Uwielbiam tą ekstraligę. Zaraz kibice Motoru zaczną znowu pisać o moralności innych xD jest to bardzo zabawne.
Gratulacje grudziądzanie.
Milowy krok do utrzymania zrobiony.
Mariusz dziadu,oddaj emeryture!
Autor zastrzega sobie prawo do zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Urzednik niższego szczebla z Pierdziszewa Górnego widze w formie dzisiaj xD
"(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
"Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"
antyprzemek (04-06-2023)
Wychodzi to pyerdolone GP.
Zaraz będzie drugi liść dla Krosna bo Leszno dzisiaj wygra. Vaculik 00000
Uczciwie trzeba jednak zauważyć, że Motor jest mega osłabiony - oczywiście nie kontuzją Kubery tylko brakiem możliwości ZZ za Griszę. Cała nadzieja w Dryle i jego felietonach.
Frank_Drebin (04-06-2023), antyprzemek (04-06-2023), kingpin (04-06-2023), spiniaza1 (04-06-2023)
Ludzie, dajcie spokój z tymi tekstami o spółdzielni.
GKM jest mocny na swoim torze jeśli już Nicki i Fricke jadą. Fricke od pewnego czasu dobrze się prezentuje. Dzisiaj był bardzo dobrze dysponowany, waleczny, szybki.
Pludra już wcześniej miewał dobre biegi.
Tarasienko i Jacobsen nic wielkiego dzisiaj nie jechali, po prostu zrobili swoje.
Jak dwóch liderów jedzie pod komplet, młodzież jedzie dobry mecz, a reszta nie partaczy to właśnie wychodzi te około 55 pkt.
Motor jechał bez Kubery.
Chwalony przez niektórych Cierniak pokonał raz Czugunowa, resztę nastukał na juniorach, ale to jest poziom Cierniaka na wyjazdach.
Lindgren całe życie jeździł w kratkę i takie spotkania mu się zdarzają.
Hampel od dawna odpuszcza w sytuacji stresowej, tak też zrobił dzisiaj. Jak nie wygra startu i nie ma super maszyny to nie ma Hampela. Ktoś zdziwiony?
Holder szarpał, ale efektów nie było.
Taki mecz, i postawa zawodników Lublina, miał prawo się zdarzyć, nie wiem czemu kogokolwiek to dziwi.
Zmarzlik zrobił swoje.
Gratulacje dla GKM, bardzo dobry mecz w ich wykonaniu i ochota do walki większa. Dla GKM to walka o życie, dla Motoru zwykły mecz w słoneczny dzień.
Pisiorki z orlenu dostały w palnik, to na pewno cieszy
Frank_Drebin (04-06-2023), marcool (04-06-2023)
Szczecin przpyerdol bana temu zabovskiemu. Po uj pieszy tu o polityce i robi też zaczepki do ludzi. To jest forum źuźlowe.
Robi (04-06-2023)
zibly (04-06-2023)
j-rules (05-06-2023)
Ja wygrałem stawiając 100 zł na GKM. No i mam taką górkę, że 50 zł postawiłem na Leszno a wiem że przegram tylko na moje nieszczęście może wejść
Ale Leszno niech spadnie z ligi. Dlatego do końca tego sezonu będę stawiał na Leszno u bukaa chyj najwyżej stracę ale w końcu rolniki z Leszna spadną z ligi
![]()
Żenujące. SE powinna nam odjąć 6 punktów za ten wałek ale SE właśnie tego sobie życzyła, w tym problem. Tylko frajerzy wierzą w jakieś magiczne dopasowanie grudziądzan.
spiniaza1 (04-06-2023)
"(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
"Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"
Spółdzielnie to były kiedyś, jak w klubach jeździli głównie wychowankowie zatrudnieni na lipnym etacie w jakimś zakładzie państwowym. Wtedy to przechodziło na miękko. A dzisiaj jak wy sobie to wyobrażacie? Jesteście raiderem z GP macie kontrakty reklamowe na miliony, kilkuosobowy team, wszystko dopięte na ostatni guzik i nakierowane na cel. I podchodzi do was prezes Polskiego klubu i mówi "ty, jest taka sprawa..." i proponuje wam udział w przestępstwie zagrożonym karą od 3msc do 5lat*. I wy stwierdzacie "a xuj z moją cała karierą i życiem, ustawienie meczu w polskiej lidze w sezonie'23 jest dla mnie ważniejsze"...
*"art. 296b: „§ 1. Kto, organizując profesjonalne zawody sportowe lub w nich uczestnicząc, przyjmuje korzyść majątkową lub osobistą albo jej obietnicę w zmiana za nieuczciwe zachowanie, mogące mieć wpływ na wynik tych zawodów, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5."
Gadanie o spółdzielniach to jakieś nieporozumienie. Lindgren od kilku sezonów jedzie u nas piach, a Holder nigdy nie wiadomo jak pojedzie. Hampel tylko mnie zdziwił
My to naprawdę musimy mieć niemałe układy, że znowu kupujemy mecz. 2 lata temu przecież wedle opinii niektórych tutaj, Włókniarz oddał zwycięstwo w kluczowym dla GKMu spotkaniu. Zakładam, że tam musieliśmy wyrównać punktówkę finansowo. Rok temu nie było potrzeby kupowania. Tym razem Motor nam oddał. I znowu musimy wypłacić dwie punktówki. Widać mamy zabezpieczone w budżecie środki na takie „okoliczności”. Chyba, że prezes/Fiałek/grupa Bilderberg albo Ci co rozpylają chemitrailsy(NWO) nam to wszystko załatwiają po jakimś układzie. Szkoda, że nie mamy takiego daru przekonywania przy negocjacjach transferowych.
Kończę, bo mam na jutubie do obejrzenia kilka filmów z żółtymi napisami, które pokazują takie układy jak ten dzisiejszy mecz!!!
„Pełen manier ładnych dworskich,
Osiemnasty pułk pomorski.
(...)
Mają dupy jak z mosiądza
To ułani są z Grudziądza”
wynik tego spotkania yebie quwnem na kilometr![]()
Aż tak to może nie... Niemniej może przyjść prezes i powiedzieć: Słuchajcie chłopaki, dziś mecz o pietruszkę, także na spokojnie i bez nerwów - sprawdźcie sobie wasze 4 i 5 opcje sprzętowe. Musicie być gotowi na PO!
Po takim komunikacie zawodnicy są zdemotywowani, wyciągają zakurzone silniki z warsztatu... Ale co najważniejsze, nie biorą formalnie udziału w układzie, choć... realnie biorą![]()
Kasy za sprzedany mecz jednak nie dostają, więc są kryci na wszystkich poziomach.
Tak to sobie wyobrażam, jeśli miałby być wałek.
I z góry nie piszę, że był... Moim zdaniem Motor nawet medalu w tym sezonie nie powącha.
muuu (04-06-2023)
Tymczasem po meczu prezes Motoru odbiera telefon...
- Kępa!
- A witam pana prezesa Obajtka...
- Kępa, czy ty możesz mi wytłumaczyć co tu się odpier#ala?
- Cóż mogę powiedzieć panie prezesie, to tylko sport...
- Jaki sport??? Jak Motor nie zdobędzie Mistrza Polski a Zmarzlik nie wygra GP to lecisz ze stołka a SSP wycofują finansowanie. Nie dostaniesz ani grosza! Czy zdajesz sobie sprawę, że to twój koniec?
- Tak jest, panie prezesie!
- No, to spieprzaj!
Pzdr,
Garfield
Próbujesz byc śmieszny czy madry?
Ja wiem, że strzał z liścia od GKM boli... I zdałeś sobie sprawę, że Motor to słaba drużyna i niezasłużenie została Mistrzem Polski w roku ubiegłym, niemniej... Myśl troszeczkę![]()
OK, może i interesujesz się żużlem od ubiegłego sezonu, zatem mała podpowiedź - dla Lindgrena priorytetem było zawsze GP!
I nawet pewnie prezes mu nie musiał sugerować, by sobie fury protestował. Niejednokrotnie sam to robił z własnej, nieprzymuszonej woli na meczach ligowych.
