Strona 83 z 110 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3,691 do 3,735 z 4946

Wątek: Unia Leszno 2024 - wątek klubowy

1. Powrót do góry    #3691
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    4
    Podziękowania: 36 w 23 postach
    Cytat Zamieszczone przez JaacPoz Zobacz posta
    Ale wersja 2 to chyba raczej na ligę niżej?
    Zdecydowanie tak. Ratajczak się wygadał, że w 1 lidze nie pojedzie.

2. Powrót do góry    #3692
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    14
    Podziękowania: 9 w 8 postach
    Cytat Zamieszczone przez Tylko Bally Zobacz posta
    Zdecydowanie tak. Ratajczak się wygadał, że w 1 lidze nie pojedzie.
    Swoją drogą nie rozumiem czemu nie chce jeździć ligę niżej. Aż taki kozak z niego nie jest żeby od razu zakładać, że będzie komplet za kompletem robił i się nie będzie rozwijać.

3. Powrót do góry    #3693
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    1
    Podziękowania: 141 w 99 postach
    Cytat Zamieszczone przez honer Zobacz posta
    Swoją drogą nie rozumiem czemu nie chce jeździć ligę niżej. Aż taki kozak z niego nie jest żeby od razu zakładać, że będzie komplet za kompletem robił i się nie będzie rozwijać.
    Ale te 6-7 może dawač w meczu. Jest ambitny rywali raczej będzie miał słabszych niż ma teraz, co się dziwić.

4. Powrót do góry    #3694
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    14
    Cytat Zamieszczone przez Glebson Zobacz posta
    Ale te 6-7 może dawač w meczu. Jest ambitny rywali raczej będzie miał słabszych niż ma teraz, co się dziwić.
    To nie może pójść ligę niżej i robić 13-14 i objeżdzać Kurtzów i innych Czugunowów ?

5. Powrót do góry    #3695
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    4
    Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o $
    Tak, jak rozwijanie Zmarzlika w Lublinie.

6. Powrót do góry    #3696
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    2,059
    Podziękowania: 1,575 w 1,048 postach
    To nie może pójść ligę niżej i robić 13-14 i objeżdzać Kurtzów i innych Czugunowów ?
    A po co Unii Ratajczak na 1 lige. Przecież jak zostanie Kolodziej,Zengota dojdzie Kurtz i reszta to ten skład zmiecie 1 lige. A Ratajczak pojezdzi rok w ekstra i wroci

7. Powrót do góry    #3697
    Ekspert Awatar grafi25
    Kliknij i podziękuj
    934
    Podziękowania: 825 w 547 postach
    Mimo wszystko to nie to samo, jak ma ambicje to niech walczy z najlepszymi.
    Tylko Falubaz

8. Powrót do góry    #3698
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    38
    Podziękowania: 84 w 58 postach
    Ratajczak dla mnie jest skończony!

Gość 4 rok jedzie piach, stoi w miejscu, dzięki KSUL ma wszystko aby robić progres i d...
    Za 2 lata dołączy do Pludry i Sadurskiego.
    Zamiast pokazać charakter i wrócić z Unią na pełnej k.... do eligi to kasa misiu kasa.
    Pamiętam jak Damian Baliński ze Skórą i gryźli tor w 2 lidze aby wrócić z KSUL do eligi 27 lat temu!
    Żadnemu z nich do głowy by nie przyszło aby pluć na KSUL!
    Mega rozczarowanie tym gościem, najgorsze, że gość wogóle nie bierze do siebie, że jego słaba jazda w wielu meczach przyczyniła się do tego gdzie jesteśmy.
    Ostatnio edytowane przez bally ; 01-08-2024 o 18:24

9. Powrót do góry    #3699
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    29
    Podziękowania: 91 w 61 postach
    Myślę że odejście Ratajczaka to wspólna decyzja klubu i zawodnika. Zawodnik chciał jeździć w ekstralidze a nam jakoś mocno nie zależy żeby za wszelką cenę go zatrzymywać mając Manie, Antka, Huberta i Borowiacka jesteśmy dosyć mocno jak na 1 ligę. Skóra to faktycznie nic tylko brać przykład jak *********ł do Włókniarza.

