Strona 54 z 92 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,386 do 2,430 z 4131

Wątek: Apator Toruń 2024 - watek klubowy

1. Powrót do góry    #2386
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    469
    Podziękowania: 289 w 181 postach
    Jaki Michel?

2. Powrót do góry    #2387
    Stały bywalec Awatar Taisto
    Kliknij i podziękuj
    128
    Podziękowania: 354 w 220 postach
    Cytat Zamieszczone przez pawel_KST Zobacz posta
    Jaki Michel?
    Pewnie ten bokser

3. Powrót do góry    #2388
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    32
    Podziękowania: 81 w 59 postach
    Mikkel Michelsen

4. Powrót do góry    #2389
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    469
    A to on nie jest zaklepany we Wrocławiu?

Swoją drogą Cieślak mówił w którymś z magazynów żużlowych, że Toruń w przyszłym sezonie będzie o wiele mocniejszy. Więc może być coś na rzeczy...

5. Powrót do góry    #2390
    Ekspert Awatar Penhall
    Kliknij i podziękuj
    1,077
    Podziękowania: 1,723 w 1,037 postach
    Dwie zmiany z trzech potrzebnych i jedziemy za rok o medale.
    Jak na moje to za Lewandowskiego/Affelta jakiegoś juniora nieobjętego wcześniej przez naszą szkółkę.
    I kogoś za Przedpełskiego. Piszą że może iść do Poznania .
    Lampart niech widnieje sobie w programie . Od początku za niego juniorzy lub z rezerwy jakiś Hajsberger.

P.s. słowa pochwały za wczoraj dla Lewandowskiego.
    Za to, że choć na lidze w meczach domowych mu się chce jeździć. Yebaac wyjazdy i zawody mlodziezowe

6. Powrót do góry    #2391
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    32
    Podziękowania: 81 w 59 postach
    Ogolnie jest progres w młodziezy, ktos nareszcie powiedział Antkowi, że wchodząc w łuki z tak dużą przepłukanką to tylko tracił dystans, wczoraj nie robił tego w ogole, albo delikatnie aby tylko wypchnać motor na łuku, To naprawde duży progres, tym bardzie , że widąć praca ciałem i najważniejsze robił długie proste, cos w stylu Emila.
    Wiadomo nie ta technika, ale widać reke Emila

7. Powrót do góry    #2392
    Ekspert Awatar Penhall
    Kliknij i podziękuj
    1,077
    A propos " synka Emila" . Kiedy zdaje licencję ? Rok, dwa ?

8. Powrót do góry    #2393
    Ekspert Awatar kingpin
    Kliknij i podziękuj
    7,037
    Podziękowania: 9,547 w 5,308 postach
    Cytat Zamieszczone przez Penhall Zobacz posta
    Dwie zmiany z trzech potrzebnych i jedziemy za rok o medale.
    Jak na moje to za Lewandowskiego/Affelta jakiegoś juniora nieobjętego wcześniej przez naszą szkółkę.
    I kogoś za Przedpełskiego. Piszą że może iść do Poznania .
    Lampart niech widnieje sobie w programie . Od początku za niego juniorzy lub z rezerwy jakiś Hajsberger.

P.s. słowa pochwały za wczoraj dla Lewandowskiego.
    Za to, że choć na lidze w meczach domowych mu się chce jeździć. Yebaac wyjazdy i zawody mlodziezowe
    Lampart za 100.000 za parafke nie zostanie a za niego i tak kazda zlotowka jest wyrzucona w bloto.
    Jak na U24 ma byc jakis plastron, to niech bedzie to ktos mniej wymagajacy a bardziej ambitny.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    z Leninem zbieraj kwiatki...
    życzenia to od Matki"

Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny.

9. Powrót do góry    #2394
    Ekspert Awatar Penhall
    Kliknij i podziękuj
    1,077
    Cytat Zamieszczone przez kingpin Zobacz posta
    Lampart za 100.000 za parafke nie zostanie a za niego i tak kazda zlotowka jest wyrzucona w bloto.
    Jak na U24 ma byc jakis plastron, to niech bedzie to ktos mniej wymagajacy a bardziej ambitny.
    Jeśli nie ma podpisanego na przyszły rok kontraktu to jak najbardziej. Do wypyerdolenya

10. Powrót do góry    #2395
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    181
    Podziękowania: 1,146 w 808 postach
    Przejrzalem kanał Lamparta na yt i on co chwila kogoś tam uczy jezdzic na motocyklu, nawet żużlowym. Skoro to spełniony żużlowiec, to moze pójdzie w trenerke po prostu? Niech zostanie trenerem juniorów Motoru Lublin i da nam spokój.

11. Powrót do góry    #2396
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    86
    Podziękowania: 58 w 39 postach
    za Pawełka bierzcie Robcio Chmiela, sympatyczny chłopak i do tego po angielsku też się dogada
    zaimponował mi swoją postawą w IMP, jeździ z głową, nie boji się jazdy w kontakcie ale też zostawia miejsce
    znajdzeicie mu lakiś lewy silnik i będzie chłopak śmigał
    nawet jakby się nie sprawdził to zawsze można opchnąć do innej ekstraligi i jeszcze na tym zarobić

12. Powrót do góry    #2397
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    174
    Podziękowania: 31 w 22 postach
    Taka mała dygresja:

jeśli ktoś tam ma z Was kontakt, to niech może przekaże komuś z teamu Antka, żeby na wizji nie przelewał sobie energetyków, bo to zabronione w jego wieku, a po co ma być z tego afera

Poza tym - super pojechał, podobnie jak i Patryk i Emil. Nie za bardzo rozumiem, co się działo z Lambo - dziwne to wykluczenie. Żeby aż taka presja?
    Pawła i Wiktora przemilczę i to zdecydowanie...

13. Powrót do góry    #2398
    Ekspert Awatar koot
    Kliknij i podziękuj
    285
    Podziękowania: 786 w 511 postach
    Przelewał izotonik nie energetyk choć nie mam pojęcia czy izotonik jest tak samo od +18.

14. Powrót do góry    #2399
    Ekspert Awatar Robi
    Kliknij i podziękuj
    1,453
    Podziękowania: 1,822 w 1,323 postach
    Cytat Zamieszczone przez koot Zobacz posta
    Przelewał izotonik nie energetyk choć nie mam pojęcia czy izotonik jest tak samo od +18.
    Izotoniki nie mają kofeiny czy tauryny. Zabrania sie sprzedazy napojów ktore posiadaja powyzej 150 mg/l tych subsytancji.

15. Następujący użytkownik podziękował forumowiczowi Robi za jego przydatny post!

anonim (29-07-2024)

16. Powrót do góry    #2400
    Ekspert Awatar Semen
    Kliknij i podziękuj
    1,120
    Podziękowania: 2,368 w 1,302 postach
    Cytat Zamieszczone przez longlay1 Zobacz posta
    Taka mała dygresja:

jeśli ktoś tam ma z Was kontakt, to niech może przekaże komuś z teamu Antka, żeby na wizji nie przelewał sobie energetyków, bo to zabronione w jego wieku, a po co ma być z tego afera
    Najpierw sprawdź odpowiednie paragrafy, a potem pouczaj innych.

Jedyny powód dla którego nie powinien tego robić przed kamerami
    to szacunek dla sponsora(?) z napisu na bidonie.
    22 lipca tego roku PRL obchodził 80-te urodziny.
    Jubilat ma się bardzo dobrze, za dobrze...

17. Następujący użytkownik podziękował forumowiczowi Semen za jego przydatny post!

anonim (29-07-2024)

18. Powrót do góry    #2401
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    945
    Podziękowania: 1,416 w 753 postach
    Cytat Zamieszczone przez Semen Zobacz posta
    Jedyny powód dla którego nie powinien tego robić przed kamerami
    to szacunek dla sponsora(?) z napisu na bidonie.
    Może chłopak bierze przykład od najlepszych ?
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Moja wypowiedź jest wyłącznie moją prywatną wypowiedzią i nie jest żadnym oficjalnym stanowiskiem zajmowanym przez jakiekolwiek państwo, stowarzyszenie, agencję, klub, związek, spółkę, fundację, miasto, wieś, gminę, powiat, sołectwo, unię, kościół, sektę, sojusz, pakt, zgromadzenie, partię, kongregację, konsorcjum, biuro, urząd, wydział itp. itd. Nie reprezentuję w mych wypowiedziach nikogo więcej niż tylko swoją własną osobę.

19. Już 2 użytkowników podziękowało forumowiczowi Morciasz za jego przydatny post!

Semen (29-07-2024), lego (31-07-2024)

20. Powrót do góry    #2402
    Zaawansowany Awatar inzynier
    Kliknij i podziękuj
    21
    Podziękowania: 90 w 75 postach
    Takie niekoniecznie żużlowe pytanie, poproszę o odpowiedź.
    Kilka lat temu na Bulwarze Filadelfijskim funkcjonował mur na którym widniał mural z różnymi tekstami (m.in. z "Rejsu"). Po remoncie bulwaru cały ten mur został gdzieś przniesiony czy po prostu zburzony?
    Taki był pomysł władz miasta, by to zlikwdować?
    Marco Simoncelli (1987-01-20 * 2011-10-23) Ukryta zawartość

21. Powrót do góry    #2403
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    43
    Podziękowano 1 raz w 1 poście
    Cytat Zamieszczone przez longlay1 Zobacz posta
    Taka mała dygresja:

Poza tym - super pojechał, podobnie jak i Patryk i Emil. Nie za bardzo rozumiem, co się działo z Lambo - dziwne to wykluczenie. Żeby aż taka presja?
    Pawła i Wiktora przemilczę i to zdecydowanie...
    Hahaha, najpierw zrób research co dokładnie przelewał, a potem pisz, że to energetyk

Cytat Zamieszczone przez Ziutek Zobacz posta
    za Pawełka bierzcie Robcio Chmiela, sympatyczny chłopak i do tego po angielsku też się dogada
    zaimponował mi swoją postawą w IMP, jeździ z głową, nie boji się jazdy w kontakcie ale też zostawia miejsce
    znajdzeicie mu lakiś lewy silnik i będzie chłopak śmigał
    nawet jakby się nie sprawdził to zawsze można opchnąć do innej ekstraligi i jeszcze na tym zarobić
    Żarty sobie stroisz. Jak ty sobie wyobrażasz wytłumaczenie sponsorom, że odrzucamy wychowanka i bierzemy drugoligowca, który nigdy nic nie osiągnął. No ale jak mu damy silnik, to zacznie jechać. Odpal sobie speedway managera, a biznes zostaw poważnym osobom

Cytat Zamieszczone przez Penhall Zobacz posta
    A propos " synka Emila" . Kiedy zdaje licencję ? Rok, dwa ?
    On ma 9 lat...

22. Powrót do góry    #2404
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    783
    Podziękowania: 3,259 w 1,995 postach
    Cytat Zamieszczone przez inzynier Zobacz posta
    Takie niekoniecznie żużlowe pytanie, poproszę o odpowiedź.
    Kilka lat temu na Bulwarze Filadelfijskim funkcjonował mur na którym widniał mural z różnymi tekstami (m.in. z "Rejsu"). Po remoncie bulwaru cały ten mur został gdzieś przniesiony czy po prostu zburzony?
    Taki był pomysł władz miasta, by to zlikwdować?
    Gdzie jest to nie wiem, a pomysł był najpewniej najsłynniejszego Betoniarza, niejakiego Szreka z Młodzieżowej Spółdzielni Mieszkaniowej, który na szczęście, ale za późno, poszedł w odstawkę.
    Z kim bym nie rozmawiał to wszyscy żałują zburzenia tego muru. Bulwar został na zawsze spyerdolony.
    Co ten człowiek sobie wyobrażał?

23. Powrót do góry    #2405
    Ekspert Awatar Penhall
    Kliknij i podziękuj
    1,077
    Cytat Zamieszczone przez anonim Zobacz posta

On ma 9 lat...
    Ale ja o "synka" z toru pytałem. Sprawdziłem bo mi imię z głowy wypadło. O Bartka Derka.

24. Powrót do góry    #2406
    Ekspert Awatar apator_uk
    Kliknij i podziękuj
    1,809
    Podziękowania: 1,746 w 1,027 postach
    Cytat Zamieszczone przez kowjanko Zobacz posta
    Gdzie jest to nie wiem, a pomysł był najpewniej najsłynniejszego Betoniarza, niejakiego Szreka z Młodzieżowej Spółdzielni Mieszkaniowej, który na szczęście, ale za późno, poszedł w odstawkę.
    Z kim bym nie rozmawiał to wszyscy żałują zburzenia tego muru. Bulwar został na zawsze spyerdolony.
    Co ten człowiek sobie wyobrażał?
    Za to co zrobiono z Bulwarem ktoś powinien siedzieć i to na długie lata.
    #GetWellDarky

25. Następujący użytkownik podziękował forumowiczowi apator_uk za jego przydatny post!

Morciasz (30-07-2024)

26. Powrót do góry    #2407
    Ekspert Awatar energo
    Kliknij i podziękuj
    216
    Podziękowania: 1,020 w 513 postach
    Cytat Zamieszczone przez apator_uk Zobacz posta
    moje subiektywne wrażenie jest takie, że Shrek był obudowany w ostatnich latach różnej maści pociotkami dojącymi gdzie się dało. z wodza, stał się słupem, nie do końca będąc tego świadomym. na mecz z Czewa przyjechal sam (z zona, ale osobiscie auto prowadzil) i jak patrzylem jak parkuje tego swojego MG, na 5 razy a i tak krzywo stanal, to naszla mnie taka refleksja jak wyzej. nie broni go to wcale, tylko po ludzku zal mi sie dziadka zrobilo.

i jeszcze:
    Wy znowu z tymi michelsenami i worynami za Pawla... juz mamy 3 liderow. jakas opcja to Doyle, ale nie wiem czy najlepsza (charakter, wiek, kontuzje). priorytet to u24 i juniorka (tu ostatnio nie ma takiej beznadziei i imho ten bydgoszczanin to nie taki must have moze byc, jak sie nam wszystkim wydaje). ogarniajac te 2 pozycje to z Pawłem trzeba usiaść i powaznie pogadac. wymusic zmiany sprzetowe, w teamie. zalatwic i wsadzic mu na sile jakiegos Lewickiego czy innego Darwinskiego. bo to tu jest problem, jezdziecko nie jest w topie, ale nie jest daremny. tylko pytanie: na ile on chce jeszcze kariere kontynuowac, i co w niej osiagnac. zwrociliscie uwage, ze ostatnio Pawelek stal sie mistrzem kredy? kiedy ostatnio kogos zrobil po plocie? na jednosciezkowcach, gdzie dopasuje sie na starcie, daje rade. wiele sciezek i dzialajaca zewnetrzna- Pawla nie ma.
    do brzegu: jak nie bedzie checi zmian w teamie, to trzeba szukac. jak chlopak zrozumie, to z ogarnietym u24 i np Przyjemskim, mozna Pawla zostawic. najwyzej juniorzy beda zmieniac jego, a nie Lamparta. a jak mu zal chlopakow z teamu, to niech im jakies kieszonkowe odpala za siedzenie w domu. oplaci mu sie to i tak, bo wiecej z toru podniesie.

27. Powrót do góry    #2408
    Ekspert Awatar Penhall
    Kliknij i podziękuj
    1,077
    Cytat Zamieszczone przez energo Zobacz posta
    moje subiektywne wrażenie jest takie, że Shrek był obudowany w ostatnich latach różnej maści pociotkami dojącymi gdzie się dało. z wodza, stał się słupem, nie do końca będąc tego świadomym. na mecz z Czewa przyjechal sam (z zona, ale osobiscie auto prowadzil) i jak patrzylem jak parkuje tego swojego MG, na 5 razy a i tak krzywo stanal, to naszla mnie taka refleksja jak wyzej. nie broni go to wcale, tylko po ludzku zal mi sie dziadka zrobilo.

i jeszcze:
    Wy znowu z tymi michelsenami i worynami za Pawla... juz mamy 3 liderow.
    Ja bym wolał, by żaden z częstochowskich "szwagrów" do nas nie przychodził.

28. Powrót do góry    #2409
    Użytkownik Awatar wujek_sam
    Kliknij i podziękuj
    129
    Podziękowania: 59 w 31 postach
    Cytat Zamieszczone przez energo Zobacz posta

i jeszcze:
    Wy znowu z tymi michelsenami i worynami za Pawla... juz mamy 3 liderow. jakas opcja to Doyle, ale nie wiem czy najlepsza (charakter, wiek, kontuzje). priorytet to u24 i juniorka (tu ostatnio nie ma takiej beznadziei i imho ten bydgoszczanin to nie taki must have moze byc, jak sie nam wszystkim wydaje). ogarniajac te 2 pozycje to z Pawłem trzeba usiaść i powaznie pogadac. wymusic zmiany sprzetowe, w teamie. zalatwic i wsadzic mu na sile jakiegos Lewickiego czy innego Darwinskiego. bo to tu jest problem, jezdziecko nie jest w topie, ale nie jest daremny. tylko pytanie: na ile on chce jeszcze kariere kontynuowac, i co w niej osiagnac. zwrociliscie uwage, ze ostatnio Pawelek stal sie mistrzem kredy? kiedy ostatnio kogos zrobil po plocie? na jednosciezkowcach, gdzie dopasuje sie na starcie, daje rade. wiele sciezek i dzialajaca zewnetrzna- Pawla nie ma.
    do brzegu: jak nie bedzie checi zmian w teamie, to trzeba szukac. jak chlopak zrozumie, to z ogarnietym u24 i np Przyjemskim, mozna Pawla zostawic. najwyzej juniorzy beda zmieniac jego, a nie Lamparta. a jak mu zal chlopakow z teamu, to niech im jakies kieszonkowe odpala za siedzenie w domu. oplaci mu sie to i tak, bo wiecej z toru podniesie.
    Zgadzam się w 100% w sprawie Pawła. Od dawna nie mogę zrozumieć dlaczego On nie widzi problemu swojego beznadziejnego teamu. Zawsze perfekcyjnie przygotowany do sezonu fizycznie. Zaangażowania i woli walki nie można mu odmówić. Umiejętności na miarę bardzo solidnego średniaka.
    Tylko że z teamem jaki by nie był, trzeba umieć współpracować. Czucie sprzętu i informacje przekazywane mechanikowi to też ważna umiejętność w tym sporcie.
    To u Pawła kuleje moim skromnym zdaniem najbardziej.
    Ostatnio edytowane przez wujek_sam ; 30-07-2024 o 12:54

29. Powrót do góry    #2410
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    945
    Cytat Zamieszczone przez apator_uk Zobacz posta
    Wydanie ponad 7 mln na dwie budy, czyli kwoty za którą można kupić fest posiadłość
    to jest jakieś podsumowanie rządów tego pana, a w zasadzie panów, bo to przecież
    była jedna wielka kochająca się koalicja.

Wiktor out, Anders in... no to może być ciekawie.
    Moja wypowiedź jest wyłącznie moją prywatną wypowiedzią i nie jest żadnym oficjalnym stanowiskiem zajmowanym przez jakiekolwiek państwo, stowarzyszenie, agencję, klub, związek, spółkę, fundację, miasto, wieś, gminę, powiat, sołectwo, unię, kościół, sektę, sojusz, pakt, zgromadzenie, partię, kongregację, konsorcjum, biuro, urząd, wydział itp. itd. Nie reprezentuję w mych wypowiedziach nikogo więcej niż tylko swoją własną osobę.

30. Powrót do góry    #2411
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    181
    Pana, koalicji w to nie ma co mieszać. Pan mial swoje wizje, rodem z minionej epoki. W myśl zasady Unia daje, trzeba brać. A ze Unia daje tylko trochę, a resztę trzeba dołożyć, co oznacza zadłużanie sie, a sens inwestycji żaden to juz inna kwestia. A jak juz bank nie da kredytu, to trzeba znaleźć jelenia ktory sfinansuje. Byle budować. Nieważne co, nieważne jak, trzeba inwestować, trzeba budować.

Ale bulwar to już jest perła w koronie dziedzictwa szkodnika. Wielka wizja, wielkie marzenie którym żył od początku swoich rządów. Rewitalizacja bulwaru. Nie dało sie tego wcisnąć pod zaden z unijnych programow, to dostał od PiSu. Najpierw dostał, a potem trzeba było szybko glowkowac co i jak z tym bulwarem zrobić. I mamy efekt. Podobnie jak z każda inwestycja.

Inwestycje w Toruniu za czasów szkodnika to jest temat na obszerne prace naukowe. Jak mozna budować byle budować, nie to co faktycznie trzeba budować, a to na co UE/rząd da częściowo pieniądze. Przecież to absurdalne.

31. Powrót do góry    #2412
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    945
    Cytat Zamieszczone przez Piernik Zobacz posta
    Pana, koalicji w to nie ma co mieszać. Pan mial swoje wizje, rodem z minionej epoki.
    Jak to, przecież największy klub w radzie ostatnio to nie był wcale klub pana Z., tylko klub koalicyjny
    i to przez ileeeeeeeeeeeee lat wiecznie mu basujący, zatwierdzający, głosujący "za" i stanowiskami się radośnie dzielący?
    Cały czas pan Z. dostawał absolutorium i nie odnotowano żadnych większych sprzeciwów w sprawach istotnych przez tyyyyyyyyyyyyle lat.
    A nowy pan G. to skąd się wziął jak nie z v-ce prezydenckiego koalicyjnego stolca? I za co tam odpowiadał m.in.
    za Miejską Pracownię Urbanistyczną (ach ten Bulwar...) i za służbę zdrowia - ciekawe, czy za biorący pożyczki w para banku szpital
    miejski na Batorego też?

Rewitalizacja bulwaru. Nie dało sie tego wcisnąć pod zaden z unijnych programow, to dostał od PiSu.
    Jak podaje Urząd Marszałkowski na swojej stronie:
    "Zadanie, na które złożyło się postawienie przeszklonych budynków, wykonanie pomostów oraz zakup 5 łodzi pochłonęło 8,7 miliona złotych. Dofinansowanie ze środków Unii Europejskiej wyniosło 4 mln zł." Od rządu PiS było ok. 30 mln.

Inwestycje w Toruniu za czasów szkodnika to jest temat na obszerne prace naukowe. Jak mozna budować byle budować, nie to co faktycznie trzeba budować, a to na co UE/rząd da częściowo pieniądze. Przecież to absurdalne.
    Na wielotomową pracę naukową.

Jak zbudować most ze spieprzonymi dojazdami.
    Jak spieprzyć budowę Jordanek, Areny i Motoareny.
    Jak zbudować "Zieloną Bramę Miasta", która właśnie jest niszczona bo Camerimage.
    No i Camerimage na Jordankach.
    Itd. itp.

32. Powrót do góry    #2413
    Zaawansowany Awatar Oracle
    Kliknij i podziękuj
    516
    Podziękowania: 801 w 416 postach
    Bulwar jak bulwar. Natomiast ten kto zatwierdził dodatkową jezdnię na chełmińskiej jako dojazd do 3 domów i biedronki powinien kur** zawisnąć na drzewie.

Co do Pawła to jak sobie wyobrażacie to, że miałby wyebać brata z teamu?
    Wyżej wała nie podskoczy. Przyczyny owego stanu rzeczy już tu omawialiśmy wielokrotnie.

33. Powrót do góry    #2414
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    61
    Podziękowania: 364 w 167 postach
    Średnie biegowe Przedpełskiego od kiedy stał się seniorem :
    2017 - 1,39
    2018 - 1,47
    2019 - 1,21
    2020 - 1,57
    2021 - 1,9
    2022 - 1,66
    2023 - 1,5
    2024 - 1,31
    Bez dobrego sezonu 2021, jego średnia biegowa z tych 7 lat wynosi -> 1.44. Mediana +/- 0,2, podbijana/osłabiana lepsza/gorsza jazda na MotoArenie.

Tak więc Przedpełski jedzie całkowicie normalny sezon, na swoim klasycznym poziomie. Nie rozumiem słów Krużyńskiego czy Barona, którzy mówią o lekkim rozczarowaniu - na jakiej podstawie mogliśmy zakładać jakikolwiek inny scenariusz?
    Patrzymy na niego przez różowe okulary, przez pryzmat wychowanka i budujemy nierealne oczekiwania. Przedłużamy karierę ekstraligową zawodnikowi, który od wielu wielu lat jest zawodnikiem 1/2 ligowym.

34. Już 2 użytkowników podziękowało forumowiczowi Krajesky za jego przydatny post!

Semen (31-07-2024), Ziutek (31-07-2024)

35. Powrót do góry    #2415
    Ekspert Awatar Peter Kildemand
    Kliknij i podziękuj
    6,198
    Podziękowania: 1,852 w 1,183 postach
    Cytat Zamieszczone przez Krajesky Zobacz posta
    2017 - 1,39
    2018 - 1,47
    2019 - 1,21
    2020 - 1,57
    2021 - 1,9
    2022 - 1,66
    2023 - 1,5
    2024 - 1,31
    Bez dobrego sezonu 2021, jego średnia biegowa z tych 7 lat wynosi -> 1.44. Mediana +/- 0,2, podbijana/osłabiana lepsza/gorsza jazda na MotoArenie.

Tak więc Przedpełski jedzie całkowicie normalny sezon, na swoim klasycznym poziomie. Nie rozumiem słów Krużyńskiego czy Barona, którzy mówią o lekkim rozczarowaniu - na jakiej podstawie mogliśmy zakładać jakikolwiek inny scenariusz?
    Patrzymy na niego przez różowe okulary, przez pryzmat wychowanka i budujemy nierealne oczekiwania. Przedłużamy karierę ekstraligową zawodnikowi, który od wielu wielu lat jest zawodnikiem 1/2 ligowym.
    Bierzcie Chmiela za niego. Dać mu sprzęt i będzie chłopak piękne punkty robił dwa razy taniej. 26 lat ma dopiero.

36. Następujący użytkownik podziękował forumowiczowi Peter Kildemand za jego przydatny post!

Ziutek (31-07-2024)

37. Powrót do góry    #2416
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    945
    Cytat Zamieszczone przez Krajesky Zobacz posta
    2017 - 1,39
    2018 - 1,47
    2019 - 1,21
    2020 - 1,57
    2021 - 1,9
    2022 - 1,66
    2023 - 1,5
    2024 - 1,31

Myślę niestety, że chodzi też o pasywny styl jazdy na wyjazdach, gdzie często nie łapie się nawet na szprycę przeciwnika.
    Paweł potrafi bardzo pozytywnie zaskakiwać pokonując u siebie najlepszych, ale czasami niestety ręce opadają.
    Nie odmawiam mu waleczności - bo chocby z niej wynikł upadek z Drabikiem, ale coś coraz bardziej szwankuje.
    Myślę, że poważne zmiany w teamie, otoczeniu by się przydały.

Cytat Zamieszczone przez Oracle Zobacz posta
    Bulwar jak bulwar. Natomiast ten kto zatwierdził dodatkową jezdnię na chełmińskiej jako dojazd do 3 domów i biedronki powinien kur** zawisnąć na drzewie.
    .
    Jestem jeszcze fanem wiaduktu przy Dw. Miasto, gdzie przechodzą raz na ruski rok pojedynczne osoby,
    a z windami i cudami kosztował ca 16 milionów.

38. Powrót do góry    #2417
    Ekspert Awatar Penhall
    Kliknij i podziękuj
    1,077
    Skoro o Bulwarze to gratulacje za medal dla toruńsko bydgosko włocławskich wioslarzy

39. Powrót do góry    #2418
    Ekspert Awatar kingpin
    Kliknij i podziękuj
    7,037
    Skoro stoi Biedra to chyba wiadomo kto sie do tego dorzucil.
    Pytanie w jakich procentach.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

40. Powrót do góry    #2419
    Ekspert Awatar energo
    Kliknij i podziękuj
    216
    Podziękowania: 1,020 w 513 postach
    Cytat Zamieszczone przez Morciasz Zobacz posta
    Myślę niestety, że chodzi też o pasywny styl jazdy na wyjazdach, gdzie często nie łapie się nawet na szprycę przeciwnika.
    Paweł potrafi bardzo pozytywnie zaskakiwać pokonując u siebie najlepszych, ale czasami niestety ręce opadają.
    Nie odmawiam mu waleczności - bo chocby z niej wynikł upadek z Drabikiem, ale coś coraz bardziej szwankuje.
    Myślę, że poważne zmiany w teamie, otoczeniu by się przydały.
    Dlatego o nich pisałem. Wiem, że Paweł zdaje sobie sprawę z tego, że stając pod taśmą nie ma między nogami tego, czego by sobie życzył. Wiem też, że wybór wewnętrznej i odpuszczanie płotu jest całkowicie świadome.
    Dla mnie, to zawodnik na poziomie Woryny/Woźniaka/Zengoty, uwięziony z własnej woli na osłach.
    zakładając, że jest 4/5 seniorem w drużynie grzechem byłoby nie spróbować go zmusić do zmian w teamie. jeżeli nie będzie woli, to niestety... głupotą jest powtarzanie tych samych czynności i liczenie na inny efekt. tak ze strony klubu, jak i samego Pawła, dla którego to chyba ostatnia szansa, na uratowanie kariery. o ile mu na niej jeszcze zależy.

41. Powrót do góry    #2420
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    27
    Podziękowania: 101 w 75 postach
    Dlaczego Rysio Kowalski tak nie nawidzi Apatora? Przecież mógłby się z Wami dogadać i odpalić lepsze jednostki niż Zimnemu i innym. Rozumiem, że kasa, ale ten już się nachapał kasy dawno temu.
    Co mu szkodzi podrasować Wam silniki, tak by klub z jego okolic miał majstra za majstrem?

Każdy powinien jechać na takich samych jednostkach 1:1. Wtedy każdy by ocenił czy Pawełek <> od Zminego, czy nie. Wtedy byłaby prawdziwa weryfikacja zawodników.

42. Powrót do góry    #2421
    Zaawansowany Awatar Oracle
    Kliknij i podziękuj
    516
    Podziękowania: 801 w 416 postach
    Anders Rowe w awizowanym składzie za Lamparta.
    Duży plus dla Barona ode mnie za takie decyzje.

43. Już 3 użytkowników podziękowało forumowiczowi Oracle za jego przydatny post!

energo (01-08-2024), kingpin (01-08-2024), mszat (01-08-2024)

44. Powrót do góry    #2422
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    80
    Podziękowania: 155 w 99 postach
    Cytat Zamieszczone przez lpokarse Zobacz posta
    Dlaczego Rysio Kowalski tak nie nawidzi Apatora? Przecież mógłby się z Wami dogadać i odpalić lepsze jednostki niż Zimnemu i innym.
    A jaki ma mieć w tym interes? W sytuacji, gdy popyt na danego tunera > podaż to raczej klubowi powinno zależeć na dobrych relacjach z RK Racing, a nie na odwrót.
    Poza tym, gdybym np. to ja był tunerem to też wolałbym, żeby moje silniki ujeżdżał mistrz świata, chociażby dla samego prestiżu i chęci bycia najlepszym w swojej branży.

45. Powrót do góry    #2423
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    469
    Anders Rowe w awizowanym składzie za Lamparta.
    Duży plus dla Barona ode mnie za takie decyzje.
    I tak i nie. Co by nie mówić o Wiktorze, to w Toruniu potrafi jeździć. Jego postawę odbieram jako porażkę naszego klubu, sztabu szkoleniowego itp. Z drugiej strony jak jest uparty jak osioł i nie chce słuchać... to nic na to nie poradzimy...

46. Powrót do góry    #2424
    Ekspert Awatar kingpin
    Kliknij i podziękuj
    7,037
    Lampart bez przewagi sprzetowej nad inmymi nigdy nie istnial.
    Nie wiem co mozna zarzucic szkoleniowcom.
    Przeciez jak przez 5 lat juniorki jezdzic sie nie nauczyl, to juz sie nie nauczy.
    Jedyne punkty ktore zdobywa to startem i to pod warunkiem, ze po wygranym nie wszyscy go wyprzedza.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

47. Powrót do góry    #2425
    Ekspert Awatar j-rules
    Kliknij i podziękuj
    8,438
    Podziękowania: 7,899 w 4,652 postach
    Rowe to zadzior, jeździ ostro. Będzie ciekawie
    ihpon

48. Powrót do góry    #2426
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    27
    Podziękowania: 101 w 75 postach
    Cytat Zamieszczone przez pawko.trn Zobacz posta
    A jaki ma mieć w tym interes? W sytuacji, gdy popyt na danego tunera > podaż to raczej klubowi powinno zależeć na dobrych relacjach z RK Racing, a nie na odwrót.
    Poza tym, gdybym np. to ja był tunerem to też wolałbym, żeby moje silniki ujeżdżał mistrz świata, chociażby dla samego prestiżu i chęci bycia najlepszym w swojej branży.
    Ale mistrza świata zrobił na jego silnikach. Przypuszczam, że gdyby takie silniki miało 80% innych zuzlowcow, to też wykręciliby mistrza świata.

Daj Janowskiego, Dudkowi, Pawlickiemu i innym silniki to by jechali. Nawet Kasprzak swego czasu myśl fury... Dziś jest zerem.

Dlatego każdy powinien jeździć na silnikach 1:1 bez modyfikacji.

49. Powrót do góry    #2427
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    80
    Podziękowania: 155 w 99 postach
    Nie tylko Zmarzlik jeździ na jego silnikach, a w walce o tytuł nikt nie łapie się nawet na przysłowiową szprycę. Sam sprzęt jednak nie jeździ.
    Zmiennych pewnie jest sporo, ale czy klub faktycznie ma zero wspólnego z RK Racing? Swego czasu chyba brali od niego silniki dla juniorów?
    Co do jednakowych silników - to powinna być oczywista oczywistość jeśli chcemy zmniejszać koszty.

50. Powrót do góry    #2428
    Ekspert Awatar kingpin
    Kliknij i podziękuj
    7,037
    Cytat Zamieszczone przez j-rules Zobacz posta
    Rowe to zadzior, jeździ ostro. Będzie ciekawie

W lidze U24 nie blyszczy, ale moze dostanie cos lepszego pod tylek.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

51. Powrót do góry    #2429
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    181
    Z Pawłem powinno byc podobnie, ale po sezonie. To jest profesjonalny klub sportowy, a nie jakiś ośrodek pomocy dla żużlowców hobbystów. Nie powinno być żadnych sentymentów. Lampart zasłużył by juz nigdy nie wyjechał w barwach Apatora do biegu. Klub po sezonie powinien przeanalizować czy sa jakieś możliwości żeby mu potrącić za nienalezyte wykonanie usługi.

Z Pawłem powinno być podobnie. Były szanse, nie wykorzystał więc żegnamy bez żalu.

52. Powrót do góry    #2430
    Ekspert Awatar lego
    Kliknij i podziękuj
    3,126
    Podziękowania: 2,660 w 1,410 postach
    Ja bym postawił, konsekwentnie, na Bastiana, może dłuższy zapłon, ale na przyszłość lepsza opcja chyba. Ważne, że tego mydlanego spojrzenia youtubera nie będzie
    DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE, WIERNI PO PORAŻCE

Uprawnienia umieszczania postów