Mam nadzieję, że pomogłem![]()
Fajne ze Gleb wreszcie się dogadał ze swoją głową i sprzętemsuper
![]()
Budowanie zespołu na Lindgrenie i J Holderze z wiekowym Hampelem i absencji Kubery powoduje ze Lublin wyjazdy może przegrywać tak jak dzisiaj, ale tez może łatwo je wygrać. Tam poza Zmarzlikiem i Cierniakiem ( na juniorów) nie ma żadnego pewniaka ale jest duzy potencjał. Natomiast GKM przy wysokiej formie Maxa, dobrej jeździe Nickiego, przyzwoitej Jacobsena, Tarasienki, Pludry i Gleba i atucie swojego toru na luzie jest w stanie wygrać z Krosnem i Gorzowem ( 5 pkt), Toruniem jeśli ktoś z Dudek, Przedpelski zawala mecz i powalczyć w Lesznie. Jeszcze się może zdążyć, ze GKM będzie w półfinałach.
Budowanie zespołu na Lindgrenie i J Holderze z wiekowym Hampelem i absencji Kubery powoduje ze Lublin wyjazdy może przegrywać tak jak dzisiaj, ale tez może łatwo je wygrać. Tam poza Zmarzlikiem i Cierniakiem ( na juniorów) nie ma żadnego pewniaka ale jest duzy potencjał. Natomiast GKM przy wysokiej formie Maxa, dobrej jeździe Nickiego, przyzwoitej Jacobsena, Tarasienki, Pludry i Gleba i atucie swojego toru na luzie jest w stanie wygrać z Krosnem i Gorzowem ( 5 pkt), Toruniem jeśli ktoś z Dudek, Przedpelski zawala mecz i powalczyć w Lesznie. Jeszcze się może zdążyć, ze GKM będzie w półfinałach.
"Na ręce patrzy mi nie tylko Patrycja, ale tysiące kibiców." Michał Świącik na Sportowefakty.pl, 25.01.2017
Leonidas (05-06-2023)
Nie zapominajmy, że GKM miał nóż na gardle, co nie raz totalnie zmieniało obraz drużyny. Po prostu to jest taki klub, że jak się pali pod dupą, to nagle jest wielka mobilizacja.
Ja jestem mega dumny i szczęśliwy, że GKM wygrał za 3pkt po UCZCIWEJ walce z mistrzem Polski. Paradoksalnie uważam, że najtrudniej będzie pokonać Toruń. Tam każdy lubi jeździć w Grudziądzu.
Motor przypomina mi Adrianę Apator. Dream Team, który miał nie przegrać meczu. Sęk w tym, że potem każdy zlewał, bo przecież i tak wygrają mając taką pakę. Za to wszyscy przeciwnicy byli dodatkowo zmotywowani. Do tego syndrom "dzień po GP". Niemniej, gdy Kubera wróci i jeśli będzie szybko w takim samym szosie, to finał być powinien. Szkoda mi Zmarzlika, bo odpowiada za wynik druzyny, nie mając wsparcia innych liderów jak miał w Gorzowie. Dodatkowo Lindgren jest rywalem w GP, który podgląda warsztat. To nie jest.druzyna na mistrza, jaka była rok temu (Sparta nie była tak mocna i nie chodziło.tylko o brak Łaguty).
"Częstochowskie lwy nigdy nie spłacają swoich długów".
Nie wiem czy mając Lindgrena w składzie można coś dużego ujechać. On ma swoje priorytety, zaraz mu trzeba będzie powiedzieć że było miło, ale na nowy sezon musi sobie czegoś szukać. Sprzęt przed GP potestowal jak w sumie co roku i tyle by było z Lindgrena.
Dodatkowo jest bardzo chimeryczny Jack. On może w finale na Olimpijskim zrobić z 14 punktów ale równie dobrze 2. Do tego dochodzi Hampel, który ma duży problem znowu.
Nie zdziwię się jak Motor skończy bez medalu, trochę dużo tych dziur mają. Może wróci Kubera, ale czy on będzie od razu wymiatał po takiej kontuzji? Są wątpliwości. A na szczęście za rok nie będą mieli mocnego u24, więc nie zbudują mocniejszego składu już chociażby się zesrali.
Ostatnio edytowane przez Piernik ; 05-06-2023 o 08:12
Piernik (05-06-2023), never_mind (05-06-2023)
Tylko żeby Leszno rykoszetem nie dostało.
"A Pan Buszmen wymyśla i wymyśla. Liczy, krytykuje, opowiada jak to sam by za wszystkie osoby wystąpił." - Przemysław Termiński, 2016
Spokojnie, Leszno jeszcze też dostanie punkty u siebie - wczoraj już by mogło dostać, ale sprawa się rypła.
Pan Buszmen murem za prezesem Termińskim.
W zasadzie to już jest po ptakach. Chyba że jakimś cudem Unia przepierdzieli u siebie z Z GKM.
Krosna w ekstralidze nikt nie chce. Poza Lubelskimi kibicami, ale fajnie że ich prezes ma zdanie swoich kibiców w poważaniu.
2023 w Grudziądzu
Jarosław Hampel (2,0,1,0,0) Suma 3 bonusy 0
Jack Holder (0,1,0,3,0) Suma 4 bonusy 0
Fredrik Lindgren (D,1,1*,1,0) Suma 3 bonusy 1
2022 w Grudziądzu
Jack Holder (2,0,3,3,2,1*) Suma 11 bonusy 1
Fredrik Lindgren (0,2,2,0) Suma 4 bonusy 0
Jarosław Hampel (2*,3,1,3,0,1) Suma 10 bonusy 1
2021 w Grudziądzu
Jarosław Hampel (1,1,2,3,0) Suma 7 bonusy 0
Jack Holder (u,-,-,-,-) Suma 0 bonusy 0 (upadek - nie startował dalej)
Fredrik Lindgren (1,1,1,1,-) Suma 4 bonusy 0
2020 w Grudziądzu
Fredrik Lindgren (0,2,3,2,1*) Suma 8 bonusy 1
Jack Holder (1,1,2*) Suma 4 bonusy 1 (w trzech startach - mecz przerwany)
Jarosław Hampel (3,3,3,2,2) Suma 13 bonusy 0
Jak dla mnie to trochę dziwne żeby ta trójka w jednym meczu zaliczyła zjazd.
Lindgren faktycznie ostatnie lata miał tam problemy.
"Łatwiej jest oszukać ludzi, niż przekonać ich, że zostali oszukani” – Mark Twain
Czy ktoś z Was oglądał w ogóle ten mecz?
Przecież Hampel już w jednym biegu wiózł trójkę, zapikował pod Fricke'a ale tego nie utrzymał, a i nawet Czugunow z tego skorzystał. W tamtym biegu spokojnie powinien dowieźć 2pkt. Potem żonglował motocyklami i prezentował swój "normalny" poziom. Patrząc na jego ostatnie lata i ogólnie dyspozycje po tej poważniejszej kontuzji nogi, to już zawodnik drugiej linii na ekstraligę. Czasem mu wyjdzie jakiś mecz ale średniej 2,0 pkt/bieg bym się nie spodziewał.
Holder, to też jeszcze nie jest zawodnik na miano lidera czy tzw. pierwszej linii. Początkowe sukcesy w GP i w lidze mogą zaciemniać trochę obraz, ale ten zawodnik jeszcze nie jeden mecz wtopi. W SGP też wątpie w utrzymanie jego obecnej pozycji w tej stawce.
Lindgren, tak jak w czasach Włókniarza, też potrafi w lidze pojechać piach.
W GKM w końcu wszyscy zawodnicy byli spasowani, Fricke od jakiegoś czasu zaczął robić punkty, których nie robił na początku, no i Nicki pokazał że na twardym torze jeszcze potrafi coś jechać. Takiego rozmiaru zwycięstwa GKMu raczej nikt nie zakładał, ale sam fakt że w końcu wygrali coś na swoim torze to nie jest wielka niespodzianka.