10. Powrót do góry    #3700
    Ekspert Awatar Ali_G
    Kliknij i podziękuj
    1,026
    Podziękowania: 644 w 430 postach
    Ale wersja 2 to chyba raczej na ligę niżej?
    Zakładając, że może wreszcie zasieci słońce dla Janka, to na ekstralige

Co do Ratajczaka...cóż, pora zmienić profilowe...
    Modern speedway pełną gębą.
    Ostatnio edytowane przez Ali_G ; 01-08-2024 o 20:51

11. Powrót do góry    #3701
    Ekspert Awatar welna
    Kliknij i podziękuj
    1,393
    Podziękowania: 3,156 w 1,220 postach
    Poszukajcie ( bo mi się nie chcę ) i przeczytajcie, co pisałem dwa lata temu o Ratajczaku.
    Chłopak jest 17-krotną słabszą wersją ,,kopiuj wklej'' KK507.
    Gdyby im podmienić kevlary , nikt nie zorientowałby się, że na motorze, siedzi ktoś inny.
    Młody jak prowadzi, to naprawdę fajnie wygląda na łukach. Jak DJ za najlepszych lat.
    Jak jedzie z tyłu, to hamuje nogą już na wysokości tunelu.
    Przy Nazarze to zwykłe drewno, które w wieku 24 lat będzie drugim Krakowiakiem.
    Niech idzie do Gorzowa, zarobi co może zarobić, bo długo wielkich pieniędzy w tym sporcie nie będzie zarabiał.

W ogóle mi nie będzie żal jego odejścia.

Jak dla mnie priorytetem (obojętnie na jaką ligę) są trzy nazwiska.
    1. Kołodziej
    2. Cook
    3. Parnicki

I na tej trójce należy budować drużynę.

12. Powrót do góry    #3702
    Stały bywalec Awatar STRZELBA POWER
    Kliknij i podziękuj
    19
    Podziękowania: 443 w 253 postach
    No i właśnie dlatego pewnie chce zostać w ekstralidze. Jego kariera nie rozwija się tak jak zakładał i jak zapowiadało się po pierwszym sezonie. Co roku jakaś kontuzja. Mam wrażenie że każdy upadek kończy z jakimś urazem.

Zostały mu 2 lata juniorki więc dla niego to ostatni dzwonek. Ma świadomość że jeśli w tym okresie nie będzie jakiegoś skoku i super progresu to po dwóch latach i tak skończy w lidze niżej. No chyba że dalej utrzymają przepis z u24 i ktoś się na niego skusi.

Poza tym chętnych na niego nie brakuje, w ofertach może przebierać. A takiego juniora co dokłada te 5-8 pkt to każdy przyjmie z pocałowaniem ręki. Finanse też odrywaja pewnie istotna kwestię. Na 1 ligę w Lesznie nie będą mu windować punktówki mając Jabłońskiego, Mencela ktorzy w 1 lidze powinni ogarnac. W obwodzie jest jeszcze Mania. A jak przejdzie jeszcze zagraniczny junior to też Nazar.

13. Powrót do góry    #3703
    Zaawansowany Awatar dajmisuke
    Kliknij i podziękuj
    55
    Podziękowania: 262 w 175 postach
    Zarząd chętny i daje zielone światło. Widać złomiarz dalej pewny siebie i historia Falubazu nic go nie uczy. Jesli gosciu mysli, ze bez problemu awansujemy z I ligi, to jest w grubym bledzie. Douglasy, Loktaevy, Huckenbaecki, Lyagery, to nie sa ogorki. Obstawiam, ze taka Bydgoszcz czy Ostrow w tym roku roznioslaby nas w dwumeczu. Do tego nasz tor, ktory dla nikogo nie jest tajemnica. Byc moze w cuglach wygramy runde zasadnicza, ale w finalowych dwumeczach, moze byc wielkie zdziwienie (dla zlomiarza).

