksperci pouczali, że on jest dwa razy lepszy od Michelsena

24. Powrót do góry    #2589
    Ekspert Awatar mentikk
    Cytat Zamieszczone przez Super Pro Peter kildemand Zobacz posta

Wozniak
    Przyjemski u24
    Buczkowski
    Fricke
    Pawełczak
    ???
    ???

Andrzejewski za słaby na PGE ale można go zostawić i wziąść obcego juniora niech walczy
    Fricke chyba pewniak
    Gdzieś Ty to między wierszami wyłapał?

btw. prawidłowa forma to WZIĄĆ (w piśmie i wymowie), a nie potocznie (a zarazem błędnie) używane "wziąść".

Andrzejewski też mi się wydaje za słaby na ELigę, ale jednak bym go chyba zatrzymał, aby był juniorem walczącym o skład (czy też innymi słowymi wywierającym presję na juniorze, który powinien do drużyny dołączyć - czy to polskim, czy zagranicznym).

A z innych informacji - Bartek Nowak wypożyczony do Piły. Ciekawe czy coś tam pojeździ, czy razem z Maroszkiem będą kevlary wypełniać.

25. Powrót do góry    #2590
    Stały bywalec

dobra mam

Jeśli ktoś nie widział, fragment jest tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=HKsD8DPxQOI&t od 4:27 do 22:43.

Wypowiedź Jerzego Kanclerza:
    Jasona (Doyle'a) znam bardzo dobrze i go szanuję. To zawodnik wielkiego formatu, ale na dziś trudno mi go ocenić, bo jesteśmy na początku czerwca. Jest za wcześnie. Poza tym nie patrzę na nazwiska, ale na aktualną dyspozycję. Można jednak powiedzieć, że Australijczyk gdzieś się w moich myślach przewija. Ryan Douglas? Na pewno jest wart uwagi, bo ma potencjał. Cały czas mam w pamięci jego występ na bydgoskim torze, kiedy był jeszcze mniej znanym zawodnikiem. Od tamtej chwili wykonał ogromny postęp. Teraz jest na fali. Można powiedzieć, że jego nazwisko też się przewija. Jest w kręgu zainteresowań.

26. Powrót do góry    #2591

Wozniak
    Przyjemski u24
    Buczkowski
    Fricke
    Pawełczak
    ???
    ???

Fricke chyba pewniak
    o Kvechu miedzy wierszami nie slyszalem, i jakos go tu nie widze. W Apatorze rok tmeu jezdził po prostu przecietnie, 2 linia nic wiecej, to juz lepszy Kai
    pomidor

27. Powrót do góry    #2592
    Stały bywalec
    o Kvechu miedzy wierszami nie slyszalem, i jakos go tu nie widze. W Apatorze rok tmeu jezdził po prostu przecietnie, 2 linia nic wiecej, to juz lepszy Kai
    Nie wiem gdzie on coś o Kvechu powiedział. Zresztą Kvech go niech jeszcze z rok lub dwa utrzyma formę i wtedy niech myśli o powrocie do Ekstraligi. Aktualnie jest chłop bardziej niepewny niż Douglas, który rok w rok poprawia średnią. Kvech natomiast narazie jest zawodnikiem, który po zejściu ligę niżej zaczął dobrze jeździć. I tak naprawdę jest to jego pierwszy taki sezon.

28. Powrót do góry    #2593
    tak tak lepszy Kai

Kvech 2,46
    Kai 1,83
    Kurtz chyba PRowca zatrudnił w zeszłym sezonie. Przecież gość ma tragiczne starty, on będzie miał mega ciężko punktować w ekstralidze. Mocno wątpliwe że Sparta świadomie zrezygnowała z MM żeby wziąć trzy klasy gorszego zawodnika.
    Pamiętam jak tu pisałem że nie rozumiem tego transferu Kurtza to mnie tutaj eksperci pouczali, że on jest dwa razy lepszy od Michelsena

