Strona 55 z 60 PierwszyPierwszy ... 5455354555657 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2,431 do 2,475 z 2691

Wątek: Speedway Grand Prix 2024

1. Powrót do góry    #2431
    Ekspert
    Gruby zaczyna pękać po ostatniej kompromitacji:

Widzę za to możliwość jego startów jako bezpaństwowca. Możemy też jako PZM dać mu zwolnienie do innej federacji. Pamiętajmy, że Artiom Łaguta i Emil Sajfutdinow zdobywali medale MŚ dla Rosji, utożsamiali się z tym krajem i dlatego dla mnie jako prezesa PZM jest w obecnej sytuacji – a wiem, że mają polskie obywatelstwo – naturalnym, iż chcę zadbać o interes takich zawodników jak Patryk Dudek czy Maciej Janowski, którzy od początku swoich karier uczyli się żużla w Polsce i reprezentowali nasze barwy narodowe od samego początku startów z orłem na piersiach.
    Zaraz naprawdę się okaże, że chodziło tylko o to żeby odroczyć powrót Emila i Artioma, żeby Bartuś wyrównał rekord Rickardssona.
    "(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
    "
    Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"

2. Powrót do góry    #2432
    Stały bywalec
    Cytat Zamieszczone przez ndr113 Zobacz posta
    Podejrzewam że będą musieli zrezygnować z PL licencji. Więc w elipie startowali by jako obcokrajowcy.
    Więc pytanie co na to Toruń i Wrocław.
    Poza tym chodzi raczej o eliminacje do SGP 2026. Teraz karty są rozdane.
    Nie będą musieli zrezygnować z PL licencji, bo na jakiej podstawie? Sam Cegielski jeździł z licencją brytyjską jako Polak w zawodach indywidualnych, jak był skonfliktowany z działaczami o czym jest wspomniane w artykule

3. Powrót do góry    #2433
    Ekspert
    Cytat Zamieszczone przez spitt22 Zobacz posta
    dlaeczego polska federacja zostanie osmiesznona ? głupoty wypisujesz u nich nastąpi ulga ze ktoś ich zabrał

kibice nie chca ruskich w barwach polski zrób ankiete ogolnopolska to będzie 70:30 z czego z tych 30 to 22 będzie Torun i Wrocław

A Ty czytałeś ten artykuł? Oni dostaliby chorwackie licencje, czyli nie zabieraliby miejsca pl żużlowcom w eliminacjach. Ale przecież dalej ich narodowość jest Polska (bo mają takie obywatelstwa) więc Artiom jezdzilby z wielka biało czerwona flagą z kaskiem w orzelka, a po wygranej graliby mu mazurka dabrowskiego.

Jeżeli FIM na to pójdzie, to będzie strzał w pysk dla sikory. Przecież to się praktycznie niczym nie różni niż jazda z PL licencją. Obok jego nazwiska byłaby PL flaga i tylko oznaczenie związku który mu wydał licencje (chorwackiego) prawdopodobnie tylko literowe. Podobnie to pokazuje ekstraliga. Narodowość jako flaga i literowe oznaczenie związku który wydał licencje.

Cytat Zamieszczone przez Thomaso Zobacz posta
    Nie będą musieli zrezygnować z PL licencji, bo na jakiej podstawie? Sam Cegielski jeździł z licencją brytyjską jako Polak w zawodach indywidualnych, jak był skonfliktowany z działaczami o czym jest wspomniane w artykule

No właśnie czy by nie musieli to nie wiadomo. Na pewno wszędzie byłaby biało czerwona flaga, ale ekstraliga też odróżnia narodowość od licencji. Artiom z Emilem mają biało czerwone flagi i licencje "PZM". Po zmianie to drugie by się mogło zmienić i niekoniecznie byliby liczeni do limitu krajowego. Byliby dalej Polakami, bo tego nie przeskoczymy, ale w regulaminie jest informacja o zawodnikach z licencją PZM wymaganych do limitu. A tu mieliby chorwacki związek, nie PZM.
    To wygląda jak straszenie Sikory. Oby Emil na to nie poszedł, bo Apator będzie w dupie.
    Ostatnio edytowane przez Piernik ; 10-10-2024 o 16:19

4. Powrót do góry    #2434
    Ekspert Awatar Robi
    Cytat Zamieszczone przez Thomaso Zobacz posta
    Tylko czy czasem tego nie zmieniono? Cegielski jezdzil 20 lat temu.

5. Powrót do góry    #2435
    Ekspert Awatar Semen
    Nie rozumiem tej gównoburzy o DK dla Dudka czy Janowskiego.
    Mieli swoje szanse i w walce ich nie wykorzystali.
    Odpadli w eliminacjach, a i w SEC-u - niczego wielkiego nie dokonali.
    W CHGP Honza był od Patryka lepszy, a i Kai prezentował się lepiej(zdaje się, że przez defekt był niżej)

Bardziej Thorssell zasługuje na dzikusa niż te dwa nasze gamonie.. z wielkimi budżetami.
    Ostatnio edytowane przez Semen ; 10-10-2024 o 17:09
    "Do stawiania namiotu każdy Śledź się przyda."

6. Powrót do góry    #2436
    Ekspert
    Dobra odklejka
    "(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
    "
    Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"

7. Powrót do góry    #2437
    Ekspert Awatar j-rules
    Cytat Zamieszczone przez kingpin Zobacz posta
    Skoro Dudek Cie nie interesuje to pasuje nie strzelac tez gleboko z doopy wzietych.
    Jak sie nim zainteresujesz i poogladasz jego kilka meczow, daj znac.

W rewanzu moge ci wskazac kilka meczow drewniakow Zmarzlika czy Lindgrena w ktorych nie byli szybsi od przeciwnikow i po przegranym starcie motali sie jak zyd po pustym sklepie
    No Dudek to niech się cieszy że go kiedyś ten drewniany lindgren przeskoczył.
    Nie oglądałem ostatnio fazy playoff. Wrzuć jakąś epicka akcje Dudka dla dobra dyskusji.

Cytat Zamieszczone przez noc Zobacz posta
    Szukacz google pokazał to na wierzchu. Do niego pretensje.
    Serio nic wiecej nie dałeś rady znaleźć na obronę swojej tezy i zrzucasz to na googla?
    ihpon

8. Powrót do góry    #2438
    Stały bywalec
    Cytat Zamieszczone przez Semen Zobacz posta
    Nie rozumiem tej gównoburzy o DK dla Dudka czy Janowskiego.
    Mieli swoje szanse i w walce ich nie wykorzystali.
    Odpadli w eliminacjach, a i w SEC-u - niczego wielkiego nie dokonali.
    W CHGP Honza był od Patryka lepszy, a i Kai prezentował się lepiej(zdaje się, że przez defekt był niżej)

Bardziej Thorssell zasługuje na dzikusa niż te dwa nasze gamonie.. z wielkimi budżetami.

Dokładnie. GP Challenge zweryfikowało Dudka, Janowski nawet nie awansował do eliminacji.

9. Powrót do góry    #2439
    Podejrzewam że będą musieli zrezygnować z PL licencji. Więc w elipie startowali by jako obcokrajowcy.
    Więc pytanie co na to Toruń i Wrocław.
    Poza tym chodzi raczej o eliminacje do SGP 2026. Teraz karty są rozdane.
    Podejrzewać sobie możesz. Holta - norweski i polski żużlowiec, wybierał sobie licencje jak chciał. W Polsce na polskiej, a zagranicą jak mu w danym roku pasowało.
    Ostatnio edytowane przez Rif ; 10-10-2024 o 19:14
    "Częstochowskie lwy nigdy nie spłacają swoich długów".

10. Powrót do góry    #2440
    Ekspert Awatar kingpin
    Cytat Zamieszczone przez j-rules Zobacz posta
    No Dudek to niech się cieszy że go kiedyś ten drewniany lindgren przeskoczył.
    Nie oglądałem ostatnio fazy playoff. Wrzuć jakąś epicka akcje Dudka dla dobra dyskusji.

Serio nic wiecej nie dałeś rady znaleźć na obronę swojej tezy i zrzucasz to na googla?
    Dla dobra dyskusji powinienies przestac dyskutowac sam ze soba, bo o epickich akcjach pisales tylko Ty.
    Mnie w to nie mieszaj.
    Napisales, ze Dudek generalnie cos dowiezie jak wygra start, co jest oczywiscie piramidalna bzdura, bo sugerujesz, ze po przegranym nie wyprzedza.
    Wiec albo na sile probujesz byc kontrowersyjny jak Buszmen albo znasz sie na zuzlu jak swinia na gwiazdach.
    Ale w sumie o Zmarzliku tez mozna napisac, ze generalnie jak wygra start, to dowiezie.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    z Leninem zbieraj kwiatki...
    życzenia to od Matki"

Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny.

11. Powrót do góry    #2441
    Mistrz FTSL 2020 Awatar Buszmen
    Nie no Dudek wirtuoz trasy. Od zawsze. Król niebezpiecznych, widowiskowych akcji. Ilu minął w Challengu?
    W całym sezonie to wyprzedzał jedynie w Toruniu i Kumli, gdzie zwyczajnie deklasował dopasowaniem i przejeżdżał obok rywali.
    Ostatnio edytowane przez Buszmen ; 10-10-2024 o 19:20

12. Powrót do góry    #2442
    Ekspert Awatar kingpin
    Mam nadzieje, ze masz poparcie na jego wirtuozerie i niebezpiecznie, widowiskowe akcje.
    Epickie podrzuci ci j-rules.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

13. Powrót do góry    #2443
    Stały bywalec
    No właśnie : jak zaprezentował się Duduś w Pardubicach? Jedyną 3 to na takim farcie zdobył bo była powtórka biegu gdyż Jakobsen się zakopał na starcie. W pierwszym podejściu najgorzej wyszedł ze startu i drewniany na takim torze nikogo by nie wyprzedził.

14. Powrót do góry    #2444
    Ekspert Awatar j-rules
    Mam nadzieje, ze masz poparcie na jego wirtuozerie i niebezpiecznie, widowiskowe akcje.
    Epickie podrzuci ci j-rules.
    nie nie. Na mnie tego nie zrzucisz. Ja twierdze, ze on zadnych epickich akcji nie ma na swoim koncie od minimum 3 lat.
    Skoro ja nie moge napisac ze jest >troche drewniany< bo zostanie to odebrane jako najwieksza zniewaga i bedziecie sie rzucac rejtanem, no to musze pisac, ze z cala pewnoscia ma jakies epicke akcje, ktorymi zaraz mnie zaszachujecie.
    Oczywiscie, zawsze moge sie nie znac na zuzlu, ale dyskusja w tym tonie mnie specjalnie nie obchodzi.

To skoro nie moge liczyc na epicka akcje, to moze chociaz jakas finezyjna, okraszona wielkim kunsztem?
    ihpon

15. Powrót do góry    #2445
    Ekspert Awatar kingpin
    No nie, nie mam ochoty udowadniac , ze Dudek nie jest drewnem i potrafi wyprzedzac.
    Jednak odkrycie, ze jak wygra start to generalnie cos dowiezie a jak jest szybszy od przeciwnika to wyprzedza jest na tyle epokowe, zeby nie napisac epickie, ze powinniscie z Buszmenem napisac o tym ksiazke.Bedzie hitem i calkowicie odmieni postrzeganie wspolczesnego zuzla.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

16. Powrót do góry    #2446
    Ekspert
    Kuźwa, generalnie zawodnicy zawsze wyprzedzają, kiedy są szybsi. (Wyjatkiem są ewidentnie babole rywali).Mit umiejętności został w tym roku obalony przez samego 3 krotnego zdobywcę pucharu świata, kiedy był bezlitośnie wożony w lidze.

17. Powrót do góry    #2447
    Ekspert Awatar kingpin
    No nie.
    Dudek wyprzedza jak jest szybszy .Inny jak sa wolniejsi, szybsi i jada z taka sama predkoscia.
    Dudek jeszcze dowiezie jak wygra start, inni nie wiem, bo nie bylo doprecyzowane.
    Ale nie mozna wszystkiego zdradzac przed wydaniem ksiazki.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

18. Powrót do góry    #2448
    Ekspert Awatar j-rules
    No nie, nie mam ochoty udowadniac , ze Dudek nie jest drewnem i potrafi wyprzedzac.
    Jednak odkrycie, ze jak wygra start to generalnie cos dowiezie a jak jest szybszy od przeciwnika to wyprzedza jest na tyle epokowe, zeby nie napisac epickie, ze powinniscie z Buszmenem napisac o tym ksiazke.Bedzie hitem i calkowicie odmieni postrzeganie wspolczesnego zuzla.
    zaczynam pisac, dam znac jak bedzie preorder.
    Obiecuje, ze postaram sie pisac zgodnie z jedyna sluszna linia. Za buszmena nie odpowiadam.

No nie.
    Dudek wyprzedza jak jest szybszy .Inny jak sa wolniejsi, szybsi i jada z taka sama predkoscia.
    Dudek jeszcze dowiezie jak wygra start, inni nie wiem, bo nie bylo doprecyzowane.
    Ale nie mozna wszystkiego zdradzac przed wydaniem ksiazki.
    bedzie duzo o wygibasach z ktorych nic nie wynika. Ale nazwiska zuzlwocow beda wykropkowane, tak zbey kazdy mogl uzupelnic o swoje przemyslenia z dópy i na koncu poczuc zadowolenie.

PS. a tak serio.. epicke akcje nie, finezyjne tez nie... To jak mozna to nazwac jesli nie "troche drewniany"?
    Ostatnio edytowane przez j-rules ; 10-10-2024 o 20:40
    ihpon

19. Powrót do góry    #2449
    Zaawansowany Awatar antyprzemek
    Czy Dryła już przygotował artykuł?

20. Powrót do góry    #2450
    Ekspert Awatar ndr113
    Cytat Zamieszczone przez Rif Zobacz posta
    Podejrzewać sobie możesz. Holta - norweski i polski żużlowiec, wybierał sobie licencje jak chciał. W Polsce na polskiej, a zagranicą jak mu w danym roku pasowało.
    Serio?

Daria Pavlic o Emilu:
    Of course he would never do anything against his club, that was mentioned earlier. Maybe the club can plan building their team for 2026 with this situation in mind.

Pavlicom stadion zarasta w Gorican i kombinują jak mogą.

21. Powrót do góry    #2451
    Serio?

Daria Pavlic o Emilu:
    Of course he would never do anything against his club, that was mentioned earlier. Maybe the club can plan building their team for 2026 with this situation in mind.

Pavlicom stadion zarasta w Gorican i kombinują jak mogą.
    Emil wa.wywalone na GP, to fani by go chcieli tam widziec. Natomiast Pavlic zna się na polskich przepisach?
    "Częstochowskie lwy nigdy nie spłacają swoich długów".

22. Powrót do góry    #2452
    Stały bywalec
    Ja jednak będę drążył temat i dopytuję: skoro zwolennicy Polaków w GP mówią, że powinna decydować sportowa rywalizacja to czemu dziką kartę mieliby dostać Dudek czy Janowski skoro lepszy wynik w eliminacjach osiągnął Kvech?

23. Powrót do góry    #2453
    Ekspert

Moja teza była następująca:

Jeśli tylko posiada sprzęt na poziomie porównywalnym do rywali, to nie odstaje od nich ani walką na dystansie, ani umiejętnością jazdy. A większość z nich przewyższa.
    Czy jakieś inne słowa miałeś na myśli?
    Nie robię tu z niego superżużlowca, a jedynie skutecznego zawodnika, który posiadając szybki sprzęt, jest w stanie walczyć z prawie każdym rywalem. A same wyniki o tym mówią, ze średnią ponad 2/bieg jest na 14 msc w lidze i lepszym od 40 sklasyfikowanych rywali.
    O nodze za późno wysuniętej, czy o zbyt mało pochylonej sylwetce nie będę rozmawiał, bo mnie to nie interesuje. Zresztą, w ogóle nie będę o tym rozmawiał, bo zdaje się że piszesz o guście, a ja o skuteczności i umiejętnościach.

24. Powrót do góry    #2454
    Stały bywalec Awatar Taisto
    Cytat Zamieszczone przez Corsair Zobacz posta
    Ja jednak będę drążył temat i dopytuję: skoro zwolennicy Polaków w GP mówią, że powinna decydować sportowa rywalizacja to czemu dziką kartę mieliby dostać Dudek czy Janowski skoro lepszy wynik w eliminacjach osiągnął Kvech?
    Lepszy wynik GP osiągnął Janowski, a jechał mniej od Czecha.
    Poza tym Janowski jest IMP, a Kvech nie

Ale, żeby nie było, to całkiem na serio, nie płaczę, że Janowskiego nie ma w SGP.
    Choć jakby był, pewnie jakieś tam zawody bym obejrzał, możliwe że nawet bym się wybrał na Olimpijski, gdyby coś tam jechał i walczył o coś więcej niż pierwsza piątkę, czy tam szóstkę.

Jak na mój gust, mogliby dać DK: M. Drabikowi, Pi. Pawlickiemu lub nawet Przyjemskiemu.

DK Polsce należała się jak psu buda i podoba mi się to co powiedział Sikora, że miał być zagraniczny junior dla promocji dyscypliny w Ekstralidze, ale teraz się nad tym zastanawia.
    Skoro tak nas traktują to bylibyśmy frajerami, gdybyśmy dalej promowali żużel, nie mając nic w zamian.
    Czas skończyć pomocować kasę w speedway campy, może warto ograniczyć ilość zagranicznych juniorów w lidze u24.

25. Powrót do góry    #2455
    Stały bywalec
    Cytat Zamieszczone przez Corsair Zobacz posta
    Wyobraź sobie taką sytuację: nazywasz się Marek Cieślak, Piotr Baron, Stanley Chomski czy jak tam chcesz. Budujesz drużynę, zostało Ci ostatnie wolne miejsce. Masz dobry budżet, ale prawie wszystkie karty są już rozdane. Na rynku zostają Dudek, Janowski i Kvech. Kogo bierzesz do drużyny i dlaczego Kvecha?

26. Powrót do góry    #2456
    Ekspert
    Cytat Zamieszczone przez pawko.trn Zobacz posta
    Wyobraź sobie taką sytuację: nazywasz się Marek Cieślak, Piotr Baron, Stanley Chomski czy jak tam chcesz. Budujesz drużynę, zostało Ci ostatnie wolne miejsce. Masz dobry budżet, ale prawie wszystkie karty są już rozdane. Na rynku zostają Dudek, Janowski i Kvech. Kogo bierzesz do drużyny i dlaczego Kvecha?

W tym układzie moim wyborem zdecydowanie nie byłby Kvech. W tym układzie brałbym Janowskiego.
    Na drugim miejscu byłby Dudek

27. Powrót do góry    #2457
    Stały bywalec
    Otóż to, dla każdego przy zdrowych zmysłac Kvech będzie ostatnim wyborem. Więc darujcie sobie pitolenie o tym, że był wyżej w challenge'u, bo znaczy to tyle ile zeszłoroczny śnieg. Nie ma nawet pół argumentu broniącego dziką kartę dla Kvecha.

28. Powrót do góry    #2458
    Co się tak grzejesz? Jest różnica zdań w ocenie tego zawodnika i tyle. Dla mnie zawsze był, jest i będzie leszczem, sprzętowcem 40 kilogramowym.
    Co nie znaczy, że popieram wybór Kvecha czy Hucka. Aczkolwiek no Dudek jako były dopingowicz to wiadomo, powinien być jednak trochę gorzej traktowany. Raczej zawodnik z taką niechlubną przeszłością nie powinien dostawać dzikich kart.
    Ostatnio edytowane przez Buszmen ; 10-10-2024 o 23:12

29. Powrót do góry    #2459
    Ekspert
    Słusznie, Dudek nie nadaje się do żużla. A wraz z nim, należy usunąć z tego sportu wszystkich tych, którzy są słabszymi żużlokami/słabiej punktującymi. Ewentualnie wszytskich tych, którzy ważą tyle co Dudek albo mniej. I wtedy nastanie czas na prawdziwy żużel.

30. Powrót do góry    #2460
    Ekspert Awatar j-rules

icon20.gif

Ale ja nic a nic o dk ani jakiejś tam skuteczności czy temu podobnych banalach.
    O vaculiku pisze się słowackie drewno i to jest fakt nikogo nie rażący w oczy.
    Gdzie dudkowi w ostatnich 5 latach do vacula?
    Słowak w sumie co sezon wygrywa turniej albo dwa w GP do którego Dudek nie potrafi się dostać.
    Z tegorocznych szans taki janowski, za którym przecież wiecie że nie przepadam pokazał się znacznie lepiej niż Patryk. Czy to musi oznaczać, że uważam dudka za jakieś zło?
    Lepszego na ten moment Apator nie znajdzie
    Ale wystarczy ze Emil nie pojedzie jako Polak i jestem pewien że drewno w dudku zacznie dostrzegać więcej ludzi z Torunia.
    Bo że z zielonki nie zobaczą to wiadomo, są jednak pewne romantyczne okulary które na to nie pozwolą.
    Więcej w książce.
    ihpon

31. Powrót do góry    #2461
    Nie żebym bronił jakoś Dudka, ale w którym momencie i gdzie niby Janowski się pokazał w tym sezonie lepiej?
    TeamLindgren

32. Powrót do góry    #2462
    Ekspert Awatar kingpin
    zaczynam pisac, dam znac jak bedzie preorder.
    Obiecuje, ze postaram sie pisac zgodnie z jedyna sluszna linia. Za buszmena nie odpowiadam.

bedzie duzo o wygibasach z ktorych nic nie wynika. Ale nazwiska zuzlwocow beda wykropkowane, tak zbey kazdy mogl uzupelnic o swoje przemyslenia z dópy i na koncu poczuc zadowolenie.

PS. a tak serio.. epicke akcje nie, finezyjne tez nie... To jak mozna to nazwac jesli nie "troche drewniany"?
    Preorder,preroder?
    Ja Cie nie obrazalem.

Uczepiles sie tego "troche drewianiany" bo:
    a) wiesz, ze napisales bzdure aby przypodobac sie Buszmenowi ktory nie lubi Dudka
    b) faktycznie nie kontaktujesz o co toczy sie dyskusja?

Mozesz wrzucic jakies epickie akcje zuzlowcow ktorzy nie sa troche drewniani?
    Bede wdzieczny.

Cytat Zamieszczone przez Buszmen Zobacz posta
    Co się tak grzejesz? Jest różnica zdań w ocenie tego zawodnika i tyle. Dla mnie zawsze był, jest i będzie leszczem, sprzętowcem 40 kilogramowym.
    Co nie znaczy, że popieram wybór Kvecha czy Hucka. Aczkolwiek no Dudek jako były dopingowicz to wiadomo, powinien być jednak trochę gorzej traktowany. Raczej zawodnik z taką niechlubną przeszłością nie powinien dostawać dzikich kart.
    Co mnie interesuje w dyskusji o jezdzie Dudka i czy potrafi wyprzedzac czy moze tylko start jakies pierdoly o jego wadze
    i herbatce?Madsen czy Cook wyprzedzaja ,bo sa wirtuozami czy moze dlatego, ze waza tyle co worek ziemniakow?
    Podobnie zmieniasz temat a juz komicznie wyglada te lajkowanie z j-rulesem skoro w zasadzie zaprzeczyles
    jego tezie.Prawdopodobnie w tym zacietrzewieniu nawet tego nie zauwazyliscie.
    No i zawiodlem sie jednak, bo teza, ze ktos wyprzedza tylko jak jest szybszy i robienie z tego przytyku akurat Tobie nie przystoi a ja sie nie grzeje a jedynie z tego kpie.

Cytat Zamieszczone przez Reptile Zobacz posta
    Nie żebym bronił jakoś Dudka, ale w którym momencie i gdzie niby Janowski się pokazał w tym sezonie lepiej?
    W finale IMP.
    Robil kolowrotek z kazdego a z Dudka nie tylko on.
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

33. Powrót do góry    #2463
    Cytat Zamieszczone przez Reptile Zobacz posta
    No właśnie w żadnym. Jeden i drugi mieli przeciętny sezon w wykonaniu ligowym, jeden i drugi pokazali błysk w IMP i SGP, jeden i drugi nie wykorzystali swoich szans w eliminacjach do SGP.

Nadal nie zmienia to faktu, że zarówno jeden, jak i drugi stanowiliby dla SGP wartość dodatnią, w przeciwieństwie do Kvecha, czy Huckenbecka.

34. Powrót do góry    #2464
    Ekspert
    Puka tak skutecznie wszedł w tyłek i wylizal odbyt temu kretynowi Sikorze że zaszczepił idiotyczną dyskusję wśród kibiców.

Ani Dudek, ani Janowski nie zasługują na dzikie karty. Podobnie jak Kubera w zeszłym roku. To powinny być mistrzostwa świata a nie indywidualny fundusz emerytalny polskich talentów po 30 tce którzy nie jadą na miarę oczekiwań. Na pewno Maciek czy Patryk chcieliby wyeksponowac sponsora, to przełożyłoby sie na zarobek.

Ale skandalem jest brak Laguty, Madsena i Emila. Jakiekolwiek inne dyskusje to spłycanie tematu. Puka świadomie próbuje rozmydlic słaba obsadę GP do której przyczynia się ten kretyn Sikora, żeby wejść mu w tyłek. I niestety robi to skutecznie.

Nie na mistrzostw świata od 2022 r. Cykl został przerwany. Każde kolejne działanie tylko to potwierdza, te medale nie mają żadnego znaczenia. Discovery z Sikorą zabili mistrzostwa świata. Discovery to zrozumiało, niestety za późno, ale ten bałwan Sikora dalej w to brnie. A idiota Puka przy pełnej aprobacie wyznawców mu przyklaskuje. Chore.

35. Powrót do góry    #2465
    Ekspert
    A tak ogólnie-co to znaczy zawodnik drewniany? Ten, który się nie wygina na motorze? Ten, który wybiera złe ścieżki?
    I kto nie jest drewniany, skoro Dudek jest drewniany? Woryna? Berntzon? Ktoś inny?

36. Powrót do góry    #2466
    Emil, Kurtz, Lambert, Bewley, Lindgren, Madsen, Doyle, Thomsen, Janowski, Kołodziej - oni nie są z drewna.
    Ostatnio edytowane przez Buszmen ; 11-10-2024 o 09:13

37. Powrót do góry    #2467
    Ekspert
    Emil, Kurtz, Lambert, Bewley, Lindgren, Madsen, Doyle, Thomsen, Janowski, Kołodziej - oni nie są z drewna.
    W czym objawia się różnica między Dudkiem a np. Bewleyem czy Madsenem, co sprawia że nie są drewniani? Co to za przymioty sprawiają, że to zawodnicy z innej gliny?

38. Powrót do góry    #2468
    No pooglądaj trochę żużel, to może będziesz wiedział. Szukają ścieżek, zmieniają linie jazdy, wjeżdżają w różne miejsca, płynnie prowadzą motocykl atakując (a nie tylko 30 m z przodu jak Dudek), mają wyobraźnię na torze.

39. Powrót do góry    #2469
    Zaawansowany
    Pomijając to, czy Dudek czy Kvech to jest nieistotne.

Bardziej istotniejsze jest to, żeby taki Emil czy Artiom nie jeździli w GP pod Polską flagą, bo to blokada "slotu" dla prawdziwych Polaków. Wolę Dudka, Kuberę, czy nawet Chmiela w GP pod Polską flagą, niż Artioma czy Emila.

I tak, jestem zdania, że Emil i Artiom jeździli w GP, ale nie pod Polską flagą. A jak chcą to nawet mogą dla mnie jeździć pod Chińską, czy Japońską flagą. Nie ważne. Bardziej chodzi o to, by to nie było pod Polską, bo to zajmowanie "slotów". To nie piłka nożna, czy siatkówka...

40. Powrót do góry    #2470
    Ekspert Awatar kingpin
    Ktory z nich wyprzedza i robi epickie akcje jak nie jest szybszy od przeciwnika?
    Mozesz podac jakis przyklad?
    Przykladow na to, ze jak nie sa szybsi to motaja sie jak zyd..znaczy Dudek, moge znalezc mnostwo.
    Faktem jedynie jest, ze kilku z nich nie zdarzalo sie to tak czesto jak Dudkowi, bo na ogol byli szybsi.
    Ostatnio edytowane przez kingpin ; 11-10-2024 o 10:21
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

41. Powrót do góry    #2471
    Ekspert Awatar zabovsky
    Dudek nie jest ani wirtuozem ani drewnem. Jest z kolei jednym z najlepiej jeżdżących przy krawężniku (i najszybciej/najpłynniej z niego wyjeżdżających) polskich zawodników. Do bandy też w tym roku potrafił bez problemów dojeżdżać i ocierać się deflektorem o dmuchawce (na Motoarenie odważniej zapuszczał się tylko Emil, nawet Lambert wyłamywał się wcześniej). Technikę ma więc dobrą/bardzo dobrą. Można go lubić lub nie, ale robienie z niego zawodnika, który jezdździecko jest na poziomie Smektały (a do tego zaczynają się sprowadzać niektóre wpisy) to jednak przegięcie.

42. Powrót do góry    #2472
    Ekspert Awatar kingpin
    Dla niektorych sa tylko Smektaly albo wirtuozi.
    Pośrodku nie ma nikogo, ewentualnie sie takim nie interesuja ale za to maja duzo na ich temat do powiedzenia.

Odniosnie licencji chorwackiej.
    Ten punkt regulaminu wyjasnia :
    Regulamin przynaleznosci klubowej
    Rozdział 2
    Licencje sportowe Ż

4. Zawodnik krajowy posiadający licencję krajową lub międzynarodową wydaną
    przez inną FMN niż PZM będzie miał cofnięte potwierdzenie do udziału
    w zawodach żużlowych i będzie zwieszony na starty we wszystkich
    rozgrywkach oraz zawodach w kraju, jak i poza jego granicami do czasu
    rezygnacji z przedmiotowej licencji. Konsekwencje wskazane w zdaniu
    poprzedzającym nie występują w wypadku wyrażenia zgody przez GKSŻ na
    zrzeczenie się licencji PZM przez zawodnika. Ponowne uzyskanie licencji „Ż”
    przez tego zawodnika jest możliwe po upływie 5 lat od momentu zrzeczenia się
    wspomnianej licencji.
    5. Licencja krajowa „Ż” lub licencja międzynarodowa FIM nie może być wydana
    przez PZM osobie posiadającej obywatelstwo państwa, którego federacja
    narodowa (FMN) została zawieszona lub wykluczona przez FIM, jak również
    osobie, która w chwili zgłoszenia do startu w danym klubie w podstawowym
    okienku transferowym posiadała obywatelstwo takiego państwa lub posiadała
    wydane przez federacje narodowe (FMN) tych państw odpowiednie licencje
    krajowe lub międzynarodowe. Wyjątek od powyższej zasady dotyczy osoby
    posiadającej również obywatelstwo polskie, która do sezonu 2021 włącznie
    posiadała licencję krajową lub międzynarodową wydaną przez PZM.

Natomiast juz nie raz Janusze pokazywali, ze porafia byc elastyczni i gdyby chcieli, nie robiliby im zadnych problemow.Regulamin zmieniali juz kilkakrotnie.
    Ostatnio edytowane przez kingpin ; 11-10-2024 o 10:56
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

43. Powrót do góry    #2473
    Ekspert Awatar j-rules

Uczepiles sie tego "troche drewianiany" bo:
    a) wiesz, ze napisales bzdure aby przypodobac sie Buszmenowi ktory nie lubi Dudka
    b) faktycznie nie kontaktujesz o co toczy sie dyskusja?

A przepraszam, o co toczyła sie dyskusja? Bo ja tylko napisalem, ze dla mnie dudek jest troche drewniany. Nie tyczylo sie to zadnej dyskusji.
    Faktycznie, mozesz miec racje, alebo nie kontaktuje, albo chce sie przypodobac buszmenowi, bo to jest dla mnie takie wazne. Skoro tylko takie dwie opcje wyznaczasz to chyba narkotyki wjechaly.

A tak ogólnie-co to znaczy zawodnik drewniany? Ten, który się nie wygina na motorze? Ten, który wybiera złe ścieżki?
    I kto nie jest drewniany, skoro Dudek jest drewniany? Woryna? Berntzon? Ktoś inny?
    Fajnie, ze teraz zapytales a nie na poczatku dyskusji, znaim wrzuciles swoje 3 grosze.
    dla kazdego drewnianosc oznaczac bedzie co innego. Dla jednego jak ktos robi wygibasy to jest super zuzlowcem dla innego jesli nic z tyuch wygibasow nie wynika i sa tylko walka ze zbyt wolnym motocyklem jest to zblizenie sie do drewna.
    Wyciaganie biegu sprzed lat, albo splycanie do tego, ze Zmarzlik tez czasem robi wygibasy ktore nic nie daja to jest absurd, biorac pod uwage co dla kogo jest podloga a co sufitem.

I tak dla mnie jest to optyczna lekkosc w prowadzneiu motocykla i umiejetnosc napedzenia sie po duzej, zrobienia jakiejs efektownej przycinki nawet jesli nie jest sie duzo szybszym od przeciwnika, lub gdy tor na serio nie pozwala na wiele.

Buszmen wymienil kilku zawodnikow (ze dwoch bym wywalil z tej listy ale nie o to chodzi).
    dla mnie takimi zawodnikami na poziomie ligowym zawsze byli Protas i Kolodziej (o Gollobie nie wspominam celowo). Nawet na torach na ktorych byly procesje potrafili wybrac takie sciezki, tak sie ulozyc na motocyklu ze byli w stanie wyprzedzac chociaz wydawalo sie to niemozliwe (jak np na slynnych baronowiskach we wrocku swego czasu)
    drewniany w tym samym czasie byl dla mnie np Kasprzak czy nawet Madsen (ktory od tamtego czasu sie i tak super wyrobil i tu tez celowo pomine Pedersena)

edit. Janowski tez kiedys byl drewnem, wyrobil sie niesamowicie.

Dziekuje za dyskusje o niczym.

No pooglądaj trochę żużel, to może będziesz wiedział. Szukają ścieżek, zmieniają linie jazdy, wjeżdżają w różne miejsca, płynnie prowadzą motocykl atakując (a nie tylko 30 m z przodu jak Dudek), mają wyobraźnię na torze.
    generalnie sie zgadzam i mozna to opisac jednym ogolnym zdaniem: Potrafia zrobic cos z niczego.
    Ostatnio edytowane przez j-rules ; 11-10-2024 o 12:23
    ihpon

44. Powrót do góry    #2474
    Stały bywalec
    Buszmen autorytarnie zdecydował kto jest drewnem, a kto nie, a nam pozostaje spuścić głowę i się pokornie zgodzić z żużlowym guru...

45. Powrót do góry    #2475
    Ekspert Awatar kingpin
    A przepraszam, o co toczyła sie dyskusja? Bo ja tylko napisalem, ze dla mnie dudek jest troche drewniany. Nie tyczylo sie to zadnej dyskusji.
    Faktycznie, mozesz miec racje, alebo nie kontaktuje, albo chce sie przypodobac buszmenowi, bo to jest dla mnie takie wazne. Skoro tylko takie dwie opcje wyznaczasz to chyba narkotyki wjechaly.
    Spiesze wyjasnic, skoro od wczoraj dyskutujesz a nie wiesz nawet o czym.
    "cos przywiezie jak wygra start".
    Na to odpisalem abys zaktualizowal baze danych.
    Dudek sprzetowo nie byl tak silny od ladnych kilku lat i jak ma sie czym odepchnac, to na jego jazde patrzy sie nawet z przyjemnoscia i to nie dlatego, ze czasem uda mu sie wygrac start.Nie jest nadal tak regularny jak Madsen czy Lambert ( do tego drugiego brakuje mu sporo nie tylko sprzetowo) , ktorzy z bardzo malymi wyjatkami daja rade na wszystkich torach.Dudek nadal czasami za dlugo szuka ale w porownaniu z latami poprzednimi jest spory progres.Wedlug Buszemena nadal jest slaby i drewniany, bo wyprzedza tylko jak jest szybszy, czym zaprzeczyl Twojej tezie o starcie ale o tym podobno wiecej bedzie w ksiazce.
    Czy pomogem?
    Ostatnio edytowane przez kingpin ; 11-10-2024 o 13:46
    "Z Leninem żyj,
    z Leninem śpij,
    życzenia to od Matki"

Strona 55 z 60 PierwszyPierwszy ... 5455354555657 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów