z Wrockiem to tak bylo. moglo, ale nie musialo wypalic. wypalilo. Drabik-Jensen-Milik.jesli ktos ma zaskoczyc to Wroclaw z tym mlodym skladem.
ale Wroclaw mial handi w postaci ciaglych meczow u siebie.
z Wrockiem to tak bylo. moglo, ale nie musialo wypalic. wypalilo. Drabik-Jensen-Milik.jesli ktos ma zaskoczyc to Wroclaw z tym mlodym skladem.
ale Wroclaw mial handi w postaci ciaglych meczow u siebie.
Ostatnio edytowane przez Robi ; 26-09-2015 o 11:04
Nie wiem, czy gdyby inne drużyny też w pierwszej fazie sezonu miały głównie mecze u siebie, to też by zaszły równie daleko co Wrocław.
Widzę, że wielu osobom nie leży to, że Sparta będzie miała medal.
Argumenty ekspertów z forum, jakie padały/padną/będą padać, które będą miały na celu zdeprecjonowanie tej drużyny:
- Baron to <cenzura>,
- udało im się,
- jakbyśmy my mieli taki terminarz to też byśmy daleko zaszli,
- kupili sędziów, jeździli na spreparowanym torze, nie # grali fair,
- #polish fuckin` speedway,
- gdyby nie Drabik, to walczyliby o utrzymanie,
- wszystko wina PO,
Bandytą mogę być, nie politykiem.
Buszmen, dasz rade to zweryfikowac? Bo ja sam sie zastanawiam jak to wyszlo. Dyskutowalismy o tym przed sezonem, w tym temacie.
Tarnow pojechal do Grudziadza i czul sie jak u siebie. Ale w druga strone to tak nie zadzialalo, choc tu juz wychodzi dlugosc tarnowskiego owalu. Jednak nawierzchniowo bylbym w stanie powiedziec ze chyba Grudziadz byl najbardziej zblizony do Tarnowa. Dlatego Torun dostal i tu i tam
Podobnie nie radzila sobie tu i tam Stal G, no ale oni wtedy byli ogolnie slabi..
Rowniez Zg tradycyjnie na tego typu nawierzchniach dostala, chociaz wiadomo w Tarnowie tradycyjnie mocniej nic gdziekolwiek indziej. Ale w Grudziadzu tez przegrali.
Do tego niezly wynik Rzeszowa w Grudziadzu - mozliwe, ze wlasnie na nawierzchni podobnej do tarnowskiej sie niezle poczuli (u nas tez jechali bardzo dobrze i to oslabieni)
no i bylo welna... no i bylo
nie ma za co.
ihpon
da sie zzweryfikowac. Jelen rok temu w Gnieznie zrobil 10+2 a w Grudziadzu w tym roku sobie radzil, w Tarnowie nie, wiec wniosek taki ze Grudziadzowi blizej do toru w Gnieznie.
dealuj z tym #zeroLogiki
kolego, na ciebie tez sa haki i zaraz cie wywolam do tablicy....
ihpon
jak na kazdego lubie sie posmiac z tego jaki bylem glupi.
chciales byc cytowany no to masz.
Iver ci siadl
Hampel nie siadl ci, zreszta za malo pojezdzil by sie przekonac czy bylby kosmos. Wg mnie niekoniecznie...
Nicki tradycyjnie nie siadl
Hancock nie siadl..
Gollob.... to byl pewniak i kazdy to wiedzial.
Wiec siadl ci tylko PUK! Czyli, zwykly fart!
Ogolnie fajnie tak przejrzec ten watek i przekonac sie ze znowu niedoceniono drewnoteamu, jak co roku.
Wiekszosc dawala 6 miejsce, niekotrzy 5, sporo ludzi baraze... PO tylko jednostki, zas pudła to juz nikt.
I tak jest rok w rok. I za kazdym razem np Buszmen niedocenia tarnowskiej ekipy a oni jada duzo lepiej niz zakladano. Ja w tym roku tez nie wierzylem, wiec spoko Busz, to nie jest rzyganie w twoja strone. Po prostu zaczynam sie zastanawiac i mam pewien wniosek...
Skoro Tarnow co roku zbiera teoretycznie slabsza druzyne a zdobywa medale to:
Nie ma czegos takiego jak magia Falubazu. Jest magia Unii Tarnow
A tą magia jest Grupa Azoty, ktora najwyrazniej wyplaca wszystko jak nalezy to i zawodnikom sie chce.
Przeciez majac dobrego juniora ta druzyna nie bylaby bez szans w walce o zloto.
ihpon
lemur6666 (02-10-2015)
w tym roku wszedzie zle typowalem. czasem zdarza sie slaby sezon. cos mi Wrocek wyskakiwal na czarnego konia i tyle. no i ze Leszno zloto.
z tym Herbim... gdyby nie jedna sprawa z kasa w Rzeszowie to by siadlo.
Nicki no przeciez o zloto walczy, szanse ma
Hampel? nie wiadomo Buszmen mowi ze forma w dol i nic nowego a moze Hampel kosmos 2,5?
dziwi mnie ten megamocny KK hmmm? to byla chyba taka kilkudniowa mysl w grudniu. pisalem pozniej ze bedzie slabszy.
nie no luz. Ja bylem w tym sezonie pewien niewielu. Leszno zloto i ze Tarnow wygra w ZG.
Bylem tez pewien ze Tarnow wylapie ostro w Toruniu a tu dwa razy mnie zaskoczyli.
Zuzel jest zbyt nieprzewidywalny. I bardzo dobrze.
ihpon
ja zaczalem temat, ja skoncze z nudow sobie policzylem kto najlepiej typowal
uwzglednieni byli tylko Ci ktorzy podali pelne 8, a typy np. 1-2 Leszno/Torun przyjmowalem ze msc 1 Leszno msc 2 Torun (z psychologii )
punktacja jak ponizej gdzie wiadomo DMP punktowany najwyzej no i spadkowicza min wiecej
poprawne wytypowanie msc:
1 - 6 pkt
2 - 4 pkt
3 - 3 pkt
4 - 2 pkt
5 - 1 pkt
6 - 1 pkt
7 - 1 pkt
8 - 2 pkt
ale tez byly odejmowane minusowe pkt za zbyt duza roznice pomiedzy typem a msc. tj. max 2 msc w gore/dol. np. Leszno 1 msc to max aby nie dostac minusowego pkt trzeba bbylo zatypowac do 3 msc. od 4 i nizej -1 pkt. to samo jak za wysoko duzo ludzi Gorzow 2 msc a byl na 6 wiec -1 ale msc 4,5,6,7,8 kto tak typowal nie dostawal minusa
ponizej tabelka w formie ciekawostki
Msc. Nick Pkt 1 Buszmen 8 2 mingozi 7 - sparta_mistrz 7 4 BLACK_ASSASSIN 6 - MaciekGKS 6 6 darsen 5 - Franz 5 - Phenomenon 5 9 artem 4 - dockm 4 - Peter Kildemand 4 - Raymond 4 13 expert 3 - libky 3 - Manager Żużlowy 3 - Robi 3 17 Biskupian 1 18 Drapichrust 0 19 Fredie -1 - Havel -1 - KC - 2 typ -1 - kingpin - 2 typ -1 - młody_piernik -1 - muuu -1 - tomkoz -1 - Torretoo -1 27 sobotch -2 - zigi1976 -2 29 Jarro -3 - KC - 1 typ -3 - lemur6666 - 1 typ -3 - Robert_Leszno -3 - thengel -3 34 lemur6666 - 2 typ -4 35 kingpin - 1 typ -5
lemur6666 (02-10-2015)
dlugo zes myslal nad tym algorytmem?
ihpon
Ukryta zawartość - po prostu speedway!
Tak jest, pewnie myśleli nad nim z Buszmenem dwie noce przy skrzynce piwa. Znaczy Buszmen myślał, Robi pił
Algorytm nie najgorszy. Nie pomyślałbym o tym, ale jest to jakiś sposób na ocenę typu jako całości, a nie tylko tyle, że user x trafnie wytypował miejsca 3 lub 5-ciu drużyn i do widzenia.
Haters gonna hate
Wiadomo, że sam system nie najgorszy Napisałem poprzedniego posta z przymrużeniem oka.
Ukryta zawartość - po prostu speedway!
Ci ktorzy typowali dobrze DMP sa na czele mozna by bylo zmienic ze 4-3-2 i reszta zespolow po 1 pkt. wtedy tabela bylaby bardziej splaszczona ale... nikt nie bronil typowac Leszno na mistrza. a wielu tak nie zrobilo i nie dostalo tych 6 pkt
krotko myslalem...
Ostatnio edytowane przez Robi ; 02-10-2015 o 13:51
ja typowałem dwa razy ? dyskwalifikacja za to powinna być.
I co jeden typ to gorszy
Zrobi im chłop porównani,e narobi się a oni jęczą i jęczą. Weź jeden z drugim zrób coś dla forum, a nie tylko daj i daj i źle i źle.
Ostatnio edytowane przez lemur6666 ; 02-10-2015 o 14:51
UNSCARED
no jakos grudzien marzec typy. kingpin wyraznie sie poprawil przed startem ligi
ale takich luznych opinni nt ligi nie da sie sklasyfikowac. ja typowalem Wrocek na 7 msc ale.. mowilem ze jak ktos ma zaskoczyc i zrobic niespodzianke to Wrocek z tym mlodym skladem. no i udalo im sie.
algorytzm do usprawnienia bo typ Wroclaw zloto Leszno srebro zero pkt a tak za wytypowanie finalisty 1-2 pkt mozna by dodac ale to pisalem o 4 w nocy. (trzezwy)
Ostatnio edytowane przez Robi ; 02-10-2015 o 14:59
-1 za 7 msc. Wrocka czyli totalna pomylke.
Wg mnie, najlepiej tegoroczne rozgrywki przewidział Noski
Ja tam sie pierdzielił nie będę...
1. UNIA LESZNO
a
Cała reszta to jakieś popierdółki, które lepiej by zrobił startując w 1 lidze bo przynajmniej mogły by awansować a w Ekstralidze się nigdzie nie awansuje, a zdobywca złotego medalu jest już znany więc!
2-8. POPIERDÓŁKI....
Kto jeczy? Ja sie pytalem czy dlugo nad tym myslal, bo takie zawijasy opublikowal o 4 rano ze hej.
Sam sposob moznaby dopracowac i bylby pewnie nie glupi.
Zreszta robi jest swiadomy, ze do niego zawsze pisze z przymruzeniem oka, odkad potraktowal mnie nieladnie w jednej dyskusji.
I robimy cos dla forum. Ja np staram sie punktowac mariuszow, unimilow, wladcow, cukrzykow i inne tego typu wynalazki gdzie tylko sie da...
ihpon