Tymczasem wczoraj minęło 5 lat od finałowego meczu II ligi, w którym ZOOleszcz Polonia Bydgoszcz pokonała Power Duck Iveston PSŻ Poznań 61:29, odrobiła straty z pierwszego meczu z Poznania (w dwumeczu 92:88 dla Polonii) i awansowała do I ligi.
Tymczasem wczoraj minęło 5 lat od finałowego meczu II ligi, w którym ZOOleszcz Polonia Bydgoszcz pokonała Power Duck Iveston PSŻ Poznań 61:29, odrobiła straty z pierwszego meczu z Poznania (w dwumeczu 92:88 dla Polonii) i awansowała do I ligi.
Ostatnio edytowane przez polbdg1310 ; 16-09-2024 o 21:29
Ciekawe czy w przypadku odwołania piątkowego meczu we Wrocławiu ktoś bierze pod uwagę zmianę godziny meczu w niedzielę. Wtedy cała Niedziela jest dla nas.
Polonia Bydgoszcz
mentikk (Wczoraj)
Widziałem, zdjęcie rozwiało wątpliwości. Bardziej liczyłem, że w pierwszej kolejności pójdzie oficjalna informacja z klubu.
Polonia Bydgoszcz
Są składy, więc chyba nie powinno być problemu z rozegraniem meczu.
Abramczyk Polonia Bydgoszcz:
1. Kai Huckenbeck
2. Tim Soerensen
3. Andreas Lyager
4. Mateusz Szczepaniak
5. Krzysztof Buczkowski
6. Hubert Gąsior
7. Olivier Buszkiewicz
Innpro ROW Rybnik:
9. Rohan Tungate
10. Brady Kurtz
11. Jakub Jamróg
12. Norick Bloedorn
13. Grzegorz Walasek
14. Maksym Borowiak
15. Paweł Trześniewski
Niedzielny mecz rozpocznie się pół godziny później o 14:30.
Rybnik chyba bez zagrożenia, więc nie powinno być przeciwwskazań.
Rycerz bez blizny to k**as, nie rycerz!
Aaaaale zagrywka taktyczna z Gąsiorem. Ciekawe czy pojedzie czy nie. Kurczę niesamowite emocje.
Myślę czy może być tak, że ROW wstawi Bloedorna na 8. W podstawie na U24 dać juniora.
Czy Hansen może wtedy jechać za Walaska?
Panowie tak tylko poinformuję, że znowu ktoś zalega nam wierszówkę. Otóż Dariusz popełnił artykuł o przyszłorocznym składzie Polonii. Nic odkrywczego nie napisał, ale mam nieodparte wrażenie, że bazował na naszych wpisach na forum. Darek, tak trzymać.
atrock92 (Wczoraj), chicago23bull (Wczoraj), grafi25 (Wczoraj), kitas (Wczoraj), rogal1979 (Wczoraj)
tak samo sprawa się ma z dokładanymi trybunami, poczytali forum i pare dni później info że dokładaja trybuny, troszke mało mmiejsc ale zawsze to coś
W obu meczach zrobił po 6 oczek, a Walasek 1 i 2. Zatem w 2 meczach Panowie zrobili łącznie 15 punktów. Hansena stać na więcej.
Innpro ROW Rybnik:
9. Rohan Tungate
10. Brady Kurtz
11. Jakub Jamróg
12. Plastron
13. Hansen
14. Maksym Borowiak
15. Paweł Trześniewski
16. Norick Bloedorn
Glupoty piszecie skoro Blodern jest w składzie to nie można go przestawiać
Dajcie spokój z tym Hansenem, chłop ledwo wyszedł z kalectwa, nie jeździł rok i nagle by miał jechać w finale na żyletki?
Jak widać po składzie RoW jedzie normalnie mecz bez Patricka
Przemas94 (Wczoraj)
Te trybuny dostawione to dla jakiś vipow? Jeśli miały być być ogólnodostępne to pewnie już byłaby informacja z klubu.
BTW realista co mówią na treningach odnośnie składu ?
Polonia Bydgoszcz
Może dla ewentualnych sponsorów.
Jedno jest pewne w niedzielę będzie dużo osób, które mogą sypnąć groszem dla klubu w Ekstralidze.
Jeśli przegramy finał to duża część kibiców się odwróci, zwyzywa Kanclerzy, Bajerskiego doda jakiś bajek i będziemy wszyscy źli i rozgoryczeni.
Ale w zawodnikach widzę walkę i wiarę w wygranie finału!
Dzis kupiłem jeden dodatkowy bilet na niedzielę. Jest on na trybunę B, sektor I. Czy ktoś kojarzy czy dot. to tej nowej trybunki dostawianej ? Jescze nie widziałem takiego oznaczenia.
Ktoś zwrócił uwagę, że Sorensen jest w sobotę rezerwowym w Secu, przez to zapewne nie pojawi się na treningu sobotnim...
Polonia Bydgoszcz
Trening wedle wieści ma się odbyć popołudniem po meczu piłkarzy.
Może więc jakieś insiderskie wieści z trybun od realisty wpadną?
edit. chodzi o sobotni trening przed rewanżem
Ostatnio edytowane przez mentikk ; Dzisiaj o 12:53
Rycerz bez blizny to k**as, nie rycerz!
kitas (Dzisiaj)
mentikk (Dzisiaj)
Tai prawdopodobnie w Rzeszowie.
Ufff
Spełnienie marzeń duńskiego przy*eba <3
"(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
"Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"
Ja jestem ciekawy gdzie trafi Lyager jeśli nie zostanie u nas. Słyszałem, że przyklepany w Rzeszowie ale tam mają już skład zamknięty a dziś jeszcze info o Taiu. Nie będzie wcale tak łatwo o awans Unii L.
Taia to oprowadze po rzeszowskich klubach takze on L4 na wiekszosc sezonu buahahaha
Notowania u nas ma większe Lyager niż Kai.
Dużo pokory, bo się okaże, że łomot w Rybniku dostaniemy i śmiechom nie będzie końca.
I to jest właśnie sedno sprawy. Duże biznesy się robi w ciszy (za taki uważam prowadzenie klubu i obracanie milionami) a nie peplanie na lewo i prawo, wielkie historie o PO w ekstralidze a później noga się powinie i będzie kupa śmiechu, szkoda że z nas w razie czego...
Może pytanie z innej beczki. Tak patrzę Poznań zorganizował spotkanie biznesowe ich sponsorów na podsumowanie sezonu.
Czy coś takiego organizuje Polonia w ciągu sezonu i na zakończenie?
Mam wrażenie może mylne, ale sponsorzy są mało doceniani i nie mają zbytnio okazji by spotkać się wspólnie i nawiązać kontakty.
Kto po Abramczyku i mieście daje najwięcej kasy z naszych sponsorów czy wiadomo?
Za czasów Tarasenki i Zengoty były jakieś wspólne grille ze sponsorami, czy ostatnio coś takiego było to nie pamiętam w zasadzie.
Największe wsparcie to miasto i kibice. Tak więc trzeba byłoby na grilla zaprosić Bruskiego.