To chyba oczywiste? Ogólnie życzę mu dobrze, ale niestety on już nie wróci w mojej opinii do żużla.
Peter Kildemand (10-06-2024)
moRRo (10-06-2024)
sranie po krzakach. Brady to nie jest jakis kosmita. Zrobilby z 14 w 6ciu, owszem. albo z 15. Ale to nadal byloby nasze wysokie zwyciestwo, pewnie okolo 53:37. tam nikt nie jechal w rybniku. sam brady meczu by nie wygral, nie byloby nawet na styku
no nie wiem czy takie oczywiste. niekotrzy go juz wrzucają do skladow ROWu na PO. wiec chyba nie tkaie oczywiste![]()
pomidor
kitas (10-06-2024)
Ależ oczywiście, że ten wynik nic nie znaczy.....
ale jednak trochę boli..... 32 w plecach...
w głowie zostało zasiane to co powinno![]()
Trochę mądrzejsi będziemy pod koniec czerwca , kiedy sprawdzimy się w Ostrowie i w meczu z Krosnem czy uda nam się rozbić szkło na drobny mak
Pozdro
"Mamy 13. wyścig, tor twardy, a szukanie odpowiedniego miejsca startowego przypomina szukanie drzwi do lasu" ... Dołek ...
Peter Kildemand (10-06-2024)
Oczywiście, że nie jest kosmitą, ale jak jedzie lider i szarpie ile się da, to reszta (nie dotyczy Walaska) przynajmniej stara się dotrzymać mu tempa. Meczu by nie wygrali, ale w okolicach 40 mogliby się zakręcić.
Tylko czy zmiana Walaska na Zagara byłaby aż tak bardzo na korzyść? Chłop od kwietnia siedzi na d*pie i nigdzie nie startuje. Nie wiadomo co on sobą reprezentuje. Jedno co wiadomo to to, że się ceni. Druga sprawa to w sytuacji jechania na 3 obcokrajowców u24 musi być Polak. Więc tu jest rozkmina co jest lepszym rozwiązaniem. Walasek z Bloedernem czy Zagar z np. Borowiakiem/Tkoczem. Dodatkowo Bloedern z rezerwy nie mógłby zastępować tego u24.
Zagar (hansen) + Tkocz < Walasek i Blodern
Biedny ten Zagar, nigdzie jak na razie Go nie chcą.
Zagar już startował w ROWie, ja wiemy i raczej szału nie zrobił.
Nie liczyłbym, żeby pan Mrozek chciał go zakontraktować na najważniejsze mecze,
zbyt duże ryzyko. Sytuacja może się zmienić jak przytrafi się jakaś kontuzja.
Ja jestem ciekawy meczu rewanżowego, jak my tam wypadniemy???????
"Mamy 13. wyścig, tor twardy, a szukanie odpowiedniego miejsca startowego przypomina szukanie drzwi do lasu" ... Dołek ...
z drugiej strony niech lepiej na tym jego fucha w parkingu się kończy niż jakby znowu zaczął uczyć kolarzy jeździć![]()
Orientuje się może ktoś jak na treningach prezentuje się Majewski? Czy jest wyraźnie słabszy od Buszkiewicza i Karczewskiego i dlatego nie jedzie? Czy o tym kto jest w składzie na mecz decydują jakieś inne czynniki?
A co to ma wspólnego? Mówimy o nim jako o trenerze, nie oceniamy jego przeszłości. Tej oczywiście nie ma co wychwalać, ale też nie ma chyba sensu oczekiwać, że gość na kolanach po grochu do Częstochowy będzie zapyerdalał teraz co roku. Można na pewno jego przykład traktować jako przestrogę, również w kwestii niewykorzystanego potencjału.
Rycerz bez blizny to k**as, nie rycerz!
Mecz z ROWem pokazał, że Polonia ma naprawdę spory potencjał i chłopaki co do jednego nie pierd...lą się w tańcu.
Żałuję, że Majewski nie pokazał się na torze, ale wierzę, że Bajerski wie co robi i już niedługo chłopak pokaże na co go stać.
Najlepsze jest to, że ta wygrana wcale nie była nudna, a wręcz przeciwnie, każde 5:1 sprawiało mi niezłą radochę.
Bandy pięknie trzeszczały, a biegi z Buczkiem i Kaiem, to była prawdziwa poezja żużla.
Wiadomo, że PO to będzie zupełnie nowe rozdanie, ale takie mecze budują morale drużyny i spory respekt u przeciwników.
Myślę, że każda następna drużyna, która przyjedzie do Bydgoszczy może mieć małego kabla, albo przynajmiej stresik.
Podobnie było z Falubazem w zeszłym roku.
Jeśli z Ostrowem i z Krosnem odjedziemy dobre mecze, to całkiem możliwe, że będą nas unikać w PO.
Oby cało i zdrowo, bo na przykładzie ROWu widać ile znaczy jedna kontuzja.
On nie prowadzi nauk przedmałżeńskich, ani zajęć z etyki tylko drużynę żużlową i z tego powinien być rozliczany, a nie z tego co, kiedy i z kim robił w przeszłości. Swoje odpokutował.
Taka ciekawostka
https://przegladsportowy.onet.pl/zuz...dziwic/v12nf8f
kitas (11-06-2024)
Aż tak marne pieniądze są w Polonii, że Kanclerz programami SGP zawiniętymi z VIP i pokoi prasowych handluje?![]()
Peter Kildemand (12-06-2024)
SektorB (11-06-2024), chicago23bull (11-06-2024), kitas (12-06-2024)
Wtedy sprzedamy wam za 3 programy Przyjemskiego i wystawimy drożej na olx.
Ostatnio edytowane przez BeKs ; 12-06-2024 o 08:40
Rycerz bez blizny to k**as, nie rycerz!
Paweł#21 (12-06-2024), chicago23bull (12-06-2024)
Nawet nie wiedziałem, że sponsor wypuścił takie kalendarze gdzie można zobaczyć? bo może jeden wezmę i już parę złotych na lidera będzie.
Przecież według tego super forum podatnicy z całego kraju ich finansują więc czym mamy się martwić?
Jak tak będziecie przegrywać z takimi mocarzami typu Poznań to będziemy musieli wam przetrzymać Wiktora na kolejny sezon![]()
Ostatnio edytowane przez BeKs ; 12-06-2024 o 16:33
Dopiero w następnym roku? przecież od października miało być finito i dalej jesteśmy tam gdzie wy chcielibyście być.
Jurek się nie zmieni, możesz zmienić Jurka, ale to nic nie zmieni.
Tomasz Bajerski dobrze zgrał się z drużyną?
Jesteśmy zadowoleni. Tomasz, Jacek Woźniak i mój syn Krzysztof stanowią trzon tego sztabu, każdy ma inne zadania, ale dobrze się uzupełniają. Często dyskutujemy, szukamy rozwiązań, dzielimy się pomysłami i to póki co działa. Tomek miał za zadanie „rozruszać” trochę parking i to mu się udało. Dodał tam trochę adrenaliny, która dobrze działa na zespół. Każdy w klubie wie, jaka jest stawka i o co jedziemy w tym roku.
Ostatnio edytowane przez Scorpion ; 13-06-2024 o 06:19
Tam, czyli gdzie? Mnie zawsze fascynują kluby - komety. Pojawiają się raz na kilkadziesiąt lat, mają swoje pięć minut i gasną na kolejne dziesięciolecia. Tak było z Tarnowem, i tak samo będzie z Wami. Oni mieli Ślaka i jego Rafinerię Trzebinia, Wy macie Kępę i jego obajtkomonety. Obyś miał dobrą pamięć, żeby móc wspominać dzisiejsze sukcesy, bo jak nastanie u Was sportowy mrok, to prędko nie ustąpi. Konkludując. Tradycji i szacunku nie kupisz za srebrniki od Sasina. Także nie, nie chciałbym być tam, gdzie Wy...
chicago23bull (13-06-2024), windi77 (17-06-2024)
Co masz na mysli, ze tradycji sie nie kupi?
Tradycje zuzlowe w Lublinie zaczynaja sie w 1947 roku. Tu nie ma co kupowac, to ponad 75 lat historii tego sportu w miescie.
Liczą się tylko medale do 2010 i to jest tradycja i piękna historia, a reszta już się nie liczyno i kolejny plus jak klub ma powiązania milicyjne.
Ja myślałem że ci Lubelscy są ok i nawet ich broniłem na forum. A tu taki baran sobie kompleksy leczy...
Poczytaj sobie kolegów po szalu tutaj. Z beką napisałem na co Kanclerz zbiera bo słabo płaci klub zawijając programy i nimi handluje,a tutaj ból pupy i napinka jak to za rok żużel(to już 5 rok z rzędu) zrobi pa pa w Lublinie![]()
Ale czego się spodziewałeś, przyszedłeś n*srałeś na dywan i jestes zdziwiony, że ktoś Ci na to odpowiedział
Jest oczywiste że Motor Lublin nie będzie Realem Madryt, przez dziesięciolecia utrzymującym najwyższy poziom. Motor jest jak Unia Tarnów, są możni sponsorzy, chwilowo kochający wydawać publiczne pieniądze na żużel w tym mieście, to Motor wymiata. Za rok najdalej dwa Motor opuści znaczący grajek, a w jego miejsce wejdzie ktoś łaknący "odbudowania się z dołka" albo "młoda nadzieja", która jeszcze nic nie osiągnęła. A najważniejsze, że to będą kilkakrotnie tańsi zawodnicy. A za kolejnych parę lat, będzie to pewnie Zmarzlik "poszukujący nowych wyzwań', a wejdzie Fajfer albo Musielak, który będzie chciał "zastąpić Zmarzlika".
Dalej to już spadek do niższej ligi, na co potrzeba kilku lat. Ale za to będzie można swobodnie kupić bilet na mecz, a nie spóźniając się 1 sekundę, oglądać mecz z podnośnika za kilka stówek.
Jak się dźwignęliście z II ligi do pierwszej, a później z rozpędu weszliście do eligi nawet Wam kibicowałem, bo jestem takim trochę niepoprawnym romantykiem tego sportu i lubię takie historię o kopciuszku. Uznałem, że to dobrze dla dyscypliny i nada kolorytu rozgrywkom. Ale jak powoli wychodziło na jaw, że to nie sukces Lublina, tylko całej płacącej podatki Polski moja sympatia do Was się skończyła. Pieniądze w sporcie maja to do siebie, że dzisiaj są a jutro ich nie ma, dlatego zanim zacznie się kozaczyć warto pamiętać gdzie się spędziło znakomitą większość swojego sportowego bytu. Bez urazy, ale mi osobiście Lublin kojarzy się tylko z Markiem Kępą, tym, że byliście pierwszym w Polsce klubem Nielsena i z palącym się motocyklem Jerzego Mordela na meczu w Bydgoszczy. Z niczym więcej. Jesteście białą plamą na żużlowej mapie Polski, której dopiero co powoli zaczynacie nadawać kolor.
Ale dowaliłeś do pieca, Zazwyczaj ignoruje takie prowokacyjki, które do niczego nie prowadzą, gdzie moja racja jest "mojsza", a Twoja jest do ....... lecz teraz napisze swoje rację. Historia się kłania, wiesz kiedy Polonia stawała się Gwardyjskim klubem to nie dlatego, że do Aparatu Centralnego PZPR w latach 50 ubiegłego wieku kibice pisali prośby o przemianowanie klubu, chodzili i prosili na kolanach aby Polonia stała się klubem milicyjnym, aby było lepiej.... To były czasy kiedy nie było wyboru, nie tak jak teraz! Siłowo chciano wyplenić wszystkie wartości, którymi szczyciła się Polonia przed wojną, jak i krótko po wojnie. Niestety nie było innego wyboru. Nie wszyscy, są to w stanie zrozumieć, jak się żyło za komuny... Dodam tylko, że kiedy wróciła normalność, to Polonia od razu uciekła od struktur milicyjnych. To tyle.
Pozdrawiam kibiców czarnego sportu.
Tym niemniej pisanie, ze to biala plama na zuzlowej mapie Polski to jednak przesada. To tak jakby napisac, ze Polonia kojarzy sie tylko z MSW i Milicja Obywatelska.
zamknij dupe kasztanie. POLONIA to Walka o Polskość poprzez sport. Klub mający korzenie czysto narodowe. Dla wielu nacjonalistyczne. żużlowy Motor Lublin to żart. Kibice prawdziwego Motoru (piłkarskiego) nawet się z was nie śmieją, nie uznają waszej obecności. ********** barana w ściane, bo jako kibic Motoru, do Polonii sportowo [oby jeszcze dlugo] i kibicowsko [tutaj nie ma o czym mowic] to dzieli was duzo albo bardzo dużo.