Odpowiednio 5 i 3?
Chyba że chodzi o Gracjana, to 0.
Jeśli pojedzie Gracjan to będzie sabotaż Staszewskiego. Jeśli pojedzie Tobiasz i zrobi zero to będzie to samo co zrobiłby Gracjan.
Czekam na reakcje Stępniewskiego i spółki. Według prognoz w sobotę ma padać deszcz. Jestem wręcz pewny, że pójdzie nakaz rozkładania plandeki.... (tej z licencją co przecieka)
Jaki tam sabotaż. Jest po ptokach.
Raczej martwiłbym się co dalej z Ostrovią.
Jakie będą straty osobowe nie tylko wśród zawodników.
22 lipca tego roku PRL obchodził 80-te urodziny.
Jubilat ma się bardzo dobrze, za dobrze...
Peter Kildemand (04-09-2024), chicago23bull (05-09-2024)
Śmiesza mnie te argumenty typu Polonia nie lubiła nigdy jeździć w ostrowie, czy ogólnie tego typu porównania jakiegokolwiek klubu. Co roku skład zmienia się w 50% jak nie więcej i co zawodnicy przychodzący do Polonii automatycznie nie lubią danego toru? To raczej jest totalny przypadek i umiejętności posiadanego składu. Jakby przypisać nazwę Polonia do składu np Motoru Lublin to też przegra w ostrowie bo ma w nazwie Polonia?
Po prostu w historii pojedynków z ostatnich lat albo mieliśmy podobną siłę rażenia albo byliśmy dużo słabsi stąd takie a nie inne wyniki
Żadna kurtuazja.
Pisałem to w kontekście późniejszej sytuacji Ostrovii,
bo szkoda byłoby tych lat pracy i pieniędzy włożonych w szkolenie.
Wolałbym żeby weszła Polonia, ale szkoda mi będzie Ostrowa,
bo coś wróbelki ćwierkają, że po sezonie może być tam sporo zmian
i to raczej niestety nie na dobre.
22 lipca tego roku PRL obchodził 80-te urodziny.
Jubilat ma się bardzo dobrze, za dobrze...
Niko015 (07-09-2024)
****...a jego mać.
Masz rację . Piona
Wczoraj kontuzji doznał Sebastian ,dzisiaj dołączyli do niego prezes wraz z trenerem z kontuzja głowy organizując sobie otwarty trening dla kibiców. I jeszcze ta ochrona zrozumiał bym gdyby mieli pilnować stadionu żeby nikt nie wszedł, ale w takiej sytuacji to klub sobie strzela samobója .
Gracjan próbował coś na sprzęcie Sebastiana czy w ogóle taki pomysł nie wchodzi w gre?
Cwaniaczku mam Ci przypomnieć mecze z Rybnikiem czy Krosnem z sezonu kiedy był awans?Zresztą od pewnego czasu ten tor w końcu już doszedł do siebie i można przy nim kombinować.
Zresztą było to widać dzisiaj ,na treningu : D
Jezdzil na jego sprzęcie.
Szkoda, że już z Tobą już nic nie idzie zrobić. Cytując "Chłopaki nie płaczą" musisz mieć *****iście mocną psychikę, napinasz się jak stringi Magdy Gessler, piszesz farmazony, jakieś chore teorie, masz informację spod baru iskierka i zaraz się nimi chwalisz na forum, które szybko są wyryfikowane jako brednie, a i tak dalej w to brniesz. Normalnie team "Janek Kvech niereformowalny ananas" .
Pamiętam te słynne zamknięte treningi przed finałem z Krakowem, a wszystko się zakończyło tak, że trzeba było gasić światło .
Naprawdę, Widziales stringi Pani Magdy?
Znaleźli je na Podlasiu chyba dzisiaj.
Bez obrazy cymale,ale..
- jeżeli wprowadziłem w błąd, potrafiłem przeprosić w pewnej sytuacji na forum.
- jako pierwszy podałem skład Ovii na ten sezon i byłem wyśmiany.Jedynym zawodnikiem ,którego nie uwzględniłem w tym składzie był Holder,który wtedy był daleko jeszcze od klubu .
Jeżeli mam info i mogę się tym podzielić to napisze . Więc zamknij mordę i wykorzystaj ją jutro na Miejskim bo za rok to drzeć ryja być może już nie będziesz miał okazji.
Peter Kildemand (07-09-2024)
No pisanie w wątku Polonii, że jedynym zespołem mogącym zagrozić Ostrovii jest Krosno i pouczanie ich o pokorze i ciągłe wspominanie o ich wyciu, które będzie po dwumeczu z nami.. no sorry ale nazywanie kogoś przez Ciebie cymbałem, brzmi to komicznie.
chicago23bull (08-09-2024)
Chłopie, Bydgoszczy nie powinno być jutro
w Ostrowie ,są tylko dzięki idiotycznej decyzji sędziego, który nie poniósł żadnych konsekwencji.
56-34. Szczepaniak zawali mecz. Amen
No dokładnie. A za rok w elidze wyrwiecie nawet jakieś domowe zwycięstwo, czego wam życzę tż ostrów do boju
Na miejscu Ovii w 1 kolejności pogoniłbym Musielaka z tego składu, to jest naczelny obsraniec.
Więc gratulacje dla zespołu z Bydgoszczy.Okazali się lepsi nie tylko na torze ale i w parkingu.
Więc to jest koniec tej przygody. Chyba nigdy nie mieliśmy tak fajnego zespołu.
Przegranym tego sezonu nie są zawodnicy tylko i wyłącznie Mariusz Staszewski. Buc,ignorant ,człowiek który myśli że jest pępkiem świata (ludzie ktorzy pracuja w klubie na etacie poprostu maja go serdecznie dośc). Z prezesem żyją ja pies z kotem .
Stachu zrobił wiele dobrego dla tego klubu i musimy o tym pamiętać, ale jego zachowanie w tym sezonie odbiegało od normalnego...
Najważniejszy mecz w sezonie a trener cały mecz przesiedział na murku ( 10m dalej kleczący prezes ,który nawet nie podszedł do niego przez cały mecz) .
Najwyższy czas w końcu rozwalić ten chory związek i pora na rozstanie z trenerem.
Fundamenty cały czas są i mam nadzieję że prezes weźmie to na klatę i za rok powalczymy. Leszno tylko medialnie jest faworytem.
Tak z ciekawości - co w tym zespole było takiego fajnego?
"(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
"Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"
Scorpion (08-09-2024)
Tobiasza wymiencie na Szczepana, bo pewnie odejdzie z Bdg. Ciekawe co z Czugunem.
Awans przegraliście w momencie jak oddaliście Krawczyka a wzięliście Jasińskiego. Z Krawczykiem w składzie mielibyście autostradę do PGE
Polonia Bydgoszcz
Dokładnie, wywalone 220 tys w pi..u dla Stali Gorzów, plus dla niego za podpis i przygotowanie do sezonu. Interes sezonu.
A drużyna taka fajna, a tak chimerycznych zawodników nie miała żadna drużyna. Dzisiaj Jakobsenowi przypomniała się ekstraliga, tydzień wcześniej słabizna w Bydgoszczy, w dwumeczu z Łodzią zrobił łącznie 12 pkt. Musielak, to dopiero artysta. Potrafi wygrać z buczkiem w Bydgoszczy i w następnym biegu przegrać z Karczewskim... Holder ogólnie jedna wielka męczarnia na motocyklu. I tym składem z ewentualną jedna zmianą mieliśmy jechać w ekstralidze... Ale jeśli jedynym ratunkiem dla klubu był ten awans, to trudno jakoś by się te porażki przyjmowało na klatę. Wielka szkoda, bo nie pokonał nas zespół tak silny jak Falubaz w zeszłym sezonie...
Nie zwalajmy winy na zawodników. Winnym jest Staszewski ,który cały sezon budował Wiktorka.
No ale też bez przesady. Cała czwórka seniorów miała średnie ponad 2.0 po RZ z czego 3 z nich było w top 6 ligi. A w obu meczach półfinałowych mamy bilans -18 pkt w najważniejszych biegach (biegi 11-15). Liderzy nie pojechali "ostro po swoje"...
Gleb na instagramie "pożegnał się" z torem i kibicami. Przynajmniej jedno już wiemy, że jego tutaj w przyszłym sezonie nie będzie.
Ostatnio edytowane przez Mienso ; 08-09-2024 o 19:02
Wyobrażacie sobie żeby Kuciapa,Chomski,Śledź,Bajerski czy Skóra jako trenerzy przesiedzieli sobie cały mecz na murku na koronie stadionu? To było (jeszcze jest) jakieś uniwersum.
Sezon zakończony. Cel nie zrealizowany i winny porażki jest tylko jeden.
Ps. I nie ma co się zachwycać juniorami bo wystarczy że tor będzie bardziej wymagający i chłopaki nie istnieją.
Czwórka seniorów porobiła to co miała zrobić w optymistycznych oczekiwaniach.
Starszy Szostak przebił oczekiwania.
Z Jasińskim klub się po prostu wygłupił.
Nie wiem na co liczyli, w sumie on pojechał i tak lepiej niż można było zakładać
w całym sezonie, ale to jest zawodnik z pogranicza KLŻ i mechaniki
jak to nazywam. Dziś pokazał bardzo łamagowatą jazdę, bodajże 10 bieg, dramat na tym poziomie.
Teraz porównajmy Bydgoszcz, tam nikt w ogóle by nie rozważał takiej kandydatury,
jeśli ma być jazda o jakiś cel.
Krosno nie trafiło z transferami ale oni przynajmniej jakąś logiką się wykazali przy budowie.
Ogólnie to świetny sezon Ostrowa. Zawalona druga część meczu w Bydgoszczy,
gdzie trener też nie pomógł brakiem zmian,
ale też bydgoszczanie trochę jeździecko obnażyli ostrowskich seniorów a juniorów ośmieszyli.
Ostatnio edytowane przez Mariner ; 09-09-2024 o 00:03
Staszewski dużo zrobił, ale nastąpiło znudzenie ludzi którzy za długo już ze sobą przebywają (mimo że pojawili się nowi rajderzy) Wywiady za kare, występ w Proarcie to jakiś dramat/pogrzeb. Patrząc na inne dyscypliny typu siatka, skoki to tam trzeba wymieniać trenera co 3 lata mimo że obecny jest fachowcem (potrzebna świeża krew i radość z pracy).
Jutro Gleb w Szwecji... Trochę ciężko na sercu, że ten grajek już zakończył w Ostrowie i nam obojętne jak pojedzie. Takie życie sportowca / kibica. Z nieba do piekła.
Sponsorzy siadać do stołu. Mamy fundamenty w postaci juniorki + Seba U24. Inne zespoły muszą wywalić $$$ na juniorów. Nam "wystarczy" dokupić coś na seniorkę i lecimy. Poznań pokazał , że z odpadów mogli zrobić nawet awans. Chyba nie będziemy pękać przed Zengotą, Cookiem czy Parnickim.
Zdrowia dla Pana Jana i na spokojnie robimy swoje....
Ostatnio edytowane przez intar1 ; 09-09-2024 o 20:01