Co do Ratajczaka, szkoda strzepic ryja. Czas przestac szkolic i zaczac podkupowac zawodnikow innym, tak jak to robi Rusko. Zero szacunku dla gowniarza. Gwiazdor **********. Ile sezonow on juz jezdzi? 3? 4? Ile w tym czasie wyszlo mu meczow? Mysle, ze na palcach jednej reki mozna policzyc. Sprzedac za gruba kase i niech nie wraca.
    Ostatnio edytowane przez dajmisuke ; 02-08-2024 o 06:31

14. Powrót do góry    #3704
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    22
    Podziękowania: 150 w 118 postach
    Skład
    9.Cook
    10. Kołodziej
    11.Zengota
    12.Nazar
    13. Kurtz
    14. Jablonski
    15. Mencel/Mania
    16. Rew
    I walczymy o powrót do Ekstraligi

15. Powrót do góry    #3705
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    4
    Podziękowania: 2 w 2 postach
    Cytat Zamieszczone przez ZZ Zobacz posta
    Skład
    9.Cook
    10. Kołodziej
    11.Zengota
    12.Nazar
    13. Kurtz
    14. Jablonski
    15. Mencel/Mania
    16. Rew
    Naprawdę ktoś myśli że w 1 lidze odstawią Rew z podstawowego składu?

16. Powrót do góry    #3706
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    42
    Podziękowania: 437 w 331 postach
    Cytat Zamieszczone przez lord48 Zobacz posta
    Naprawdę ktoś myśli że w 1 lidze odstawią Rew z podstawowego składu?
    Właśnie też się tutaj zastanawiam , zięć ma miejsce w składzie dożywotnio

17. Powrót do góry    #3707
    Użytkownik Awatar guard6
    Kliknij i podziękuj
    101
    Podziękowania: 90 w 49 postach
    Zgadzam się z dajmisuke odnośnie lekceważenia 1 ligi.

Antek czy Hubert nie są jakimiś gwarantami w starciach nawet z juniorami Ostrowa czy Krosna. Na papierze oczywiście będą wyróżniający się, no ale bez Damiana zmniejszamy margines błędu i faworytem pewnie będziemy, ale już takim pewniakiem to nie za bardzo.

W przypadku spadku dalej powinniśmy wypożyczać kogoś z trójki Jabłoński, Mencel, Borowiak. Przy rozpoczynającym Manii, skoro to taki diamencik to wypozyczyć nawet dwóch z tej trójki i zostać np. z Damianem, Hubertem(bo młodszy od Antka i jak ktoś z nich ma zostać żużlowcem to prędzej moim
    zdaniem on) i Manią.

No ale klamka zapadła w klubie i u Ratajczaka jak widać, oby ten post się dobrze zestarzał po 14 kolejce cudów

18. Powrót do góry    #3708
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    197
    Podziękowania: 1,229 w 876 postach
    Ratajczak w ogniu krytyki bo ośmielił sie powiedzieć ze rozważa odejście z Unii na roczne wypożyczenie, przy czym wydaje sie ze klub w pełni popiera tą opcje.
    Mało tego, z perspektywy klubu lepiej jest mieć juniora z ekstraligi od razu po awansie, więc w zasadzie to jedyna sensowna opcja. Oddać Ratajczaka i po awansie go ściągnąć mając gotowego juniora na ekstraligę. Żadnej obrazy leszczynskiego majestatu tutaj nie ma.
    Jedynym problemem będzie to ze mlody jest raczej uparty na przenosiny do Stali. A Stal to nie sa jelenie, którzy zapłacą kupę kasy za wypożyczenie juniora na rok po czym go oddają. Ale tutaj akurat Unia nie powinna wymiękac i po prostu wypożyczyć Damiana do Falubazu/Apatora.definitywny transfer Ratajczaka do Stali to byłby duży błąd, ale do tego raczej nie dojdzie.

