Pokaż wyniki od 1 do 25 z 25

Wątek: Kłopot ze sprawnym funkcjonowaniem forum

  1. Powrót do góry    #1
    Zaawansowany
    Dołączył
    04-06-2004
    Postów
    1,585
    Kliknij i podziękuj
    23
    Podziękowania: 143 w 64 postach

    Kłopot ze sprawnym funkcjonowaniem forum

    Wiąże się on z kiepską łącznością z arbomedia.pl i trwa od okolo miesiąca. Z początku sądziłem, że to tylko mój problem - nikt na forum nie uskarża się na długie momentami wczytywanie strony - jednak na przestrzeni ostatniego tygodnia miałem okazję sprawdzić wczytywanie forum na kilku różnych stanowiskach w dwoch miastach

    Momentami korzystanie z forum staje się udręką - wczytywanie każdej strony po 60-120 sekund (i oglądanie napisu "trwa łączenie z ad.arbomedia.pl" na statusbarze), kiedy indziej trwa to krócej ale też jest irytujące. Bywają momenty, że owego problemu nie ma.

    Pewnie któraś reklama w ten sposób daje w kość, w każdym razie skoro problem wykroczył poza moje stanowisko nie omieszkałem o nim poinformować.

    (jesli to nie ten dzial to z gory przepraszam, zwykle obracam się tylko w częsci "żużlowej" )

    /edit - inna obserwacja wskazuje ze takie spowolnienie forum powoduje reklama kalendarza na 2013 rok (swoja droga dosc wstretna ) - ale to juz tylko zgadywanki.


  2. Powrót do góry    #2
    Ekspert Awatar zigi1976
    Dołączył
    02-09-2007
    Postów
    5,712
    Kliknij i podziękuj
    1,368
    Podziękowania: 409 w 264 postach
    Ja mam ten sam problem i próbowałem z 4 rożnych urządzeń się łączyć. Każde z nich ładowało stronę ok 30 s- czasami dłużej. Kiedyś już był tan sam problem ale winne były chyba stare serwery i po przeniesieniu na nowe wszystko było ok. Jeśli to faktycznie ta reklama kalendarza to niech admin ja wywali.

  3. Powrót do góry    #3
    Administrator Awatar darkness
    Dołączył
    02-08-2001
    Postów
    4,859
    Kliknij i podziękuj
    0
    Podziękowania: 56 w 5 postach
    Problemy związane są z adserverem ARBO. Reklama kalendarza w żaden sposób na to wpływa bo serwowana jest lokalnie, tzn. Z tego samego serwera, problem występuje gdy kreacja idzie z serwera Klienta, który nie domaga.

    Jest na to rada, tzn. zmienimy (jak admin da radę to jeszcze dziś) kod, który będzie lądował reklamę po zaladowaniu strony. Powinno pomoc, jedyny dyskomfort może mieć miejsce w sytuacji gdy serwer Klienta będzie miał opóźnienie to strona po wygraniu reklamy skoczy w dół, ale nie będzie ten nowy kod spowolnial ładowania strony.

    Dajcie proszę znać czy korzystanie jest przyjaźniejsze.
    pozdrawiam
    Dariusz Górzny

  4. Powrót do góry    #4
    Zaawansowany
    Dołączył
    04-06-2004
    Postów
    1,585
    Kliknij i podziękuj
    23
    Podziękowania: 143 w 64 postach
    To z kalendarzem to jak pisalem byla zgadywanka (ladowanie strony stawalo dokladnie w miejscu gdzie pojawia sie potem reklama kalendarza). W tej chwili strona sie laduje duzo lepiej ale nie przesądzam o niczym, jako ze w ciagu ostatniego miesiaca problemy nie wystepowaly caly czas - zapewne tylko wtedy gdy nastepowala emisja z arbomedii.

    Jesli skrypt ladowany jest przy pomocy JS to przestawienie go na 'onready' dokumentu na pewno poprawi sprawe - zdecydowanie lepiej narazic oczy na chwilowy skok tresci niz kilkudziesieciosekundowe oczekiwanie by ta tresc w ogole zobaczyc.

    /edit - problem wystepuje nadal.
    Ostatnio edytowane przez shatter ; 22-09-2012 o 19:49

  5. Powrót do góry    #5
    Administrator Awatar darkness
    Dołączył
    02-08-2001
    Postów
    4,859
    Kliknij i podziękuj
    0
    Podziękowania: 56 w 5 postach
    Bo jeszcze kody nie zostały zmienione.
    pozdrawiam
    Dariusz Górzny

  6. Powrót do góry    #6
    Stały bywalec Awatar Sorel
    Dołączył
    22-04-2005
    Postów
    1,366
    Kliknij i podziękuj
    38
    Podziękowania: 356 w 141 postach
    U mnie działa lepiej dzisiaj.

