Zamieszczone przez
tineid
Niezmiernie mnie bawi, jak z Dudka we wszystkich wątkach próbuje się zrobić jakiegoś niedołęgę. Jasne, miał kiedyś sezony ze średnią ponad 2, ale obecnie w lidze ma średnią 1,875 - przed tą kolejką był wyżej choćby od Janowskiego, który przy 0,0,1 Dudka wykręcił w ZG bodajże 15 w 6 i go przeskoczył. Teraz Janowski ma średnią AŻ o 0,009 lepszą od Dudka. Nie słyszę, żeby o Janowskim się mówiło w takim kontekście jak o Dudku, że wrak, że koniec. No a przecież Janowski jest nawet starszy. Ja bym tu Patryka brał gdyby tylko była taka możliwość, bo jeśli z problemami chłop wali prawie 1,900, to jeśli uda mu się w końcu znaleźć ten magiczny i mityczny złoty silnik, to może być tylko bardzo dobrze. A jeśli nie... to Dudek nawet teraz, w tym dołku, jest w statystykach wyżej niż chociażby Szymon Woźniak, Kacper Woryna, Mikkel Michelsen, Maksym Drabik czy Piotr Pawlicki. O wszystkich Jensenach, Lebiediewach, Zengotach i Doylach nawet nie wspominam.
No 2023 to zjazd i pomyłka, ale:
2022: Dudek na 12 miejscu w ekstralidze, pod nim: Holder, Lindgren, Doyle, Woffinden, Hampel, Woźniak, Bewley, Pawlicki, Drabik
2021: Dudek na 10 miejscu w ekstralidze, pod nim: Kołodziej, Pedersen, Sajfutdinow, Jack Holder, Thomsen, Grigorij Łaguta, Fricke, Woźniak, Kubera, Bewley, Piotr Pawlicki, Hampel
2020: Dudek na 17 miejscu w ekstralidze, pod nim: Kubera, Kołodziej, Hampel, Lambert, Protasiewicz, Woźniak, Fricke, Bewley
2019: Dudek na 17 miejscu w ekstralidze, pod nim: Lindgren, Przemysław Pawlicki, Fricke, Holder, Thomsen, Hampel, Kubera
I tak dalej i tak dalej.
I pomimo tego, że przez ostatnie lata Dudek był notorycznie wyżej w klasyfikacji niż taki Hampel, Woźniak czy nawet Bewley, to tamci są *****iści, a Dudek się kończy, bo ma średnią 1,900, tak? Fricke był gorszy od Dudka jeśli chodzi o średnie przez ostatnie lata, ale ten sezon ma lepszy, to Dudek do piachu, a Fricke to lider na lata. Śmieszy mnie naprawdę robienie z Dudka sieroty.