Ewentualny skład na elipe trzeba budować tak żeby przy porażkach kibice nie byli wkoorwieni i nie odwracali się od drużyny.
Dlaczego Jonsson-Robak-Smith-Fiałkowski-... byli fajni?
Jak Kvechu będzie zawodzić to mu kibice wybaczą?
Ewentualny skład na elipe trzeba budować tak żeby przy porażkach kibice nie byli wkoorwieni i nie odwracali się od drużyny.
Dlaczego Jonsson-Robak-Smith-Fiałkowski-... byli fajni?
Jak Kvechu będzie zawodzić to mu kibice wybaczą?
Fijałkowski.
Fiałkowski to ten już były działacz gksż z Grudziądza.
kitas (05-09-2024)
Szczerze to mam awersję do tego gościa, i wcale się nie dziwię, że Protas ma go dość. Z drugiej strony mając w pamięci jego ostatni mecz na Sportowej, to może to być konkretne wzmocnienie. Pytanie tylko jaka osobowość będzie najczęściej występować w jego przypadku w przyszłym sezonie.
Bo im się chciało. W wielu meczach jechali ponad stan. Nikt się nie spodziewał, że AJ przy wsparciu pozostałych, którzy już byli raczej na końcu karier albo poprostu byli za ciency na ekstralige utrzymają ekstraligę a do tego robili dobre widowiska na Sportowej (o wyjazdach nie wspominam no bo nie bardzo jest o czym w tym wypadku) dlatego właśnie byli fajni
Ja mysle, ze warto zaryzykowac. Sorry, ale na mnie Brennan wrazenia nie robi zadnego. Dla mnie to jest zawodnik na Orzel Lodz, a nie na walke o utrzymanie.
Tymczasem w aviso pod 6-ką Gąsior.
Zasłona dymna czy pokłosie upadku Franka w DMPJ?
Przecież Bangs to bardzo dobra, przyszłościowa opcja.
Peter Kildemand (05-09-2024)
Odnośnie pokerowej zagrywki Kanclerza z juniorami napisano juz sporo, ale nadal nie mogę skumać o co chodziło z Majewskim.
To co wczoraj wyrabiał na MDMP, to było prawdziwe mistrzostwo swiata. Ludzie mieli kopary do ziemi.
Chłopak smigał jak szalony, a przy okazji pokazał jakie ma cohones.
Co tem Kanclerz odwalił, to nie mogę pojąć.
Dodam, że Nowak też pięknie śmigał pod bandą, wyrobił się chłopak.
Maroszek całkiem ładnie, dobre starty i w miarę płynna jazda.
Co do Oliwera, to jak zawsze bardzo ambitnie, ale starty prawdziwy dramat. W Ostrowie to nie przejdzie.
Najlepsze jest to, że z całej tej czwórki w Ostrowie pojedzie Buszkiewicz i mam nadzieję, że Karczewski.
Ale Kvech wiadomo najlepszy. Dodatkowo wciąż mam w pamięci ten jego niesamowity występ w meczu na s2 w barwach ROW.
Nam chyba też niewiele to zmienia. Najpewniej zmienia to tylko nasz wynik o 1 punkt, który mogliśmy zdobyć w juniorskim kosztem Potasznika/Gracjana.
W zasadniczej franek zrobił 1 oczko. Kwestia biegu juniorskiego. Później oczywiście, że nie ma to znaczenia.
Czasami ten punkt może decydować.
Nie zapominajcie, że Karczewski całkiem nieźle startuje, w przeciwieństwie do Buszkiewicza.
W Ostrowie start ma podwójne znaczenie.
Można pojechać bieg młodzieżowy na remis, albo przerżnąć 1:5. Wtedy całe 4 pkt w plecy.
No moim zdaniem czy Karczewski, czy Curzytek w składzie, to obaj powinni Gracjana Szostaka zrobić. Sebastian Szostak na swoim torze może być dla naszych juniorów nie od ugryzienia, ale młodszy powinien być do ogrania. Więc 3:3 wydaje się sensownym wynikiem w biegu juniorskim. I w pozostałych 14 biegach zostaje do zrobienia 34 pkt.
Rycerz bez blizny to k**as, nie rycerz!
kitas (05-09-2024)
W pierwszym meczu jak Lyager przespał start, to nie był w stanie dogonić 16-letniego Potasznika, także ten tego
Lindsey>Czugunov
PrzPawlicki>Lyager
Wiktor>Brennan
Wyjątek nie tworzy reguły. Nie bez powodu też sypało się narzekanie na Andreasa za tamten mecz. Co nie zmienia faktu, że nasi juniorzy są raczej mocniejsi niż Gracjan czy Potasznik i to 3:3 powinno w juniorskim być. Gdyby któryś ograł Sebę to na pewno byłoby na plus, ale tego się nie spodziewam na ostrowskim torze.
Na co to porównanie? Bo nie bardzo wiem jak rozumieć.
To jest Twoja propozycja wzmocnień jakaś?
Sebastiana da się ograć, tylko trzeba z nim wygrać start, co nie jest niemożliwe. Men of de mecz musi być Jasiński, żeby Ostrovia dała rade wygrać odpowiednio wysoko. Juniorzy powinni robić punkty tylko na sobie, więc tu jest ich 8 do rozdania, a zatem max 7:1 w którąś stronę. Pytanie czy Szostak pojedzie jak z Łodzią w PO czy jak z Łodzią w RZ.
Bo obaj niczego więcej nie gwarantują niż to co robią obecnie, tzn. w lidze. Czyli 0, 0, -
Szostak przez kilka lat miał na rozkładzie tylko Rasmusa Jensena w Gdańsku, przebił to ostatnio objeżdżając Beckera i Berntzona - uwaga - w jednym meczu.
Na fanpag-u Ostrovii już są uwagi, dlaczego nie dali gorszego juniora spod 15 by miał łatwiejsze pole w 2 biegu. I zauważyli, że dzisiaj nie trenowali, a jutro chyba Staszewski będzie w boxie z Szostakiem.
moRRo (05-09-2024)
Tim Sørensen wystąpi w finałowych zawodach SEC na Stadionie Śląskim w Chorzowie 21 września.
Co? Niby jak?
Jako rezerwa toru, do tego chyba jako R2. Z tym występem to kolega przesadzil, bo to fest daleka droga jednak.
Źle się wyraziłem. Widnieje pod nr 18. Tim napisał, że wybrano go z takiego powodu, ponieważ mieszka w tym mieście i jest tzw. "lokalnym matadorem" (na Facebooku ma podane, że reprezentuje także klub nieopodal Chorzowa, Śląsk Świętochłowice).
Info od Tima: https://www.facebook.com/10006363540...uTm5q42BxgNxl/
Tom Brennan u Was za rok.
Mam nadzieję, że PHB też i będzie walka o skład. Z plusów to (w przypadku jazdy w ELidze) zawsze jest opcja rezerwy przez Wiktora. Chyba, że odpali jak Tim w tym roku.
Piękna informacja...
Kolejne ważne informacje dla udających się na wyjazd do Ostrowa.
????Decyzją organizatora zwiększona zostanie pojemność sektora gości. Kibice którzy zakupili już bilety na sektory gospodarzy będą mogli zasiąść w "klatce" pod warunkiem okazania dokumentu tożsamości.
????Klub ostrowski zdecydował się wyznaczyć na wyłączność dla kibiców Polonii parking przylegający do sektora gości (widoczny na pierwszym planie).
Gdzie nasi trenują ?
Tajemnica.
Pewnie Leszno
Tak Swoją drogą może jakiś kolega z Leszna słyszał motory na stadionie albo widział busy?
Ogółem ktoś się orientuje czy jakby co teraz można za Kaia zrobić z/z? Jedzie jutro w GP więc różnie bywa. A Chyba aktualnie ma 3 średnia ale nie wiem jak to do końcateraz wygląda ze strony regulaminowej
Takie małe pytanko do Szanownego Państwa, czy ktoś dysponuje dużym zapasami Melisy albo innymi środkami na uspokojenie/nery????
Poziom stresu wzrasta proporcjonalnie do rozpoczęcia meczu. Niech już będzie ta niedziela.
"Mamy 13. wyścig, tor twardy, a szukanie odpowiedniego miejsca startowego przypomina szukanie drzwi do lasu" ... Dołek ...
Po dwumeczu z Poznaniem byliście tacy spokojni o wasze dalsze losy w tym sezonie.
Było wygrywać +18? To się stresujcie teraz.
Ja niestety nie mam najlepszego przeczucia. Coś mi śmierdzi remontadą. Nasi poczują, że są świetni, i że Ostrów tego nie odrobi, do tego Kai po GP. Im bliżej meczu, tym mam więcej wątpliwości. Pierwsza seria będzie kluczowa. Jeżeli nie przegramy jej wysoko, a najlepiej wcale to ciśnienie lekko zejdzie. Już pierwszy bieg prawdę powie. Jeżeli nie przegramy 5:1, a Jasiński nie będzie szaleć to będzie dobrze.