29. Powrót do góry    #2594
    Ekspert Awatar mentikk
    tak tak lepszy Kai

Kvech 2,46
    Kai 1,83
    Patrzysz na cyferki i fajnie. A analizujesz skąd się wzięły? Kvech jeździ w Rybniku. Słabym Rybniku. To jest ta sama historia co parę lat temu z Chrisem Holderem w Ekstraligowym Ostrowie. Reszta jest o tyle słabsza, że ktoś te punkty musi zdobywać. Wszyscy się zachwycają, bo jest jedynym zawodnikiem robiącym jakieś punkt, nierzadko na własnych kolegach. Kai z kolei jeździ w mocnej drużynie, w której 5 zawodników ma powyżej 2pkt/bieg.
    Nie ujmując Jankowi, jest mu dużo łatwiej zdobywać punkty niż Kaiowi.

30. Powrót do góry    #2595
    Ekspert Awatar kingpin
    Akurat ja uważam, ze póki co Kvech jest tam gdzie powinien czyli w Matalkasie ale
    średniej 2,4 nie osiąga się wygrywając z kolegami z pary.
    Analogia z Holderem dyskusyjna. To była jednak SE a średnia prawie 2,0
    w tej klasie rozgrywkowej dla Kaia może być nieosiągalna, nawet w słabym zespole.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    z Leninem zbieraj kwiatki...
    życzenia to od Matki"

Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny.

31. Powrót do góry    #2596
    Ekspert
    Patrzysz na cyferki i fajnie. A analizujesz skąd się wzięły? Kvech jeździ w Rybniku. Słabym Rybniku. To jest ta sama historia co parę lat temu z Chrisem Holderem w Ekstraligowym Ostrowie. Reszta jest o tyle słabsza, że ktoś te punkty musi zdobywać. Wszyscy się zachwycają, bo jest jedynym zawodnikiem robiącym jakieś punkt, nierzadko na własnych kolegach. Kai z kolei jeździ w mocnej drużynie, w której 5 zawodników ma powyżej 2pkt/bieg.
    Kvech mnóstwo punktów robi na rywalach, choć oczywiście łatwiej mu, bo swoich doparowych ma częściej słabszych. To jest przebojowy i bezkompromisowy zawodnik, skill jak należy. Bozia nie obdarzyła go specjalnie talentem, ale za to nadrabia determinacją, on w kazdym biegu prezentuje się, jakby od niego miała zależeć cała jego przyszłośc. To nie będzie lider na przyszły sezon tu się nie ma co oszukiwać, a II linia, która i z najlepszymi rywalami powalczy. Na pewno gorszy od Hucka nie będzie. Za rok to pewnie będzie poziom & Lindgrena i Janowskiego z tego roku.
    Wam taki zawodnik nic nie daje, bo bliżej mu do Woźniaka, Buczka i Loktaeva niż lidera-którego potrzebujecie. Byłby to zupełnie nieracjonalny kontrakt, wam potrzebny potrzeba Thomsena albo MJJ.

32. Powrót do góry    #2597
    z reguły sie zgadzamy panie mentikk, ale tutaj muszę coś sprostować.

Abstrachujac od porownania Kaia do Kvecha. Kaia sam bronie (gdzie duzo ludzi zarzuca mu ze robi po 7 punkotow w meczu i ogolnie to sie nadaje do tarcia chrzanu, a ja sie z tym mocno nie zadzam), uwazam ze ma chooyowy numer startowy, mocnych doparowych, jedzie w 1szym biegu gdzie skazany jest na 1 w maxie itd itd.

Natomiast powiedzenie ze Kvech to jest casus, kazus, czy jak tam to sie pisze Holdera z Ostrowa pare lat temu, tu sie zgodzic nie moge. Holder robił z reguly w 6 biegach okolo 10 / 11 pkt na mecz (plus ewentualne bonusy). zbieral dwojki i jedynki, czasem wpadla pojedyncza trojka. I tak, wtedy sie wybijał ponad słabą druzyne, bo tych punktow "na trupach" sobie zawsze nazbierał i wychodził na bohatera.