  7. Powrót do góry    #7
    Ekspert Awatar zigi1976
    Dołączył
    02-09-2007
    Postów
    5,712
    Kliknij i podziękuj
    1,368
    Podziękowania: 409 w 264 postach
    Dzisiaj jest zdecydowanie lepiej.

  8. Powrót do góry    #8
    Ekspert Awatar Emil
    Dołączył
    24-07-2002
    Postów
    7,032
    Kliknij i podziękuj
    185
    Podziękowania: 204 w 146 postach
    Zygus jak masz problem napisz do " Przyjaciólki" . U mnie forum smiga prawie jedenascie lat bez zakłuceń ! Masz lipny komp typu "atari" i tyle
    ...Edmonton , St .Albert...........Ukryta zawartość

  9. Powrót do góry    #9
    Zaawansowany Awatar inzynier
    Dołączył
    21-11-2002
    Postów
    1,801
    Kliknij i podziękuj
    18
    Podziękowania: 90 w 75 postach
    Dlaczego nie funkcjonuje zakładka CO NOWEGO ?
    Marco Simoncelli (1987-01-20 * 2011-10-23) Ukryta zawartość

  10. Powrót do góry    #10
    Administrator Awatar Marcin
    Dołączył
    08-11-2002
    Postów
    2,697
    Kliknij i podziękuj
    1
    Podziękowania: 123 w 72 postach
    Jeszcze nie wiem...

    Mam nadzieję, że po weekendzie uda się naprawić.

    Na ten moment wyłączyłem te opcję.
    Pozdrawiam
    Marcin

  11. Powrót do góry    #11
    Stały bywalec
    Dołączył
    25-11-2003
    Postów
    570
    Kliknij i podziękuj
    148
    Podziękowania: 230 w 125 postach
    Czy tylko mi temat Falubazu 2015 zniknął?
    Ostatnio edytowane przez Świstak ; 27-12-2014 o 23:06

  12. Powrót do góry    #12
    Stały bywalec
    Dołączył
    29-05-2010
    Postów
    1,136
    Kliknij i podziękuj
    524
    Podziękowania: 598 w 303 postach
    Cytat Zamieszczone przez Świstak Zobacz posta
    Czy tylko mi temat Falubazu 2015 zniknął?
    Cudownie! Możemy rozbudować żart kolarza!

  13. Powrót do góry    #13
    Administrator Awatar Marcin
    Dołączył
    08-11-2002
    Postów
    2,697
    Kliknij i podziękuj
    1
    Podziękowania: 123 w 72 postach
    Pozdrawiam
    Marcin

  14. Powrót do góry    #14
    Ekspert Awatar muuu
    Dołączył
    13-11-2001
    Postów
    11,284
    Kliknij i podziękuj
    1,777
    Podziękowania: 926 w 440 postach
    http://www.sportsboard.pl/showthread...klubowy/page17

    nie wiem czy w każdym wątku tak jest, ale w naszym wszystkie posty ananasa z jednej strony, ładują się do jednego posta, który nagle pojawia się na samym dole.

    A przy dodaniu odpowiedzi, pokazuje "database error" ale post i tak zostaje dodany.


    --
    ok, w tym wątku jest podobnie
    "Na ręce patrzy mi nie tylko Patrycja, ale tysiące kibiców." Michał Świącik na Sportowefakty.pl, 25.01.2017

  15. Powrót do góry    #15
    Ekspert Awatar zabovsky
    Dołączył
    19-02-2011
    Postów
    6,094
    Kliknij i podziękuj
    71
    Podziękowania: 2,902 w 1,419 postach
    Chyba coś się skopało z odświeżaniem wątków. Dla przykładu: kiedy wchodzę w "Żużel - All in one" to pokazuje mi, że ostatni post w wątku Apatora został dodany o godzinie 12:23. Kiedy wejdę do wątku to ostatnim postem jest natomiast wypowiedź Buszmena z 16:21. Z kolei na stronie głównej forum w zakładce "Ostatnia dyskusja" widzę, że ktoś dodał post o 18:12.

  16. Powrót do góry    #16
    Mistrz FTSL 2020 Awatar Buszmen
    Dołączył
    09-12-2002
    Postów
    20,696
    Kliknij i podziękuj
    5,094
    Podziękowania: 5,366 w 3,052 postach
    Mam to samo. Nie wiem, wychodzi na to, że swoim ostatnim wpisem po prostu "pozamykałem wszystkim mordy" i dyskusja została wyjaśniona

    No dziwne, bo jak wątek zepsuty to trzeba nowy otworzyć, ale jednak sami z sobą tam ludzie nie dyskutują, więc chyba problem nie dotyczy wszystkich. Może ktoś potwierdzić, ze działa mu prawidłowo?
    Ostatnio edytowane przez Marcin ; 15-01-2015 o 23:57

  17. Powrót do góry    #17
    Ekspert Awatar zabovsky
    Dołączył
    19-02-2011
    Postów
    6,094
    Kliknij i podziękuj
    71
    Podziękowania: 2,902 w 1,419 postach
    Ale ktoś tam jednak pisze, przynajmniej tak można wywnioskować z zakładki "Ostatnia dyskusja" na stronie głównej. Wygląda więc bardziej na to, że dostałeś bana na ten wątek, a ja oberwałem rykoszetem ; d

    Ja teraz poklikałem i zauważyłem, że u mnie problem nie ogranicza się jedynie do wątku Apatora, a obejmuje w zasadzie całe forum. Nie wiem czym to jest spowodowane - spróbowałem wejść z innej przeglądarki i sprawa wygląda tak samo.

    Edit: Teraz to się w ogóle coś spieprzyło i połączyło moje dwa ostatnie posty w jeden ; d
    Ostatnio edytowane przez zabovsky ; 15-01-2015 o 23:18

  18. Powrót do góry    #18
    Administrator Awatar Marcin
    Dołączył
    08-11-2002
    Postów
    2,697
    Kliknij i podziękuj
    1
    Podziękowania: 123 w 72 postach
    Proszę o opinie czy jest lepiej?
    Pozdrawiam
    Marcin

  19. Powrót do góry    #19
    Ekspert Awatar muuu
    Dołączył
    13-11-2001
    Postów
    11,284
    Kliknij i podziękuj
    1,777
    Podziękowania: 926 w 440 postach
    Dzięki, póki co śmiga poprawnie
    "Na ręce patrzy mi nie tylko Patrycja, ale tysiące kibiców." Michał Świącik na Sportowefakty.pl, 25.01.2017

  20. Powrót do góry    #20
    Administrator Awatar Marcin
    Dołączył
    08-11-2002
    Postów
    2,697
    Kliknij i podziękuj
    1
    Podziękowania: 123 w 72 postach
    Dodałem nową zakładkę na stronie głównej forum pt. "Kliknij i Podziękuj!". Jest tam ostatnie 100 podziękowań na Wasze posty. Dodatkowo wyświetla się powiadomienie przy każdym nowo otrzymanym. Można to wyłączyć poprzez Ustawienia -- Moje konto -- Ogólne ustawienia -- Czy chcesz otrzymywać powiadomienie.
    Pozdrawiam
    Marcin

  21. Powrót do góry    #21
    Stały bywalec Awatar Thomas
    Dołączył
    11-12-2009
    Postów
    1,450
    Kliknij i podziękuj
    362
    Podziękowania: 116 w 75 postach
    Mam nadzieję, że umieszczam wpis w dobrym wątku. Otóż już któryś raz zdarza mi się, że chcę się zalogować i otrzymuję informację, że kilkukrotnie wpisano niepoprawnie hasło i muszę odczekać 15 minut przed kolejną próbą logowania. Problem w tym, że ja tych nieudanych prób nie podejmowałem, więc nie wiem, skąd taki komunikat. Zazwyczaj po odczekaniu wyznaczonego czasu mogę logować się bez problemu.

  22. Powrót do góry    #22
    Ekspert Awatar lemur6666
    Dołączył
    20-11-2010
    Postów
    5,639
    Kliknij i podziękuj
    3,739
    Podziękowania: 1,410 w 815 postach
    Fatal Error przy próbie odpowiedzi w wątku:

    "kapitan bomba wykorzystali swój limit wiadomoœci, i nie mogš przyjšć żadnej nowej dopóki nie zwolniš trochę przestrzeni."
    UNSCARED

  23. Powrót do góry    #23
    Ekspert Awatar t_zg
    Dołączył
    13-11-2007
    Postów
    14,401
    Kliknij i podziękuj
    2,167
    Podziękowania: 2,836 w 1,695 postach
    Bomba musi pokasowac wiadomosci ze skrzynki.

  24. Powrót do góry    #24
    Administrator Awatar Marcin
    Dołączył
    08-11-2002
    Postów
    2,697
    Kliknij i podziękuj
    1
    Podziękowania: 123 w 72 postach
    To wina obecnego systemu powiadamiania o zacytowanym poście (zapycha skrzynki). Będzie poprawka, ale jeszcze nie wiem kiedy.
    Ale kapitan mógłby rzeczywiście pokasować trochę wiadomości bo ma 70 nie odczytanych.
    Pozdrawiam
    Marcin

  25. Powrót do góry    #25
    Ekspert Awatar Phenomenon
    Dołączył
    01-06-2004
    Postów
    5,291
    Kliknij i podziękuj
    849
    Podziękowania: 818 w 473 postach
    Czy ktoś może ogarnął co zrobić, żeby sportsboard nie wypadal z tapatalka?

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •