-
24-01-2002, 22:47
Start Gniezno
Niezla paka szykuje sie w Gniznie. Troche kasy podłapali i moga powalczyc o awans.
Hućko,K. Jabłonski, Łukaszewski, Bardecki,Pawlikowski i Kasper moga zawojowac I lige
-
-
24-01-2002, 23:01
No nie wiem czy masz racje.
przy skladach jakimi dysponuja RKM i ZKZ to maja chyba marne szanse na awans.najwyrzej 3 miejsce.
-
-
24-01-2002, 23:14
no ale bardecki bedzie sie jeszcze musial wraz ze sledziem wytlumaczyc z "nielegalnych" wystepow poza granicami kraju. Moze sie nawet skonczyc kara 2 letniej karencji dla Bartka i Darka. No chyba ze juz sie jakos wytlumaczyli a ja jestem cofniety
pozdrawiam
ramelow
-
-
24-01-2002, 23:19
wydaje mi sie ze z takim skladem Start zawojuje tylko pierwsza czwórkę, ale bedzie to miejsce 3-4 ... nic wiecej... Falubaz i ROW są za silne...
-
-
25-01-2002, 00:27
nie macie szans z rawiczem
z tym skladem nic nie zwojujecie przeciez my mamy skornickiego, mikolajczaka,dym,r.pedersen,zieje,kruk co wy chyba wam cos sie pomylilo macie baty od rawicza pozdrawia rawicz
-
-
25-01-2002, 12:03
Jack skad masz te wiadomosci ???? Ja ciagle probuje sie czegos dowiedziec o Starcie ale nikt nic nie wie, nie ma zadnych konkretow ani w sprawie sponsora ani w sprawie skladu.Wczesnie slyszalem jakies plotki i szczerze mowiac ten twoj sklad nie napawa mnie optymizmem. Slyszalem lepsze wersje skladu. Napisz skad masz te wiadomosci.
-
-
25-01-2002, 12:18
Wejdź na stronę Motoru Lublin. Tam coś piszą o Starcie. W ogóle to ostatnio chyba jeden z lepszych serwisów.
www.motor.lublin.com.pl - jezeli sie nie myle.
-
-
25-01-2002, 13:40
Jabłoński i Bardecki
Mam taką cichą nadzieję, że Krzysio i Bartek odrodzą się w Starcie. Niestety tym chłopakom nie wyszła na dobre przeprowadzka do ekstraligi. Może teraz ! W Starcie Gniezno zademonstrują swoje nieprzeciętne umiejętności !
-
-
25-01-2002, 16:09
Dokładnie wiadomosci pochodza ze strony WWW.MOTOR.LUBLIN.PL . Moim zdanie najlepsze wiadomosci aktualizowane codziennie.
Z tym zawojowaniem to moze przesadzilem,ale chodzilo mi o to ze Start moze pokrzyzowac plany głownym faworytom, czyli Rkm-owi i Zielonce.A to pokrzyzowanie to nie awans do ekstraligi ale zdobycie punktow na faworytach. Duzo słyszy sie o nowym sponsorze,a zawodnikow mozna pozyskiwac tez na male kontrakty, a zanosi sie na to ze kilku dobrych zawodnikow moze nie zmiescic sie w skladach druzyn.
POZDRAWIAM:):):)
Rawicz trzymam za was kciuki:)
-
-
25-01-2002, 16:13
a tak na marginesie RAD ja wcale nie jestem z gniezna ale z lublina i bardziej kibicuje Kolejarzowi niz Startowi.
-
-
25-01-2002, 19:38
jack
jack a co sadzisz w tym sezonie jaka ma kolejarz druzyne mamy szanse na trojke
-
-
25-01-2002, 21:36
pozatym co wam da pierwsza 3?
2 pierwsze miejsca sa juz obstawione, a 3 nic nie daje....
-
-
25-01-2002, 23:23
Zgadza sie, trzecie miejsce nic nie daje, ale zawsze lepiej zajac trzecie niz np.6. Moim zdaniem Kolejarz tak samo jak Start moze odbierac punkty faworytom , szczegolnie na swoim torze. A trzecie miejsce z druzyna w takim skladzie jak napisales jest moim zdaniem bardzo realne
-
-
27-01-2002, 15:36
Ekspert
TV PULS w Gnieznie
artykul ze strony: http://wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=665078&dzial=pop010400
Gazeta.pl > Poznań
Start Gniezno w sezonie 2002
Daniel E. Groszewski (25-01-02 21:18)
Gnieźnieński klub pozyskał sponsora - Telewizję Puls
Start Gniezno pozyskał sponsora strategicznego, którego nazwa znajdzie się w nazwie zespołu. Będzie nim Telewizja Puls.
Po sezonie 2001 w Gnieźnie podziękowano za współpracę większości polskich zawodników tworzących pierwszy zespół. Pozostali Mirosław Jabłoński i wypożyczony z Torunia Łukasz Pawlikowski. Z ŁTŻ Łódź przyszli Jarosław Łukaszewski i Marek Hućko. Po rocznym pobycie w pilskiej Poloni wrócił Krzysztof Jabłoński, a z Włókniarza Częstochowa - Bartłomiej Bardecki.
Bardecki w poprzednim sezonie tylko kilka razy pojawił się na torze. 10 listopada razem z Dariuszem Śledziem (WTS Wrocław) wystąpił w zawodach Costa Mesa (USA). Wcześniej Bardecki wziął udział w meczu USA - Reszta Świata. Obaj nie mieli jednak na to pozwolenia Polskiego Związku Motorowego. PZM powiadomił WTS i Włókniarza o tym, że żużlowcy mają przysłać oświadczenia dotyczące startu w zawodach, które Amerykanie dla celów marketingowych nazwali Mistrzostwami Świata. Po zapoznaniu się z nimi Główna Komisja Sportu Żużlowego miała podjąć decyzję, w jaki sposób ich ukarać. - Termin już dawno minął, a żadne wyjaśnienia do nas nie dotarły - mówi przewodniczący GKSŻ Andrzej Grodzki. - Ich kluby twierdzą, że zawodnicy są nieuchwytni. Decyzje podejmiemy dopiero po zapoznaniu się z oświadczeniami - dodaje. - Nie otrzymałem z Włókniarza żadnego pisma z informacją, że mam przedstawić oświadczenie dotyczące moich startów w Stanach Zjednoczonych - wyjaśnia Bartłomiej Bardecki. - To nieprawda, że nie można się ze mną skontaktować. Klub ma mój adres na który przysłano informacje o niesłusznym zawieszeniu mnie jako zawodnika. Jeżeli otrzymam takie pismo to wszystko wyjaśnię, nie będę przecież wysyłał listu do GKSŻ na podstawie artykułów, które przeczytałem w gazecie - dodaje.
Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że w kręgu zainteresowań gnieźnieńskiego klubu jest także Krzysztof Cegielski (Wybrzeże Gdańsk). Jego średnia KSM jest jednak bardzo wysoka i musiałyby nastąpić kolejne zmiany w ustawieniu składu. Cegielski ma wciąż ważny kontrakt z Wybrzeżem, jednak klub zalega mu z płatnościami. Zawodnik zwrócił się do GKSŻ z prośbą o pomoc w rozwiązaniu kontraktu. - Komisja nieprzychylnie odniosła się do sprawy - mówi Krzysztof Cegielski. - Mam propozycję z kilku klubów - jeżeli będę mógł, to zmienię barwy klubowe. Jeżeli nic się nie zmieni rozpatrzę możliwość zakończenia kariery - dodaje.
Barwy Startu reprezentowali będą jeszcze: Łukasz Andrzejczak, Dawid Cieślewicz, Tomasz Fajfer, Krzysztof Garstka, Jacek Gomólski, Piotr Gwiazda, Mariusz Lisiak, Radosław Maciejewski, Paweł Michalak, Sebastian Skrzypczak, Adam Wojciechowski, Przemysław Woźniak i Łukasz Związko. Do Gniezna nie powróci Adam Fajfer. - Jeszcze się nie zdecydował, gdzie będzie jeździł. Rozpatruje propozycje z kilku klubów, ale nie ma wśród nich Startu - tłumaczy brat Adama Tomasz Fajfer.
-
-
27-01-2002, 17:41
Z takim sponsorem to drzwi ekstraklasy stoja przed gnieznianami otworem:)
I bardzo powaznie potraktowalbym w tej sytuacji mozliwosc startow w Gnieznie Cegielskiego, bo Puls ma 1% widowni TV i tylko jakies glosne wydarzenie moze spowodowac zwiekszenie ogladalnosci tej stacji, a takim wydarzeniem byloby niewatpliwie wykupienie za 1,5mln zl!!! Cegielskiego z Wybrzeza
ps. czy wie ktos, jaka opcja rzadzi klubem w Gnieznie, bo przeciez Puls to stacja prawicowa ( a raczej kosciola )
-
-
27-01-2002, 19:17
No TV Puls.Ciekawe.Wczesniej mowiono o VW.I szczerze mowiac tamta wersja bardziej mi sie podobala.VW wydaje sie mocniejszym sponsorem.Ale jak zauwazyl Lawyer to TV Puls moze zainwestowac w Start ( np:Cegielski-wcale bym sie nie pogniewal :) )aby wejsc w telewizyjna rywalizacje i umocnic swoja pozycje.Moze ten sponsor nie jest wcale taki zly.Jednak chce jeszcze poczekac z glebsza refleksja do 29 stycznia kiedy to oficjalnie ma zostac przedstawiony sponsor czerwono-czarnych.
-
-
28-01-2002, 21:22
Ciekawe
Stwierdzam że I liga może być ciekawsza od ekstraligi. Oczywiście jeżeli wszystkie kluby przystąpią do ligi z takimi sponsorami i zawodnikami jak zapowiadali:)
Pozdrowienia dla fanów czarnego sportu!
-
Uprawnienia umieszczania postów