Jest kilka klubów które sa tak zdesperowane ze zapłacą za Ratajczaka by go trzymać tylko rok i grzecznie oddać Unii, pewnie nawet Motor by sie skusił na taka opcję. Ale Stal do tych klubów nie należy.

19. Powrót do góry    #3709
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    1,888
    Podziękowania: 5,539 w 3,652 postach
    Ratajczak musiałby być niespełna rozumu, żeby w wieku 20 lat dobrowolnie schodzić do półamatorskiej ligi.
    "(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
    "
    Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"

20. Następujący użytkownik podziękował forumowiczowi sparta_mistrz za jego przydatny post!

lemur6666 (02-08-2024)

21. Powrót do góry    #3710
    Ekspert Awatar Dominik
    Kliknij i podziękuj
    4,082
    Podziękowania: 1,668 w 1,086 postach
    Cytat Zamieszczone przez welna Zobacz posta
    Poszukajcie ( bo mi się nie chcę ) i przeczytajcie, co pisałem dwa lata temu o Ratajczaku.
    Gdyby im podmienić kevlary , nikt nie zorientowałby się, że na motorze, siedzi ktoś inny.
    Młody jak prowadzi, to naprawdę fajnie wygląda na łukach. Jak DJ za najlepszych lat.
    Jak jedzie z tyłu, to hamuje nogą już na wysokości tunelu.
    Przy Nazarze to zwykłe drewno, które w wieku 24 lat będzie drugim Krakowiakiem.
    Niech idzie do Gorzowa, zarobi co może zarobić, bo długo wielkich pieniędzy w tym sporcie nie będzie zarabiał.

W ogóle mi nie będzie żal jego odejścia.

Jak dla mnie priorytetem (obojętnie na jaką ligę) są trzy nazwiska.
    1. Kołodziej
    2. Cook
    3. Parnicki

I na tej trójce należy budować drużynę.
    Jak to mówi wujaszek: na****** to do domu i bez urazy. Z jednym zgoda po kontuzjach widać kabel. Porównanie do kk nie wiem skąd. Ten rok miał być przełomowy i tak się zaczął..W końcu jechał na miarę talentu. Niestety kolega tam gdzie niby się wybiera go połamał.
    I nie jatrzcie już tak na chłopaka.
    My chcemy noł, a sędzia kaman - Robert Kempiński

22. Powrót do góry    #3711
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    1,888
    Podziękowania: 5,539 w 3,652 postach
    Mylisz kontuzje, Ratajczak złamal nogę w Danii.
    "(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
    "
    Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"

23. Powrót do góry    #3712
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    42
    1 liga dla Mani to wręcz wymarzony początek kariery , będzie mógł spokojnie się rozwijać , bo presja dużo mniejsza.
    Ja też postawił bym na parę Jabłoński -Mania
    Rataja wypożyczyć za dobra kasę
    Mencla sprzedać
    I w rezerwie mieć Kubę Wojtynke

Jabłoński też sporo zyska po ewentualnym sezonie w 1 lidze

24. Powrót do góry    #3713
    Użytkownik Awatar guard6
    Kliknij i podziękuj
    101
    Podziękowania: 90 w 49 postach
    Cytat Zamieszczone przez PawlickiTeam Zobacz posta
    1 liga dla Mani to wręcz wymarzony początek kariery , będzie mógł spokojnie się rozwijać , bo presja dużo mniejsza.
    Ja też postawił bym na parę Jabłoński -Mania
    Rataja wypożyczyć za dobra kasę
    Mencla sprzedać
    I w rezerwie mieć Kubę Wojtynke

Jabłoński też sporo zyska po ewentualnym sezonie w 1 lidze
    Nie no, jak taki będziemy mieć lineup juniorski w 1 lidze to Mania ten wymarzony początek kariery w 1 lidze będzie miał trochę dłużej niż tylko jeden sezon

25. Powrót do góry    #3714
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    14
    Ja tam bym chciał mieć Ratajczaka w składzie na 1 ligę. Generalnie podoba mi sie jego charakter na torze, bardziej przypomina Kuberę niż Smektałę. Niestety Domin w jego wieku to miał o niebo lepsze starty.
    Mimo wszystko swój chłopak i chciałbym żeby został.

Nie rozumiem tylko tego gadania że chce się rozwijać to musi zostać w ekstralidze... litości. To tak jak z rozwijaniem się Zmarzlika w Lublinie. Wiadomo o co chodzi...
    Jak dla mnie paradoksalnie mógłby wykorzystać spadek ligę niżej. Mniejsza presja, więcej startów, mógłby podszkolic samą technikę startowania. A jak potrzebuje wyzwań to zawsze mógłby się pchać na pozycje U24

26. Powrót do góry    #3715
    Ekspert Awatar lemur6666
    Kliknij i podziękuj
    4,800
    Podziękowania: 1,856 w 1,109 postach
    Cytat Zamieszczone przez welna Zobacz posta
    Hehe chcesz zająć miejsce strożoko na księżycu? Jaki KK ? Jakie 17 razy?
    Jak jedzie z tyłu to hamuje - może ma słabsze oczy i w kurzawie smoczykowej nie wyrabia hehe
    Ostatnio edytowane przez lemur6666 ; 02-08-2024 o 10:17
    UNSCARED

27. Powrót do góry    #3716
    Ekspert Awatar j-rules
    Kliknij i podziękuj
    8,639
    Podziękowania: 8,059 w 4,761 postach
    Ja tam bym chciał mieć Ratajczaka w składzie na 1 ligę. Generalnie podoba mi sie jego charakter na torze, bardziej przypomina Kuberę niż Smektałę. Niestety Domin w jego wieku to miał o niebo lepsze starty.
    Mimo wszystko swój chłopak i chciałbym żeby został.

Nie rozumiem tylko tego gadania że chce się rozwijać to musi zostać w ekstralidze... litości. To tak jak z rozwijaniem się Zmarzlika w Lublinie. Wiadomo o co chodzi...
    Jak dla mnie paradoksalnie mógłby wykorzystać spadek ligę niżej. Mniejsza presja, więcej startów, mógłby podszkolic samą technikę startowania. A jak potrzebuje wyzwań to zawsze mógłby się pchać na pozycje U24
    rozwoj ma wiele imion. rozwijac mozna sie rowniez finansowo.
    ihpon

28. Powrót do góry    #3717
    Zaawansowany Awatar dajmisuke
    Kliknij i podziękuj
    55
    Podziękowania: 262 w 175 postach
    Rozwój bla bla bla Słodkie pieprzenie pod publiczkę i dla naiwniaków. Gwiazda, ktora w potyczce z Berge czy Bjerre nie łapałaby się na szprycę.

Niech spada ok, jego wybór. Nigdy już nie odzyska szacunku kibiców po tej akcji. Jego problem. Ale, ze klub sie na to zgadza? Banda glupcow i slepcow!!!

29. Powrót do góry    #3718
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    156
    Podziękowania: 290 w 212 postach
    Chłopak pójdzie do klubu który ma najlepszy tor do rozwoju co widać po Miśkowiaku więc nie czepiajcie się

30. Powrót do góry    #3719
    Ekspert Awatar lemur6666
    Kliknij i podziękuj
    4,800
    Cytat Zamieszczone przez dajmisuke Zobacz posta

Niech spada ok, jego wybór. Nigdy już nie odzyska szacunku kibiców po tej akcji. Jego problem. Ale, ze klub sie na to zgadza? Banda glupcow i slepcow!!!
    Daj Pan spokój te bajki o szacunku kibiców w dobie żużlowców - najemników na 1 sezon to dobre było za Adamsa. Teraz panie to inny żużyl.
    UNSCARED

31. Powrót do góry    #3720
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    31
    Podziękowania: 203 w 135 postach
    Zapominacie, że wypożyczenie Ratajczaka może mieć też związek z potrzebą zdobycia kasy na zatrzymanie Kołodzieja w 1 lidze. Poza tym mając Manię, Mencela i Jabłońskiego i tak jesteście zabezpieczeni dobrymi juniorami. Trzymam kciuki za to, żeby w pierwszej lidze szkolenie dało wam szybki awans.