Kvech jedzie jak lider, i pokonuje przeciwnikow, a Rybnik, wcale nie jest taki slaby, szczegolnie po transferze Nikolaia.
    pomidor

33. Powrót do góry    #2598
    Ekspert Awatar kingpin
    Piszesz o sezonie 2022 w ktorym Holder na 79 biegow wygral 27 i 26 razy byl drugi?
    To maja byc te punkty na trupach?
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

34. Powrót do góry    #2599
    Ekspert Awatar mentikk
    Cytat Zamieszczone przez kingpin Zobacz posta
    Akurat ja uważam, ze póki co Kvech jest tam gdzie powinien czyli w Matalkasie ale
    średniej 2,4 nie osiąga się wygrywając z kolegami z pary.
    Analogia z Holderem dyskusyjna. To była jednak SE a średnia prawie 2,0
    w tej klasie rozgrywkowej dla Kaia może być nieosiągalna, nawet w słabym zespole.
    Bellego też swego czasu miał u nas natrzaskaną średnią, a potem przyszły realia. Trzeba patrzeć z szerszej perspektywy. Nie odbieram Jankowi skuteczności w tym roku, ale też z drugiej strony koledzy z drużyny nie przeszkadzają mu w zdobywaniu punktów, które trzepie i na nich i na rywalach. Z tym, że jak się jeździ w silnej drużynie, gdzie i inni zawodnicy jadą do przodu, to jest po prostu więcej kandydatów o zwycięstwa w biegach. Bo jak jedzie w biegu jeden silny rywal, jeden przeciętny i słaby kolega z pary to łatwiej wygrać, niż jak masz silnego partnera i do tego jednego silnego rywala w biegu. I tutaj nawet jak drużyna wygrywa bieg 4:2, to dany zawodnik może dojechać 3ci. A w opcji Janka on może i bieg wygrywa, ale bieg jest na 3:3.

Co do Chrisa - robiłem wówczas analizę jego jazdy...oczywiście walczył wówczas z rywalami całkiem spoko. Ale też bardzo dużo punktów miał naklepane na kolegach z OStrowa, Czy własnych juniorach. A statystyka nie patrzy na kim punkty robisz. Można to też podciągnąć pod ostatnie sezony KK'a w GKM. Też niby średnia była przyzwoita, ale rywali pokonywanych było stosunkowo niewielu.

Cytat Zamieszczone przez noc Zobacz posta
    Kvech mnóstwo punktów robi na rywalach, choć oczywiście łatwiej mu, bo swoich doparowych ma częściej słabszych. To jest przebojowy i bezkompromisowy zawodnik, skill jak należy. Bozia nie obdarzyła go specjalnie talentem, ale za to nadrabia determinacją, on w kazdym biegu prezentuje się, jakby od niego miała zależeć cała jego przyszłośc. To nie będzie lider na przyszły sezon tu się nie ma co oszukiwać, a II linia, która i z najlepszymi rywalami powalczy. Na pewno gorszy od Hucka nie będzie. Za rok to pewnie będzie poziom & Lindgrena i Janowskiego z tego roku.
    Wam taki zawodnik nic nie daje, bo bliżej mu do Woźniaka, Buczka i Loktaeva niż lidera-którego potrzebujecie. Byłby to zupełnie nieracjonalny kontrakt, wam potrzebny potrzeba Thomsena albo MJJ.
    W zasadzie ciężko się niezgodzić. Może i gorszy od Kaia jako uzupełnienie drużyny by nie był. Ale też lepszy być nie musi. A jak mamy brać zawodnika tego pokroju na uzupełnienie składu - bo jak piszesz, na rolę lidera do ELigi to sensu brak - to lepiej wziąć Kaia, który na S2 obejżdżony.

Piszesz o sezonie 2022 w ktorym Holder na 79 biegow wygral 27 i 26 razy byl drugi?
    No popatrz ile razy przegrywał z zawodnikami rywali. I z kim jeździł w parze. Kto był dla niego dostarczycielem punktów ze strony jego drużyny.

35. Powrót do góry    #2600
    Nie odbieram Jankowi skuteczności w tym roku, ale też z drugiej strony koledzy z drużyny nie przeszkadzają mu w zdobywaniu punktów, które trzepie i na nich i na rywalach. Z tym, że jak się jeździ w silnej drużynie, gdzie i inni zawodnicy jadą do przodu, to jest po prostu więcej kandydatów o zwycięstwa w biegach. Bo jak jedzie w biegu jeden silny rywal, jeden przeciętny i słaby kolega z pary to łatwiej wygrać, niż jak masz silnego partnera i do tego jednego silnego rywala w biegu. I tutaj nawet jak drużyna wygrywa bieg 4:2, to dany zawodnik może dojechać 3ci. A w opcji Janka on może i bieg wygrywa, ale bieg jest na 3:3.

.
    Kvech w tym roku zrobił 15 pkt w 6 biegach nominowanych (5 razy bieg 15 i raz bieg 14)

srednią z nominowanych 2,5 w tym wygrał 15 bieg z Bydgoszczą

36. Powrót do góry    #2601
    Ekspert Awatar kingpin

No popatrz ile razy przegrywał z zawodnikami rywali. I z kim jeździł w parze. Kto był dla niego dostarczycielem punktów ze strony jego drużyny.
    Naprawdę chcesz abym szukał kogo pokonał, z kim przegrał i z kim jechał w parze?
    Mi wystarczy, ze z 79 pkt wygrał ponad 1/3, a minimum 53 pkt zdobył na rywalach.
    Dalej się nie będę zagłębiał, bo po co? Za chwile każesz mi sprawdzać z jakich pol startował.
    Teza, za nabił sobie średnią na trupach i słabych kolegach z pary jest z czapy.
    Niech Kai pojedzie w SE i zrobi lepszy wynik, nawet w słabej drużynie.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

37. Powrót do góry    #2602
    Ekspert Awatar mentikk
    z reguły sie zgadzamy panie mentikk, ale tutaj muszę coś sprostować.

Abstrachujac od porownania Kaia do Kvecha. Kaia sam bronie (gdzie duzo ludzi zarzuca mu ze robi po 7 punkotow w meczu i ogolnie to sie nadaje do tarcia chrzanu, a ja sie z tym mocno nie zadzam), uwazam ze ma chooyowy numer startowy, mocnych doparowych, jedzie w 1szym biegu gdzie skazany jest na 1 w maxie itd itd.

Natomiast powiedzenie ze Kvech to jest casus, kazus, czy jak tam to sie pisze Holdera z Ostrowa pare lat temu, tu sie zgodzic nie moge. Holder robił z reguly w 6 biegach okolo 10 / 11 pkt na mecz (plus ewentualne bonusy). zbieral dwojki i jedynki, czasem wpadla pojedyncza trojka. I tak, wtedy sie wybijał ponad słabą druzyne, bo tych punktow "na trupach" sobie zawsze nazbierał i wychodził na bohatera.

Kvech jedzie jak lider, i pokonuje przeciwnikow, a Rybnik, wcale nie jest taki slaby, szczegolnie po transferze Nikolaia.
    Jak mówiłem - nie ujmuję mu. Tylko zaznaczam, że trochę miał łatwiej od Kaia.

Tak pomiędzy innymi rzeczami, zrobiona analiza Janka występów w tegorocznej M2E.
    Meczu domowego z Krosnem nie rozpisuję, bo przy komplecie nie ma co analizować
    Czerwone pola - nie pokonał nikogo
    zielone pola - nie przegrał z nikim
    zielona czcionka - punkty dostarczone przez kolegów z drużyny - dość sporo widać tutaj juniorów, czy słabiutkiego Lamparta
    czcionka pomarańczowa - punkty na słabych rywalach, jak juniorzy, czy ewenementy pokroju Krawczyka, Smektały, lub literki rywali

https://imgur.com/a/hUJz0LD

Zaznaczam jeszcze raz - nie mówię, że Kvech jedzie słabo, że kogoś okrada z punktów, czy nie zasługuje na uznanie. Mówię, że jest mu je zdobywać łatwiej niż Kaiowi i zmiana Kaia na Kvecha nic by nam nie dała.
    A wg mnie Kai nie dość, że jedzie poniżej swojego poziomu, to jeszcze nałapał trochę głupich literek. Plus tak jak wspomniane - jedzie z mniej korzystnym numerem startowym, co też utrudnia zdobywanie wysokich zdobyczy punktowych, zwłaszcza, jak się nie ma do pary - za przeproszeniem - Lamparta, Tkocza, Wyczyszczoka czy Żurka.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez mentikk ; 05-06-2026 o 11:28

