chcialbym zalozyc taki temat gdyz to jest skandal ze nie ma takiego zalozonego :|
wpisujcie tu swoje sklady osiagniecia itp. :)
chcialbym zalozyc taki temat gdyz to jest skandal ze nie ma takiego zalozonego :|
wpisujcie tu swoje sklady osiagniecia itp. :)
Tomasz Gollob INDYWIDUALNY MISTRZ ŚWIATA 2010 - Szanujcie Go bo takiego Drugiego Nie Bedzie !!
O tej grze jest mowa niby w temacie Championship Manager nio ale można napisać ze swojego doświadczenia, które liczy kilkadziesiąt lub kilkaset godzin przy tej grze. Obecnie sobie gram Newcastle, ciężko trochę, ale w tej chwili mam chyba 5 sezon i najniższe miejsce to 4. To właśnie w tym sezonie z niewyjaśnionych przyczyn angielska federacja straciła jedno miejsce w Lidze Mistrzów i nie mogłem nawet w eliminacjach LM grać, za rok już zajmując 3. miejsce cztery drużyny angielskie grały w Champions League :) Taki mój pech. Jako osoba, która lubi piłkę nożną, zna się na niej a dodatkowo lubi grać to FM 2005 jest pozycją OBOWIĄZKOWĄ !! :) Jeśli temat się rozminie to napiszę trochę historii z moich godzin spędzonych przy FM 2005 i wcześniejszycm CMie
edit: to temat o FM 2006 a ja napisałem o 2005 ;) sorry
#MistrzJestJeden
Ja sobie chcialem zalozyc, ale chcialem poczekac na full version, no coz drugi raz mnie ktos ubiegl z tematem :P
Chociaz w PES-ie trafilem.
Co do FM2006 pykam od czasu do czasu w demo, ale ostatnio prawie wogole.
Bardzo pozytywne wrazenie na poczatek, ale to trzeba kilka sezonow pograc aby dokladnie "przelustrowac" gre.
lukair
Quote of the week:
"The stars still shine bright. Yet something is different..."
-----------------------> Janusz Kolodziej? SUPERSTAR!!! T&T nie "gorsi"
F.C. INTERNAZIONALE, DEPECHE MODE, UNIA TARNOW - Nothing more...
Z niecierpliwością czekam na FM 2006. Nad jego poprzednikiem spędziłem wiele godzin z mojego życia, ba dalej spędzam (Celtic z Żurawiem).
Wersji demo jeszcze nie widziałem i widzieć nie będę. Czekam aż gra uderzy mnie swoją grywalnością w całej możliwej rozciągłości, a na to potrzebuję kilka sezonów spędzonych z jednym klubem, a nie pół roku, co dostępne jest w wersji demowej.
C'mon You Gunners!
Gra juz jest dostepna co prawda wersja angielska ale dobre i to. O grze mozna poczytac tutaj
Kobiety sa jak sytuacje podbramkowe.... niewykorzystane sie mszcza Ukryta zawartość
jak ktos ma juz najnowsza wersje to niech powie jak ja uruchomic ja sciagnalem ale nie moge ruszyc moze inna wersja jest potrzebna
no i poradzilem sobie juz dziala i moge wreszcie podzielic sie wrazeniami zasadniczo gra trzyma wysoki poziom tak jak jej poprzedniczka jest jednak kilka nowych smaczkow co sprawia ze gra jest jednak troche lepsza od poprzedniczki takze wszystkim fanom goraco polecam
Nie moge sobie poradzić z instalacją tej gry. Instalacje przeprowadziłem w deamonie, chyba wszystko jest w porządku poza... crackiem. Nie mogę też go nigdzie znaleść, jeśli jest ktoś w stanie mi pomóc prosze o kontakt: 4404921(gg), a moderów proszę o wyrozumiałość :p
Lu-KasH:
Faktycznie nie pytaj o cracki...Nie moge sobie poradzić z instalacją tej gry. Instalacje przeprowadziłem w deamonie, chyba wszystko jest w porządku poza... crackiem. Nie mogę też go nigdzie znaleść, jeśli jest ktoś w stanie mi pomóc prosze o kontakt: 4404921(gg), a moderów proszę o wyrozumiałość :p
Natomiast mozesz sprobowac pewnego tricku, ktory gdzies znalazlem.
Wejdz na wlasciwosci pliku fm .exe i ustaw zgodnosc pliku z wersja Windows NT. I tak sprobuj odpalic.
ps. Oczywiscie, jest to tylko w celach edukacyjnych :>
Quote of the week:
udalo sie po sciagnieciu jakiegos lotewskiego programu i czyjejs wydatenj pomocy, w ramach rehabilitacji :D
Chyba 6 kolejek zagrałem Lechią Gdańsk, pierwsza konkluzja po obejrzeniu atrybutów piłkarzy, że zespół jest zbyt silny, no i zależności, wraz z pozycjami zawodników wymagające poprawy. Gra się bardzo przyjemnie, odpadłem od razu w PP(przeglądałem rezerwy), no i liga narazie znakomicie - same zwycięstwa, mimo celu jakim było utrzymanie z tym teamem po kilku transferach i dorbym go poukładaniu powinniennem awansować. Oddałem Rusinka i Brede na wyp. Bąk i Bławat mieli dobre oferty, ale uznałem, że są kluczowi w mojej taktyce,le za to Kazubowskiego opchnałem Levskiemu Sofia(był zainteresowany 2 innnych moich napadziorów, widać pilnie poszukiwali strzelca).
Taktyka to 4-4-2, boczni obrońcy dość defensywni, obaj środkowi pomocnicy z "barowsem"(strzałką w tyl) z tym, że jeden mentalność ma ultradefensywną i odpowiada przede mną tylko za odbiór. Jeden napastnik także cofający się, drugi drający bardzo wysokim pressingiem. Podania krótkie i szybkie, a efekt w Polskiej lidze piorunujący. Składzik jeszcze bąk-pęczak(krysiński), zuk(kaliciak), Janus(sierpinski, kowalski(loda)-szczepiński(pietroń)szulik(goliński-nowy transfer, wcześniej piotrowski)wojciechowski(wilk, kalkowski), sobolewski pawel(biskup)- blawat(teraz gronowski, wcześniej kazubowski), wisniewski(sikora adrian)
). Oczywiśćie rezerwowi zaznaczeni w nawiasach grają n innych pozycjach i dochodzi do przetasowań, zresztą na początku sezonu zespół zmagał się z plagą kontuzji i ta moja myśl szkoleniowa została mocno zachwiana, teraz wszyscy wracają do zdrowia i powinno być jeszcze lepiej, bo trzeba poprawić grę obronną w szczególności. Na kondycje piłkarz dzięki systemowi rotacji nie narzekam. Dalsze relacje z pracy już niedługo :)
(jak zwykle nie dalo rady wrzucic jednego dlugiego posta, nie wiem ciagle czemu, prosze moda o polaczenie ich, bo ja nie moge)
Jak mam wersje Angielską.......to skąd moge sciągnąć spolszczenie
chyba jeszcze nie ma spolszczenia , może mi ktos doradzi jaka taktyka w Wiśle Kraków i jaki trening żeby wygrywać mecze bo narazie same remisy?
a co to za przyjemnosc gry na czyjejs taktyce? kombinuj...
Fm 2006 to powrot troche cm4 jezeli chodzi o poziom trudnosci gry. Moim zdaniem jest duzo latwiej niz w FM 05. Gralem Ruchem Chorzow i odczucia podobne do tych co ma Lukash, ze zespol jest przepakowany i to grubo. Awansowalem bez problemow a w pucharze odpadlem w semi-final z Legia Warszawa po walce(wygralem u siebie 1:0 a na wyjezdzie przegralem 2:0). To co mnie troche irytuje to finanse, moja druzyna(ruch chorzow) po sezonie byla juz 1mln euro do przodu a kolejny doplyw gotowki byl w drodze. Bramkarza Nowaka juz na poczatku sprzedalem za 350tys euro cracowii choc jego wartosc byla 20euro. Cruza ktorego sciagnalem z legii na 4tys euro sprzedalem za 800tys do flamengo plus mecz towarzyski. Ponadto jakiegobym napastnika nie wstawil do swojej taktyki 4-4-2 z DM i AM, to walil brame za brama, nawet jak skille mial beznadziejne. Jak mowie przypomina mi to troche ostatnia wersje cm4. Co bardziej ambitniejsi gracze, ktorzy widzieli nie lada wyczyn w utrzymaniu mks mlawy w drugiej lidze moga byc rozczarowani. Jestem gotow zaryzykowac stwierdzenie, ze da sie awansowac bez wiekszych problemow kazdym zespolem drugoligowym, a to w moim odczuciu nie jest plusem tej gry. Na razie wyinstalowalem juz fm 06 i pokasowalem sejwy, bo w dalszym ciagu gra dziala wolno i niesamowicie pozera czas, ktorego zwyczajnie mi zal.
Ps. Reasumujac powiem, ze gra jest bardzo dobra, ale przydalby sie jakis update na Polska lige ktora jest przepakowana. Juz nie bede wspominal ze Belchatow walczy o mistrza Polski co jest kompletnym nonsensem i wina researchera.
Stara dobra zasada mówi, że gry wyjdzie najnowsza wersja CM'a i FM'a instaluje grę dopiero, gdy wyjdzie pierwszy patch, bo zawsze na początku było dużo błędów.
Ja narazie pykam sobie Atletico w FM 2005 i jestem bardzo usatysfakcjonowany. Gram trzeci sezon i lige mam już wygraną drugi raz. Teraz walcze z Chelsea o final LM, na końcie 60 mln Euro a przybedzie jeszcze ok. 50 mln.
Mój skład: Wiese, Kaladze (Lopez), Meira (Lembi), Lembo (Cesar), de Jong (Collen), Petrov (Fabri), J. Cole, Kallstrom (Luccin), Esposito (Ponte), Cisse, Torres (Pizarro).
kloss91:
Dlatego gra sie liga... wloska, gdzie nie ma tego problemu :PFm 2006 to powrot troche cm4 jezeli chodzi o poziom trudnosci gry. Moim zdaniem jest duzo latwiej niz w FM 05. Gralem Ruchem Chorzow i odczucia podobne do tych co ma Lukash, ze zespol jest przepakowany i to grubo. Awansowalem bez problemow a w pucharze odpadlem w semi-final z Legia Warszawa po walce(wygralem u siebie 1:0 a na wyjezdzie przegralem 2:0). To co mnie troche irytuje to finanse, moja druzyna(ruch chorzow) po sezonie byla juz 1mln euro do przodu a kolejny doplyw gotowki byl w drodze. Bramkarza Nowaka juz na poczatku sprzedalem za 350tys euro cracowii choc jego wartosc byla 20euro. Cruza ktorego sciagnalem z legii na 4tys euro sprzedalem za 800tys do flamengo plus mecz towarzyski. Ponadto jakiegobym napastnika nie wstawil do swojej taktyki 4-4-2 z DM i AM, to walil brame za brama, nawet jak skille mial beznadziejne. Jak mowie przypomina mi to troche ostatnia wersje cm4. Co bardziej ambitniejsi gracze, ktorzy widzieli nie lada wyczyn w utrzymaniu mks mlawy w drugiej lidze moga byc rozczarowani. Jestem gotow zaryzykowac stwierdzenie, ze da sie awansowac bez wiekszych problemow kazdym zespolem drugoligowym, a to w moim odczuciu nie jest plusem tej gry. Na razie wyinstalowalem juz fm 06 i pokasowalem sejwy, bo w dalszym ciagu gra dziala wolno i niesamowicie pozera czas, ktorego zwyczajnie mi zal.
Ps. Reasumujac powiem, ze gra jest bardzo dobra, ale przydalby sie jakis update na Polska lige ktora jest przepakowana. Juz nie bede wspominal ze Belchatow walczy o mistrza Polski co jest kompletnym nonsensem i wina researchera.
Jakos zawsze mi sie kojarzyla liga polska z kwiatkami, gdzie jakies zespoly, ktore w zyciu nie powinny odgrywac roli w mistrzostwie Polski, mimo to te role odgrywaja.
Co do poziomu ciezko ocenic, trzeba pogac kilka sezonow, wtedy mozna cos wiecej powiedziec. Jak na razie gra sie przyjemnie.
Quote of the week:
tylko szkoda że łatki sposzczenia niema pozdro. Jak na razie gra sie przyjemnie.
Bo sie czeka i sie kupuje oryginał, a nie pirata, albo ściąga z netu :P:Ptylko szkoda że łatki sposzczenia niema pozdro. Jak na razie gra sie przyjemnie.
do lukaira:Jednakże nie po to czekałem od wersji 00/01 abym mógł oficjalnie Lechią w 2 sezonie wygrać mistrza Polski, żeby teraz grać Interem, który był w menagerze rokrocznie :D. W Polskiej lidze kluby zbyt łatwo pozbywają się dobrych graczy i nieźli menadzerowie na tym korzystają. Szkoda, że wszyscy w SI games, łacznie z Ściborkiem nie mówią o konieczności poprawy Orange Ekstraklasy.
Lu-KasH:
Kazdy oczekuje od gry czegos dla siebie.do lukaira:Jednakże nie po to czekałem od wersji 00/01 abym mógł oficjalnie Lechią w 2 sezonie wygrać mistrza Polski, żeby teraz grać Interem, który był w menagerze rokrocznie :D. W Polskiej lidze kluby zbyt łatwo pozbywają się dobrych graczy i nieźli menadzerowie na tym korzystają. Szkoda, że wszyscy w SI games, łacznie z Ściborkiem nie mówią o konieczności poprawy Orange Ekstraklasy.
Polska liga juz od dluzszego czasu jest niedopracowana i ciezko sie doszukac tu zmian. Dlatego ci, ktorzy kupuja FM'a z mysla o grze w lidze Polskiej moga czuc niedosyt z realizmu jaki panuje w lidze polskiej.
Taki to juz urok, tej naszej ligi...
ps. Jesli juz probuje w lidze polskiej to przejmuje rzady wiselki no i tu o cudach mowic nie moge, nawet jesli zdobywam mistrzostwo co roku(joke :> ) :P
Quote of the week:
Wkurzają mnie wypowiedzi tych co już teraz siedzą i narzekają na niski poziom trudności. Jak ściągneliście pirata z netu to teraz macie. Za ciężko poczekać do 4 kiedy premiera będzie tylko najlepiej ściągnąć sobie wersję jeszcze niedopracowaną, a potem narzekać, że coś panowie z SI się niepostarali. W wersji orginalnej wydanej w Polsce ma być już załączony nowy patch i takich problemów jak mają co niektórzy nie będzie. Wprawdzie będą bo zawsze jakieś są, ale następny patch już je zmniejszy. I nie gadajcie, że za biedni jesteście i na orginal nie mozecie sobie pozwolić. Ja co roku zbieram kasę i zawsze mi na tego FM(wcześniej CM)starczy. U mnie nie ma czegoś takiego jak pieniądze za nic. Żeby dostać kasę od rodziców muszę mieć jako takie wyniki w nauce, i pomagać w domu. Pare razy w miesiącu roznoszę też ulotki i za to też mam parę złotych. A biorać pod uwagę, że chodzę na żużel też z moich pieniędzy, a w sezonie nie opuszczam żadnych zawodów, nawet jakiś regionalnych młodzieżowych to trochę muszę się napracować. Jednak przynajmiej potem grając w orginalnego FM mam satysfakcję, że ja sobie na tą grę zapracowałem. Dlatego gardze takim ściąganiem gier z netu. Prawdziwy fan FM kupuje zawsze orginalną grę, a za powiedzenie na forum CM/FM, że ma się pirata odrazu jest ban. Ja zamówiłem sobię grę w sklepie internetowym i jak mi tylko dojdzie będę jak prawdziwy fan tej serii gier grał w orginała. Mam nadzieję, że ktoś się pod tym podpisze.
Pozdrawiam Pysik, w ISQ Adorjan
Podobnie jak poprzednik akurat FMa będe miał oryginalnego. Juz jutro powinien dojść i zobacze co z tego będzie, jednak po demie wydaje się być dobrze. A co do poziomu trudności to zamiast grać najlepszymi klubami spróbujcie kims słabszym i z mniejszym budżetem to zobaczycie prawdziwy poziom trudności tej gry. W FM 2005 grałem Wisłą kilka sezonów i pomimo iż w lidze wciaz wygrywałem to walczyłem przede wszystkim w LM , a tam juz tak łatwo nie było. Mój największy sukces to półfinał.
Moim zdaniem większą satysfakcje daje awans z 2 ligi do pierwszej, a potem walka o utrzymanie np. Coventry City, niz kolejne mistrzostwa z Chelsea czy Arsenalem.
Pozdro
destroyer:
...i te cudowne remisy, albo zwyciestwa 1:0 :PMoim zdaniem większą satysfakcje daje awans z 2 ligi do pierwszej, a potem walka o utrzymanie np. Coventry City, niz kolejne mistrzostwa z Chelsea czy Arsenalem.
Quote of the week:
Troche cie moga wkurzac, ale ja gralem juz z tym zainstalowanym patchem i jako, ze od kilku lat nie mieszkam w Polsce nie bylo problemem zapoznac sie z tym programem juz wczesniej z zainstalowana latka. Bledy o ktorych mowilem, czyli poziom trudnosci oraz latwosc sprzedania taniego pilkarza za fortune sa juz poruszane na forum si i panowie z tej firmy musza sie z tym uporac. Nie licz na to, ze na Polskiej wersji ich nie bedzie, bo beda..Wkurzają mnie wypowiedzi tych co już teraz siedzą i narzekają na niski poziom trudności. Jak ściągneliście pirata z netu to teraz macie. Za ciężko poczekać do 4 kiedy premiera będzie tylko najlepiej ściągnąć sobie wersję jeszcze niedopracowaną, a potem narzekać, że coś panowie z SI się niepostarali. W wersji orginalnej wydanej w Polsce ma być już załączony nowy patch i takich problemów jak mają co niektórzy nie będzie. Wprawdzie będą bo zawsze jakieś są, ale następny patch już je zmniejszy. I nie gadajcie, że za biedni jesteście i na orginal nie mozecie sobie pozwolić. Ja co roku zbieram kasę i zawsze mi na tego FM(wcześniej CM)starczy. U mnie nie ma czegoś takiego jak pieniądze za nic. Żeby dostać kasę od rodziców muszę mieć jako takie wyniki w nauce, i pomagać w domu. Pare razy w miesiącu roznoszę też ulotki i za to też mam parę złotych. A biorać pod uwagę, że chodzę na żużel też z moich pieniędzy, a w sezonie nie opuszczam żadnych zawodów, nawet jakiś regionalnych młodzieżowych to trochę muszę się napracować. Jednak przynajmiej potem grając w orginalnego FM mam satysfakcję, że ja sobie na tą grę zapracowałem. Dlatego gardze takim ściąganiem gier z netu. Prawdziwy fan FM kupuje zawsze orginalną grę, a za powiedzenie na forum CM/FM, że ma się pirata odrazu jest ban. Ja zamówiłem sobię grę w sklepie internetowym i jak mi tylko dojdzie będę jak prawdziwy fan tej serii gier grał w orginała. Mam nadzieję, że ktoś się pod tym podpisze.
Pozdrawiam Pysik, w ISQ Adorjan
@Destroyer
Nigdy nie gralem chelsea, zazwyczaj jakims trzecioligowym klubem w portugali albo MKS mlawa. Wiem co mowie o tym poziomie trudnosci.. Zajrzyj na forum SI i jak lapiesz troche angielskiego, to zobaczysz, ze wszyscy o tym mowia, ze za latwo mozna otrzymac kase. W fma/cma gram juz ponad 6 lat stad czuje roznice w pracy gry. Wyglada na to ze FM05 bylo tylko hardcorowym wyjatkiem,a FM 06 wraca do CM4 jezeli chodzi o poziom trudnosci
Ma ktos spolszczenie co FM 2006 ? Albo skad mozna sciagnac ?
Ja mam dokładnie tak samo. Z trzecią godzinę się męczę i gówno. Nie pomaga zgodność, nic! Po prostu po włączeniu pokazuje się klepsydra i po chwili znika. Wiecie, jak temu zaradzić?Nie moge sobie poradzić z instalacją tej gry. Instalacje przeprowadziłem w deamonie, chyba wszystko jest w porządku poza... crackiem. Nie mogę też go nigdzie znaleść, jeśli jest ktoś w stanie mi pomóc prosze o kontakt: 4404921(gg), a moderów proszę o wyrozumiałość :p
Ludzie żadnego cracka nie potrzeba. Trzeba jedynie ustawić zgodność fm.exe z WIN 2000 lub 98 .
Spolszczenie zapewniam też jest na necie , trzeba poszukać . Plik nazywa się polish.inc :)
Kloss to FM 2005 trudne było :) ? Napewno w FM 2006 MKS Mławą LM nie wygrasz , chyba że na kolejnej diabolicznej taktyce ...
Pzdr.
Skąd moge zassać FM 06(tylko nie emulem albo torrentem)
PS.Wiem skąd mozna ściągnąc cracka
FM 05 bylo najtrudniejsze ze wszystkich czesci, a odnosnie mks mlawy oraz ligi mistrzow, to co prawda to mi sie nie udalo i pewnie nigdy nie uda, ale grajac w cm4 wygralem lige mistrzow blekitnymi stargard szczecin, w absolutnie uczciwy i fenomenalnie fuksiarski sposob w sezonie bodaj nr. 4. Tam kosiorowski i adamski wymiatali. To byl moj najwiekszy sukces w 6letniej historii. Dlatego nastepczyni cm4 -fm 05 tak mocno dalo mi sie w kosc, gdy z wielkimi ambicjami rozpoczynalem gre w mlawie i zlecialem z hukiem z ligi.Kloss to FM 2005 trudne było ? Napewno w FM 2006 MKS Mławą LM nie wygrasz , chyba że na kolejnej diabolicznej taktyce ...
Pzdr.
Jest Spolszczenie,jak ściągne FM 06 to napisze czy działa
LoL, ja je już mam od tygodnia.
Z tego co wiem co spolszczenie dziala tylko na patchu 6.01
z kąd moge zasac Fm 06...
Nie pomaga żadne ustawianie zgodności! Po prostu nie da się tego włączyć! I skąd bym nie ściągnął i co nie zrobił zawsze jest dupa zbita.
musisz ustawic tryb emulacji safedisc (nie wiem czy tak to sie pisze, ale jak nie tak to jakos podobnie)Nie pomaga żadne ustawianie zgodności! Po prostu nie da się tego włączyć! I skąd bym nie ściągnął i co nie zrobił zawsze jest dupa zbita.
Da sie.Jak amsz XP ustaw zgodnośc z Windosem NT musi pomóc bo mojemu kumplowi tak chodzi
Dobra już jest. Pomógł program Daemon i hide virtual cd. Teraz jeszcze powiedzcie jak ustawić trening, bo w ogóle nie mogę tego rozkminić.
no to poprostu nie ruszaj, zostaw taki jak jestDobra już jest. Pomógł program Daemon i hide virtual cd. Teraz jeszcze powiedzcie jak ustawić trening, bo w ogóle nie mogę tego rozkminić.
Mógłby ktoś wysłać mi Fm 06 albo dac linka do niego...
BARDZO BYM PROSIŁ MOJE GG 2145526 :(
Może jakaś dobra duszyczka wysłałaby plik polish.ltc na jakiś darmowy serwer: megaupload.com, rapidshare.de, putfile.com itd. bo nigdzie nie mogę tego znaleźć.
Czy mógłby ktos powiedziec gdzie i jak rozmawia sie z zawodnikami...
Niestety to nie działa :/ Bynajmniej mnie, bo już chyba zbyt dużo ludzi ściągnęło spolszczenie. Mógłbyś wysłać jeszcze raz?
Z zawodnikami nie możesz rozmawiać, możesz ich jedynie chwalić lub krytykować.Robisz to poprzez wejście do ekranu zawodnika i najechanie na release media story i wybierasz praise lub critice.