32. Powrót do góry    #3721
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    42
    Cytat Zamieszczone przez ZszywaczGKM Zobacz posta
    Zapominacie, że wypożyczenie Ratajczaka może mieć też związek z potrzebą zdobycia kasy na zatrzymanie Kołodzieja w 1 lidze. Poza tym mając Manię, Mencela i Jabłońskiego i tak jesteście zabezpieczeni dobrymi juniorami. Trzymam kciuki za to, żeby w pierwszej lidze szkolenie dało wam szybki awans.
    Dokładnie tak z 300-400 tysięcy wpadnie.

33. Powrót do góry    #3722
    Ekspert Awatar Dominik
    Kliknij i podziękuj
    4,082
    Podziękowania: 1,668 w 1,086 postach
    Cytat Zamieszczone przez ZszywaczGKM Zobacz posta
    Kiedy spadliśmy. Przypomnij
    My chcemy noł, a sędzia kaman - Robert Kempiński

34. Powrót do góry    #3723
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    61
    Podziękowania: 364 w 167 postach
    Cytat Zamieszczone przez ZZ Zobacz posta
    Skład
    9.Cook
    10. Kołodziej
    11.Zengota
    12.Nazar
    13. Kurtz
    14. Jablonski
    15. Mencel/Mania
    16. Rew
    Totalnie bym się nie przywiązywał do tego składu ; )

35. Powrót do góry    #3724
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    31
    Podziękowania: 203 w 135 postach
    Cytat Zamieszczone przez Dominik Zobacz posta
    No tak, a skład na 1 ligę odmawiacie tutaj dla jaj?

36. Powrót do góry    #3725
    Ekspert Awatar lemur6666
    Kliknij i podziękuj
    4,800
    Cytat Zamieszczone przez Dominik Zobacz posta
    W trzeciej kolejce remisując z Falubazem...
    Wygraliśmy wówczas indywidualnie 10 z 15 biegów a starczyło to ledwo na remis.
    Za to falubaz miał 11 dwójek , my ratem 4.
    Ostatnio edytowane przez lemur6666 ; 02-08-2024 o 12:41
    UNSCARED

37. Powrót do góry    #3726
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    4
    Cytat Zamieszczone przez lemur6666 Zobacz posta
    W trzeciej kolejce remisując z Falubazem...
    Wygraliśmy wówczas indywidualnie 10 z 15 biegów a starczyło to ledwo na remis.
    Za to falubaz miał 11 dwójek , my ratem 4.
    Wygrana z Falubazem, czyli 46-44 i jeden dodatkowy pkt. nic by nie dał.
    Jeśli miałbym wskazywać 1 mecz, jako przyczynę spadku to mecz w Częstochowie.

38. Następujący użytkownik podziękował forumowiczowi Tylko Bally za jego przydatny post!

lemur6666 (02-08-2024)

39. Powrót do góry    #3727
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    2,057
    Podziękowania: 1,395 w 1,081 postach
    Wygrana z Falubazem, czyli 46-44 i jeden dodatkowy pkt. nic by nie dał.
    Jeśli miałbym wskazywać 1 mecz, jako przyczynę spadku to mecz w Częstochowie.

Nic by nie dało?

Hm? Jak do tego doszedłeś?

Unia miałaby dziś jeden punkt więcej niż Falubaz i tyle samo co Częstochowa...

40. Powrót do góry    #3728
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    4
    Nic by nie dało?

Hm? Jak do tego doszedłeś?