38. Powrót do góry    #2603
    faktycznie, spojrzalem sobie w staty, wygral troche biegow, ale dwojek i jedynek mial jeszcze wiecej, srednia ponizej 2.0. generalnie duzo sie nie pomyliłem. aczkolwiek troche sie pomylilem. Nie zmienia to faktu, ze jezdzil w druzynie szmaciarzy i z juniorem w parze. o te punkty bylo mu po prostu łatwiej (troche)
    pomidor

39. Powrót do góry    #2604
    Stały bywalec
    Maks Pawełczak jest nominowany na rajdera 7. kolejki Metalkas 2. Ekstraligi.
    Głosy można oddawać tutaj: https://www.facebook.com/photo/?fbid...8&locale=pl_PL

40. Powrót do góry    #2605
    Początkujący
    Dzisiejsze Grand Prix pokazuje po raz kolejny , że jeśli awansujemy w końcu do extraligi w tym roku , to na rok 2027 potrzebujemy 2 nowych liderów z zagranicy. Absolutnie Kai , Tom czy niejeżdżący nigdzie poza ligą Olek nie nadają się do rywalizacji z najlepszymi , chyba , że chcemy spaść od razu po ewentualnym awansie.
    Mam nadzieję , że słowa Kanclerza o tym , że bierze pod uwagę , że być może nie będzie zmieniał składu po awansie to tylko zasłona dymna.

P.S. Pzdr z Manchesteru , super ściganie a Woryna to .... po prostu.

41. Powrót do góry    #2606
    Początkujący
    Cytat Zamieszczone przez majki81 Zobacz posta
    Dzisiejsze Grand Prix pokazuje po raz kolejny , że jeśli awansujemy w końcu do extraligi w tym roku , to na rok 2027 potrzebujemy 2 nowych liderów z zagranicy. Absolutnie Kai , Tom czy niejeżdżący nigdzie poza ligą Olek nie nadają się do rywalizacji z najlepszymi , chyba , że chcemy spaść od razu po ewentualnym awansie.
    Mam nadzieję , że słowa Kanclerza o tym , że bierze pod uwagę , że być może nie będzie zmieniał składu po awansie to tylko zasłona dymna.

P.S. Pzdr z Manchesteru , super ściganie a Woryna to .... po prostu.
    Fricke pasuje do nas idealnie , a drugi to powinien być Douglas

42. Powrót do góry    #2607
    Stały bywalec
    Cytat Zamieszczone przez kader14 Zobacz posta
    Fricke pasuje do nas idealnie , a drugi to powinien być Douglas
    Część ludzi twierdzi że Fricke to padaka, więc po co
    A tak poważnie to też uważam że Max byłby fajnym wzmocnieniem, szczególnie że w Bydgoszczy ładnie jeździ. Douglasa też bym sprawdził gorszy od Kaia, Toma lub Olka, wolę go też bardziej niż Madsena. Dodatkowo gość będzie chciał pokazać że drzemie w nim potencjał Ektraligowy więc będzie gryzł tor.

43. Powrót do góry    #2608
    Zaawansowany
    Na Douglas to jest chyba kolejka chętnych

44. Powrót do góry    #2609
    Zaawansowany
    Czyli nie chcemy mieć w zespole dwoch ostatnich zwyciezców SGP. Wolimy ogladać Kai z Brennanem. Odpowiednio dzis 14 i 15msc
    Polonia Bydgoszcz

45. Powrót do góry    #2610
    Trzeba by Belle Vue do polskiej ligi stransferować. To by Australijczyk podreperował średnia wyjazdowa.

Strona 58 z 61 PierwszyPierwszy ... 8485657585960 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów