Pokaż wyniki od 1 do 38 z 38

Wątek: POLSKA LIGA

1. Powrót do góry    #1
    Początkujący
    Kliknij i podziękuj
    0
    Podziękowania: 0 w 0 postach

POLSKA LIGA

W tym roku walka o medale będzie bardzo zacięta :
    - Mostostal utzrymał swój skład ( odchodzi Prus, ale juz w tym roku w jego miejsce grał Stancelewski może jest mniej widowiskowy, ale skuteczniejszy)
    - Galaxia będzie miała może troche słabszy skład niż w tym sezonie ale Stelmach, Dacewicz, Szymański, Bąkiewicz, Ignaczak, Gołaś to świetni zawodnicy
    - Skra : silny skład atakujący Prygiel, teraz na rozegranie doszedł Żygadło, oprócz tego silny środek- Nowik,Bielański,Wnuk
    - Jastrzębie Borynia : to może być objawienie sezony na rozegraniu świetny Pavel Chudik ( o wiele lepszy rozgrywający od Kardosa czy Lipińskiego z Mostostalu), na pozycji atakującego (skrzydłowego jak kto woli) Peter Divis - świetny reprezentant Słowacji wypełni luke po Jańczaku, który odszedł rok temu do Gwardii, ale Divis jest dwa razy lepszy, w naszej lidze to znim będzie mógł się róznać chyba tylko Papke( Divis jest o wiele lepszy od Szymańskiego, Prygla, Sordyla, Śmigla, Janczaka itd..) po za tym na libero bardzo zręczny Krzysztof Wójcik ( rok temu w lidze światowej najlepszy zawodnik kadry Polskiej), do tego blok Grzegorz Nowak i reprezentant Białorusi Trocki ( o wiele lepszy od Marcina Nowaka chociaż ten ma 215, a Trocki nie co ponad 2m), i na przyjęciu Michalczyk ( nie trzeba go wam przedstawiać)i Gabrych, który wraca do dawnej świetnej formy a na zmiane młody , perspektywiczny Łuka ( w Nysie w tym sezonie czołowa postać) oprócz tego w skład kadry Jastrzębia wejdą Gniecki ( przyjęcie) Szczygieł ( środkowy) Pawłowski ( atakujący ) i jeszcze jakiś perspektywiczny rozgrywający ( narazie nazwiska jeszcze nie ujawniono)
    - Gwardia : taka paka o atak rywalizują Śmiegiel, Janczak, na środku Markiewicz, Lach i chyba Prus rozgrywac bedzie Łukasz Kruk
    - Kaziki i Olsztyn tez nie będą chłopcami do bicia
    - Nysa, Morze i Stilon bedą walczyć we trójke o utrzymanie

2. Powrót do góry    #2
    Początkujący
    Kliknij i podziękuj
    0

MISTRZ

JASTRZĘBIE MISTRZ 2003

3. Powrót do góry    #3
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0
    1. Trocki gral w Lokomotivie w Top Teams i nie był wyróżniającym się zawodnikiem.
    2. Skąd stwierdzenie że Divis jest lepszy??
    3. Czemu wszyscy mówią że Galaxia ma słabszy skład??? Odszedł Szcześniewski /no comment/ Reljic /cienizna/ Wagner /Stelmach ma podobne umiejętności ale jest wyższy/, Nowak /Dacewicz + Gołaś - silniejsza para na środku/ Kalnins /miewał różne momenty, Szymański pod koniec sezonu grał b. dobrze/

4. Powrót do góry    #4
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0
    A popisową akcją w Top Teams Trockiego była krótka w pierwszy metr !!! ale po swojej stronie siatki :P

5. Powrót do góry    #5
    Początkujący
    Kliknij i podziękuj
    0

Trocki

To powiedz mi czemu Trocki w tym samym meczu robił M. Nowaka w bloku jak chciał ??

6. Powrót do góry    #6
    Początkujący
    Kliknij i podziękuj
    0

Gadu-gadu

jak ktos chce i sie zna możemy porozmawiać na gg mój numer to 2765726!!

