Artem, ale co Cię tak naprawdę w tym dziwi? Ta sytuacja, jak również Włókniarz od 2-3 lat idealnie pokazują cały obraz tym, czym stał się żużel. Objazdowy cyrk składający się w sumie ze 100 zawodników, który popularny jest tak naprawdę aktualnie tylko w Polsce. Zawodnicy wywalone mają na jakiekolwiek przywiązanie do barw klubowych - to aktualnie jest biznes (zawodników, tunerów, telewizji) a ze sportem ma to coraz mniej wspólnego.
Przypomnij sobie czym była zmiana klubów w latach 90/00 przez Ułamka, Drabika, Golloba, Protasiewicza, Hampela - to było wydarzenie. A dzisiaj? W tym roku jeden klub, w następnym inny - na nikim to wrażenia już nie robi.
Z tych wspomnianych wyżej 100 zawodników, którym zależy na czymś więcej niż wystawieniu FV, jest może kilku, a nie wiem czy na palcach jednej ręki byśmy ich nie policzyli. U nas ostatnim takim był Holta (pomimo, że na końcu kariery tych klubów trochę zmieniał, ale we Włókniarzu serducho zawsze zostawiał).
Sporo osób w ciągu ostatnich kilku lat pisze, że jak już idzie na stadion to zupełnie bez emocji, raczej z przyzwyczajenia. Bo tak naprawdę to w tej drużynie nie ma jakiegoś zawodnika, na którego by się chodzić chciało, a ilość wpadek, kompromitacji zarówno ze strony zawodników, osób funkcyjnych, działaczy włókniarza (ale także sędziów...) była taka, że szkoda gadać.
I poprawy w tym zakresie nie będzie, bo zawodników wyrazistych, charakternych w tym sporcie jest coraz, coraz mniej.
Pollestad
Miał być Mikkel Andersen ale to już temat daleki
Gusts
Rew
Casper Henriksen
Hellstorm Bangs
Skład na 2024 widziałbym tak
Drabik
Hansen
Madsen
Coś z tych 6 nazwisk
Woryna
Ludwiczak
Kewlar lub ten Ciurzynski
Bo te 3 banki czy tak ile co ta uśmiechnięta rodzinna ekipa wydaje na szkolenie to by mogła dać drabikowi przynajmniej impreza by była lepsza i o jakości pracy nie wspomnę bo Duet kolejny rodzinny sobie nie radzi.
Ja bym poszedł radykalniej jeszcze i wyp....lił madsena w ps duu. Dla mnie ten gość jest żenujący nie było tutaj nigdy takiego lidera a było ich wielu gdzie mu tam do Drabika Sullivana Lorama Screena Holty czy nawet Hancocka ...
Ostatnio edytowane przez Gixoon ; 29-07-2024 o 18:16
No a Madsen tam idzie i mówi że chce takie a nie inne, bo jak nie to foch?
Ile razy było mówione przez kierownka/trenera, że Madsen ma wybierać pierwszy, bo ma najwięcej punktów?
*****ywanie się o to do Leona, to głupota. To jak już, to wina trenera że daje tak pogrywać zawodnikom.
Jakoś w Gorzowie czy Lesznie, może trener ustawić zawodników i sam wybrać za nich pole stawiając ich przed faktem dokonanym i bez dyskusji.
Ostatnio edytowane przez muuu ; 29-07-2024 o 20:31
"Na ręce patrzy mi nie tylko Patrycja, ale tysiące kibiców." Michał Świącik na Sportowefakty.pl, 25.01.2017
Tu potrzeba totalnej przebudowy zespołu łacznie z gwiazdami nawet kosztem spadku
Brady Kurtz
Maks Drabik
Keynan Rew u24
Jason Doyle
Kacper Woryna
Szymon Ludwiczak
Damian Ratajczak
za kase z liderów dogadać wypozyczenie na rok z Unii
Przebudowa z Doylem jest młodszy Hansen i polowe tanszy oraz ma ciężki numer startowy i jest zmieniany kosztem maksa który nie jedzie . Tai jak przyszedl do Wrocka to miał średnia niższą niż MH. Doyle był teraz jakby wrócił miejsca w składzie już by nie wywalczył z MJJ
Madsa nie można na razie traktować jako lidera ( a taki będzie nam potrzebny), końcówkę sezonu ma słabsza ale to jeszcze w miarę młody zawodnik i można zaryzykować że zrobi szybki progres. A obecnych zawodników którzy nie są przekonani do jazdy we Włókniarzu trzeba szybko pożegnać w innym wypadku w przyszłym sezonie będzie tylko gorzej.Od przetrzebionego przez kontuzje Leszna, bez wielkich nazwisk mamy raptem 1 punkt więcej.
Ostatnio edytowane przez borys255 ; 29-07-2024 o 21:40
A tor w Częstochowie twardy i gładki jak stół wbrew drużynie jest robiony bo macie trenerów nieudaczników, a Madsen akurat przypadkiem takie woli i tego nie wymusza?
Jakis czas temu Cieslak mówił, ze jak probowal zmienic Madsenowi numer startowy to nawet ojciec Leona dzwonił z pretensjami.
Nie wiem czy macie takie pierdoły w klubie którym Madsen wszedł na głowę i robi co chce, czy on po prostu taki jest i inaczej nie umie, ale robienie wszystkiego tak jak sobie Leon zyczy to największy problem Włókniarza.
W niedzielę az sie prosiło dac 1-3 na 14, ale nie można bo Madsen. No ludzie.
Włókniarz wybierał pola na 14 i 15 bieg. I poswiecil wszystkich żużlowców dając najlepsze Madsenowi. To jest bardzo dziwne.
1 Doyle/Fricke
2 Drabik
3 Woryna/Hansen
4 Rew/Miśkowiak U24
5 Madsen
6 Ludwiczak
7 Pearson/Halkiewicz
Ciężko będzie jakikolwiek skład zmontować potencjalnie silniejszy od obecnego, a wiemy co prezentuje obecny....
Nic z tego co jest na rynku dostępne nie wyczaruje się....w przyszłym sezonie( jak się utrzymamy w tym) ciężka walka o utrzymanie...
Chu** tam trzeba.
Jedźmy tak jak umiemy najlepiej.
1. Leon Madsen
2. Nicki Pedersen - trener też nasz
3. Mikkel Michelsen
4. Oskar Polis
5. Byle Jaki U24
6. Halkiewcz
7. Ludwiczak
Tylko tu ważne. Numery są nieprzypadkowe i tak też zawodnicy mają rozstawione boksy. Każdy boks z kamerką PPV. O to kto jakie ma pole w nominowanych krótka, 1 minutowa (Mikołajczak pilnuje czasu!), napier****nka w papier-kamień-nożyce. Dodatkowo za największy donate podczas każdej serii, można wybrać kartę akcji: w twoim boksie pojawia się pyskaty adept, zdjęcia twojej żony na telewizorze kolegi, musisz zmienić oponę i zatankować a masz tylko 1 minutę, pojawia się Matej Zagar i przewraca ci wiatrak. Najtrudniejsze co można wybrać to: w kolejnym biegu jedziesz z kolegą z drużyny parą.
3 dni przed meczem, startuje wielka loteria: jak przygotowana nawierzchnia się wylosuje toromistrzowi w dniu meczu. Jak ktoś trafi, to zgarnia cała pulę, a że od kilku lat nikomu się to nie udało (łatwo nie będzie, skoro nawet Michelsen drugi rok nie potrafi tego zrobić), to kumulacja szykuje się gigantyczna.
W każdy poniedziałek premiera odcinka serialu o perypetiach lwów - w odcinku 3. może być np. wątek Magdy, która mieszka sama i nie chce oddać dzieci ojcu, a jakiś czas później otrzymuje list, którego autor informuje, że rogi ma nie tylko Leon (zbieżność nazwisk przypadkowa).
Z planów może nie wypalić treningowe bingo. Bo przygotowana plansza do wykreślanek ma więcej pól, niż na treningu pojawia się zawodników.
Ten nasz potencjał jest ogromny. Ba! Potężny!
Ostatnio edytowane przez muuu ; 29-07-2024 o 23:59
"Na ręce patrzy mi nie tylko Patrycja, ale tysiące kibiców." Michał Świącik na Sportowefakty.pl, 25.01.2017
Zawieszeni powinni zostać obaj.
Czyli mechanik Mikkela i atencjusz Benz.
"(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
"Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"
"Częstochowskie lwy nigdy nie spłacają swoich długów".
PUG (30-07-2024)
Świącik, jeśli to czytasz (a podobno czytasz, to akurat potrafisz) to paczpan:
Zobacz chłopie do jakiej ruiny doprowadziłeś.
W klatce gości też był widziany w trakcie meczu.
#ŚwiącikOUT
Michał od dawien dawna liczył na juniorów. Wyszło na to, że może ich dużo w szkółce ale marnej jakości.
Szkoda, że nikt w szkółce nie potrafił powiedzieć że w tych sensu nie ma inwestować, i szkoda że nikt w spółce nie podważył wydatku 3 mln na takie coś. Było by teraz jak znalazł na Fricke czy Woryniarza
Od dawna Świącikowi było mówione że z tej kadry juniorskiej potencjał jest tylko w Ludwiczaku. Zresztą udowadnia to w tym sezonie, że potencjał w nim jest. Na resztę szkoda było wydawać jakichkolwiek pieniędzy. A na Halkiewicza to już kompletnie nie da się patrzeć. Nie da się wytłumaczyć tego, że on zapunktowal w tym sezonie w dwóch biegach.
#ŚwiącikOUT
Karczewski jest tak samo słaby jak wyżej wymienieni albo nawet jeszcze gorszy, ja rozumiem że ma średnią lepszą niż Tonder no ale tak na serio - on przecież szedł do Bydzi po to by się odrodzić a tymczasem co tam wielkiego pokazał - to nie jest nawet przeciętny junior na 2. Eligę?
Pzdr,
Garfield
Czego tu oczekiwać od tych łebków, skoro pierwszy trener po tym jak Drabik próbował zaatakować Łagutę w swoim pierwszym biegu ze Spartą każe mu się ogarnąć, bo za ostro. Czego oczekiwać, kiedy ich trenerem jest gość, który całą karierę jak wystartował, tak dojechał. Każdy z tych gości zostaje z każdym rokiem coraz bardziej kastrowany. Nie wiem, ale patrząc na takiego Bańbora, czy któregoś z tych młodziaków ze Sparty widać jakąś arogancję, wkur*ienie po biegu, jakiekolwiek emocje. U nas jest głaskanie po pleckach, obiadki, rybka, rowerek, super atmosferka, jaranie się kapitalnym wynikiem w jakichś DMPJ z półamatorami z innych miast, gdzie nie było nawet pół konkretnego nazwiska.
Fakt, Świdnicki w ich wieku wyglądał jeszcze gorzej, ale trzeba postawić na Ludwiczaka wszystko co jest, bo jako jedyny wygląda jak żużlowiec na motocyklu, może wyda. Reszta niech idzie w świat i koniec niańczenia. Zostawić jeszcze jednego, niech grają w marynarza, bo to nie ma kompletnie znaczenia na dzień dzisiejszy czy będzie to Kupiec/Karczewski/Halkiewicz. Chyba że wejdzie przepis z zagranicznym juniorem. No ale skauting u nas na podobnym poziomie jak szkolenie. Byle co, byle jak najwięcej.
TO ja dalej pytam, na co poszły te słynne 3 mln na szkolenie mmłodzieży. Bo wydaje mi sie, ze chyba jednak przybylo kilka eksponatow w domu Swiacika. Bo jak tak wyglada wydatkowanie 3 mln (patrz wynik, szkolenie itd) to juz gorzej tych pieniedzy sie wydac nie dalo. Skandal.
Ta mlodziez jest tak dretwa, ze Mistygacz by ich opierdzielil w palcem w nosie i tylku.
Kurde, znowu kolejne burze na piątek w godzinie meczu są przewidziane.
Chyba więc już wszystko ma dość takiego żużla w Częstochowie.
Znaków tych nie widzą tylko ci którzy powinni
No nawet gdybym nie wiedział gdzie mieszka prezes, to będąc na tej ulicy wyraźnie widać który to dom (co prawda osiedle kwadraciaków, ale zawsze)
ALE TEŻ NIC NIE SUGERUJĘ! Prezes ma swoją firmę, Córkę na dyrektorskiej pozycji, Syna w prężnie działającej Spółce na ważnym stanowisku, to i pieniądz jest w rodzinie.
Ostatnio edytowane przez muuu ; 31-07-2024 o 21:51
PUG (01-08-2024)
Benz twierdzi ze Madsen od razu po meczu udał sie na komisariat i cale zajście zgłosił jeszcze w Toruniu.
Ale nie zgłosił bo w Toruniu nie ma policjanta który mówi po angielsku
"Dziwna sprawa z tą wódką,
jest to piekielnie ostry napitek,tajemniczy wywar z ziółek,
ktory ma jakiś osobliwy związek z gwiazdami."
Herman Broch
zibly (01-08-2024)
Trochę to zmienia postać rzeczy jak Leon dostał w łeb odstawiając motocykl i jak ściągał kask nie będąc świadomym że Momot idzie do niego z pięściami. Patologia troche
muuu (31-07-2024)
Ja nie widziałem meczu jak i zdarzenia o co chodzi ?
Prognozy na jutro wieczór bardzo złe, ciekawe czy odwołaja dziś czy będzie plandeka i ewentualne liczenie że front się zmieni?
Faktycznie prognozy bardzo złe, ale przecież ten mecz musi sie odbyć jutro, bądź w ciągu 7 kolejnych dni. Nie ma dużego marginesu, i średnio jest na kiedy przełożyć, więc pewnie poczekają.
W sobotę można jechać bezproblemowo.
Tu nie wątek meczowy. Sio
A ja z takim apelem. Oddaj prezes klub komuś sprawniejszemu. Proszę.
Bo zaraz polecimy z ligi i historii żużla w kraju i nikt już nie będzie pamiętał, jak bohatersko go wskrzeszałeś.
Życie to nie bańka (ani bajka) i czas to zrozumieć. Ważne tylko, by czas odpowiedni znaleźć i to jest już dziś.
No i odwołane
Plandeka na tor i jedziemy w sobotę. Po południu bez deszczu i chyba każdy zawodnik ma wolne w sobotę. Nie wiem nad czym SE się zastanawia
Nie odda bo ma te swoje udzialy. Ustawil sie niezle. Wiadomo ktory dom na ulicy, mozliwe, ze dzialeczka tez jakas taka szkoleniowa, w koncu 3 mln ida na szkolenie. Nie musi kupowac samochodow, a to mercedes a to bmw albo cos innego od sponsorow. Zyc nie umierac. Mozna powiedziec, ze ulozyl sobie zycie po 40stce koncertowo!.
Ale gosc w ogole nie wyciaga wnioskow z tego co robi i co sie dzieje. Nie wiem kto pisal oswiadczenie o gangbangu w toronto ale klub jedno, ze w sumie nic nie bylo i w ogole afera o nic, po czym Madsen jedzie na policzje a drugi Dunczyk przeprasza, ze jednak Momot cos tam zrobil. No idiotow z siebie robia w tym klubie. Debili. A ci co lykaja te oswiadczenia to chyba jeszcze wieksze debile. Juz pisalem, ze na fb klubowym jest grono wyznawcow swiacika i to sa ci co nie umieja samodzielnie myslec. Jak im powie zrobcie mi lache to zrobia, jak powie wsadzcie reke do ognia to wsadza. Jak widze wpisy - wez przejmij klub od Swiacika i zrob to lepiej! no to rece opadaja. Nadal jest prosty podzial, kibic, ktos kto placi za bilet, karnet, idzie na stadion po rozrywke, jest dumny albo wkur***ny jak reprezentuje ich klub, ma prawo narzekac, ma prawo marudzic. Ma prawo tez sie obrazic. W koncu wydal na bilet/karnet swoje pieniadze a nie swiacika czy sasiada.
AI druga strona - prezes i to cale talatajstwo. Jak nie wyciagaja wnioskow, ego rozdmuchane, nie trzymaja cisnienia i dziwia sie krytyce jak robia z siebie debili to ja juz nie mam pytan. I to nie jeden swiacik ale wszyscy jego przyboczni, poprzez dyrektorke, trenera mlodziezy i cala reszta z mnichem na koncu. Zalosne jest to. Ale karawana jedzie dalej. Niech sie dzieje co chce. W dupie mam juz tegoroczny wynik i to co sie stanie. Widzac ta degengolade mam do tego prawo. Mam prawo miec w dupie. jako kibic.
Oczywiście mecz dziś do odjechania, a tu nie dość, że OFF z dupy, to terminu nie podali. Naturalne terminy są dwa: sobotni (ale tu pewnie odpada, skoro nie ma jeszcze INFO), a jak nie to środa (nie ma Danii w tym tygodniu).