Kubera pod prysznic...
Kubera pod prysznic...
Bewley wjechał w tor Kvecha. Jego wina.
Pzdr,
Garfield
Bewley ten drugi motor miał za mocny, gołym okiem to było widac
"(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
"Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"
Madsen widać że GP ma w dupie
Holdera Zmarzlik ma już z głowy. Teraz trzeba pokazać Lambertowi, Lindgrenowi i Michelsenowi kto rządzi w światowym speedwayu.
Niezły drugi półfinał się szykuje!
Zimny popuścił metr przed.
Z tymi dwoma defektami to jest przesada.
"(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
"Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"
Każdy punkt się liczy. Oby Lambert przyjechał ostatni.
Lindgren pierwszy, Lambo drugi i może będą jeszcze jakieś emocje w cyklu
Vacul do boju. Dzisiaj był najlepszy.
Słowackie drewno zabrało jakiekolwiek emocje w pozostałej części cyklu
młody_piernik2 (31-08-2024)
Brawa dla Martina. Należało mu się.
Fajnie jakby o mistrzowskie zadecydował ostatni turniej
Tylko Falubaz
No fajnie, bo bilety mam.
"A Pan Buszmen wymyśla i wymyśla. Liczy, krytykuje, opowiada jak to sam by za wszystkie osoby wystąpił." - Przemysław Termiński, 2016
Nie oglądam SGP ale patrząc na tabelę..
Michelsen i Vaculik na 4 i 5 miejscu wyglądają jak 2 słupy.
Rickardsson też nie owijał się jak żmija na motocyklu, a wyniki robił. Nie ma co patrzeć na wygibasy, oni wiedzą gdzie i jak jechać.
Vaculika zweryfikuje Vojens.
Lindgren wydaje się teraz najmocniejszy choć bezpośredni bieg ze Zmarzlikiem przegrał. Ja tam się cieszę, że Holder przepadł w tych zawodach i trochę żałuję, że Madsena zabrakło w semi kosztem Michelsena. No nic... Ryga da odpowiedzi na wiele pytań ale wydaje mi się, że przewaga Zmarzlika nad Fredem stopnieje i będą jeszcze emocje w tym cyklu.
Ogladnalem sobie cale SGP w 25 min na przewijaku Cos pieknego
Zmarzlik jak Verstappen. Ogromna przewaga zrobiona w pierwszych rundach i pytanie czy dowiezie? Co sie rzuca w oczy to bardzo slabe starty Zmarzlika jak u Golloba kiedys. Chodzi o zbyt duza roznice. Kiedys BZ nie tracil duzo albo nawet na rowno z gorszych pol.
No właśnie to nic nowego. Bartek zawsze miał nienajlepszy start i super trasę,
co zawistnicy tłumaczyli tylko jego rzekomo ogromną przewagą sprzętową.
Przemilczając przy okazji umiejętności jeździeckie Zmarzlika.
Jeśli czołówka dojedzie zdrowo do ostatniej, toruńskiej rundy,
może być arcyciekawie. Oby tak było.
22 lipca tego roku PRL obchodził 80-te urodziny.
Jubilat ma się bardzo dobrze, za dobrze...
mszat (01-09-2024)
Defekt w najgorszym momencie. Wygrać rundę zasadniczą i mieć defekt w polfinale to jednak zaburza trochę obraz mocy obecnie. Zmarzlik wciąż jeździ mniej w kratkę niż Lindgren czy Lambert przynajmniej w lidze polskiej i szwedzkiej. Na Łotwie i w danie ogarnia Toruń już będzie formalnością.
"Częstochowskie lwy nigdy nie spłacają swoich długów".
mszat (01-09-2024)
Ja nie narzekam na poziom zawodów bo mnie się podobały. Ale jeśli mam możliwość obejrzeć żużel w 1h zamiast siedzieć przed tv 3h to wolę pierwszą opcję.
Vaculik pokazał między innymi kuberze, że w drewnie można rzeźbić. Pole a jednak ustaliło zwycięzcę.
ihpon
Bo Kubera i Vaculik to podobne gatunki drewna.
Liczą się punkty i tytuły. Rickardsson pięknie nie jeździł ale skutecznie.
...ale ja tego nie neguję.
Piętnuję polaczkowatość tych którzy
nie dostrzegają tego co gość potrafi zrobić z motocyklem żużlowym
na obojętnie jakim torze, o obojętnie jakiej geometrii i obojętnie jakiej nawierzchni.
Po co te wojenki polsko-polskie?
Cieszmy się, że jest taki polski żużlowiec jak B.Zmarzlik.
Nie wiadomo czy jeszcze takiego kiedykolwiek będziemy mieć...
22 lipca tego roku PRL obchodził 80-te urodziny.
Jubilat ma się bardzo dobrze, za dobrze...
Nie neguje. Praca na motocyklu by dodac silnikowi wiecej predkosci to trzeba umiec.
Vaculik z kolei jest takim zawodnikiem, który zawsze ma bardzo dobry motocykl i jeździ po prostu mądrze stąd takie wyniki. Ma świetne starty i trudno go minąć.
Jesli tor bedzie jutro podobny jak dzis na juniorach to marnie widze Zmarzlika z tymi jego startami.
Swoja droga Pollestad na 3 maszynie, ponoc slabej, potrafil wykrecil dobry wynik w rundzie jadac na motorze jakiegos ogorka. To pokazuje ze sam motor nie wystarczy, trzeba miec jeszcze umiejetnosci ktore Pollestad w TEJ stawce ma.
Kuźbicki właśnie przyznał na antenie, że jest chęć dopuszczenia Emila i Artioma do cyklu SGP ze strony promotora Discovery oraz FIM. Blokada jest ze strony federacji pod którą w tej chwili startują obaj Rosjanie.