Strona 51 z 172 PierwszyPierwszy ... 41495051525361101151 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,251 do 2,295 z 7720

Wątek: Polonia Bydgoszcz 2024 - wątek klubowy

1. Powrót do góry    #2251
    Stały bywalec Awatar atrock92
    Kliknij i podziękuj
    424
    Podziękowania: 139 w 102 postach
    Cytat Zamieszczone przez Peter Kildemand Zobacz posta
    PH ma na 90 procent po sezonie. Mrozek jak chce awansować to musi podpisać Zagara bo GW to 50 letni dziadek co się nie nadaje na PO. Tam będzie na żyletki i ręka z gazu szybko poleci.
    PH tak sie bardzo ostroznie wypowiada w telewizji o sobie. Wszystko wskazuje na to ze w ty msezonie naprawde nie pojedzie.
    pomidor

2. Powrót do góry    #2252
    Mistrz FTSL 2020 Awatar Buszmen
    Kliknij i podziękuj
    6,227
    Podziękowania: 5,815 w 3,333 postach
    To chyba oczywiste? Ogólnie życzę mu dobrze, ale niestety on już nie wróci w mojej opinii do żużla.

3. Następujący użytkownik podziękował forumowiczowi Buszmen za jego przydatny post!

Peter Kildemand (10-06-2024)

4. Powrót do góry    #2253
    Ekspert Awatar Peter Kildemand
    Kliknij i podziękuj
    6,200
    Podziękowania: 1,853 w 1,184 postach
    Cytat Zamieszczone przez Buszmen Zobacz posta
    To chyba oczywiste? Ogólnie życzę mu dobrze, ale niestety on już nie wróci w mojej opinii do żużla.
    Jako zawodnik nie. Ale będzie *****istym trenerem.

5. Powrót do góry    #2254
    Zaawansowany Awatar kitas
    Kliknij i podziękuj
    703
    Podziękowania: 214 w 160 postach
    Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta

I jeszcze jedno....

Jeszcze przed sezonem, nie myślałem, że Pan Tomasz Bajerski wzbudzi we mnie taką sympatię ....
    Bardziej swojski niż bracia Dalton.

6. Następujący użytkownik podziękował forumowiczowi kitas za jego przydatny post!

moRRo (10-06-2024)

7. Powrót do góry    #2255
    Stały bywalec Awatar atrock92
    Kliknij i podziękuj
    424
    Podziękowania: 139 w 102 postach
    Cytat Zamieszczone przez Paweł#21 Zobacz posta
    Najgorsze co można teraz zrobić to zachłysnąć się tym nic nie znaczącym zwycięstwem. Byłby Brady, to śmiało można dopisać im 10, jak nie 12 pkt. w przypadku gdyby jechał jako RT. Wtedy wynik robi się mocno na styku. W piątek znowu były słyszane głosy, że Polonia jest "fe" i "be", a dziś znowu jesteśmy mocni. W całej tej euforii mnie osobiście delikatnie zaczyna martwić postawa Kaia. Niby punkty robi, ale wydaje mi się, że gdzieś uleciała ta jego pewność siebie. Ludzie mają wobec niego konkretne oczekiwania i nie wiem czy on dźwiga tą presję.
    sranie po krzakach. Brady to nie jest jakis kosmita. Zrobilby z 14 w 6ciu, owszem. albo z 15. Ale to nadal byloby nasze wysokie zwyciestwo, pewnie okolo 53:37. tam nikt nie jechal w rybniku. sam brady meczu by nie wygral, nie byloby nawet na styku

Cytat Zamieszczone przez Buszmen Zobacz posta
    no nie wiem czy takie oczywiste. niekotrzy go juz wrzucają do skladow ROWu na PO. wiec chyba nie tkaie oczywiste
    pomidor

8. Następujący użytkownik podziękował forumowiczowi atrock92 za jego przydatny post!

kitas (10-06-2024)

9. Powrót do góry    #2256
    Kliknij i podziękuj
    703
    Cytat Zamieszczone przez atrock92 Zobacz posta
    sranie po krzakach. Brady to nie jest jakis kosmita. Zrobilby z 14 w 6ciu, owszem. albo z 15. Ale to nadal byloby nasze wysokie zwyciestwo, pewnie okolo 53:37. tam nikt nie jechal w rybniku. sam brady meczu by nie wygral, nie byloby nawet na styku

no nie wiem czy takie oczywiste. niekotrzy go juz wrzucają do skladow ROWu na PO. wiec chyba nie tkaie oczywiste

Nigdzie nie było mowy, że szans na to nie ma. Wrzucenie go do składu wcześniej było taką informacją, że wszystko może się zdarzyć i ROW w PO może być dużo mocniejszy.
    Bo co jeśli? Na moje nie pojedzie w tym sezonie już wcale.
    Mrozek klepnie Zagara.

10. Powrót do góry    #2257
    Kliknij i podziękuj
    6,200

To wszystko prawda. Tylko ten WYNIK nic nie znaczy. PO to będzie wrzesień. Inna pogoda. Inna godzina meczu. I pytanie w jakich składach wystąpią drużyny w finale. Ten kto będzie zdrowy ten awansuje.

11. Powrót do góry    #2258
    Stały bywalec Awatar marekb
    Kliknij i podziękuj
    17
    Podziękowania: 35 w 24 postach
    Ależ oczywiście, że ten wynik nic nie znaczy.....

ale jednak trochę boli..... 32 w plecach...

w głowie zostało zasiane to co powinno

Trochę mądrzejsi będziemy pod koniec czerwca , kiedy sprawdzimy się w Ostrowie i w meczu z Krosnem czy uda nam się rozbić szkło na drobny mak

Pozdro
    "Mamy 13. wyścig, tor twardy, a szukanie odpowiedniego miejsca startowego przypomina szukanie drzwi do lasu" ... Dołek ...

12. Następujący użytkownik podziękował forumowiczowi marekb za jego przydatny post!

Peter Kildemand (10-06-2024)

13. Powrót do góry    #2259
    Zaawansowany Awatar Paweł#21
    Kliknij i podziękuj
    42
    Podziękowania: 338 w 243 postach
    Oczywiście, że nie jest kosmitą, ale jak jedzie lider i szarpie ile się da, to reszta (nie dotyczy Walaska) przynajmniej stara się dotrzymać mu tempa. Meczu by nie wygrali, ale w okolicach 40 mogliby się zakręcić.

Cytat Zamieszczone przez kitas Zobacz posta
    Nigdzie nie było mowy, że szans na to nie ma. Wrzucenie go do składu wcześniej było taką informacją, że wszystko może się zdarzyć i ROW w PO może być dużo mocniejszy.
    Bo co jeśli? Na moje nie pojedzie w tym sezonie już wcale.
    Mrozek klepnie Zagara.
    Tylko czy zmiana Walaska na Zagara byłaby aż tak bardzo na korzyść? Chłop od kwietnia siedzi na d*pie i nigdzie nie startuje. Nie wiadomo co on sobą reprezentuje. Jedno co wiadomo to to, że się ceni. Druga sprawa to w sytuacji jechania na 3 obcokrajowców u24 musi być Polak. Więc tu jest rozkmina co jest lepszym rozwiązaniem. Walasek z Bloedernem czy Zagar z np. Borowiakiem/Tkoczem. Dodatkowo Bloedern z rezerwy nie mógłby zastępować tego u24.

14. Powrót do góry    #2260
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    89
    Podziękowania: 78 w 56 postach
    Zagar (hansen) + Tkocz < Walasek i Blodern

15. Powrót do góry    #2261
    Kliknij i podziękuj
    17
    Biedny ten Zagar, nigdzie jak na razie Go nie chcą.

Zagar już startował w ROWie, ja wiemy i raczej szału nie zrobił.

Nie liczyłbym, żeby pan Mrozek chciał go zakontraktować na najważniejsze mecze,

zbyt duże ryzyko. Sytuacja może się zmienić jak przytrafi się jakaś kontuzja.

Ja jestem ciekawy meczu rewanżowego, jak my tam wypadniemy???????
    "Mamy 13. wyścig, tor twardy, a szukanie odpowiedniego miejsca startowego przypomina szukanie drzwi do lasu" ... Dołek ...

16. Powrót do góry    #2262
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    289
    Podziękowania: 375 w 266 postach
    Cytat Zamieszczone przez kitas Zobacz posta
    Bardziej swojski niż bracia Dalton.
    I ma zadatki na czołowego polskiego trenera. Do tej pory zawsze coś stawało na drodze, ale jak w końcu wszystko złoży się do kupy to może to wyglądac bardzo udanie.
    BKS Polonia Bydgoszcz

17. Powrót do góry    #2263
    Kliknij i podziękuj
    703
    Cytat Zamieszczone przez Marsh Zobacz posta
    I ma zadatki na czołowego polskiego trenera. Do tej pory zawsze coś stawało na drodze, ale jak w końcu wszystko złoży się do kupy to może to wyglądac bardzo udanie.
    Mnie to telepie jak widzę KK podchodzącego do bandy, krzyczącego coś do zawodników. Trzyma ten stoper i gryzda w programie.

18. Powrót do góry    #2264
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    14
    Podziękowania: 125 w 82 postach
    z drugiej strony niech lepiej na tym jego fucha w parkingu się kończy niż jakby znowu zaczął uczyć kolarzy jeździć

19. Powrót do góry    #2265
    Kliknij i podziękuj
    42
    Orientuje się może ktoś jak na treningach prezentuje się Majewski? Czy jest wyraźnie słabszy od Buszkiewicza i Karczewskiego i dlatego nie jedzie? Czy o tym kto jest w składzie na mecz decydują jakieś inne czynniki?

20. Powrót do góry    #2266
    Kliknij i podziękuj
    6,200
    Cytat Zamieszczone przez Marsh Zobacz posta
    Przeszłość też ma cudowną. Wzór do prowadzenia młodzieży.

21. Powrót do góry    #2267
    Ekspert Awatar mentikk
    Kliknij i podziękuj
    615
    Podziękowania: 1,574 w 1,069 postach
    A co to ma wspólnego? Mówimy o nim jako o trenerze, nie oceniamy jego przeszłości. Tej oczywiście nie ma co wychwalać, ale też nie ma chyba sensu oczekiwać, że gość na kolanach po grochu do Częstochowy będzie zapyerdalał teraz co roku. Można na pewno jego przykład traktować jako przestrogę, również w kwestii niewykorzystanego potencjału.
    Rycerz bez blizny to k**as, nie rycerz!

22. Powrót do góry    #2268
    Kliknij i podziękuj
    703
    Dlatego od młodzieży jest Jacek Woźniak.

23. Powrót do góry    #2269
    Użytkownik Awatar Black Gryf
    Kliknij i podziękuj
    87
    Podziękowania: 94 w 54 postach
    Mecz z ROWem pokazał, że Polonia ma naprawdę spory potencjał i chłopaki co do jednego nie pierd...lą się w tańcu.
    Żałuję, że Majewski nie pokazał się na torze, ale wierzę, że Bajerski wie co robi i już niedługo chłopak pokaże na co go stać.
    Najlepsze jest to, że ta wygrana wcale nie była nudna, a wręcz przeciwnie, każde 5:1 sprawiało mi niezłą radochę.
    Bandy pięknie trzeszczały, a biegi z Buczkiem i Kaiem, to była prawdziwa poezja żużla.

Wiadomo, że PO to będzie zupełnie nowe rozdanie, ale takie mecze budują morale drużyny i spory respekt u przeciwników.
    Myślę, że każda następna drużyna, która przyjedzie do Bydgoszczy może mieć małego kabla, albo przynajmiej stresik.
    Podobnie było z Falubazem w zeszłym roku.
    Jeśli z Ostrowem i z Krosnem odjedziemy dobre mecze, to całkiem możliwe, że będą nas unikać w PO.
    Oby cało i zdrowo, bo na przykładzie ROWu widać ile znaczy jedna kontuzja.

24. Powrót do góry    #2270
    Kliknij i podziękuj
    42
    On nie prowadzi nauk przedmałżeńskich, ani zajęć z etyki tylko drużynę żużlową i z tego powinien być rozliczany, a nie z tego co, kiedy i z kim robił w przeszłości. Swoje odpokutował.

Taka ciekawostka

https://przegladsportowy.onet.pl/zuz...dziwic/v12nf8f

25. Następujący użytkownik podziękował forumowiczowi Paweł#21 za jego przydatny post!

kitas (11-06-2024)

26. Powrót do góry    #2271
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    156
    Podziękowania: 289 w 211 postach
    Aż tak marne pieniądze są w Polonii, że Kanclerz programami SGP zawiniętymi z VIP i pokoi prasowych handluje?

27. Następujący użytkownik podziękował forumowiczowi BeKs za jego przydatny post!

Peter Kildemand (12-06-2024)

28. Powrót do góry    #2272
    Ekspert Awatar mentikk
    Kliknij i podziękuj
    615
    Cytat Zamieszczone przez BeKs Zobacz posta
    Aż tak marne pieniądze są w Polonii, że Kanclerz programami SGP zawiniętymi z VIP i pokoi prasowych handluje?
    Ciekawe czym Wy będziecie kupczyć jak państwowe złotówki się skończą cwaniaczku.

29. Już 3 użytkowników podziękowało forumowiczowi mentikk za jego przydatny post!

SektorB (11-06-2024), chicago23bull (11-06-2024), kitas (12-06-2024)

30. Powrót do góry    #2273
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    156
    Wtedy sprzedamy wam za 3 programy Przyjemskiego i wystawimy drożej na olx.
    Ostatnio edytowane przez BeKs ; 12-06-2024 o 08:40

31. Powrót do góry    #2274
    Kliknij i podziękuj
    42
    A Zmarzlika i Holdera za ile programów wystawicie, bo za frajer to oni jeździć nie będą?

32. Powrót do góry    #2275
    Ekspert Awatar mentikk
    Kliknij i podziękuj
    615
    Sprzedać to Wy możecie co najwyżej te kalendarze z gołymi d*pami od Waszego państwowego sponsora
    Przyjemski będzie wolnym zawodnikiem, więc już wrzucajcie te kalendarze na tego olx'a, jeśli chcecie o zatrzymanie jakiegoś lidera powalczyć

33. Już 2 użytkowników podziękowało forumowiczowi mentikk za jego przydatny post!

Paweł#21 (12-06-2024), chicago23bull (12-06-2024)

34. Powrót do góry    #2276
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    156
    Nawet nie wiedziałem, że sponsor wypuścił takie kalendarze gdzie można zobaczyć? bo może jeden wezmę i już parę złotych na lidera będzie.

A Zmarzlika i Holdera za ile programów wystawicie, bo za frajer to oni jeździć nie będą?
    Przecież według tego super forum podatnicy z całego kraju ich finansują więc czym mamy się martwić?

Jak tak będziecie przegrywać z takimi mocarzami typu Poznań to będziemy musieli wam przetrzymać Wiktora na kolejny sezon
    Ostatnio edytowane przez BeKs ; 12-06-2024 o 16:33

35. Powrót do góry    #2277
    Kliknij i podziękuj
    42
    Nawet nie wiedziałem, że sponsor wypuścił takie kalendarze gdzie można zobaczyć? bo może jeden wezmę i już parę złotych na lidera będzie.
    Popytaj w Bogdance, oni wiedzą najlepiej.

Przecież według tego super forum podatnicy z całego kraju ich finansują więc czym mamy się martwić?
    Na szczęście w przyszłym roku przestaną.

36. Powrót do góry    #2278
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    156
    Dopiero w następnym roku? przecież od października miało być finito i dalej jesteśmy tam gdzie wy chcielibyście być.

37. Powrót do góry    #2279
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    95
    Podziękowania: 590 w 463 postach
    Jurek się nie zmieni, możesz zmienić Jurka, ale to nic nie zmieni.
    Tomasz Bajerski dobrze zgrał się z drużyną?

Jesteśmy zadowoleni. Tomasz, Jacek Woźniak i mój syn Krzysztof stanowią trzon tego sztabu, każdy ma inne zadania, ale dobrze się uzupełniają. Często dyskutujemy, szukamy rozwiązań, dzielimy się pomysłami i to póki co działa. Tomek miał za zadanie „rozruszać” trochę parking i to mu się udało. Dodał tam trochę adrenaliny, która dobrze działa na zespół. Każdy w klubie wie, jaka jest stawka i o co jedziemy w tym roku.
    Ostatnio edytowane przez Scorpion ; 13-06-2024 o 06:19

38. Powrót do góry    #2280
    Kliknij i podziękuj
    42
    Dopiero w następnym roku? przecież od października miało być finito i dalej jesteśmy tam gdzie wy chcielibyście być.
    Tam, czyli gdzie? Mnie zawsze fascynują kluby - komety. Pojawiają się raz na kilkadziesiąt lat, mają swoje pięć minut i gasną na kolejne dziesięciolecia. Tak było z Tarnowem, i tak samo będzie z Wami. Oni mieli Ślaka i jego Rafinerię Trzebinia, Wy macie Kępę i jego obajtkomonety. Obyś miał dobrą pamięć, żeby móc wspominać dzisiejsze sukcesy, bo jak nastanie u Was sportowy mrok, to prędko nie ustąpi. Konkludując. Tradycji i szacunku nie kupisz za srebrniki od Sasina. Także nie, nie chciałbym być tam, gdzie Wy...

39. Już 2 użytkowników podziękowało forumowiczowi Paweł#21 za jego przydatny post!

chicago23bull (13-06-2024), windi77 (17-06-2024)

40. Powrót do góry    #2281
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0
    Podziękowania: 57 w 38 postach
    Co masz na mysli, ze tradycji sie nie kupi?
    Tradycje zuzlowe w Lublinie zaczynaja sie w 1947 roku. Tu nie ma co kupowac, to ponad 75 lat historii tego sportu w miescie.

41. Powrót do góry    #2282
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    156
    Liczą się tylko medale do 2010 i to jest tradycja i piękna historia, a reszta już się nie liczy no i kolejny plus jak klub ma powiązania milicyjne.

42. Powrót do góry    #2283
    Zaawansowany Awatar ndr113
    Kliknij i podziękuj
    106
    Podziękowania: 386 w 269 postach
    Ja myślałem że ci Lubelscy są ok i nawet ich broniłem na forum. A tu taki baran sobie kompleksy leczy...

43. Powrót do góry    #2284
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    156
    Poczytaj sobie kolegów po szalu tutaj. Z beką napisałem na co Kanclerz zbiera bo słabo płaci klub zawijając programy i nimi handluje,a tutaj ból pupy i napinka jak to za rok żużel(to już 5 rok z rzędu) zrobi pa pa w Lublinie

44. Powrót do góry    #2285
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    14
    Podziękowania: 125 w 82 postach
    Ale czego się spodziewałeś, przyszedłeś n*srałeś na dywan i jestes zdziwiony, że ktoś Ci na to odpowiedział

45. Powrót do góry    #2286
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    377
    Podziękowania: 215 w 198 postach
    Liczą się tylko medale do 2010 i to jest tradycja i piękna historia, a reszta już się nie liczy no i kolejny plus jak klub ma powiązania milicyjne.
    Przestań bo ta dyskusja do niczego nie prowadzi. Każdy klub ma coś za uszami min i Motor Lublin, życie.

46. Powrót do góry    #2287
    Ekspert
    Kliknij i podziękuj
    619
    Podziękowania: 2,531 w 1,748 postach
    Jest oczywiste że Motor Lublin nie będzie Realem Madryt, przez dziesięciolecia utrzymującym najwyższy poziom. Motor jest jak Unia Tarnów, są możni sponsorzy, chwilowo kochający wydawać publiczne pieniądze na żużel w tym mieście, to Motor wymiata. Za rok najdalej dwa Motor opuści znaczący grajek, a w jego miejsce wejdzie ktoś łaknący "odbudowania się z dołka" albo "młoda nadzieja", która jeszcze nic nie osiągnęła. A najważniejsze, że to będą kilkakrotnie tańsi zawodnicy. A za kolejnych parę lat, będzie to pewnie Zmarzlik "poszukujący nowych wyzwań', a wejdzie Fajfer albo Musielak, który będzie chciał "zastąpić Zmarzlika".
    Dalej to już spadek do niższej ligi, na co potrzeba kilku lat. Ale za to będzie można swobodnie kupić bilet na mecz, a nie spóźniając się 1 sekundę, oglądać mecz z podnośnika za kilka stówek.

47. Powrót do góry    #2288
    Kliknij i podziękuj
    42
    Jak się dźwignęliście z II ligi do pierwszej, a później z rozpędu weszliście do eligi nawet Wam kibicowałem, bo jestem takim trochę niepoprawnym romantykiem tego sportu i lubię takie historię o kopciuszku. Uznałem, że to dobrze dla dyscypliny i nada kolorytu rozgrywkom. Ale jak powoli wychodziło na jaw, że to nie sukces Lublina, tylko całej płacącej podatki Polski moja sympatia do Was się skończyła. Pieniądze w sporcie maja to do siebie, że dzisiaj są a jutro ich nie ma, dlatego zanim zacznie się kozaczyć warto pamiętać gdzie się spędziło znakomitą większość swojego sportowego bytu. Bez urazy, ale mi osobiście Lublin kojarzy się tylko z Markiem Kępą, tym, że byliście pierwszym w Polsce klubem Nielsena i z palącym się motocyklem Jerzego Mordela na meczu w Bydgoszczy. Z niczym więcej. Jesteście białą plamą na żużlowej mapie Polski, której dopiero co powoli zaczynacie nadawać kolor.

48. Powrót do góry    #2289
    Kliknij i podziękuj
    17
    Ale dowaliłeś do pieca, Zazwyczaj ignoruje takie prowokacyjki, które do niczego nie prowadzą, gdzie moja racja jest "mojsza", a Twoja jest do ....... lecz teraz napisze swoje rację . Historia się kłania, wiesz kiedy Polonia stawała się Gwardyjskim klubem to nie dlatego, że do Aparatu Centralnego PZPR w latach 50 ubiegłego wieku kibice pisali prośby o przemianowanie klubu, chodzili i prosili na kolanach aby Polonia stała się klubem milicyjnym, aby było lepiej.... To były czasy kiedy nie było wyboru, nie tak jak teraz! Siłowo chciano wyplenić wszystkie wartości, którymi szczyciła się Polonia przed wojną, jak i krótko po wojnie. Niestety nie było innego wyboru. Nie wszyscy, są to w stanie zrozumieć, jak się żyło za komuny... Dodam tylko, że kiedy wróciła normalność, to Polonia od razu uciekła od struktur milicyjnych. To tyle.

Pozdrawiam kibiców czarnego sportu.

49. Już 2 użytkowników podziękowało forumowiczowi marekb za jego przydatny post!

glamos (13-06-2024), windi77 (17-06-2024)

50. Powrót do góry    #2290
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    245
    Podziękowania: 423 w 256 postach
    Cytat Zamieszczone przez noc Zobacz posta
    Ale za to będzie można swobodnie kupić bilet na mecz, a nie spóźniając się 1 sekundę, oglądać mecz z podnośnika za kilka stówek.
    No przecież mieli iść do prezydenta miasta żeby im stadion wyremontował, nie? Ja bym na jego miejscu poczekał na odpływ kibiców sukcesu jak już źródełko publicznych pieniędzy przestanie płynąć do klubu, wtedy stadion będzie akurat.

51. Powrót do góry    #2291
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0
    Jak się dźwignęliście z II ligi do pierwszej, a później z rozpędu weszliście do eligi nawet Wam kibicowałem, bo jestem takim trochę niepoprawnym romantykiem tego sportu i lubię takie historię o kopciuszku. Uznałem, że to dobrze dla dyscypliny i nada kolorytu rozgrywkom. Ale jak powoli wychodziło na jaw, że to nie sukces Lublina, tylko całej płacącej podatki Polski moja sympatia do Was się skończyła. Pieniądze w sporcie maja to do siebie, że dzisiaj są a jutro ich nie ma, dlatego zanim zacznie się kozaczyć warto pamiętać gdzie się spędziło znakomitą większość swojego sportowego bytu. Bez urazy, ale mi osobiście Lublin kojarzy się tylko z Markiem Kępą, tym, że byliście pierwszym w Polsce klubem Nielsena i z palącym się motocyklem Jerzego Mordela na meczu w Bydgoszczy. Z niczym więcej. Jesteście białą plamą na żużlowej mapie Polski, której dopiero co powoli zaczynacie nadawać kolor.
    A mowia Ci cos nazwiska Szwendrowski, Sledz, Dados, Adams?
    Jesli chodzi o ilosc sukcesow, to w historii za duzo ich nie bylo. Ale nie mozna powiedzec, ze Lublin to biala plama w historii tego sportu. Coz, byl to klub zwiazany "tylko" z fabryka samochodow, nie z resortem.

52. Powrót do góry    #2292
    Zaawansowany Awatar ndr113
    Kliknij i podziękuj
    106
    Podziękowania: 386 w 269 postach
    Cytat Zamieszczone przez lucasxxx Zobacz posta
    Jesli chodzi o ilosc sukcesow, to w historii za duzo ich nie bylo. Ale nie mozna powiedzec, ze Lublin to biala plama w historii tego sportu. Coz, byl to klub zwiazany "tylko" z fabryka samochodow, nie z resortem.
    No to teraz jesteście (jeszcze) związani z resortem a my z przetwornią filetów.
    Gratuluję awansu o wielki Motorze.

53. Powrót do góry    #2293
    Kliknij i podziękuj
    42
    Cytat Zamieszczone przez lucasxxx Zobacz posta
    Bez wątpienia są to zawodnicy, którzy zapisali się złotymi zgłoskami w historii sportu żużlowego, jednak każdy z nich bez wyjątku w Lublinie spędziły tylko marginalny okres swojej kariery.

54. Powrót do góry    #2294
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0
    Tym niemniej pisanie, ze to biala plama na zuzlowej mapie Polski to jednak przesada. To tak jakby napisac, ze Polonia kojarzy sie tylko z MSW i Milicja Obywatelska.

55. Powrót do góry    #2295
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    1
    Podziękowania: 28 w 18 postach
    zamknij dupe kasztanie. POLONIA to Walka o Polskość poprzez sport. Klub mający korzenie czysto narodowe. Dla wielu nacjonalistyczne. żużlowy Motor Lublin to żart. Kibice prawdziwego Motoru (piłkarskiego) nawet się z was nie śmieją, nie uznają waszej obecności. ********** barana w ściane, bo jako kibic Motoru, do Polonii sportowo [oby jeszcze dlugo] i kibicowsko [tutaj nie ma o czym mowic] to dzieli was duzo albo bardzo dużo.

Uprawnienia umieszczania postów