Bez jaj. Poole pewnie i tak odpadnie, bo Holder i Buczkowski są dzisiaj permanentnie petowani, ale wykluczenie Ellisa to skandal.
Bez jaj. Poole pewnie i tak odpadnie, bo Holder i Buczkowski są dzisiaj permanentnie petowani, ale wykluczenie Ellisa to skandal.
Ukryta zawartość - po prostu speedway!
Peter Kildemand (28-09-2016)
STS płacił majestatyczne @25 preseason.
Ale i tak było value
Peter Kildemand (28-09-2016)
Oj chyba było łapane +19,5 izi.
Mam wrażenie że Lemon to taki życzeniowy menago, wie że robi ruch ryzykowny, mocno życzeniowy ale jak się uda to będzie dużo do przodu bo i Cook z dobrego trzeciego toru jechał. Zagar to anty-startowiec, w takiej stawce, w pierwszego, można było przewidzieć że zamknie go albo Tai albo Thorsell albo obaj i joker pójdzie do piachu
Na kadrze też jego jokery robią podwójne zero.
Za to Wilki przeciwnie, selekcja na piętnasty idealna. Młodszy ze Szwedów dobrze wychodził, szkoda że nie przypilnował Cooka ale ten punkt chyba nic nie zmieni
Jest gdzieś transmisja z dziesiejszych mistrzostw elite league z Coventry?
Tymczasem na Tłitrze Tatum pisze, że BEL w przyszłym roku bez Lakeside.
... no ale przecież dla wielu "ekspertów" z tego forum żużel się rozwija, bo profesjonalizacja, sponsorzy, telewizja...
To co dzieje się, wycofywanie się klubów, w tym roku dopiero zwiastuje dramat jaki rozegra się w kilku następnych latach.
22 lipca tego roku PRL obchodził 80-te urodziny.
Jubilat ma się bardzo dobrze, za dobrze...
No ale przecież u nas przybędzie klubów od nowego sezonu, więc co się martwisz jakimiś podwórkowymi ligami. Nasi włodarze zaordynowali luzowanie finansowe i znów się zaczęło eldorado. U nas jednak, jak czytam ostatnio, sporo zawodników nie jeździ dla pieniędzy, więc dziwi mnie trochę, że nikt nie chce się ścigać za lecącego na pysk funta szterlinga. Może pogoda nie pasuje, tory mulisto-kanciaste, nie wiem.
Sport jest nieprzewidywalny. (Przemysław Termiński, 22.06.2019)
Kluby odchodzą i przychodzą od lat...
Całkiem niedawno było głośno, że Glasgow Tigers są chętni.
Peter Kildemand (02-11-2016)
Glasgow powinni, mają warunki i świetną lokalizację.
To podstawa na której np Poole zbudowało pozycję.
Nie wiem czy ktoś spostrzegawczy zauważył,
ale Greg po tym jak się obraził w Melbourne,
to przebrał się w kombinezon okolicznościowy
ze złotymi bajerami, ale też , - z logiem Tigers na kolanie,
Chyba mi się nie przewidziało ale to było dziwne.
Wie ktoś może na temat możliwych nowych lokazlizacji obiektu Cov ?
Mają jeszcze dwa lata w Brandon i podobno już jakieś alternatywy.
Jeśli to teren o którym myślę to będzie czad
.
Chyba nie ma takiego człowieka nawet w Polsce.
Mimo wszystko uważam że można zaproponować jeszcze coś godnego z materiału który jest.
Peter Kildemand (04-11-2016)
Spore zmiany w BEL, nawet sama nazwa zmieniona na SGB Premiership. Rye House i Somerset zostali dołączeni w zamian za Leicester i Lakeside, ponadto ogromne problemy przeżywa BV, zabrano im licencję ale... dopuszczono do startu w 2017. Dodatkowo porobili nowe limity dla druzyn, a średnie będą brać na podstawie Premier League z 2016
Mi najbardziej szkoda Lakeside, fajny tor, zazwyczaj silna ekipa, szkoda. No i tak jak wyżej napisano szkoda, ze do elity nie dołączyła ekipa Glasgow, która w 2016 fajnie zaistniała marketingowo.
Peter Kildemand (04-11-2016)
Jest Rye House a nie ma Glasgow? Co oni tam powymyślali?
Elite League zmieniło się na Premiership, a Premier League na Championship. Dodatkowo wrócił KOC na najwyższym poziomie i obowiązkowy U21 rider w Championship.
Piszą, że te zmiany są wymuszone ze względu na trudne sytuacje finansowe klubów. Ciekawe w jaki sposób to ma pomóc?
Ostatnio edytowane przez vicar ; 04-11-2016 o 09:37
Mój wymarzony skład BEL czy jak to teraz się zwie to:
Poole - tam gdzie są
Wolves - jw
Belle Vue - jw
Swindon - jw
Cov - raczej nowa lokalizacja
Leicester - tam gdzie są
Birmingham - jw
Glasgow - jw
Plymouth - jw
Sheffield - jw
Newcastle - jw
Edynburg - nowa lokalizacja.
Zastanowiłbym się jeszcze nad Lynn i Redcar. Oczywiście najbardziej wymarzone byłyby powroty, np Reading/ Oxford / Bradford
Peter Kildemand (16-11-2016)
Liga bez Bees. Chu_jnia.
Zastanawiam się o co w tym chodzi - najpierw Sandhu zapewnia złote czasy, a potem dewastuje stadion? Czy to Horton kręci?
https://www.youtube.com/watch?v=8mJHQOnMfE4
Z dzisiaj. Jak widać National cały czas daje radę ; ]
Nie siedzę ostatnio w temacie i nawet nie widzę gdzie to sprawdzić. Bywam ostatnio sporo w Oxfordzie i chciałbym wybrać się na stadion tamtejszej drużyny. Tylko pytanie jest zasadnicze: czy drużyna z Oxfordu istnieje i czy jeździ w którejś z lig? Dzięki za odpowiedzi.
Już chyba dobre 10 lat jak w Oxfordzie nie ma żużla
D Dróżdż 3
C Cook 2'
J Doyle 1
J Allen 0
a DD kroi IMŚ w Anglii
"(...)Celem PZM i EŻ jest upadek sportu żużlowego w Rosji, całkowity(...) więc zawieszenie potrwa minimum 10-15 lat. W zamian rozwijany będzie żużel na Ukrainie (...)"
"Zapomnimy ruskim wszystko, nawet Katyń, a każdy polski klub żużlowy będzie musiał wystawić przynajmniej dwóch ruskich w składzie może być?"
Aussie (30-04-2018)
Wybaczcie, bo nie nadążam za zmianami regulaminowymi na Wyspach. Jokera już nie ma (z tego co zauważyłem), jest rezerwa taktyczna, goście, ZZ. Mam jednak pytania merytoryczne:
1 Ile zawodnik może odjechać maksymalnie biegów w meczu?
2 Czy młodzi pod numerami 6 i 7 mogą zmieniać dowolnie seniorów podobnie jak w Polsce?
3 Czy są jakieś restrykcje w kwestii zastępstwa zawodnika? Na przykład dziś w Kings Lynn ZZ za Joergensena - zakładam, że Lambert albo Cook raczej nie mogą za niego jechać ze względu na wyższą średnią/numer startowy?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Taki fan ligi angielskiej
1. 7 biegów.
2. Mogą, ale maksymalnie może pojechać 7x, przy jednoczesnym założeniu, że każdy zawodnik w składzie (nie licząc niezdolności do jazdy) musi pojechać minimum 3 razy.
3. Aktualna średnia, które są aktualizowane co miesiąc. Joergensen ma trzecią średnią, więc pojedzie za niego Lambert i zawodnicy z niższą średnią (w tym wypadku Proctor, Toft i Kerr). Cook, zastępujący Iversena - nie może.
Rezerwy taktyczne w biegach 5-14, za wyjątkiem 8. Tylko jedna w meczu.
polewaczka (02-05-2018)
Fan jak diabli, ciężko nadążyć, zwłaszcza takiemu laikowi jak ja
Na marginesie: w Anglii fanów także ubywa z powodu tych ciągłych zmian, zastępstw, wystarczy poczytać ich forum, dziś Kings Lynn bez swoich trzech zdaje się podstawowych zawodników, kibice niechętnie ciagną na stadion.
Niby tak, ale z drugiej strony solidnie wzmocnieni tymi manewrami. Tylko, że deszcz chyba nie pozwoli na ten mecz, to inna bajka.
No tak, biorąc pod uwagę aktualną formę NKI to rzeczywiście żadne osłabienie, ale kibice czasem chcą się z kimś identyfikować, a te ciągłe rotacje stawiają sens rozgrywek drużynowych pod znakiem zapytania. Zresztą nie tylko w Anglii, jak to powiedział do kamer Dudek podczas ostatniego meczu Ekstraligi: "jedziemy przecież drużynowo... teoretycznie"
W tym roku poprzez zawężenie terminów do poniedziałku i środy (+ wyjątkowo Swindon domowe mecze w czwartki) i tak jest już dużo lepiej... dopóki nie wystartowała liga duńska. Ale i tak jest progres, przede wszystkim nie ma kuriozalnych kolizji z Championship.
Oj tam... a ja byłem na meczu bodajże w Scunthrope? Gdzie zawodnik jechal z w ekipie gospodarzy jako gość a pozniej.... (bo jechali 2 mecze w ciagu jednego dnia) jechal ze swoja macierzysta ekipa przeciwko gospodarzom z ktorymi wczesniej jechal jako gosc. Takie rzeczy
No wiadomo, albo ten "koci" baraż Lions v Tigers w zeszłym roku. Jeden właściciel, połowa składu ci sami... Ale mimo wszystko w tym roku zrobili milowy krok do przodu z zawężeniem ligi na 2 dni.
Peter Kildemand (22-04-2023)
https://po-bandzie.com.pl/zuzel-nick...uzlowej-mapie/
To pojeździł. Tyle dobrego, że pewnie nie zdążył jeszcze na nikogo donieść, chociaż z drugiej strony kto go tam wie
Peter Kildemand (22-04-2023)
Szybkie pytanie czy gdzieś angielską można oglądać? Podobno od dziś tak. Youtube czy coś?
jak już to tylko na eurosporcie / playerze + British Speedway Network, ale nie widzę, żeby dziś coś miało lecieć
pierwszy żużel z anglii w ES 22 maja
Ostatnio edytowane przez xpc ; 02-05-2023 o 15:37