7. Powrót do góry    #7
    Zaawansowany Awatar Tomek
    Kliknij i podziękuj
    0

Porównywanie zawodników

Przepraszam że się wtrące ale chyba porównywanie przez ciebie zawodników : "ale Divis jest dwa razy lepszy, w naszej lidze to znim będzie mógł się róznać chyba tylko Papke( Divis jest o wiele lepszy od Szymańskiego, Prygla, Sordyla, Śmigla, Janczaka itd..) " "Trocki ( o wiele lepszy od Marcina Nowaka chociaż ten ma 215, a Trocki nie co ponad 2m)," Jest chyba nie za bardzo na miejscu....Zawodnik nie kwiatek ,że można tak bez niczego go porównywać z innymi..Każdy zawodnik ma swoje wartości które ukazuje na boisku. Poza tym przywołując słowa TomkaB dlaczego uważasz że ten skład Galaxii jest słabszy? Porównaj sobie grę AZSu z Mostostalem w starym składzie a w składzie z Play-off gdzie grali ci zawodnicy co będą grać w przyszłym sezonie.Myślę że Szymański jest równiejszy (omijając twoje słowo leszpy bo by nie było tu poprawnie użyte) od Kalninsa.Pokazał na co go stać w Play-Offach.Poza tym AZS ma młody skład.Ten sezon może ukazać nowe gwiazdy i nie koniecznie tylko z AZSu.Pozdrowienia.
    FORZA AZS!
    GG: 1397680
    Jestem :Ukryta zawartość

8. Powrót do góry    #8
    Początkujący
    Kliknij i podziękuj
    0

odpowiedz

Tomek AZS ! Rozumiem cie , ake zobacz sobie choćby blok Dacewicz według mnie to najlepszy środkowy naszej Ligi, ale Gołaś, jedyne co on potrafi to gra z krótkiej i nic więcej ! A kto będzie drugim przyjmującym obok Bąkiewicza ?? Panas, przezciez on jest słabiutki ! Jak będą we 3 na przyjęciu Ignaczak(świetne przyjęcie ), Bąkiewicz(świetne przyjęcie ), i Panas to wszystkie piłki na Panasa i mecz wygrany ma przeciwnik !!!
    PS Brakuje wam MURKA !!

9. Powrót do góry    #9
    Kliknij i podziękuj
    0

Re: przyjmujący AZS

Niko12 ok .Widze że nie dotarła do Ciebie jeszcze informacja że AZS kupił nowego przyjmującego z Morza Szczecin Krzysztofa Gierczyńskiego. Panas schodzi na poczekalnie. A co do Gołasia fakt blok mu jeszcze nie idzie. Ale ma jeszcze czas. Jest jeszcze utalentowany Grzegorz Kokociński który dużoo pokazał w końcówce zeszłego sezonu.Pozdrawiam.
    FORZA AZS!

10. Powrót do góry    #10
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0
    Gierczyński to już doświadczony zawodnik - w statystykach za poprzedni sezon był wyżej w każdym elemencie chociażby od Rafała Musielaka. Plasował się czy to w przyjęciu, czy zagrywce czy ataku w pierwszej 5 !!! Jest jeszcze młody Michał Winiarski - 198cm - który JUŻ jest reprezentantem juniorów na ME. Staszek go pokieruje i za sezon, najpóźniej dwa powinien być w kadrze seniorów. Wg mnie w tym sezonie mamy większe szanse na MP i będzie walka o
    1 miejsce między AZS i Chemikiem
    3 miejsce między Skrą i Jastrzębiem

11. Powrót do góry    #11
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0
    Tomek, a co z rezerwowym na skrzydło? Podobno jest jakiś talent z Norwida.

12. Powrót do góry    #12
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    0
    Liczę ,ze Gorzowianie , któzy będa mieli jak zwykle skład z łapanki zamieszają i cos pokarzą.
    Zadowili mnie jednak w pełni utrzymanie w serii a.
    Myśle ,że cała ta wyliczanka nie ma sensu bo dwa kluby : Nysa i GTPS nie maja nawet jeszcze wyklarowanego składu a na polu transferowym jest jeszcze kilku ciekawych zawodników.
    Pozdrawiam

13. Powrót do góry    #13
    Początkujący
    Kliknij i podziękuj
    0

!!!!!!

