Ratajczak dla mnie jest skończony!
Gość 4 rok jedzie piach, stoi w miejscu, dzięki KSUL ma wszystko aby robić progres i d...
Za 2 lata dołączy do Pludry i Sadurskiego.
Zamiast pokazać charakter i wrócić z Unią na pełnej k.... do eligi to kasa misiu kasa.
Pamiętam jak Damian Baliński ze Skórą i gryźli tor w 2 lidze aby wrócić z KSUL do eligi 27 lat temu!
Żadnemu z nich do głowy by nie przyszło aby pluć na KSUL!
Mega rozczarowanie tym gościem, najgorsze, że gość wogóle nie bierze do siebie, że jego słaba jazda w wielu meczach przyczyniła się do tego gdzie jesteśmy.
Ostatnio edytowane przez bally ; 01-08-2024 o 18:24
Myślę że odejście Ratajczaka to wspólna decyzja klubu i zawodnika. Zawodnik chciał jeździć w ekstralidze a nam jakoś mocno nie zależy żeby za wszelką cenę go zatrzymywać mając Manie, Antka, Huberta i Borowiacka jesteśmy dosyć mocno jak na 1 ligę. Skóra to faktycznie nic tylko brać przykład jak *********ł do Włókniarza.
Poszukajcie ( bo mi się nie chcę ) i przeczytajcie, co pisałem dwa lata temu o Ratajczaku.
Chłopak jest 17-krotną słabszą wersją ,,kopiuj wklej'' KK507.
Gdyby im podmienić kevlary , nikt nie zorientowałby się, że na motorze, siedzi ktoś inny.
Młody jak prowadzi, to naprawdę fajnie wygląda na łukach. Jak DJ za najlepszych lat.
Jak jedzie z tyłu, to hamuje nogą już na wysokości tunelu.
Przy Nazarze to zwykłe drewno, które w wieku 24 lat będzie drugim Krakowiakiem.
Niech idzie do Gorzowa, zarobi co może zarobić, bo długo wielkich pieniędzy w tym sporcie nie będzie zarabiał.
W ogóle mi nie będzie żal jego odejścia.
Jak dla mnie priorytetem (obojętnie na jaką ligę) są trzy nazwiska.
1. Kołodziej
2. Cook
3. Parnicki
I na tej trójce należy budować drużynę.
No i właśnie dlatego pewnie chce zostać w ekstralidze. Jego kariera nie rozwija się tak jak zakładał i jak zapowiadało się po pierwszym sezonie. Co roku jakaś kontuzja. Mam wrażenie że każdy upadek kończy z jakimś urazem.
Zostały mu 2 lata juniorki więc dla niego to ostatni dzwonek. Ma świadomość że jeśli w tym okresie nie będzie jakiegoś skoku i super progresu to po dwóch latach i tak skończy w lidze niżej. No chyba że dalej utrzymają przepis z u24 i ktoś się na niego skusi.
Poza tym chętnych na niego nie brakuje, w ofertach może przebierać. A takiego juniora co dokłada te 5-8 pkt to każdy przyjmie z pocałowaniem ręki. Finanse też odrywaja pewnie istotna kwestię. Na 1 ligę w Lesznie nie będą mu windować punktówki mając Jabłońskiego, Mencela ktorzy w 1 lidze powinni ogarnac. W obwodzie jest jeszcze Mania. A jak przejdzie jeszcze zagraniczny junior to też Nazar.
Zarząd chętny i daje zielone światło. Widać złomiarz dalej pewny siebie i historia Falubazu nic go nie uczy. Jesli gosciu mysli, ze bez problemu awansujemy z I ligi, to jest w grubym bledzie. Douglasy, Loktaevy, Huckenbaecki, Lyagery, to nie sa ogorki. Obstawiam, ze taka Bydgoszcz czy Ostrow w tym roku roznioslaby nas w dwumeczu. Do tego nasz tor, ktory dla nikogo nie jest tajemnica. Byc moze w cuglach wygramy runde zasadnicza, ale w finalowych dwumeczach, moze byc wielkie zdziwienie (dla zlomiarza).
Co do Ratajczaka, szkoda strzepic ryja. Czas przestac szkolic i zaczac podkupowac zawodnikow innym, tak jak to robi Rusko. Zero szacunku dla gowniarza. Gwiazdor **********. Ile sezonow on juz jezdzi? 3? 4? Ile w tym czasie wyszlo mu meczow? Mysle, ze na palcach jednej reki mozna policzyc. Sprzedac za gruba kase i niech nie wraca.
Ostatnio edytowane przez dajmisuke ; 02-08-2024 o 06:31
Skład
9.Cook
10. Kołodziej
11.Zengota
12.Nazar
13. Kurtz
14. Jablonski
15. Mencel/Mania
16. Rew
I walczymy o powrót do Ekstraligi
Zgadzam się z dajmisuke odnośnie lekceważenia 1 ligi.
Antek czy Hubert nie są jakimiś gwarantami w starciach nawet z juniorami Ostrowa czy Krosna. Na papierze oczywiście będą wyróżniający się, no ale bez Damiana zmniejszamy margines błędu i faworytem pewnie będziemy, ale już takim pewniakiem to nie za bardzo.
W przypadku spadku dalej powinniśmy wypożyczać kogoś z trójki Jabłoński, Mencel, Borowiak. Przy rozpoczynającym Manii, skoro to taki diamencik to wypozyczyć nawet dwóch z tej trójki i zostać np. z Damianem, Hubertem(bo młodszy od Antka i jak ktoś z nich ma zostać żużlowcem to prędzej moim
zdaniem on) i Manią.
