Kpisz?...
Jerzy Mordel mąż zadowolonej żony.![]()
"Socjaliści dzielą się na dwie kate gorie: dobrych i żywych".Ukryta zawartość
Wy tu śmichy chichy sobie urządzacie a rzeczywistość nie daje powodów do radości niestety. Kościuch jednak zdecydował się na I ligę. Skład GKMu będzie wyglądał tak:
1. Chrzanowski
2. Karpov
3. Nicholls
4. Kościuch
5. Harris
6. Pulczyński
7. Rujner
Paka jak chooj. Wystarczy, że Fijałkowski porozumie się z Toruniem, na mecze z nami wypożyczą Warda lub Miedzińskiego i awans będziemy mogli sobie narysować.
Nawet jak zmontujemy finalnie skład:
1. Stachyra
2. Suchecki/Mroczka
3. Miśkowiak
4. Woodward/Łoktajew
5. Jonasson
6. Pieszczek
... to nie jestem pewien czy będziemy mocniejsi od sąsiadów. O awans bezpośredni będzie piekielnie trudno. No chyba, że w Grudziądzu tradycyjnie w połowie sezonu skończy się kasa i tu mamy upatrywać szansy. Brak awansu w 2013 będzie oznaczał ogromne problemy z awansem w 2014 roku...
Jedyne w co wierzę - GKS Wybrzeże!!!
Drogi Michale
Tak więc ja sądzę, że skład:Zamieszczone przez Wyciąg z Regulaminu Przynależności Klubowej
1. Stachyra
2. Suchecki/Loktajew/Batchelor
3. Miśkowiak
4. Mroczka
5. Jonasson
6. Pieszczek
7. Szymko
nie przegra w trakcie sezonu żadnego meczu ligowego, ew. za wyjątkiem Dyneburga.
/edit
Tak mi się skojarzyło z Henrykiem Majewskim: http://rebelya.pl/post/3148/czy-ruch...atki-na-cyprze
Z tego co mówił to "doradztwo cypryjskie" polegało mniej więcej na tym samym (ominięcie podatków). Na pewno mówił o Rickardsson'ie, ale chyba też o innych...
Ostatnio edytowane przez MaciekGKS ; 19-12-2012 o 01:14
Żebyś się nie zdziwił...
Zakładając skład: Stachyra, Mroczka, Miśkowiak, Suchecki, Jonasson, Pieszczek - wg mnie możesz być pewny określonej ilości punktów jedynie w przypadku Jonassona i Pieszczka. Reszta zawodników może na wyjeździe zdobyć sporo punktów jak i 1 pkt. Za mało pewniaków w składzie, żeby stawiać tak śmiałe tezy jak Ty. Miśkowiak i Stachyra to są dobrzy zawodnicy ale Harris, Kościuch, Nicholls w niczym im nie ustępują. Łoktajew zmieniłby nieco rozkład siły ale na razie to chyba jest bardziej faza pobożnych życzeń naszego zarządu niż realne wzmocnienie. Obym się mylił.
W dodatku przy powyższym układzie Woodward nie może zastąpić żadnego z Polaków bo nie mieścimy się w limicie KSM. Jeśli weźmiemy pod uwagę Łoktajewa lub Batchelora to wchodzi w rachubę tylko zmiana za Sucheckiego.
Moim zdaniem GKM ma skłąd złożony z zawodników zaprawionych w bojach i tym samym mniej czuły na wahania punktowe, miesiączkowania i inne takie. Oczywiście można zadać pytanie czy Harris, Nicholls, Chrzan będą umierać za GKM? Z drugiej strony czy Stachyra, Miśkowiak, Mroczka będą umierać za Wybrzeże?
Dziwię się Maciuś twojemu optymizmowi. Będzie ciekawie ale ja nie widzę nas w roli faworytów. Wg mnie będziemy iść łeb w łeb a o awansie może zadecydować drobiazg, np. kto wypożyczy gościa z Eligi na decydujący mecz?
Zapomniałeś o naszym numerze 16 - podprowadzającym, który nieomal uratował nam Ekstraligę.Chyba nie sądzisz, że Grudziądzki wąsacz z otwieraczem do piwa w ramach uzębienia będzie w stanie wypracować w kluczowych momentach 3-5 pkt dla swojej drużyny - tak jak to niejednokrotnie na Ekstraligowym poziomie czynił nasz gepard.
![]()
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32...ci-zuzla-wideo
33 minuta, i gdzie ta "pani prezes"?![]()
Ostatnio edytowane przez Biaggi ; 19-12-2012 o 10:51
a tu
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32...y-byc-festynem
widac redaktor sie pomylil...z pamieci pisal lub dyktafon niskokosztowy![]()
Nie zapominajcie że olechnowicz (jedyny człowiek kuli ziemskiej który jest jednocześnie łysy i rozczochrany), nie da nam we wtorek kasy, ani w środę ani w świątek piątek i niedzielę. Nasz budżet w tym roku dupy nie urwieAle obędziemy się bez tych ochłapów od gl.
Dalej podtrzymuje że ogromnie się cieszę iż jesteśmy wolni od tego gównianego lo**su.
Ja widzę szansę na Miśkowiaka, ufam prognozom Majów i Stachura skończy w wiosce która niegdyś pierwszą stolicą Polski była. Nie wiem skąd tyle optymizmu że pojawiło się nazwisko Batchelora i Loktajeva.
Ja wolę sprawdzonego Gafurova i Sucheckiego![]()
PS. Jak Pieszczek zostanie, to zrobi różnicę. Harris czy Nicholls to piard. Skoro szyszko u nas potrafił samego Krampa oskubać z punktów...
PS 2.Pomysł Maćka z Jurkiem Mordelem uważam za... *****isty![]()
PROWOKATOR.... !!!
Pomysł nie mój. Wykonanie też nie. Grafika pochodzi z forum wybrzeze.gda.pl.
Wśród gdańskich kibiców-wyjazdowiczów Jerzy Mordel jest bardzo ceniony. Jest nawet taka przyśpiewka: Mordel Jerzy wzór młodzieży.![]()
Dzisiaj środa! Czas na kolejnego grajka!
4mellah.JPG
niech zgadne...Robert Wardzala ?![]()
Podpowiedź: rymował się z "portfela" a teraz się rymuje się z "cholera".![]()
A swoją drogą jak Thomas Jonasson zrobi dzióbek to nie ma ch..a we wsi! Patrz -> zdjęcie powyżej.
No to mamy Miśkowiaka. Świetna informacja!![]()
jezeli te doniesienia o kontraktach GKS-u sie potwierdza, to RT nie bedzie mial dobrej prasy w tym Lublinie...
Długo oczekiwany moment.
![]()
Mamy jeżdżącego trenera?
Chomski podobno czołgiem umi jeździć.![]()
Straciliśmy już Chrzanowskiego i Świderskiego, nie wiem jak ja to wybaczę RT...
Swoją drogą, że drugi klub dał się nabrać na te zapowiedzi Świderskiego o jego cudownym ozdrowieniu.
Ale my mamy swoje hallo i niech się Gniezno martwi... Skład zapowiada się mega, jeżeli oczywiście to wszystko się potwierdzi.
W elidze pozostały dwie niewiadome, co zrobią Bydzia i ZG (bo Wrocław i tak nie ma pieniędzy, skoro wzmocnieniem ma być nomen omen Suchy).
Dobrze, że jest Chomsiu, aż boje się jutra... A może dołączy Ryszard Brzozowski? Trochę zapomniana gwiazda Motoru275424.3.jpg
To jeszcze Miskowiak i Troy Batchelor i mamy skladzik![]()
Dożyć takich czasów gdy w wigilię swojemu ojcu składam życzenia : "No i żeby GKS awansował z pierwszego*" znając już skład...
Coś pięknego.
Panowie, wszystkiego dobrego, same rewelacje![]()
PROWOKATOR.... !!!
Przy okazji przypominam forumowej braci o jutrzejszej zbiórce na rzecz Hospicjum im. ks. Dutkiewicza w Gdańsku, która odbędzie się pod stadionem żużlowym w godzinach 13-15. Szczegóły <<KLIK>>
Ostatnio edytowane przez MaciekGKS ; 21-12-2012 o 18:14
Dawno nie piszczałem, to nadrabiam zaległości przed świętami.
Na dziś nie widzę zmian jakościowych w klubie, nowi pracownicy już działają, nikt ich nazwisk nie ogłosił, przejrzystość jak dawniej. Do tego ucieka niby zaklepany Suchecki i szukający odkupienia Chrzanowski, polniaka byśmy już wieszali, a gdyby on zafundował nam znowu Stachyrę, Miśkowiaka, którego sprowadzał rokrocznie i Mroczkę to byśmy umarli ze śmiechu.
Kompletnie nie przekonują mnie krajowi jeźdzcy, nie wierzę w Stachyrę na wyjazdach, ani w Mroczkę gdziekolwiek. Mamy przeciętnych ligowców, którzy zeszły sezon mieli nad wyraz udany. Liga nie powinna być silna, choć zawodników pokroju naszych jeźdzców pozostało na rynku bez liku, więc jeszcze nie ma co skreślać pozostałych ekip. Jak na 5 mln to skład chyba jest baardzo mocny przepłacony.
Obym się mylił i oby jeszcze jeden solidny transfer nam się udał, ale hurraoptymizmu na dziś nie podzielam. Oby Krycha zrobił duży postęp w nowym sezonie.
Wesołych!
Walka o utrzymanie, nic więcej. A mieli być Gapińskie, Ułamki, Pecyny.
Koszula chce wam zawinac Pieszczka.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/32...dl-do-falubazu
Co prawda ten mialby pierwszenstwo startow u was ale widać ze nie robi tego charytatywnie.
A mogłby postawić na swojego juniora Alexa Zagrodzinskiego
Moim zdaniem pomysl dobry. Jak I liga pauzuje Krystian jedzie u nas, jesli terminy meczow koliduja, jedzie w Gdansku. Podejrzewam, ze Gdansk jeszcze by na tym zarobił.
Gorzow tez mogl postawic na swojego Hliba zamiast sciagac Gomolskiego, jesli juz idziesz tym tokiem rozumowania.
W Stachyre nie wierzycie? Moim zdaniem będzie On mocniejszy niż Miśkowiak. W IMP, w turnieju o Puchar Prezydenta, czy Memoriale w Rybniku rywalizował na równi z m.in. Hanockiem, Hampelem czy Łagutą, ba! był od nich lepszy. W Rybniku jako jedyny pokonał Nickiego, a w Częstochowie trzecie miejsce i uległ jedynie Sajfutdinowi i Pedersenowi.
A skad ja mam to wiedziec? Nie ma zadnego zapisu o długości takiego kontraktu. Moze dalej w ten sam sposob? Bo nie jest powiedziane, ze Gdansk awansuje...moze zmieni klub? Nie wiesz tego ani Ty ani ja.
Jankowski tez kozaczyl w turniejach indywidualnych. Przychodzilo do ligi i jechał, co jechał.
Jak to gdzie ? W Gdańsku. No chyba, ze sam wybrał by jeszcze inny klub. Przeciez wiadomo, ze gdyby nie KSM Strzelca na poziomie 4.26 to o Pieszczku nikt by w ZG nawet nie pomyślał. Pieszczek ma KSM 3.04 i dlatego byłby sens go wypozyczyć. Wiadomo, ze nie moze startowac jako gość w SE to trzeba by go wypożyczyć na rok do Falubazu i wtedy jako gość mógłby jechać u siebie w Gdańsku. A w 2014 roku KSM już ma nie być więc jedzie Strzelec.A w 2014 gdzie jedzie Pieszczek wtedy?
Wysłane z Amiga 500 Plus
Bez cenzury: Ukryta zawartość
FALUBAZ DMP 1981/1982/1985/1991/2009/2011/2013 Ukryta zawartość
zadawanie sie z Rozowym Koszulem nie prowadzi do niczego dobrego...Rozowy niczym czerwony...wiewiorhttp://www.youtube.com/watch?v=tjk1wsWfO9U ...juz raz mu MP chcial dupe ratowac ze stadionem...a potem z niedowierzaniem slucham jak RT lize mu tylek na debacie...i jak sie z takim w konszachty wchodzi, to potem trzeba prostowac
http://www.wybrzezegdansk.pl/serwis/...iana-pieszczka
a co do naszegej sytuacji... sklad jak na budzet pieciomilionowydupy nie urywa...co do nowego zarzadu...Lu-KasH juz napisal wszystko...przypomina to lata ubiegle, czyli medialna szopka plus "bojowki" dojscie do wladzy i po staremu...
Tez mi...po Mroczce bylo widac...ale co ma piernik ?imprezowiczow ? Nasi to tylko do kosciola chodza ?
![]()
Ostatnio edytowane przez markusmarkowski ; 22-12-2012 o 20:25
Panowie Krystian nie bedzie jezdzil w Zielonce tylko zostaje w Gdansku na stale.
Oto oswiadczenie klubu:
W związku z ostatnimi wypowiedziami Roberta Dowhana dotyczącymi możliwej przyszłorocznej przynależności klubowej Krystiana Pieszczka, Zarząd GKS Wybrzeże S.A. postanowił przybliżyć sytuację zawodnika.
Krystian Pieszczek posiada ważny kontrakt z Gdańskim Klubem Żużlowym Wybrzeże. Porozumienie to obowiązuje do sezonu 2014 włącznie, a rokrocznym negocjacjom podlega jedynie aneks finansowy. W aktualnej przerwie zimowej doszło do rozmowy Prezesa Roberta Terleckiego z Robertem Dowhanem, jednak w świetle zatwierdzonego regulaminu, który nie umożliwia wykorzystania zawodnika w roli gościa w wyższej klasie rozgrywkowej w przypadku, kiedy ten ma zawarty kontrakt w niższej lidze, temat stał się nieaktualny.
Rozmowy z naszym wychowankiem, jego rodzicami oraz menedżerem znajdują się w finalnej fazie. Ostatnie spotkanie odbyło się 21 grudnia, a aneks powinien zostać podpisany jeszcze w bieżącym roku.
Niech jezdzi i sie rozwija. Nie ma w ZG jakiegos wielkiego cisnienia chyba na tego zawodnika. Wyraznie RD powiedzial, ze sklad jest zamkniety, ale jest opcja. Jesli nie wypali nic sie nie stanie.
Biardyk trochę przesadzasz. Nawet ten Mroczka był chciany w klubach ekstraligowych, w Grudziądzu to chciany w ekstralidze był jedynie Kościuch. Reszta transferów to żaden wyczyn GKM-u.