JASTRZEBIE NA MISTRZA!

14. Powrót do góry    #14
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    0
    Zauważyłem ostatnio nowe osoby kibicujące Jastrzebiu.Witamy panowie ale nie przesadzajcie,że będziecie mistrzem,trzeba być realistą dlatego według mnie zajmiecie 3-4 miejsce.

15. Powrót do góry    #15
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    0
    Nie rozumiem jak możecie typowac skoro nie znacie skłądów Nysy i GTPS-u ?
    Ale wasza wola .Ja poczekam do Listopada i wtedy podam moją kolejnosć :)

16. Powrót do góry    #16
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    0
    Według mnie to wygląda inaczej:
    libero : Wójcik i Ignaczak - lekka przewaga Wójcika
    blok ; Dacewicz i G. Nowak - przewaga Dacewicza
    Gołaś i Trocki - tutaj nie będe się wypowiadał bo nie wiem jak gra trocki
    skrzydło: Divis i Szymański - tak samo jak z Trockim nie wiem jak gra Divis
    przyjęcie: Bąkiewicz i Michalczyk - ta sama klasa
    Gierczyński(Panas) i Gabrych -według mnie przewyższają umiejetnościami Gabrycha.
    Rozgrywający:Stelmach i Chudik-zdecydowana przewaga Stlemacha.

Ale tak to wygląda na papierze,a wszystko wyjdzie na boisku,pożyjemy zobaczymy.

17. Powrót do góry    #17
    Zaawansowany Awatar galaxian
    Kliknij i podziękuj
    0
    ehhh:
    "Gołaś i Trocki - mniej więcej ta sama klasa" - no nie wiem- jakos o Trockiego nie strala sie Ferrara. Chyba ze wszystkie kluby wloskie chcialy miec Ukrainca ale on wybral Jastrzebie.

"skrzydło: Divis i Szymański - przewaga Divisa" - na to porownanie wspomne slowa Golaszewskiego: Piotr Maksimov- w ataku i zagrywce porownywalny do Murka, blok lepszy od Dawida. Byly prezes mowil to nie widzac gry Piotra. Jak sie pozniej okazalo rzeczywistosc moze byc brutalna.

Gierczyński i Gabrych - taki sam poziom" na jakiej podstawie tak uwazasz?
    a czemu nie napisales o rozegraniu? Tam przeciez lepszy jest Stelmach. Chudik jedynie co dobrze robi to wystawia pilke dobrze przyjeta sposobem dolnym :)

18. Powrót do góry    #18
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0
    Dowiedzialem się z "drugiej" ręki, że w dzisiejszym "Sporcie" (tj.9.08.br.) jest informacja o tym,że Marcin Nowak "idzie" do PE Kazimierz. Czy może to ktoś potwierdzić? Kilka dni temu była informacja, że Nowak chce 400 tys. zł (+ kiladziesiąt tysięcy "odstępnego" dla AZS-u) a to była kwota nie do przyjęcia dla Kazimierza.

19. Powrót do góry    #19
    Kliknij i podziękuj
    0
    sluchaj ja widzialem pare meczow z udzialem chudika i wcale nie zachwycal wrecz kaleczyl gre. Nie wiem dlaczego Kardos nie jest pierwszym tlyko drugim, ale Chudik z cala pewnoscia nie jest lepszym rozgrywaczem od Stelmacha czy Kardosa lub Wagnera.

20. Powrót do góry    #20
    Kliknij i podziękuj
    0
    Chlopie zastanow sie jak Gierczynski jest porownywalny do gabrycha a poze tym w szostce bedzie predzej Luka gral. No a co do Trockiego to chlopie dwa razy w zyciu widziales jak gra (chyba ze FF nie ogladales) a jest taki zdolny ze krotka wbija w swoje boisko (TOMEKB o tym pisal) jak gral z Espinho to mielismy niezly ubaw z jego gry. NIe osadzaj zawodnika dopoki nie zobaczysz jak gra. Ty a jak galaxia zagra tak jak ma zagrac a Jastrzebie nie zagra zgodnie z oczekiwaniami to mozecie walczyc ale o utrzymanie. I powiedz mi dlaczego nagle nie ma w kadrze Michalczyka a powolany zostal Bakiewicz?
    a pamietasz moze wyniki meczow AZS i Jastrzebia z poprzedniego sezonu?