Unia miałaby dziś jeden punkt więcej niż Falubaz i tyle samo co Częstochowa...
    Nic.
    Policzyłem.
    Dziś tak, ale na końcu mając po 12 pkt. razem z Falubazem I tak byliby wyżej w tabeli dzięki bonusowi.
    Częstochowa zakończy z 13 albo 14. Ewentualnie można by się łudzić, że GKM nic nie zdobędzie i z 11 zakończy. To takie samo łudzenie, jak wygrana Torunia w Zielonej.
    Remis lub wygrana w Częstochowie to byłby pewne utrzymanie.

41. Powrót do góry    #3729
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    2,057
    Nic.
    Policzyłem.
    Dziś tak, ale na końcu mając po 12 pkt. razem z Falubazem I tak byliby wyżej w tabeli dzięki bonusowi.
    Częstochowa zakończy z 13 albo 14. Ewentualnie można by się łudzić, że GKM nic nie zdobędzie i z 11 zakończy. To takie samo łudzenie, jak wygrana Torunia w Zielonej.
    Remis lub wygrana w Częstochowie to byłby pewne utrzymanie.

Najpierw Falubaz musiałby zdobyć w tych dwóch ostatnich kolejkach o jeden punkt więcej, a to nie jest takie oczywiste.

42. Powrót do góry    #3730
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    4
    Najpierw Falubaz musiałby zdobyć w tych dwóch ostatnich kolejkach o jeden punkt więcej, a to nie jest takie oczywiste.
    Mają 9, wygrywają z Toruniem, mają 12.
    Jak nie wygrają z Toruniem to i tak spadają nawet z naszym remisem.

43. Powrót do góry    #3731
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    2,057
    Mają 9, wygrywają z Toruniem, mają 12.
    Jak nie wygrają z Toruniem to i tak spadają nawet z naszym remisem.
    Jak wygrają dwoma to nie otrzymają trzech punktów...

44. Powrót do góry    #3732
    Ekspert Awatar Mariusz
    Kliknij i podziękuj
    2,053
    Podziękowania: 4,910 w 3,577 postach
    I tak FZG musi wygrać z Toruniem (zakładając przegraną FZG w Czewie i wygraną Unii ze Stalą u siebie), bez względu na to czy miałby dziś 9 pkt w tabeli czy 10.

Jak wygrają dwoma to nie otrzymają trzech punktów...
    Ale nam potrzeba 47 pkt w meczu z Apatorem aby załapać bonusa. Bo żeśmy pięknie przegrali w Toruniu.
    Ukryta zawartość
    Bez cenzury: Ukryta zawartość
    FALUBAZ DMP 1981/1982/1985/1991/2009/2011/2013 Ukryta zawartość

45. Powrót do góry    #3733
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    4
    Kołodziej nie jedzie. Jak Falubaz wygra z Toruniem to pewnie zakończy sezon.
    Ciekawe dlaczego Smyk nie jedzie?

46. Powrót do góry    #3734
    Ekspert Awatar Mariusz
    Kliknij i podziękuj
    2,053
    Podziękowania: 4,910 w 3,577 postach
    Kołodziej nie jedzie. Jak Falubaz wygra z Toruniem to pewnie zakończy sezon.
    Ciekawe dlaczego Smyk nie jedzie?
    To jeszcze się okaże. Podejrzewam, że Czewa mocno się postawi w Grudziądzu. A wtedy GKM skończy z 11 pkt na koncie. Więc ewentualne 13 pkt może dać FZG PO.
    Ukryta zawartość
    Bez cenzury: Ukryta zawartość
    FALUBAZ DMP 1981/1982/1985/1991/2009/2011/2013 Ukryta zawartość

47. Powrót do góry    #3735
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    4
    Cytat Zamieszczone przez Mariusz Zobacz posta
    To jeszcze się okaże. Podejrzewam, że Czewa mocno się postawi w Grudziądzu. A wtedy GKM skończy z 11 pkt na koncie. Więc ewentualne 13 pkt może dać FZG PO.
    Dobrze prawisz, ale ja akurat w innym temacie. Mi chodziło o Kołodzieja. Jak Falubaz wygra z Toruniem o 16.30 to 19 Janusz jechać już nie musi

Uprawnienia umieszczania postów