No ale klamka zapadła w klubie i u Ratajczaka jak widać, oby ten post się dobrze zestarzał po 14 kolejce cudów![]()
Ratajczak w ogniu krytyki bo ośmielił sie powiedzieć ze rozważa odejście z Unii na roczne wypożyczenie, przy czym wydaje sie ze klub w pełni popiera tą opcje.
Mało tego, z perspektywy klubu lepiej jest mieć juniora z ekstraligi od razu po awansie, więc w zasadzie to jedyna sensowna opcja. Oddać Ratajczaka i po awansie go ściągnąć mając gotowego juniora na ekstraligę. Żadnej obrazy leszczynskiego majestatu tutaj nie ma.
Jedynym problemem będzie to ze mlody jest raczej uparty na przenosiny do Stali. A Stal to nie sa jelenie, którzy zapłacą kupę kasy za wypożyczenie juniora na rok po czym go oddają. Ale tutaj akurat Unia nie powinna wymiękac i po prostu wypożyczyć Damiana do Falubazu/Apatora.definitywny transfer Ratajczaka do Stali to byłby duży błąd, ale do tego raczej nie dojdzie.
Jest kilka klubów które sa tak zdesperowane ze zapłacą za Ratajczaka by go trzymać tylko rok i grzecznie oddać Unii, pewnie nawet Motor by sie skusił na taka opcję. Ale Stal do tych klubów nie należy.
Ratajczak musiałby być niespełna rozumu, żeby w wieku 20 lat dobrowolnie schodzić do półamatorskiej ligi.
"(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
"Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"
lemur6666 (02-08-2024)
Jak to mówi wujaszek: na****** to do domui bez urazy. Z jednym zgoda po kontuzjach widać kabel. Porównanie do kk nie wiem skąd. Ten rok miał być przełomowy i tak się zaczął..W końcu jechał na miarę talentu. Niestety kolega tam gdzie niby się wybiera go połamał.
I nie jatrzcie już tak na chłopaka.
My chcemy noł, a sędzia kaman - Robert Kempiński
Mylisz kontuzje, Ratajczak złamal nogę w Danii.
"(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
"Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"
1 liga dla Mani to wręcz wymarzony początek kariery , będzie mógł spokojnie się rozwijać , bo presja dużo mniejsza.
Ja też postawił bym na parę Jabłoński -Mania
Rataja wypożyczyć za dobra kasę
Mencla sprzedać
I w rezerwie mieć Kubę Wojtynke
Jabłoński też sporo zyska po ewentualnym sezonie w 1 lidze
Ja tam bym chciał mieć Ratajczaka w składzie na 1 ligę. Generalnie podoba mi sie jego charakter na torze, bardziej przypomina Kuberę niż Smektałę. Niestety Domin w jego wieku to miał o niebo lepsze starty.
Mimo wszystko swój chłopak i chciałbym żeby został.
Nie rozumiem tylko tego gadania że chce się rozwijać to musi zostać w ekstralidze... litości. To tak jak z rozwijaniem się Zmarzlika w Lublinie. Wiadomo o co chodzi...
Jak dla mnie paradoksalnie mógłby wykorzystać spadek ligę niżej. Mniejsza presja, więcej startów, mógłby podszkolic samą technikę startowania. A jak potrzebuje wyzwań to zawsze mógłby się pchać na pozycje U24
Rozwój bla bla bla Słodkie pieprzenie pod publiczkę i dla naiwniaków. Gwiazda, ktora w potyczce z Berge czy Bjerre nie łapałaby się na szprycę.
Niech spada ok, jego wybór. Nigdy już nie odzyska szacunku kibiców po tej akcji. Jego problem. Ale, ze klub sie na to zgadza? Banda glupcow i slepcow!!!
Chłopak pójdzie do klubu który ma najlepszy tor do rozwoju co widać po Miśkowiaku więc nie czepiajcie się![]()
Zapominacie, że wypożyczenie Ratajczaka może mieć też związek z potrzebą zdobycia kasy na zatrzymanie Kołodzieja w 1 lidze. Poza tym mając Manię, Mencela i Jabłońskiego i tak jesteście zabezpieczeni dobrymi juniorami. Trzymam kciuki za to, żeby w pierwszej lidze szkolenie dało wam szybki awans.
lemur6666 (02-08-2024)
Nic.
Policzyłem.
Dziś tak, ale na końcu mając po 12 pkt. razem z Falubazem I tak byliby wyżej w tabeli dzięki bonusowi.
Częstochowa zakończy z 13 albo 14. Ewentualnie można by się łudzić, że GKM nic nie zdobędzie i z 11 zakończy. To takie samo łudzenie, jak wygrana Torunia w Zielonej.
Remis lub wygrana w Częstochowie to byłby pewne utrzymanie.
I tak FZG musi wygrać z Toruniem (zakładając przegraną FZG w Czewie i wygraną Unii ze Stalą u siebie), bez względu na to czy miałby dziś 9 pkt w tabeli czy 10.
Ale nam potrzeba 47 pkt w meczu z Apatorem aby załapać bonusa. Bo żeśmy pięknie przegrali w Toruniu.![]()
Ukryta zawartość
Bez cenzury: Ukryta zawartość
FALUBAZ DMP 1981/1982/1985/1991/2009/2011/2013 Ukryta zawartość
Kołodziej nie jedzie. Jak Falubaz wygra z Toruniem to pewnie zakończy sezon.
Ciekawe dlaczego Smyk nie jedzie?
Ukryta zawartość
Bez cenzury: Ukryta zawartość
FALUBAZ DMP 1981/1982/1985/1991/2009/2011/2013 Ukryta zawartość