przypomnij mi bo nie pamietam wynikow?:)
    wygraliscie chociaz raZ? chyba nie! i takich wynikow jak w tamtym roku z nami zycze wam z calego serca!!! :))))))

21. Powrót do góry    #21
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    0
    Cytuje:
    "...a co do Gołasia to przecież on nic nie umie oprócz krótkiej w bloku jest daremny !!!!!!!!!!!!!!!"

Kolego nie przesadzaj,Może Gołaś jest słabszy w bloku ale na środku siatki,ale natomiast dochodzi na skrzydło ponieważ jest szybki i zwinny.Więc się lepiej zastanów co piszesz.A tak na marginesie to przypominasz mi swoją postawą, troche Gołaszewskiego który pare lat temu też ,kupując paru zawodników myslał że podbije swiat.

22. Powrót do góry    #22
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0
    Tak Chudik to klasa swiatowa. Najlepeszy rozgrywajacy w Polsce, wszyscy chcieli go miec.To jego rozegranie sposobem dolnym-czysta poezja. W zeszłym roku swe "brudne" rece wyciągał po niego Gołaszewwski na szczescie zaradni działacze klubu z Nysy obronili swego gwiazdora. Teraz znów sie zaczyna.
    Trocki -następny as z rękawa. Zdecydowanie lepszy od Arka.Pewnie działacze wypatrzyli go podczas TopTeamsCup-gdy jego ataki w pierwszy metr boiska siały spustoszonie wśrod...jego kolegów z druzyny.
    No z takim zawodnikami Jastrzebie pomaszeruje do Europy.

23. Powrót do góry    #23
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    0
    Strasznie nerwowo zareagowali częstochowianie na hasła Niko, a przecież upał jakby mniejszy, a więc i emocje również.
    Należy do sprawy podchodzić z zimna krwią. Ja powiem krótko: zarówno Gołaś jak i Stelmach tudzież Bąkiewicz i Szymański a takoż Ignaczak są aktualnymi lub byłymi reprezentantami kraju grającego dwukrotnie w najlepszej 8 druzyn świata (LŚ) oraz zajmującego 5 miejsce w Europie. Teraz proszę mi powiedzieć gdzie grają Divis, Chudik i Trocki w obecnej edycji LŚ? I to właściwie powinno uciąć wszystkie porównania.
    Zwróćcie też uwagę, jaki procent składu AZS grał w ubiegłym sezonie razem, a jaki procent w Jastrzębiu. Róznica w zgraniu świadczy ewidentnie na korzyść AZS. Poza tym, zanim ta Legia Cudzoziemska się zgra, to minie ho, ho ho, a może i jeszcze więcej.
    Nie mówię, że obejdzie się bez walki i niespodzianek, ale z kreowaniem Ivettu na drugą siłe w lidze poczekajmy choć prze trzy - cztery kolejki.
    Poza tym ,kiedy skończy się zaśmiecanie ligi polskiej tanimi zawodnikami z tzw. rynków wschodzących? Czy, mać koza, nikt wreszcie nie zwróci uwagi że na rozegraniu grają cudzoziemcy, a utalentowani, młodzi Polacy siedzą na ławie? Taki Oczko czy Żygadło niedługo przestaną być młodzi, a ich utalentowanie nie przełoży się na poziom sportowy.
    Tak więc poczekajmy na ligę, poczekajmy.

P.S.
    Co do Gabrycha, to, jeżeli powściągnie swoje "niekonwencjonalne" zachowania, to może być jednym z lepszych zawodników ligi. Oglądałem go cały sezon w KP (w tym również w meczachz drużynami z serii A). Bywał znakomity. Naprawdę znakomity.

24. Powrót do góry    #24
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    0

Do Niko

Jeśli uda wam sie wejść do czwórki,i spotkacie się dalej z nami,jak to było ostatnio(dwa razy z rzedu),i zapewne przegracie to znowu będziecie krzyczeć Mostostal,ale ja się nie dziwie ,że tak robicie,każdy Pachołek postępuje tak samo.I szczerze mówiąc dla mnie ,wy jesteście nimi w 100 %.

25. Powrót do góry    #25
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    0
    Miała być dyskusja o całej lidze a skończyło się na przepychankach między grupą częstochowską a sympatykami drużyny z Jastrzębia. Dyskusja ta jest cokolwiek naładowana emocjami, lecz jest niczym innym jak dzieleniem skóry na niedźwiedziu.
    Wszystko wskazuje na to ,że liga w tym sezonie będzie o wiele bardziej wyrównana , niż ostatnim razem. Moim zdaniem tylko trzy zespoły będą odstawać wyraźnie od reszty stawki: Morze , Nysa i GPTS. Jeśli chodzi jednak o skład tego ostatniego niewiele wiadomo , jednak nie zapowiada się na spektakularne transfery.
    Pobawmy się zatem w dzielenie skóry na niedźwiedziu. Według mnie faworytem do mistrzostwa jest Mostostal. Z jego kadry odszedł tylko Prus, więc trzon zespołu pozostał taki sam. Z tego względu moim zdanie to właśnie drużyna z KK zdobędzie tytuł. Powiem szczerze , chciałbym , żeby było inaczej , ale jestem realistą. Jedyną nadzieją reszty ligi jest to , że ten kto się nie rozwija, ten się cofa.
    O drugie miejsce walka będzie bardzo ciekawa. Galaxia moim zdaniem będzie nieco słabsza niż była w minionym sezonie. Odejścia Kalninsa i Nowaka są dużym osłabieniem zespołu i nie zrekompensuje tego pozyskanie Gierczyńskiego (szczególnie biorąc pod uwagę duże ryzyko kontuzji u Dacewicza).
    Jastrzębie to wielka niewiadoma. Kibice tej drużyny mówią, że Divis będzie gwiazdą pls (co ciekawe dokładnie tak samo mówili o Kalninsie fani Galaxii). Nie jestem co do tego do końca przekonany. Z tego co mi wiadomo , to Divis nie osiągnął zbyt wiele w lidze francuskiej i jego Tours przegrało w pierwszej rundzie play off z Tourcoing. Trochę to zaprzecza temu , że jest wybitnym zawodnikiem , no ale zobaczymy co pokaże. Co do Chudika i jego rozegrania, to muszę powiedzieć, że moim zdaniem to zawodnik nieco przereklamowany. Dobry rzemieślnik . który czasami potrafi zaskoczyć przeciwnika , ale nic ponadto.
    Moim zdaniem najbardziej wzmocniła się Gwardia Wrocław. Pozyskanie Śmigla i Prusa to dwa transferowe hity tego sezonu. Raczej jest pewne, ze w Wrocławiu Jańczak będzie grał po przekątnej z wystawiaczem , a Śmigiel jako przyjmujący, co zapowiada niesamowitą siłę ataku tej drużyny. Pozostaje jednak sprawa Prusa i to , czy ma on zamiar grać , czy zarabiać i farbować włosy.
    W Olsztynie miały być super wzmocnienia , ale niewiele z tego wyszło. Po ośmiu latach do Olsztyna powrócił Mariusz Szyszko i moim zdanie to największe wzmocnienie tego zespołu. Jeśli prezentuje chociaż 70% tego co grał opuszczając klub z Warmii to może zostać najlepszym rozgrywającym w pls. Postarano się także o wzmocnienia w przyjęciu. Na libero zagra najprawdopodobniej Piotr Poskrobko, który co prawda nie potrafi zagrywać (na szczęście grając na libero nie musi), ale przyjmuje za to bardzo dobrze. Mart Siebeck także powinien być wzmocnieniem. Ten reprezentant Niemiec jest na tyle dobrze wyszkolony i doświadczony , że będzie według mnie jednym z czołowych skrzydłowych w lidze. Wielki osłabieniem akademików było natomiast opuszczenie klubu przez Krzysztofa Śmigla. Sordyl to według mnie jakieś 70% tego co prezentuje sobą Śmigiel. No i właśnie z tego powodu przewiduję, że akademicy zajmą 4 miejsce w lidze.
    Skra jak Skra , minimalne wzmocnienia i praktycznie brak osłabień (kontuzja Bednaruka) , będzie celować w medale.
    Kaziki zanim się zgrają to zdążą przegrać parę meczów i moim zdaniem wylądują na 6 miejscu tabeli. Pozostałe drużyny walczyć będą o utrzymanie.
    Można się z moimi opiniami nie zgadzać, ale starałem się być obiektywny.

26. Powrót do góry    #26
    Zaawansowany
    Kliknij i podziękuj
    0
    Dla mnie Gabrych jest skonczony !
    Ale o niebo wolę Jastrzębie i Mostostal bo ich kibice zachowują sie jak prawdziwi kibice .
    Z tym składem Gala może mieć wielkie kłopoty .Macie dwie mocne strony : Przyjęcie i Blok.
    Nie przeceniajcie Stelmacha bo kiedy ma słabszą chwilę to wystawia takie schematy ,że szok .
    Dla mnie lepszy od Gabrycha jest Marcin Kobiałko .
    Pozdrawiam

27. Powrót do góry    #27
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0

Ciekawostka o Divisie

Co do tego, ze Divis jest dobry, ma spory talent i moze z niego byc naprawde świetny atakujacy to nie mam watpliwosci. Ale bez sensu jest mowienie juz teraz, ze tylko Papke moze mu dorownac.
    Jeszcze nie tak dawno Divis był szykowany na ewentualnego nastepce Pawla w Mostostalu. Slowak sie jednak pospieszyl i zamiast przyjechac na testy do KK podpisal kontrakt z Jastrzębiem.
    W Kedzierzynie nikt z tego powodu nie plakal, bo jak sie okazjuje Divis zostal wyrzucony (moze za mocne slowo) z Tours za niesportowe zachowanie. Otorz ten zawodnik oprocz talentu czysto siatkarskiego ma tez talent do picia, palenia i najprawdopodobniej narkotykow.
    Moze sie wiec okazac, ze Jastrzebie bedzie mialo wiecej klopotow niz pozytku z utalentowanego Slowaka.

Swoja droga, dobrze, ze Jastrzebie zmontowalo dobry sklad. Moze bedzie ciekawsza walka o mistrza, a nie jak co roku Mosto i AZS.

28. Powrót do góry    #28
    Kliknij i podziękuj
    0
    Chlopcze na streningach to Bartek Szczesniewski moze dobrze grac. Rejlic na treningach byl waleczny a gral fatalnie.
    Z tego co piszesz wynika, ze nie widzisz nic poza czubkiem swojego nosa. Jako Polak o kibicach jastrzebie przytocze pewien fakt historyczny: Gdy zona biskupa Worcester uslyszala o ksiazce Karola Darwina " O powstaniu gatunkow", bardzo zaniepokojnoa wykrzyknela:"Mielibysmy pochodzic od malp! Moj drogi, miejmy nadzieje, ze to nieprawda, a jesli tak, to modlmy sie by fakt ten nie stal sie powszechnie znany".
    Tak tak zachowujecie sie jak malpy, cala hala Polonia smiala sie z was jak przyjechaliscie do Czestochowy, mam nadzieje, ze siatkarski swiat nie dowie sie ze Polacy maja takich kibicow jak wy, chociaz w spodku bylo widoczne...

A teraz stylem chlopaczka z Jastrzebia porownajmy zawodnikow jego klubu z czolowymi zawodnikami na swiecie:
    Wojcik vs Milic -> Wojcik jest bardziej doswiadczony
    Michalczyk vs Grbic -> tak samo Grbic gra nierowno
    Gabrych vs Lambert (ufam chlopcze ze wiesz kto to jest) -> Tak samo bo Gabrych ostatnio mial dobry sezon w serii B
    Divis vs Milijkovic -> Jugol nieco lepszy ale Divis za rok moze juz sie z nim rownac.
    Trocki vs Kazakov -> Trocki lepszy mimo ze jest nizszy
    Nowak vs Zlatanov -> mniej wiecej tak samo
    Chudik vs Ball -> przewaga Chudika bo gra w pierwszej
    szostce kadry Slowenii. Wygryzl Kardosa. Jego gra to bajka.

Jak juz Butcher pisal utozsamiacie sie z kibicami Chemika ktorzy sa dla ciebie jakims guru.

Chlopcze zalamalem sie bo nikt nie lubie w PLs kibicow AZS-u. :( Naprawde jest mi przykro...

Knopfler a juz myslalem ze derby akadmickie bede rozgrywane w finale PLS ale niestety sie na to nie zanosi :*(. NIe chodzi bynajmniej o to, ze golebie beda najlepsze jednak Olsztyn tak jak pisales pozbyl sie Smigla kupujac Sordyla, POskrobka tez nie jest klasowym graczem... Tak wiec zycze wam jak najlepiej...

A dla kibicow Jastrzebia zadedykuje pewna piosenke: MNiej nize zerooooooo ooooo mniej niz zerooooo!!!

Niko - o tobie powiem tyle: Asinus asinorum. Jak niew iesz co ten zwrot oznacza zapytaj sie weterana on pewnie bedzie wiedzial :)

29. Powrót do góry    #29
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    0
    Knopfler: moim zdaniem zamiana Śmigiel <-> Sordyl wcale nie musi być taka stratna. Smiegiel nie jest graczem, który potrafi w końcówkach zagrać z zimną krwią a takiego gracza własnie nam brakuje....

Inna sprawa: nie buduje się zespołu kupując od razu najlepszych. Bo może się okazać, że kupiło się pierwszą 7 wszystkich rankingów i coś nie za bardzo chłopkai chcą grać ze sobą.

Jest lepiej niż było rok temu - poczkeamy zobaczymy. Nie wycofa się za rok PZU będzie jeszcze lepiej.

Pozdrawiam

30. Powrót do góry    #30
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0
    Widze ze dyskusje tutaj przeobrazily sie w jakas mala wojne

co do NIKO to rzeczywsicie zarowno tonem swoich wypowiedzi jak i opiniami o zespolach z jastrzebia i czestochowy przesadza i to zdrowo - teksty typu AZS II liga, - ponizej krytyki - to forum (zreszta jak kazde inne) jest do dyskutowania, wymieniania pogladow a nie do prowadzenia takich prymitywnych wojen i wzajemnego obrazania sie

co do kibicow galaxii (butcher AZS, galaxian i byc moze ktos jeszcze ale nie pamietam) to krytykujecie (oczywsicie jak najbardziej slusznie) wypowiedzi NIKO bo sa rzeczywiscie prymitywne a jednak kilka waszych tekstow bylo na tym samym poziomie a nawet gorszym
    - panowie (NIKO, galaxian, butcher AZS) jak chcecie se ulzyc w ten sposob to proponuje mecze pilki noznej - tam z pewnoscia poczujecie sie jak ryby w wodzie na kolejnej zadymie - I DAJCIE SE SPOKOJ Z TXTAMI TYPU AZS II LIGA ITP. BO OBRAZACIE SIEBIE i KLUBY NAWZAJEM JAK MALE DZIECI -

CIEKAWYCH TEMATOW i WYPOWIEDZI NA TYM FORUM JEST BARDZO DUZO ALE JA I MYSLE ZE CALE MNOSTWO FORUMOWICZOW, CZYTAJAC WYPOWIEDZI (oczywiscie nie wszystkie) DO TEGO TEMATU, STRACILEM PO PROSTU CZAS - LUDZIE NIE ZASYPUJCIE TEGO FORUM TAKIMI PRYMITYWNYMI WYPOWIEDZIAMI BO ZANIZACIE STRASZNIE JEGO POZIOM I JESTEM PEWNIEN ZE WIEKSZOSC FORUMOWICZOW NIE CHCE TRACIC CZASU NA CZYTANIE TAKICH GLUPICH TEKSTOW - A LUDZIE NIESETY SZUKAJACY CIEKAWYCH TEMATOW DO DYSKUSJI SA jednak ZMUSZENI NAPOTKAC TAKIE WYPOWIEDZI

PROPONUJE ZAKONCZYC TA BARDZO GLUPIA POLEMIKE I PISAC NORMALNE I W MIARE OBIEKTYWNE OPINIE - BO NA TEMAT "POLSKA LIGA" CHYBA DA SIE COS MADRZEJSZEGO NAPISAC BEZ WZAJEMNEGO OBRAZANIA SIE

31. Powrót do góry    #31
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0
    jesli chodzi o ks ivett jastrzebie borynia to bardzo duzo zalezec bedzie od zgrania (duzo zmian) bo patrzac na sklad borynia jest duzo silniejsza niz przed rokiem a jesli trener dobrze pouklada druzyne i bedzie zgranie to pierwsza czworka jest w naszym zasiegu - takie jest moje zdanie

32. Powrót do góry    #32
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0
    sorki - w wypowiedzi powyzej (tej dluzszej) pomylilem nicka butcher AZS z Tomek AZS - powinno byc tomek AZS

33. Powrót do góry    #33
    Kliknij i podziękuj
    0

Hmm

Kendziorek : przekopiuj mi "log" tj. wskaż mi miejsce gdzie moja wypowiedź była na poziomie niko_jastrzebie.Wtedy przyznam Ci rację. Tylko wskaż . Nic więcej. Będę się lepiej czuł gdy mi pokażesz ,że używam zwrotów podobnych do niego i9 gdzie krytykuje w niezdrowy sposób któryś kibiców lub jego samego wyzywam chorowicie. POzdrawiam.
    FORZA AZS!

34. Powrót do góry    #34
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0
    Wg mnie o miejsca 1-2 znowu zagra Chemik i AZS, mam nadzieje ze tytuł wreszcie wróci na swoje miejsce do czestochowy. Skra bedzie 3 a Jastrzebie moze 4 - jak sie zgraja.

Kibicami sie nie nalezy przyjmowac. Oni zawsze 'z nami wygraja', 'rozwalaja nas juz od kilku lat' - zawsze jednak przed meczem. PO meczu siedza cicho jak mysz pod miotla. Tak pewnie bedzie i tym razem. I reprezentaci swiatowego potentata siatkowki - slowacji - znow sprawia pewnie zawod swoim kibicom - czego z calego serca im zycze :P

A tak poza tym szkoda Olsztyna. Pewnie wszystkim kibicom AZSów znowu się marzą te finały z poczatku lat 90....
    FORZA AZS !!!

35. Powrót do góry    #35
    Początkujący
    Kliknij i podziękuj
    0

tytuł

Tytuł mistrza Polski ma tylko jedno miejsce i jest ono w Kędzierzynie !!!

36. Powrót do góry    #36
    Użytkownik
    Kliknij i podziękuj
    0

do TomkaAZS

nie moge rzeczywsicie znalezc teraz takich wpisow - jednak moze to dlatego ze admin usunal wpisy niko oraz skierowane bezposrednio do niego (patrz cyt. admina na dole) i bardzo dobrze - bo pora zakonczyc ta glupia polemike - jesli rzeczywiscie nie pisales txtow na poziomie niko (ale chyba jednak cos bylo) to zwracam honor i pozdr

"Wpisy Kolegii Nico oraz skierowane bezposrednio do niego zostaly usuniete!!

za sianie fermentu na forum grozi usuniecie z naszego grona. Porsze o powrot do tematu dyskusji..."

37. Powrót do góry    #37
    Kliknij i podziękuj
    0
    Chyba jednak nie bylo.... Nie krytykowalbym go i sam bym sie tak jak on nie zachowywal. pozdr.
    FORZA AZS!

38. Powrót do góry    #38
    Stały bywalec
    Kliknij i podziękuj
    0

Szakal

to jest forum, na którym się rozmawia.
    Wpisy typu :Mistrz ..... coś tam coś tam" będą usuwane.
    Tego typu oznaki uwielbienia umieść w sygnaturze i po sprawie. Wpis i nawiązania do niego usuwam.
    Pozdrawiam,
    Pablo_P

Uprawnienia umieszczania postów